» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
260 / 261
»»

LeQuack ::

aborko je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Jaz razmišljam da bi šel all-in na AMD.8-)

Kako je to misljeno all in? Ker jst osebno vec kot par % portefolja pac ne upam dat v posamezno delnico. To mam bolj za igrackanje, ceprav mi vcasih kar rata kot npr kak pltr in amd ~ +70%. Ampak za laike taksne igrice na dolgi rok koncajo pod % profita, ki bi ga dobil s SP500.

Ko ti S&P raste vsak dan rekordno že zadnje pol leta, potem začneš razmišljati o še bolj rizičnih naložbah.
Quack !

redtech ::

SBSW
-55% in bomo na vrhu cikla, praktično smo že na polovici (lahko gre izven okvirov):

https://www.tradingview.com/x/yUdMcA4w/

ANGPY
-65% do podna ne zaostaja več:

https://www.tradingview.com/x/ZqNbaRLY/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Malidelničar ::

Btw. to je bila šala no, nisem jaz tak tip vlagatelja ROFL :))
Nimam AMD-ja, tech-u sem zelo malo izpostavljen.
Mene skrbi tale gold rally zdajle.

Sem pa prodal en zelo majhen del KRKG po načelu FIFO, ene delnice sem imel zelo stare in niso več podvržene davku na kapital dobičke.
Hvalabogu sem ulovil ravno zadnje momente pred crashom.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

O katerem crashu to govoriš? 8% dol ni crash.

Katsuo ::

Sicer se strinjam da ni crash, ampak dol je 12.5%. Max je bil 225...

GupeM ::

Ok, jaz sem gledal zadnji teden, ne od max.

Ok padec od vrha, tehnično pa ni bil crash drži. Ostalo KRKG pa držim naprej. Dividende so preveč vabljive, da bi večino kar prodal.

Baje da je US stock market bullrun or Aprila največji v zgodovini.
Quack !

jest10 ::

gruntfürmich je izjavil:

no evo, pa sem še bullionvault uspel danes zalaufat za srebro :D malce okoren vmesnik za nakup, ampak ni panike.

Kok fajn, ko boš verjetno ujel ravno vrh ali nekje blizu le tega.

Kok fajn da ti to veš in si šel short all in. Car.

gen Maister ::

jest10 je izjavil:

Kok fajn, ko boš verjetno ujel ravno vrh ali nekje blizu le tega.

:))

Saj ga je kupil brez davka! ;)

David Mayer ::

BTK

Katsuo je izjavil:

Meni je bolj fajn, ko sem ga nabavljal v dokaj stabilnem obdobju med kovidom po 18-21€ na unčo. Jp, car sem

Lol, si edini ja :))

Pa zdej na vrhu si prodal a ne..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Katsuo ()

Katsuo je izjavil:

Ti raje nabavljaš med podivjano rastjo, skupaj s frizerkami.
Recept za uspeh

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

David Mayer ::

Fantje, ne se kregat, če ni favšije, je za vse zadosti, gor in dol.

gruntfürmich ::

jest10 je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Meni je bolj fajn, ko sem ga nabavljal v dokaj stabilnem obdobju med kovidom po 18-21EUR na unčo. Jp, car sem
žal nisi car. si samo bebček ki se hvališ z neznatnimi dosežki, ne da bi vedel kaj počnejo drugi.
jst sem glavnino srebra kupil ko je bil 15,9EUR/unčo, ravno po tem ko je zelo brejknil navzdol do 10,5EUR. jebiga, pač takrat nisem bil prijavljen na spletne platforme in tako zelo spremljal trg.
zdaj sem pač viške vložil, ker ne rabim toliko gotovine od plače trenutno.

prav tako če misliš da sem ga SEDAJ kupil na vrhu (tega cikla?), se slišimo čez pol leta pa da ocenimo to tvojo vidovito napoved...;)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jest10 je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Recept za uspeh

?? Kdaj se pa jaz po tvoje kaj kupil? Lol...

Katsuo je izjavil:

jest10 je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Recept za uspeh

Ti verjetno res nikoli, ker vaju je z gruntfürmich sama sapa:|

energetik ::

Zakaj noben ne omenja paladija? Od maja že 50% gor. Tehnična analiza je to lepo kazala. Od mojega vložka si obetam vsaj x2, morda x3 na daljši rok.
vires in numeris

ššš ::

Gold bo rasel, dokler bo vojna v Ukrajini. To bo glede na Ruske zaloge še max. 2 leti. Za to napoved 4k euro za konc leta in 5k za 2026 in za to je nakup še vedno smotrn. Vsaj do konc leta. Frizerke gor al pa dol. Tut sam padec, ko bo do tega pršlo, bo po napovedih zgolj kake 10-15%.

prozac ::

redtech je izjavil:

SBSW
-55% in bomo na vrhu cikla, praktično smo že na polovici (lahko gre izven okvirov):

Kaj to pomeni -55% ?

energetik je izjavil:

Zakaj noben ne omenja paladija? Od maja že 50% gor. Tehnična analiza je to lepo kazala. Od mojega vložka si obetam vsaj x2, morda x3 na daljši rok.

izgleda zelo obetavno! bolj bi nam moral težiti :D žal sem se sedaj odločil za srebro... morda bi bilo res bolje dati v paladij.
naslednji mesec! ene 3 ali 4kEUR.

Zgodovina sprememb…

ššš je izjavil:

Gold bo rasel, dokler bo vojna v Ukrajini. To bo glede na Ruske zaloge še max. 2 leti. Za to napoved 4k euro za konc leta in 5k za 2026 in za to je nakup še vedno smotrn. Vsaj do konc leta. Frizerke gor al pa dol. Tut sam padec, ko bo do tega pršlo, bo po napovedih zgolj kake 10-15%.

Bolj kot vojna ga poganja trenutna negotovost z američani.

jest10 je izjavil:

Katsuo je izjavil:

jest10 je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Recept za uspeh

Valda, ti že veš :)

Kaj pa menite pri surovinah za naslednje leto (oz. naslednja leta), gledate na splošno da bo šla celotna košarica surovin gor, ali kakšno posebno, ki je trenutno še dovolj nizko?

Zgodovina sprememb…

Jest10 ve vse, sam ne vem če ti bo povedal za naprej. Za nazaj ti bo ziher :)

jest10 je izjavil:

NE sekiraj se ti zaradi takih!! ;)
Če imaš kaj v planu, počakaj, da se tale Krka umiri in obrne. Tudi jaz sem imel pomisleke, ali morda v kovino, ali v delnice, pa sem se po dolgem premisleku le odločil za delnice Krke.

ššš je izjavil:

Kovine so samo simptom, POSLEDICA! Tako, kakor vojna v Ukrajini!

VZROKE boš moral iskati drugje! ;)

Zgodovina sprememb…

Katsuo je izjavil:

Jest10 ve vse, sam ne vem če ti bo povedal za naprej. Za nazaj ti bo ziher :)

:)):)):))

Ne. NE! VSE veš samo ti!! 8-)
Še mene si razsvetlil, pa mi menda enidenemu ni bilo jasno!?? :))

Zakaj smo tukaj, kjer smo !?? In KAKO smo se tukaj (lahko) sploh znašli!?? :O

Tole težko vprašanje zdaj razumem! Res, neverjetno!! HVALA!! :)

Sem prideš, ko se zmešajo strokovnjaki, kot si ti sam in STRAHOPETCI! :))

Res čudovita formula (za uspeh)!! 8-)

ps. In potem še, takile, kot so tale Mali, se 'ukvarjajo' z mladino!?? :|

NEVERJETNO!!? 8-O

prozac je izjavil:

redtech je izjavil:

SBSW

Kaj to pomeni -55% ?

Razmerje mora pasti za polovico, da pride na dno cikla. V praksi potem to pomeni, da pri trenutnih cenah PGM SBSW prehiteva ceno kovine za 100%.
1 oz platine / 140 SBSW, dno je nekje pri 1 oz platine / 60 SBSW ($28 po današnji ceni).

@energetik

Platina lahko prehiteva paladij za 3x, trenutni cikel je pro-platinum.
https://www.tradingview.com/x/276Z76PM/

Matejjjjj ::

Katsuo je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Omg

Vi ste res specifični

Sami ste napisali: 80% trga obvladuje kitajska. Pol pa iz tega sklepate, da jih ena večjih generičnih firm kupuje v indiji ? Cmon, saj ni tok težko..

Tebi osnove niso jasne.. Praktično vsa farmacevtska podjetja, vključno z originatorji, ne samo generiki, kupujejo API na trgu. In ja, Krka in ne samo Krka, jih kupuje v Indiji. Pizda, kakšni tu pametujejo...

LOL, si ti dislektičen? 80% z besedo OSEMDESET ODSTOTKOV trga, z veliko TRGA, obvladujejo proizvajalci iz Kitajske, ne Indije. Torej?

PS. lahko bi opisal kar pišeš kot “vem, da nič ne vem”. Pa ne morem, ker ti ne veš, da nič ne veš in si pri tem še vulgaren. Motiš se v svojih trditvah, kar praviš pač ne drži, je pa držalo pred časom. zadeve so se v par letih spremenile. nekdanji dobavitelji API zahodnim firmam niso več dobavitelji surovin ampak so njihovi konkurenti s svojimi zdravili ! in to ne samo na indijskem trgu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Matejjjjj je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Omg

Vi ste res specifični

Sami ste napisali: 80% trga obvladuje kitajska. Pol pa iz tega sklepate, da jih ena večjih generičnih firm kupuje v indiji ? Cmon, saj ni tok težko..

Tebi osnove niso jasne.. Praktično vsa farmacevtska podjetja, vključno z originatorji, ne samo generiki, kupujejo API na trgu. In ja, Krka in ne samo Krka, jih kupuje v Indiji. Pizda, kakšni tu pametujejo...

LOL, si ti dislektičen? 80% z besedo OSEMDESET ODSTOTKOV trga, z veliko TRGA, obvladujejo proizvajalci iz Kitajske, ne Indije. Torej?

PS. lahko bi opisal kar pišeš kot “vem, da nič ne vem”. Pa ne morem, ker ti ne veš, da nič ne veš in si pri tem še vulgaren. Motiš se v svojih trditvah, kar praviš pač ne drži, je pa držalo pred časom. zadeve so se v par letih spremenile. nekdanji dobavitelji API zahodnim firmam niso več dobavitelji surovin ampak so njihovi konkurenti s svojimi zdravili ! in to ne samo na indijskem trgu.

OK, sem obupal, si pač zabit ko kurac, ignoriraš o čem je tekla beseda in trajbaš po svoje...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: dussan ()

Matejjjjj ::

Katsuo je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Omg

Vi ste res specifični

OK, sem obupal, si pač zabit ko kurac, ignoriraš o čem je tekla beseda in trajbaš po svoje...

bluziš. ne moreš priznati, da nisi imel prav. moj bog s kakimi retardi si delim državo tistih 180 dni ko živim v njej...

Katsuo je izjavil:

Pa zdej na vrhu si prodal a ne..

kaj naj zdaj naredim s 400.000????

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Še enkrat, čisto počasi preberi kaj sem napisal in o čem smo se pogovarjali. V pomoč :
1) pogovarjali smo se kje Krka kupuje API. In jaz sem napisal da v Indiji. Odgovor je pravilen.
2) v sklopu kupovanja Krke smo se pogovarjali o tem kdo je največji proizvajalec API. Moj odgovor je bil da če gledaš po obsegu je največji proizvajalec Kitajska, če pa gledaš po številu različnih učinkovin pa Indija. Odgovor je zopet pravilen. Tako da ne vem kako ti še naj narišem. Kaj si pa ti prebral in o čem si pa ti pametoval ve pa samo tvoja zmedena glava. Pojdi nazaj pucat sekrete v svojo drugo domovino kjer se tako dobro počutiš...

Nakaži rdečemu polmesecu.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

J.McLane ::

Britanska centralna banka (Bank of England) je izdala opozorilo zaradi potencialnega balona, ki ga je povzročila nora rast cen delnic podjetij s področja razvoja umetne inteligence
https://siol.net/novice/digisvet/na-oto...

Koliko časa še? Zdej smo nekako v fazi, kjer NVIDIA in Co. ne bo več tako rasla, v zadnjem mesecu je bil čas za tiste ki so bili prej pozabljeni (INTC, AMD, MU..), koliko je še takih? Zdi se podobna zgodba kot z alt-coini, ko se bo balon razširil še na druge, ki z UI nimajo kaj dosti veze bo pa balon počasi (ali bolj verjetno naenkrat) začel puščati. Morda je čas še za ADBE, CRM, NOW...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Silver
Tak spread vidim prvič:
Bullionvault spot $50.70
Futures $49.045

Zgodovina sprememb…

Bullionvault 1000oz na cent, likvidnosti čez glavo za retaile.

Matejjjjj je izjavil:

bluziš. ne moreš priznati, da nisi imel prav. moj bog s kakimi retardi si delim državo tistih 180 dni ko živim v njej...

Ni on noben retard! Še amater ni! Gre za delo in način profesionalcev!! Z izkušnjami in časom se jih naučiš prepoznati, kakor tudi njihovo delo. Sploh ni pomembno, kdo ima prav. Krka bo poslovala naprej, tako kot do zdaj...

Matejjjjj je izjavil:

SREČEN bodi, da jih imaš! Ko se boš malce pomiril, prespal in razmislil, boš že našel kakšno rešitev.
Najrazličnejših možnosti, tudi za investicijskih, imaš praktično neomejeno.

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

J.McLane je izjavil:

Britanska centralna banka (Bank of England) je izdala opozorilo zaradi potencialnega balona, ki ga je povzročila nora rast cen delnic podjetij s področja razvoja umetne inteligence
https://siol.net/novice/digisvet/na-oto...

Koliko časa še? Zdej smo nekako v fazi, kjer NVIDIA in Co. ne bo več tako rasla, v zadnjem mesecu je bil čas za tiste ki so bili prej pozabljeni (INTC, AMD, MU..), koliko je še takih? Zdi se podobna zgodba kot z alt-coini, ko se bo balon razširil še na druge, ki z UI nimajo kaj dosti veze bo pa balon počasi (ali bolj verjetno naenkrat) začel puščati. Morda je čas še za ADBE, CRM, NOW...

Odkar spremljam novice z borze na rtvslo pisejo v komentarjih vsak teden ze leta in leta o balonu in kako bo vsak cas poclo (isto za kripto). med tem casom se je dalo toliko zasluzit, da nihce od nas vec ne bi rabil v sluzbo.

Zgodovina sprememb…

A se nisi ravno ti pritoževal, da je bolje če bi dal v depozit.
Quack !

delavec44 ::

LeQuack je izjavil:

A se nisi ravno ti pritoževal, da je bolje če bi dal v depozit.

Pa da si v trgovini ne more priboljškov kupiti. Pusti ga trola (vsaj upam, drugače je že psihično).

Če koga zanima, na podcastu Money-How so naredili prvi portfolio roast:

Jbopa13 ::

Malidelničar je izjavil:

Če koga zanima, na podcastu Money-How so naredili prvi portfolio roast:

Hvala za share! Res informativen podcast!

Btw, a je kdo long PLTR holder? Imate plan držat ali prodajate po delih?
Vlaga kdo v litij? Imate kakšen pameten ticker poleg ALB, SGML?

Se splača dati v INTC glede na to, da sta NVDA ter AMD v taki prednosti?

Hvala za mnenja.

111111111111 ::

Fantje ne se kregat. Danes je bil odličen dan. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Jbopa13 je izjavil:

Vlaga kdo v litij? Imate kakšen pameten ticker poleg ALB, SGML?
Sem vlagal, zadnje leto. Zdaj samo še gledam in razmišljam, pri kateri točki bi prodal. Čeprav, je šele dobro zaštartal. Držim pa LITU.
vires in numeris

iKst_ ::

Btw, a je kdo long PLTR holder? Imate plan držat ali prodajate po delih?

Jaz. Kupoval sem redno nekje od sredine 2021 naprej, do konca lanskega leta. Vmes sem nekaj malega prodal februarja. Marca in Aprila po tistem "crashu" sem kupil še za par 10k in trenutno nimam namena prodajati, če ne bo kakšnih večjih sprememb. Zaenkrat jim kaže dobro, Q3 je bil očitno spet odličen glede na javno dostopne informacije.

Prodal bom, ko grem v penzijo čez dobrih 10 let ali, ko bo delnica na 500, kar bo prej.

Kaj je zdaj LeQuack, Krka bo šla le še gor, do nadaljnjega? >:D

vires in numeris

Končno bo mir :)

Silver: 8-O
Bullionvault spot $50.68/oz
COMEX $47.97/oz

Big guys-i vejo kje so limiti in so včeraj naredili "shooting star", bo zanimivo spremljat.

Zgodovina sprememb…

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/kita...

kako vi vlagate v redke zemlje?

redtech je izjavil:

Končno bo mir :)

Silver: 8-O
Bullionvault spot $50.68/oz
COMEX $47.97/oz

Big guys-i vejo kje so limiti in so včeraj naredili "shooting star", bo zanimivo spremljat.

:)):)):))

Končno bo mir, ja!! :))
Boš imel zdaj ti več prostora in pozornost. 8-)
Kar seznani nas s svojimi izsledki in analizami! :)) Saj si tudi ti član tistega moni-hovhov.si!?? 8-)
Te je Graheh požegnal!?? :D
Minerji so se že spravili na minerje!?? :))
Sama UŠESA so me! :))

Keep going!! :))
««
260 / 261
»»