» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
275 / 283
»»

LeQuack ::

GregiB je izjavil:

Urkamadona... kaj je pa razlog, da je danes Krki tako strgalo???

Hočeš rect to kar jaz trobim ze celo leto. Ponavlja se scenarij od lani, skoraj do dneva enak. In če je tako, bo šlo do konca Januarja strmo gor, potem pa do konca leta počasneje.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Musashi ::

? zrasla za 1,8%

rini ::

Danes bo veselo v obrambnem sektorju LMT, NOC, RTX..

Matejjjjj ::

LeQuack je izjavil:

Kot predvideno, se strma rast SBI nadaljuje. Res je kot kopija lanskega leta.

Dogajanje na Ljubljanski borzi: Luka Koper poletela v višave
https://si.bloombergadria.com/financni-...

kupil sem jo po 23, 25 nekje? wtf... plitek trg in pol rastoder sam upravlja vse tečaje

Res je, majhen trg in lahko par velikih playerjev določa cene.
Quack !

nekineki592 ::

Kaj je smiselno kupiti od SBITOP trenutno? Nekaj delnic že imam, očitno pa sem zamudil.

Ali bodo letos na voljo ljudske obveznice oz. kaj podobno zanesljivega?

Kaj sem vam rekel? Čisto po načrtu gre. Do konca leta spet 50%, mogoče celo več letos. Letos samo v parih dneh že 6%, toliko imajo nekatere borze v enem celem letu.

Na Ljubljanski borzi padajo rekordi, tri delnice v enem dnevu skočile za vsaj štiri odstotke
Indeks SBITOP presegel vrednost iz leta 2007, samo danes +2,52 odstotka
https://si.bloombergadria.com/financni-...

Quack !

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Koliko imaš ti na ljse vloženega?

musicfreak ::

delavec44 je izjavil:

dobrega jurja ma :D

Velki ::

Kot napovedano fantje, NISTE NIČ ZAMUDILI!!! to bo laufalo do naslednje vojne tipa ww3 ali do naslednje črne kuge (če bo samo en bogi COVID bo to norijo še pospešil).

Se strinjam, pa še vojna ne vem če bi bila bearish. Vsi ti spopadi zadnje leta, od vojne v Ukraijini, Palestini, itd. so samo pripomogli k rasti delnic.
Quack !

Malidelničar ::

delavec44 je izjavil:

Nekaterim nam LJSE dobro služi hehe 8-)
Povprečni Slovenec pa: "Borza je natega!" 8-)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nekaterim nam LJSE dobro služi hehe 8-)
Povprečni Slovenec pa: "Borza je natega!" 8-)

Služi seveda, če prodaš preden gre dol. Kar pa nekako za tistega katerega sprašujem dvomim, da bo.

Če v enem letu ni padlo, zakaj bi zdaj? Ravno danes je bil dosežen absolutni rekord iz 2007, to pomeni da zdaj ni več ovir navzgor.
Quack !

Zgodovina sprememb…

Kanban ::

LeQuack je izjavil:

Če v enem letu ni padlo, zakaj bi zdaj? Ravno danes je bil dosežen absolutni rekord iz 2007, to pomeni da zdaj ni več ovir navzgor.

LeQuack je izjavil:

Res je, majhen trg in lahko par velikih playerjev določa cene.

Okapi ::

LeQuack je izjavil:

S tem si povedal, da so morali nekateri čakati skoraj 20 let, da so prišli na plus. In mogoče bi se bilo dobro spomniti, kaj se je zgodilo malo po tem prejšnjem rekordu.>:D

PujsekPepe ::

Okapi je izjavil:

LeQuack je izjavil:

S tem si povedal, da so morali nekateri čakati skoraj 20 let, da so prišli na plus. In mogoče bi se bilo dobro spomniti, kaj se je zgodilo malo po tem prejšnjem rekordu.>:D

+1 se ne spomnijo kako je bilo ko so dal vse v delnice pa žile rezal pa z mostov skakal. Vseeno pa super debata tule.

iKst_ ::

Okapi je izjavil:

LeQuack je izjavil:

V teoriji ja, če si kupil 2007 ravno na vrhu in potem nisi vložil niti centa več do danes.

V realnosti je veliko bolj verjeten (in pameten) scenarij, da vlagaš postopoma, ves čas. Če si zadnjih 20 let DCAjal, si danes kontretno v plusu.

red_baron ::

Danes je še NLB dosegla ATH.
Glede na to da so še 2x letno dividende...aleluja

Ne moreš zgubit z SBI. To je kot free money cheat.
Quack !

PujsekPepe je izjavil:

Okapi je izjavil:

LeQuack je izjavil:

+1 se ne spomnijo kako je bilo ko so dal vse v delnice pa žile rezal pa z mostov skakal. Vseeno pa super debata tule.

Seveda je potrebno biti previden.
Ni povsem isto kot balon 2007/2008 - čeprav takrat so Slovenci dali izključno v NKBM pa v Balkan sklade. So pa eni paničarili, da bo Krka propadla.
Joj, če bi sam takrat 2008-2012 pokupil lote KRKG, potem bi bil danes ........ si kar ne predstavljam.

Sej ce bi pa v BTC al pa doge coin fuknu bi bil tud miljonar z dost manjšim zneskom.

Matejjjjj ::

delavec44 je izjavil:

7 mestna cifra ni, še

je pa ljse bolna. neka luka koper, gre dejansko za otroško igrišče v primerjavi z velikimi pristanišči, se podraži za 3x v letu dni.. cmon... predsednik uprave cinkarne proda delnice, celih 10 jurjev, tečaj pa zraste LOL

Zgodovina sprememb…

Majkemi če MAHLE še vedno ni propadel ker je na robu propada že odkar je bila iskra ustanovljena res ne vidim scenarija kako bi lahko Krka propadla!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

Velki je izjavil:

Majkemi če MAHLE še vedno ni propadel ker je na robu propada že odkar je bila iskra ustanovljena res ne vidim scenarija kako bi lahko Krka propadla!

Pozabljaš kakššen sentiment je bil takrat 2008-2012. Beri stare forume.
Da bo vse propadlo, KRKG bo propadla, ker bo celotna globalna ekonomija propadla, konec kapitalizma, imeli bomo samo še zlato, ker denar ne bo nič vreden, vse nam bodo pobrali, "ta pametni" ljudje pa si bodo zgradili bunkerje, kjer bodo imeli konzerve fižola in zlate palice.

Moja napaka je bila, ker se nisem držal reka "be greedy when others are fearful".

En je napisal, da je ob začetku kotacije Zavarovalnice Triglav na LJSE jeseni ali enkrat takrat 2008, ko je začela groziti kriza, šel vplačat takrat še na šalter delnice. In uslužbenka ga je prestrašeno vprašala "A ste res povsem prepričani, da jih želite vplačati?"

GupeM ::

Okapi je izjavil:

LeQuack je izjavil:

S tem si povedal, da so morali nekateri čakati skoraj 20 let, da so prišli na plus.>:D

Ja in ne. Če so kupili avgusta 2007. Prej nič, potem nič. Če so kupili januarja 2007, so že lep čas v plusu. Če so kupili pa recimo sredi leta 2006 pa sploh. Govorimo seveda o enkratnem nakupu, prej nič, pol nič.

Če so pa vsak mesec kupovali za isti znesek, so pa danes skoraj 200% v plusu. Pa dividend ne upoštevam. Te so bile izplačane tudi takrat, ko je index padal.

3p ::

Trgovalci. Ali vas kaj skrbi dogajanje z "zelo stabilnim" režimom v ZDA? Pustimo ideologijo. Če si ZDA postrežejo Grenlandijo, zna biti, da bomo v (napol?)-vojnem stanju z njimi.
V podobnih situacijah lahko pride do zamrznitve premoženja (NYSE, ameriški brokerji, ...)

Upate, da pač do tega ne pride? Imate kako strategijo?

Prvič verjetno je to vse krinka da EU vloži več denarja v oborožitev (sicer sem se že motil ko sem mislil da Putin ne bo napadel Ukrajine). Drugič tudi če se motim, a ti vidiš kakega EU voditelja z dovoljšno hrbtenico da se zoprstavi USA? Sploh si ne predstavljam kako bi Evropejci katerekoli države odreagirali ko bi prihajalo domov vsak dan tisoče krst.

pingme ::

Samo dividende na LJSE so med letom 2008 in sedaj prinesle ogromen plus - v zadnjih treh letih je SBITOP zrasel za 147%, SBITOP TR pa 195%. Torej bi naredil lep donos tudi v primeru, da se cena delnic sploh ne bi nič povišala.
KRKG je leta 2008 izplačala 0,91€ dividende, leta 2025 pa 8,25€.
So pa vrednotenja na LJSE že primerljiva z ostalimi (konkurenčnimi) EU podjetji, tako da ni več "premije". Vseeno se znajo tečaji še dodatno povečati po uvedbi INR, ker žal ni boljše reklame kot "pretekli donosi" in tudi 5% dividende, ki rastejo bistveno hitreje kot inflacija niso slabe.

libreus ::

je kakšen nabavil novo nordisk, ko je bila na 41?

pingme je izjavil:

Samo dividende na LJSE so med letom 2008 in sedaj prinesle ogromen plus - v zadnjih treh letih je SBITOP zrasel za 147%, SBITOP TR pa 195%. Torej bi naredil lep donos tudi v primeru, da se cena delnic sploh ne bi nič povišala.
KRKG je leta 2008 izplačala 0,91€ dividende, leta 2025 pa 8,25€.
So pa vrednotenja na LJSE že primerljiva z ostalimi (konkurenčnimi) EU podjetji, tako da ni več "premije". Vseeno se znajo tečaji še dodatno povečati po uvedbi INR, ker žal ni boljše reklame kot "pretekli donosi" in tudi 5% dividende, ki rastejo bistveno hitreje kot inflacija niso slabe.

Letos bo šlo 50-60% gor. Glej in se čudi.

Presežen 18 let star rekord SBI TOP: indeks v petih letošnjih dneh že 6,7 odstotka v plusu
https://www.finance.si/finance-vlagatel...
Quack !

gruntfürmich ::

joj ste se razpisali, ampak bolj malo uporabnega...

:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

redtech ::

libreus je izjavil:

Jaz sem ujel $46 in $47 potem prodal na $54, da sem znižal margin sedaj ga imam še več.

Na grafih imam raje daljšo depresijo, da kopičim več. Kupovanje tako blizu velikega padca mi ni najbolj všeč.

redtech je izjavil:

libreus je izjavil:

Jaz sem ujel $46 in $47 potem prodal na $54, da sem znižal margin sedaj ga imam še več.

Na grafih imam raje daljšo depresijo, da kopičim več. Kupovanje tako blizu velikega padca mi ni najbolj všeč.

To ni sans da bo slo skoz gor ene 10-30% korekcija pol pa ja oz ko bo panika. Enkrat bo.
Graf krke zgleda kot zlato, nvdija, btc…

redtech je izjavil:

libreus je izjavil:

ja, vendar tisti novembrski padec je bil izkoriščen na podlagi "panike" glede alzheimerja, kateri zares ni bil sploh pričakovan kakšen dober obet. nato so začeli veliki skladi kopičiti in niso več pustili, da pade pod 40 - ko je FDA potrdil tabletko (kar je bilo jasno, da bo), je bila smer zacementirana. kako se bo kasneje obračalo, je seveda vprašanje. sam sem vstopil novembra pri 41,50 EUR. bomo videli ;)

redtech ::

Zoom out:

Chalky ::

It's very likely that the Supreme Court will rule against Trump's tariffs today...This will result in Trump's key economic policy being weakened, a tsunami of lawsuits for massive refunds, and a higher deficit via the loss of hundreds of billions in projected annual revenue.

I've seen some informed speculation that the SCOTUS will rule against Trump's tariffs under the IEEPA but will also not allow refunds due to the potential for financial chaos.

za tiste ki imate denar v ameriških delnicah. Odločitev ki po odločala o tem ali bodo imeli Američani 10% rast ali 2% ter ali bo Kitajska še naprej brez kakršnihkoli posledic lahko "posiljevala" Zahod s svojim izvozom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

jasno. točno vem, kaj misliš. morda imaš prav, morda nimaš.
dejstvo je, da so bili v lanskem letu pri objavah bodočih napovedi (pravilno!) previdni/konservativni, kar je pognalo delnico navzdol. nihče pa ne ve, kaj sledi.

Chalky je izjavil:

Odločitev ki po odločala o tem ali bodo imeli Američani 10% rast ali 2% ter ali bo Kitajska še naprej brez kakršnihkoli posledic lahko "posiljevala" Zahod s svojim izvozom.

Fak, kaj pa free market pa to? Če kaj izvoziš, je to posiljevanje?

Musashi ::

Chalky je izjavil:

It's very likely that the Supreme Court will rule against Trump's tariffs today...This will result in Trump's key economic policy being weakened, a tsunami of lawsuits for massive refunds, and a higher deficit via the loss of hundreds of billions in projected annual revenue.

I've seen some informed speculation that the SCOTUS will rule against Trump's tariffs under the IEEPA but will also not allow refunds due to the potential for financial chaos.

za tiste ki imate denar v ameriških delnicah. Odločitev ki po odločala o tem ali bodo imeli Američani 10% rast ali 2% ter ali bo Kitajska še naprej brez kakršnihkoli posledic lahko "posiljevala" Zahod s svojim izvozom.

A ti zmedenec sploh veš da so je Trump povišal/uvedel carine tudi za EU, Švico, Indijo, Vanuatu...Rast na račun celega sveta. Pišeš takoi zmedeno in trumpistično, da sploh ne vem kaj naj bi te dal. Da te plačuje AmChan ne, si preveč zmeden, tam le niso tako butasti. Si samo en zmedenec, ki drka na vse kar pride iz Trumpovih ust? Čudna bolezen...

delavec44 je izjavil:

Chalky je izjavil:

Odločitev ki po odločala o tem ali bodo imeli Američani 10% rast ali 2% ter ali bo Kitajska še naprej brez kakršnihkoli posledic lahko "posiljevala" Zahod s svojim izvozom.

Fak, kaj pa free market pa to? Če kaj izvoziš, je to posiljevanje?

Free market so za njega levičarske blodnje ;))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Musashi ()

rini ::

Če bi si ZDA postregle z Grenlandijo, bi to pomenilo jasen signal, da lahko evropskim delničarjem kadar koli zasežejo tudi sredstva, vložena v ameriške delnice.

energetik ::

rini je izjavil:

Če bi si ZDA postregle z Grenlandijo, bi to pomenilo jasen signal, da lahko evropskim delničarjem kadar koli zasežejo tudi sredstva, vložena v ameriške delnice.
Ne vem če bi si to drznili storiti. Ker če bi zasegli lastništvo EU vlagateljev, gre SP500 na podenj, saj bi se jasno vlagatelji s celega sveta spravili prodati US delnice. Ne verjamem, da si tega želijo. Prav tako se US delniški trg ne bi več pobral, kdo bi si pa še potem upal tja vlagati?
vires in numeris

Poleg tega Trump hoče, da ljudje vlagajo v ZDA, v dolarjih. Če bi Trump prevzel Grenlandijo, bi šel stock market samo gor, ker to je dobro za biznis.
Quack !

3p ::

Velki je izjavil:

Prvič verjetno je to vse krinka da EU vloži več denarja v oborožitev (sicer sem se že motil ko sem mislil da Putin ne bo napadel Ukrajine). Drugič tudi če se motim, a ti vidiš kakega EU voditelja z dovoljšno hrbtenico da se zoprstavi USA? Sploh si ne predstavljam kako bi Evropejci katerekoli države odreagirali ko bi prihajalo domov vsak dan tisoče krst.

Ne govorim o kaki resni vojni. Danci trikrat ustrelijo, ZDA pa razglasi "vojne" razmere, kjer je prvi ukrep jebat evropejce, kjer se da... Dokler pač ne damo, kar hočejo. Ampak razumem, kaj hočeš povedati.

Dajte nehat sanjat o vojnah. Delavec mas kakega asa v rokavu?

musicfreak ::

kaksen sanjski teden za delnice...vse kar se je cakalo in trpelo celo leto se je v prvem tednu leta poplacalo

Zgodovina sprememb…

Zdaj lahko prodaš dokler si še na vrhu. Ali pa daš v SBI, ki bo delal boljši donos.
Quack !

ripmork ::

Mogoče kdo zdajle pobira smetano (pred kakim novim padcem, sploh če se tole s tarifami spreobrne)?

energetik je izjavil:

rini je izjavil:

Ne vem če bi si to drznili storiti. Ker če bi zasegli lastništvo EU vlagateljev, gre SP500 na podenj, saj bi se jasno vlagatelji s celega sveta spravili prodati US delnice. Ne verjamem, da si tega želijo. Prav tako se US delniški trg ne bi več pobral, kdo bi si pa še potem upal tja vlagati?

Se popolnoma strinjam z nesmiselnostjo česa takšnega. Tudi ne razumem, kako bi bilo to kakorkoli z Grenlandijo povezano...

nekineki592 ::

Jaz razmišljam o NLB. Napoveduje se, da bo šlo še gor. Dividende so 2x na leto.

Master_Yoda ::

Da se tukaj vprasam:

2025 sem dobil $200 od IBKR ker je izgleda nekdo uporabil moj refferal link.
Kje tocno sedaj to prijavim? Verjetno ko dobim informativni izracun dohodnine naredim ugovor in dam pod drugi prihodki teh $200 v EUR s konverzijo na dan nakazila, ali kje drugje ?
Dovie'andi se tovya sagain.
««
275 / 283
»»