Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
J.McLane ::
Kva pa to delajo uran minerji
Še malce, pa bom na x2 vložka.
Kaj pa Indija sedaj ko je dosežen boljši trgovski sporazum? A še držiš ETF na Indijo, do sedaj ni bilo neke rasti, zna biti dober nakup.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
energetik ::
Seveda držim, to imam itak naloženo za desetletja naprej... Ja, zdaj je Indija na voljo s konkretnim popustom, dokupujem.Kva pa to delajo uran minerji
Kaj pa Indija sedaj ko je dosežen boljši trgovski sporazum? A še držiš ETF na Indijo, do sedaj ni bilo neke rasti, zna biti dober nakup.
vires in numeris
Malidelničar ::
Ima kdo ogledane kakšne specifične stocke za Azijo če pride do 'sell America' pivota v primeru krize?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Musashi ::
Seveda držim, to imam itak naloženo za desetletja naprej... Ja, zdaj je Indija na voljo s konkretnim popustom, dokupujem.Kva pa to delajo uran minerji
a da je, SENSEX ima P/E cca 23, Evropa cca 19, KOSPI 20, Kitajska (ocena) 11...
musicfreak ::
western digital danes spet 10 procentov plusa, spet se je pokazalo da ni napaka na vrhu kupit. v 2 tednih ze 20 plusa.
pa intel se je ze skoraj cisto pobral. lep popust je bil kdor je izoristil
pa intel se je ze skoraj cisto pobral. lep popust je bil kdor je izoristil
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()
Okapi ::
musicfreak je izjavil:
western digital danes spet 10 procentov plusa, spet se je pokazalo da ni napaka na vrhu kupit.
Na vrhu kupit je seveda napaka. Ampak kaj je vrh, ne moreš vnaprej vedeti.

gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
redtech ::
@gruntfürmich ali ti je uspelo vpisati davčno v BV, meni napiše error: da ni prava številka za SLO.
kdor hoce danes easy money, WD in Sandisk bosta danes porocala rezultate in pa Microsoft je vceraj padel 5 procentov kljub super rezultatom. To se bo hitro pobralo.

@gruntfürmich ali ti je uspelo vpisati davčno v BV, meni napiše error: da ni prava številka za SLO.
pa ja, včeraj se mi je pri loginu pojavil ta ekran za vpis davčne, in je vse potekalo gladko.
redtech ::
Invalid tax code for your selected tax jurisdiction: Slovenia.
8 numbers, possibly prefixed by 'SI'.
Ne dela nobena kombinacija
8 numbers, possibly prefixed by 'SI'.
Ne dela nobena kombinacija

samo številko.
imaš verificiran račun?
imaš verificiran račun?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
LeQuack ::
Noben ne more ustaviti SBI bullrun. To bo šlo gor še leta in leta.
Krka prvič čez dve milijardi
https://si.bloombergadria.com/posel/pos...
Krka prvič čez dve milijardi
https://si.bloombergadria.com/posel/pos...
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Malidelničar ::
https://www.finance.si/finance-vlagatel...
Krka s 401,1 milijona evrov dobička presegla pričakovanja
Skupina Krka je po prvi oceni, objavljeni danes, lani povečala dobiček za 12 odstotkov, na rekordnih 401,1 milijona evrov, kar je nad lani novembra popravljenim načrtom in ocenam analitikov.
Kritičen komentar pod novico:
Če povečujejo prihodke samo s 5 procentov letno, je to samo kompenzacija inflacije, pa še to ne v celoti, če gledamo rasti plač v javnem sektorju ali pa slovensko minimalno plačo. Torej v resnici stopicajo na mestu!
Do Colaričeve uprave sem kritičen, ker:
1. ne vlaga v širitev na področje bioloških podobnih zdravil, ki imajo bistveno višjo dodano vrednost, ampak vztraja pri štancanju poceni genereičnih tableti, ki jih še bistveno ceneje štancajo tudi Indijci in Kitajci, pri čemer so se zdaj naučili zagotavljati tudi čistost,
2. vztraja pri obilici tekoče evrske rezerve, ki jo nekoristno gloda inflacija,
3. vztraja tudi pri nedonosnem turizmu, kar znižuje dobičkonosnost celotne skupine Krka.
In ja, sem delničar Krke. Do zdaj v glavnem zadovoljen, čeprav kritiziram pomanjkanje Colaričeve ambicioznosti in finančno suboptimalnost, a se bojim obrata navzdol. Če se odnosi z Rusijo dodatno zaostrijo, pa itak!
Krka s 401,1 milijona evrov dobička presegla pričakovanja
Skupina Krka je po prvi oceni, objavljeni danes, lani povečala dobiček za 12 odstotkov, na rekordnih 401,1 milijona evrov, kar je nad lani novembra popravljenim načrtom in ocenam analitikov.
Kritičen komentar pod novico:
Če povečujejo prihodke samo s 5 procentov letno, je to samo kompenzacija inflacije, pa še to ne v celoti, če gledamo rasti plač v javnem sektorju ali pa slovensko minimalno plačo. Torej v resnici stopicajo na mestu!
Do Colaričeve uprave sem kritičen, ker:
1. ne vlaga v širitev na področje bioloških podobnih zdravil, ki imajo bistveno višjo dodano vrednost, ampak vztraja pri štancanju poceni genereičnih tableti, ki jih še bistveno ceneje štancajo tudi Indijci in Kitajci, pri čemer so se zdaj naučili zagotavljati tudi čistost,
2. vztraja pri obilici tekoče evrske rezerve, ki jo nekoristno gloda inflacija,
3. vztraja tudi pri nedonosnem turizmu, kar znižuje dobičkonosnost celotne skupine Krka.
In ja, sem delničar Krke. Do zdaj v glavnem zadovoljen, čeprav kritiziram pomanjkanje Colaričeve ambicioznosti in finančno suboptimalnost, a se bojim obrata navzdol. Če se odnosi z Rusijo dodatno zaostrijo, pa itak!
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

lahko bi se tukaj forumaši zbrali, pa recimo kakšnemu slovenskemu 'blue chipu' napihnili ceno.
recimo cinkarni lahko za slabih 100k zvišamo ceno za 3%, kot kaže knjiga naročil
recimo cinkarni lahko za slabih 100k zvišamo ceno za 3%, kot kaže knjiga naročil

lahko bi ti delali v stilu game-stop-a.
BlaY0 ::
Teoretično ja, praktično/tehnično neizvedljivo. Sploh za enduserje. Imaš CFD-je na SBITOP recimo. Ne me spraševat kateri so, vem samo da obstajajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
MSFT je danes darilo, 10% razprodaja.
Vidiš tega pri Krki nimaš, zmeraj moraš drago kupit ker je naslednji dan se drazje.
Quack !
pingme ::
S&P509 -0,64%
Dow 30 -0,13%
Nasdaq -1,33%
Crash pomeni več kot 10% upad v enem dnevu, ne pa tale malenkostni popravek, za kar je najbolj zaslužen MSFT.
Dow 30 -0,13%
Nasdaq -1,33%
Crash pomeni več kot 10% upad v enem dnevu, ne pa tale malenkostni popravek, za kar je najbolj zaslužen MSFT.
verjetno je mislil msft. je pa res zanimivo tole talking heads pravijo da je dol zaradi prevelikega vlaganja v ai, meta je pa ornk gor pa je napovedala še večja vlaganja v ai. pa pravijo da zaradi azura, ki malenkost manj hitro raste to četrtletje. drugace pa orn blow out earningsi in lepe napovedi. sam mislim da gre predvsem za rotacijo ven iz software firm...
ripmork ::
GDX1 (VanEck Gold Miners). Sicer procentualno krepko v plusu (nekaj malega dal noter na začetku jeseni). Škoda, da nisem precej več, seveda 
Nekaj malega mam sicer tudi v 4GLD (Xetra Gold). Minerji bolj volatilni, a donosnejši.
Nekaj malega mam sicer tudi v 4GLD (Xetra Gold). Minerji bolj volatilni, a donosnejši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Jure27 ::
Pozdravljeni,
imam Trg.Račun, letni stroški ca. 30e, vložek je majhen do 5000/letno, gledam dolgoročno.
Je smiselno preklopit na INR? Je ze kdo računal?
Hvala?
imam Trg.Račun, letni stroški ca. 30e, vložek je majhen do 5000/letno, gledam dolgoročno.
Hvala?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jure27 ()
nurmaln ::
Pozdravljeni,
Hvala?
Koliko si star?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Okapi ::
V predalu imam nekih 10 dek lomljenega zlata in kilo starih srebrnikov. A sem vrh za prodajo ravnokar zamudil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
otago ::
Sem odprodal ALB, iz 60$ na 180$ +200% iz aprila 2025; delno PLTR +600% v 3 letih. Tukaj je za en čas verjetno bil dosežen vrh. Odprodal MU +100% v dveh mesecih, decembra 2025. Včeraj je bil SAP(.SE) -15%, MSFT -11%. Kupil. Danes že v +.
Vse delnice so bile omenjene na tem threadu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
ripmork ::
Odlično ulovljeno.
Si ALB prodal, ker pričakuješ dolgoročno padec? Vidim, da je v zadnjem tednu padel 10% (sicer od lanskega poletja še vedno preko 100% donosa, ena od najboljših izbir v value investing portfelju).
MSFT pa res krepko padel včeraj (-11%), kaj takega se ne zgodi velikokrat.
Si ALB prodal, ker pričakuješ dolgoročno padec? Vidim, da je v zadnjem tednu padel 10% (sicer od lanskega poletja še vedno preko 100% donosa, ena od najboljših izbir v value investing portfelju).
MSFT pa res krepko padel včeraj (-11%), kaj takega se ne zgodi velikokrat.
otago ::
En razlog je, da zmanjšujem $ (čeprav v praksi ne gre). Drugo pa, da je treba enkrat unovčit (fiktivne) dobičke. Imam slab občutek, da bo v nekaj mesecih večji padec.
Sem zamudil PBR, imel na radarju da kupim cirka teden nazaj po 12.50$.Skoraj eno leto je stopicljalo okrog 12$. Zdaj 15$+. So nadležni z dividendami (če moraš na roko vpisovat na eDavke).
Sem zamudil PBR, imel na radarju da kupim cirka teden nazaj po 12.50$.Skoraj eno leto je stopicljalo okrog 12$. Zdaj 15$+. So nadležni z dividendami (če moraš na roko vpisovat na eDavke).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()
San Disk potrgal z rezultati..seveda sem med izbiro San Disk in Western Digital mogel izbrat slabsega :(
Medtem pa SBITIP vsak dan novi rekordi, vi pa vlagate v neke ameriške delnice. Krka bo letos spet naredila 50+%, je že na 1/3 poti.
Krkina delnica na novem rekordu
"Delnica novomeške skupine Krka je danes dosegla spet nov rekord, 228 evrov za lot. Krka je danes daleč najprometnejša delnica na ljubljanski borzi, prometa je bilo za dobrih 562 tisoč evrov."
Krkina delnica na novem rekordu
"Delnica novomeške skupine Krka je danes dosegla spet nov rekord, 228 evrov za lot. Krka je danes daleč najprometnejša delnica na ljubljanski borzi, prometa je bilo za dobrih 562 tisoč evrov."
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Utk ::
Krka je danes daleč najprometnejša delnica na ljubljanski borzi, prometa je bilo za dobrih 562 tisoč evrov."
LOL. Ko 50 siromakov naredi dnevni promet z najprometnejšo delnico...na taki borzi mene ne boste (več) vidli.
rini ::
Sem odprodal ALB, iz 60$ na 180$ +200% iz aprila 2025; delno PLTR +600% v 3 letih. Tukaj je za en čas verjetno bil dosežen vrh. Odprodal MU +100% v dveh mesecih, decembra 2025. Včeraj je bil SAP(.SE) -15%, MSFT -11%. Kupil. Danes že v +.
Odlično za nakup MSFT!
to bomo šele videli, sam sem šel tudi not, sam imam občutek da prehitro. obicajno je bolje počakati 3 trading dni. upam da je tokrat drugače.
Krka je danes daleč najprometnejša delnica na ljubljanski borzi, prometa je bilo za dobrih 562 tisoč evrov."
LOL. Ko 50 siromakov naredi dnevni promet z najprometnejšo delnico...na taki borzi mene ne boste (več) vidli.
Saj ravno to je prednost, ker veš da ti veliki playerji držijo gor trg in ne bo kar padel, ker potem bi šli sebi v škodo.
Quack !

Opa, centralni bankirji se ne strinjajo s ceno zlata! Močan upor je čutiti
rini ::
Takole bom komentiral. Borza še kar stoji v rdečem. Danes so objavili tri milijone strani Epsteinivih dokumentov. Petek je. Popolni vakum. Zdi se mi, da so izpolnjeni vsi pogoji, da Trump v naslednjih urah napade Iran in preusmeri pozornost.