Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
Malidelničar ::
Golobova vlada nacionalizirala ljubljansko borzo!
Ljubljanska borza je po novem infrastruktura kritičnega pomena. To pomeni, da hrvaška državna agencija Fina ne sme prevzeti Zagrebške borze, ki je že od leta 2015 lastnica Ljubljanske borze
https://www.finance.si/golobova-vlada-n...
Kaj menite bo to kaj vplivalo na obseg trgovanja na LJSE, nove kotacije itd?
Ljubljanska borza je po novem infrastruktura kritičnega pomena. To pomeni, da hrvaška državna agencija Fina ne sme prevzeti Zagrebške borze, ki je že od leta 2015 lastnica Ljubljanske borze
https://www.finance.si/golobova-vlada-n...
Kaj menite bo to kaj vplivalo na obseg trgovanja na LJSE, nove kotacije itd?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
LeQuack ::
Golob po moje hoče zaščititi kralja banan in ostale, ki manipulirajo na naši borzi, ki to mogoče ne bi več mogli pod tujim lastnikom. Realno se mi zdi to slabo za našo borzo, ker namesto da bi se širili bo še vedno samo tistih 5-6 podjetij, ki se bodo trgovala, kar je precej žalostno.
Quack !
gen Maister ::
gruntfürmich je izjavil:
zakaj futrate trola?![]()
No ja!?? Ne vem zakaj ga!!?
Je pa tale trolček tisti, ki je odličnak z zlato diplomo iz razreda moni-hovhov.si!!
Okapi ::
Golob po moje hoče zaščititi kralja banan in ostale, ki manipulirajo na naši borzi, ki to mogoče ne bi več mogli pod tujim lastnikom. Realno se mi zdi to slabo za našo borzo, ker namesto da bi se širili bo še vedno samo tistih 5-6 podjetij, ki se bodo trgovala, kar je precej žalostno.
Saj lastnik je že sedaj tuj (hrvaški). Zdaj je v igri samo to, ali je lastnik hrvaško podjetje (Zagrebška borza) ali hrvaška država.
musicfreak ::
iz 1,55 plusa ze v minus v 1 uri s&p500 etf.... pa se naj rece da ni vse to kraja... naj gre vse v k.... pocasi zivljenje postaja pekel.... vsak dan negativne novice :( ne zmorem vec
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()
youPlonker ::
Rast delnic v zadnjih 6 mesecih od glavnih proizvajalcev RAMa:
SK Hynix +184,79 %
Micron +115,25 %
Samsung +70,03 %
Nanya +256,24 %
Opazam, da so te delnice hudo volatilne, po +- 10% dnevno, npr. Micron danes...
Ima kdo kaksno napoved za prihodnje mesece? Moja mala teorija je, da zna Nanya se ful rasti, ce veliki trije ne bodo shendlali povprasevanja.
SK Hynix +184,79 %
Micron +115,25 %
Samsung +70,03 %
Nanya +256,24 %
Opazam, da so te delnice hudo volatilne, po +- 10% dnevno, npr. Micron danes...
rini ::
Sem posebne sorte, ker ko pada trg, sem kar dobre volje. Nisem vezan na denar in kredite. Vse držim in redno še nabavljam enkrat mesečno.
krucymucy ::
musicfreak je izjavil:
Kakšen nihaj v portfelju. Od +2,5 na začetku dneva do -2,5% v nadaljevanju.
drugo kot jokat se ne preostane cloveku vec...spet cez 3000 minusa danes![]()
Je pa prejsnji teden zraslo za 3k+ v enem dnevu.
Ne jokaj prevec, se vedno si plusu glede na vlozek.
Ker ce gre random ST user pogledati to temo za pol leta nazaj in sesteje vse tvoje minuse, si bil ob najmanj pol miljona.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()
energetik ::
Zanimivo pa je, kako tak konkreten dip vedno pride le nekaj dni po mojem rednem 3-mesečnem DCA nakupu
vires in numeris
libreus ::
Velki ::
Buy the dip fantje. Sploh bitcoin, to je bilo vse dogovorjeno z strani velikih, če bi bila panika pri retail ne bi tako hitro padalo.
nurmaln ::
sam sem se kakšen mesec nazaj pozicioniral za to kar (mislim, da) prihaja. si pa ne domišljam, da vem kdaj in koliko bo rdeče. jasno pa je, da ne more gor v nedogled, brez da gre vmes tudi dol ...
A maš nastavljen buy order na neki ceni? Če ne, kako boš drugače vedel da je čas za vstop?
Včasih sem mislil tak delež v eur znak previdnosti. Danes nisem več tako pogumen da ne bi bil 'in the market', sem preveč zamudil zato ker sem se bal market kreša.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Buy the dip fantje. Sploh bitcoin, to je bilo vse dogovorjeno z strani velikih, če bi bila panika pri retail ne bi tako hitro padalo.
vires in numeris
libreus ::
sam sem se kakšen mesec nazaj pozicioniral za to kar (mislim, da) prihaja. si pa ne domišljam, da vem kdaj in koliko bo rdeče. jasno pa je, da ne more gor v nedogled, brez da gre vmes tudi dol ...
A maš nastavljen buy order na neki ceni? Če ne, kako boš drugače vedel da je čas za vstop?
Včasih sem mislil tak delež v eur znak previdnosti. Danes nisem več tako pogumen da ne bi bil 'in the market', sem preveč zamudil zato ker sem se bal market kreša.
sledim občutku (vem, worst kind of thing to do), ampak sem dal skozi leto hajp 2020, padec 2022, tako da sem ta trenutek zelo pomirjen. vsak ima drugačno izkušnjo, zato tudi drugačno filozofijo. izkoristil sem letošnji april za večanje pozicije v s&p, ampak par mesecev nazaj sem se ustavil - naredil sem par swing tradev s $coin in $amd, da sem malo dobil "not".
Spura ::
Aprila sm vseeno videl retail na youtube, da pozivajo k nakupom, za tale majhen dip pa ne vidim nikogar, ki bi oglaseval nakupe. Obcutek imam da ni buyerjev, retail je ze neki cajta notr v marginu in ne morejo kupovat. Gotovo bo sledil vsaj se enkrat toliksen padec kot je bil do zdaj, obstaja pa tudi moznost situacije 2022 in gremo dol 30% tuki, ni pa to najbolj verjeten scenarij.
Danes bo musicfreak končno lahko spal mirno, in to cel vikend.
bless
A se da izgubo iz prejsnjih let uveljavljati za opcije? Gledam D-IFI pa ne vidim tm opcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
Evo zdej sm prve buy the dip najdu.Buy the dip fantje. Sploh bitcoin, to je bilo vse dogovorjeno z strani velikih, če bi bila panika pri retail ne bi tako hitro padalo.
Aprila sm vseeno videl retail na youtube, da pozivajo k nakupom, za tale majhen dip pa ne vidim nikogar, ki bi oglaseval nakupe. Obcutek imam da ni buyerjev, retail je ze neki cajta notr v marginu in ne morejo kupovat. Gotovo bo sledil vsaj se enkrat toliksen padec kot je bil do zdaj, obstaja pa tudi moznost situacije 2022 in gremo dol 30% tuki, ni pa to najbolj verjeten scenarij.
Varja ::
Nevem zakaj eni svetujejo vključno z ai,da ne prodaš delnic, če je bolj logično, da prodaš pa čakaš, da pride do korekcije in potem kupiš, ko vse pade...leta 2008je padalo devet mesecev preden je prišlo do strmoglavljenja, vprašanje kako bo zdaj..
Zdaj so drugi časi, ne more več tolk past. Če pade 10% se že FED vključi in začne printanti denar na polno.
Quack !
Varja ::
Poslovanje, dobički so boljši, precenjenost je pa kar večja kot takrat. Najmanj pa zaupan raznim fedom, imfu , ecbju...
iKst_ ::
Nevem zakaj eni svetujejo vključno z ai,da ne prodaš delnic, če je bolj logično, da prodaš pa čakaš, da pride do korekcije in potem kupiš, ko vse pade...leta 2008je padalo devet mesecev preden je prišlo do strmoglavljenja, vprašanje kako bo zdaj..
Kdaj pa prodaš? Kdaj pa pride korekcija? Kje to prebereš kdaj točno pridejo korekcije, v pavlihovi pratiki?
velikBrokoli ::
Kdaj pa prodaš? Kdaj pa pride korekcija? Kje to prebereš kdaj točno pridejo korekcije, v pavlihovi pratiki?
Prodaš na vrhu, kupuješ na dnu. Kje je problem?
ripmork ::
Se začenja Black Friday razprodaja? :)Black Friday recesija?
Nikoli ni za izključit... so pa verjetnosti za spust obrestnih mer pred kratkim spet precej poskočile (Polymarket). Če ne v Decembru, zna bit nižanje v Januarju, kar najverjetneje pomeni printer in odboj vsega navzgor.
Dip izkoristil za nakup še nekaj delnic Amazona (poleg BRK-B-ja zdaj moja največja individualna stock pozicija), pa malce okrepil mesečni vnos v IUSN in ICGA (oba padla nekje na vrednosti iz začetka Septembra).
Kaj niso rekli, da ne bodo več printali, tudi če gredo obresti dol ali če bo recesija?
FED bo nehal reducirat svoj balance sheet decembra. https://www.idnfinancials.com/news/5892...
Verjetno bodo v bliznji prihodnosti spet povecali balance sheet, tko da bo spet QE (verjetno bodo Trumpovi "trutherji" nasli novo ime za to, ne bo se reklo QE). Problem je prevec dolga vlade, torej bodo rabili FED da kupuje obveznice, sploh ce bodo delal yield curve control, drugace bodo avkcije failale, ce bodo po trumpovsko hotli sforsirat nizje obrestne mere.
Danes pa vse lepo pumpa navzgor... mater je treba met res jeklene zivce za to :/ Upam da bo vsaj do bozica pumpalo potem pa lahko grem ven. Konec vojne bo zagotovo dober za borzo.
ripmork ::
Kaj niso rekli, da ne bodo več printali, tudi če gredo obresti dol ali če bo recesija?
Kot je @Spura omenil, ja: končuje se QT (Quantitative tightening), pričakuje se QE (Quantitative easing), kar v kombinaciji z nižanjem obrestnih mer pomeni "printanje" (več denarja v obtok). Ker bodo naslednje leto v ZDA "midterms" volitve, morajo sicer pazit, da to ne bo inflacije pognalo gor (zato trenutno mešana mnenja FED-ovcev glede najboljših ukrepov)...
Tule dobro razložena situacija (IMO zelo informativen YT kanal).
Verjetnosti za nižanje obrestnih mer po padcu prejšnji teden poskočile že nad 70 (Polymarket), trg takoj sledi (danes vse zeleno). :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
musicfreak je izjavil:
Danes pa vse lepo pumpa navzgor... mater je treba met res jeklene zivce za to :/ Upam da bo vsaj do bozica pumpalo potem pa lahko grem ven. Konec vojne bo zagotovo dober za borzo.
A nisi rekel že en let nazaj al kolk da boš šel ven, pa si še tu. Sicer pa je ta trg sila enostaven kot sam vidiš, samo držiš in imaš na koncu vedno profit.
Quack !
In kaj si nabavil, Nvidio?
Nah NVDA cooked. Tole je bil top za NVDA stock price, ker tuki zdej bo narrative da bo google prodaju TPU pa AMD so jim vedno bolj za petami. Kljub temu da v smislu poslovanja (revenue, EPS) bodo se stevilke se izboljsale, market je forward-looking, in ta ideja da je njihov monopol nacet verjetno pomeni top v stock priceu, al pa vsaj relativno (torej, stock price mogoce gre se visje kot trenutno, ce bo market imel velik rally, samo druga podjetja bodo sla vec). Zdej je rotacija v googl, ne bi se cudil, ce bo google $400 stock ratu kmalu.
nekineki592 ::
A se že kaj ve o datumu drugih dividend NLB?
Imam na zalogi nekaj tisočakov pa bi vrgel notri dokler sem še upravičen do izplačila.
Imam na zalogi nekaj tisočakov pa bi vrgel notri dokler sem še upravičen do izplačila.
tony1 ::
Je kdo kaj vlagal v Triglav Sklade pri nas? Se to splača ali raje razni SP500 ipd?
Skladi se ne izplačajo zaradi previsokih stroškov (vstopni str., str. vodenja, jebemomater če ne še izstopni), ki ti jih obračunajo, pa če sklad doseže kaj donosa ali ne..
Danes, ko imamo kup fintech produktov velja konsenz, da so še sprejemljivi stroški naložbe do 0,2% letno
evo 10 min borza odprta in spet vse leti v propad. pa naj gre vse v k, 2 dni clovek ne more met mira in biti brez slabe volje :(
Trol nadaljuje 
Sicer pa danes lep plus, PFE preko +2%, RIO, LITU, XDWH vse leti gor, še EU dolgoročne obveznice se zbujajo.
Sicer pa danes lep plus, PFE preko +2%, RIO, LITU, XDWH vse leti gor, še EU dolgoročne obveznice se zbujajo.
vires in numeris
redtech ::
Pri 22k/t sem razmišljal, če bi kupil kobalt s 16% spreadom... danes je skor 50k, zamudil +100%.