Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
otago ::
Se zdi kot da Trump namenoma uganja vojaške intervencije ob zaključku borze.
Kaj pričakujete v ponedeljek ob odprtju evropskih in ameriške borze? Naftne družbe gor/dol zaradi Hormoške ožine?
Kaj pričakujete v ponedeljek ob odprtju evropskih in ameriške borze? Naftne družbe gor/dol zaradi Hormoške ožine?
redtech ::
Loaded on margin 
Seveda gor, ker v ponedeljek ne bo konec, kot si Taco to predstavlja.
Trg je za to operacijo vedel v decembru - XOM.
Seveda gor, ker v ponedeljek ne bo konec, kot si Taco to predstavlja.
Trg je za to operacijo vedel v decembru - XOM.

ChirkKarlle ::
S bo šel PLTR v nebo po taki clean as fuck operaciji? Hint nudge
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlle ()
ctxtext ::
Malo off topic, kako mislite da bo vse to vplivalo na nas Petrol, PETG delnice?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ctxtext ()

ChirkKarlle ::
ChirkKarlle je izjavil:
S bo šel PLTR v nebo po taki clean as fuck operaciji? Hint nudge
Plot twist they used Anthropic.
Petrol je downstream z isto maržo na bencinu, če je 1 ali 5 EUR, ni bistvene spremembe.
Za take firme je nevarnost višja cena, ker bi ljudje nehal zapravljati in se volumen prodanega goriva zmanjša.
Za take firme je nevarnost višja cena, ker bi ljudje nehal zapravljati in se volumen prodanega goriva zmanjša.
ctxtext ::
@redtach hvala, ima smisel kar pravis.
Ce se malo spekuliram, bi bilo za petrol boljse ce cez 3 tedne zmaga desnica :)
Ce se malo spekuliram, bi bilo za petrol boljse ce cez 3 tedne zmaga desnica :)
KKR v Sloveniji znan v povezavi s Telemachom (private credit/equity). Dimon že dalj časa govori o cockroach-ih in to so te firme za katere tako mrzlično iščejo bagholderje 
Sample:
Expanding 401(k) access to private equity could diversify portfolios and improve long-term outcomes
Ta model je deloval 40 let, ker se je dolg valil naprej vsakič z nižjimi obresti, sedaj gredo obresti gor in na površje prihajajo Blue Owl, MFS, Tricolor, KKR, Apollo...
Ampak ja WallST elita želi, da narod nasede s 401K. Upam, da ljudje niso nasedli Trumpu, da se ta del piramide sesuje.
Sample:
Expanding 401(k) access to private equity could diversify portfolios and improve long-term outcomes
Ta model je deloval 40 let, ker se je dolg valil naprej vsakič z nižjimi obresti, sedaj gredo obresti gor in na površje prihajajo Blue Owl, MFS, Tricolor, KKR, Apollo...
Ampak ja WallST elita želi, da narod nasede s 401K. Upam, da ljudje niso nasedli Trumpu, da se ta del piramide sesuje.
Malidelničar ::
Jaz sem kar exposed nafti (pa ne štejem PETG sem, ker so bolj naftni trgovec), bomo videli kaj bo ....
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
bobby ::
Preko hormonske ožine gre max 2% svetovne nafte tko da kaj velikih swingov na daljši rok navzgor ne bi smelo biti, vsaj ne zaradi Irana direktno.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Musashi ::
moraš ločiti med private credit in private equity. to ni niti približno enako. pa še Dimona tudi moraš razumeti, private credit je direktna konkurenca bankam.
Problemi so tam, ne pri bankah in tja želijo poriniti folk.
@bobby 20M naj bi šlo čez to je v grobem 20%.
@bobby 20M naj bi šlo čez to je v grobem 20%.
bobby ::
Napačno sem se izrazil. Mišljeno je bilo 2% samo izvoz iz Irana, ostalo se ne bo nič zgodilo. MarineTrafic kaže normalen promet.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Od novice bo kakšen spike, če bi res prišlo do prave vojne in blokade bi to dlje časa lahko vplivalo na ceno.
Jaz sem v nafti večinoma zaradi padca USD in rasti obrestnih mer, take novice so bolj atrakcija na poti.
Jaz sem v nafti večinoma zaradi padca USD in rasti obrestnih mer, take novice so bolj atrakcija na poti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
energetik ::
Ni posebnega zaenkrat na borzi, razen skoka nafte in zlata. ACWI zaenkrat dol manj kot %, BTC blizu 0%. Azijci torej niso nič kaj panični.
Ampak počakajmo na popoldne, da se odpre US trg.
Ampak počakajmo na popoldne, da se odpre US trg.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Za cikel ni, to pomeni več let:
Invesco S&P SmallCap Energy ETF
Če želiš še večji vzvod, poglej firme v ETF-u, ki zaostajajo (primer SM).
Mogoče počakaš, da se Iran ohladi. Iran je news nima veze s ciklom, koliko časa bo trajalo je drugo vprašanje.
Invesco S&P SmallCap Energy ETF
Če želiš še večji vzvod, poglej firme v ETF-u, ki zaostajajo (primer SM).
Mogoče počakaš, da se Iran ohladi. Iran je news nima veze s ciklom, koliko časa bo trajalo je drugo vprašanje.
musicfreak ::
pa naj se rece kdo da ni to vse zmanipulirano... ko firme predstavijo dobre rezultate gre vse dol, danes ko bi moglo po vsej logiki pasti vse S&P500 1 procent plusa
musicfreak ::
ne vem kako ti trolaš, sp500 je v minusu. $/EUR je pa v plusu cca 1%
moj etf je 1 procent v plusu danes. drugo me ne zanima
https://www.justetf.com/de/etf-profile....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()

Neon87 ::
Zakaj nič ne pade?? Ne vem a je pravi čas za vstop pri tej ceni.. Ali še malo počakat, da bo vse še +10%?
dev ::
Zanimivo, danes je borza praktično v zelenem. Narobe svet...
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
LeQuack ::
Saj vojna je bila zmer bullish. Poglejte vojno v Ukrajini, ali pa Gazi, delnice so vmes rekordno gor rasle.
Quack !
J.McLane ::
Morda je pa samo dolar v še večjem prostem padu...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
krucymucy ::
dev ::
Ne vem kaj gledate, ampak vecina je v rdecem. Evropski prav vsi, CAC, DAX, FTSE ...
MSCI World indeks etf predvsem.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
rini ::
Spura ::
Ne vem kaj gledate, ampak vecina je v rdecem. Evropski prav vsi, CAC, DAX, FTSE ...
Zato ker je bil US premarket dol 2% ali pa kolikor ze. Zdej k je ameriska zelena bo tut jutr evropa imela recovery. Pac evropske borze trailajo ameriske dostikrat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
LeQuack ::
Zato ker je bil US premarket dol 2% ali pa kolikor ze. Zdej k je ameriska zelena bo tut jutr evropa imela recovery. Pac evropske borze trailajo ameriske dostikrat
Folk je zamudil edini dip v SBI to leto.
Quack !
ripmork ::
NFLX od prejšnjega tedna že 17%+ :)
Sicer pa izkoristil padec BRK-B-ja za nakup še ene delnice.
Sicer pa izkoristil padec BRK-B-ja za nakup še ene delnice.
mgermo ::
Folk je zamudil edini dip v SBI to leto.
Oh, really?
Meni je večino pozicij odbilo gor.
Pri commodities, če bi res bil boom bi razmišljal celo da kakšno pozicijo z dobičkom prodam.
Po drugi strani pa tudi pharma deluje defensive in je odbilo gor, po takih cenah pa ne bom kupoval.
Pri commodities, če bi res bil boom bi razmišljal celo da kakšno pozicijo z dobičkom prodam.
Po drugi strani pa tudi pharma deluje defensive in je odbilo gor, po takih cenah pa ne bom kupoval.
Matejjjjj ::
GregiB ::
Uf, danes je pa KRKG (in celoten SBI) hudo pod tepeščino... Kje je LeQuack???
Sem upal, da bo dividenda KRKG nekje 4%... a ne takle :))
Sem upal, da bo dividenda KRKG nekje 4%... a ne takle :))
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
Matejjjjj ::
da se ne bo kaj zgodilo, kar prepreči izplačilo dividende... smo že videli to pred par leti
Bi se splačalo kupiti kak naftni ETF?
jih ni. težko kaj takega kupiš, najbolje kar cisterno..
smo iskali take zadeve med korono, ko je bila cena nafte celo negativna
Kaj jih ni? Jih je cel kup. Največja (za evropske vlagatelje) sta od wisdom tree OOEA (Brent) in OD7F (WTI)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Musashi ()
GregiB ::
Dividende bodo divje visoke letos! Samo kdaj sprozit buy je se vprasanje
Mja... Problem je zgolj, da je (procentna) višina dividende odvisna od dveh faktorjev... Dejanske (absolutne) višine dividende in osnove, torej vrednosti delnice...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
da se ne bo kaj zgodilo, kar prepreči izplačilo dividende... smo že videli to pred par leti
Pri KRKG, LKPG, PETG, celo NLBR (ki zdaj res močno stoji) težko. ZVTG, POSR pa ciklična CICG bi pa bilo možno.