Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
rini ::
Spremljam, spremljam :)
PLTR sem kupil pri $18 in kasneje še po $8 v 2023. Že vso jutro si razbijam glavo, da nisem več delnic kupil.
PLTR sem kupil pri $18 in kasneje še po $8 v 2023. Že vso jutro si razbijam glavo, da nisem več delnic kupil.
Kiwix ::
Če pa bi vse skupaj padlo bi pa rekel, še dobro, da nisem investiral več :). Pač ne moreš vedeti... :)
Scaramouche3 ::
Sparkxl ::
Imam bogate izkušnje s takimi raketami. Vedno se slabo konča. Moj nasvet bi bil....prodaj polovico.
Meni je že enih par odletelo gor v zadnjih letih, potem pa strmo dol.
Zdaj imam 3 take rakete v portfoliju in danes prodajam med tretjino in polovico. Vse argentinski biseri na nyse YPF, BMA, PAM, ki sem jih kupoval 2022 in 23
MikeRotch ::
No ja. Palantir pri $8 ni bil ravno loto listek. To je bilo jasno, če si vsaj malo spremljal situacijo. Je pa še precej upsida. Do bilijonske valuacije je še 500% :)
Pri PE preko 400 si ti mnenja da je še upside? Samo 2 opcije sta tu: ali imaš jeklena jajca, ali pa se ti ne sanja kaj delaš in govoriš
Malidelničar ::
Kaj bi pa sploh lahko bil črni labod za Palantir??????
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
LeQuack ::
Malidelničar je izjavil:
Konec vojne v Ukrajini npr. Oni večino denarja služijo z vojaškimi pogodbami, npr. z Izraelom veliko služijo.
Quack !
rini ::
Imam bogate izkušnje s takimi raketami. Vedno se slabo konča. Moj nasvet bi bil....prodaj polovico.
Meni je že enih par odletelo gor v zadnjih letih, potem pa strmo dol.
Zdaj imam 3 take rakete v portfoliju in danes prodajam med tretjino in polovico. Vse argentinski biseri na nyse YPF, BMA, PAM, ki sem jih kupoval 2022 in 23
Poznam ta pobegli vlak. Nakup MRNA pri 38 in zamudil vrh prodaje pri 450, nato je sledilo 250, nato še nižje pod 100, sedaj trdno držim in se oklepam pri 38 USD. In minilo bo 5 let.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
A se je od COVID-a še kaj dogajalo z MRNA, mislim, long-term? Prej in potem se ni od njih veliko slišalo...
MikeRotch ::
Trenutna valuacija je cisto ok, ce jim rata naslednjih 11 let rasti enako hitro.
Že zadnjih par let analitiki napovedujejo, da je takšna rast nevzdržna. In potem Palantir praktično vsak kvartal preseže napovedi in "preseneti" wallstreet.
Trenutno je Palantir po tržni kapitalizaciji nekje na nivoju SAP in Salesforce... Če razumeš kaj delajo in veš kakšen je njihov track record, ti mora biti jasno, da bo podjetje vredno "malenkost" več kot glorified računovodski ali CRM.
Sicer je čisto možno, da se motim. Poročam kako se bo izšlo čez dobrih 10 let, ko cash outam za penzijo.
Spura ::
To si zdej tko reku, ko da je kontinuirana rast v midcapu nek "defying the odds" moment. In ce napovedujejo zadnjih par let, to je torej vecino casa ko je stvar sploh publicly traded company, ker to so le od 2021. Se pa strinjam, da znajo visoko valuacijo drzat dolgo in zna bit dobra investicija. Poglej Teslo, cena vedno prehiteva rast precej in je ze 10 let tako in sele letos zgleda, da jih bo streznitev srecala.
Že zadnjih par let analitiki napovedujejo, da je takšna rast nevzdržna. In potem Palantir praktično vsak kvartal preseže napovedi in "preseneti" wallstreet.
Okapi ::
Malidelničar je izjavil:
Konec vojne v Ukrajini npr. Oni večino denarja služijo z vojaškimi pogodbami, npr. z Izraelom veliko služijo.
Črni labod je nekaj, kar se zdi nemogoče. Konec vojne v Ukrajini je pa nekaj, kar se bo 100% zgodilo (samo pač ne vemo točno kdaj).
Krka je medtem že skoraj 20% gor v enem mesecu, SBI pa blizu 16%. Ni videti da bi se ustavilo v bližnji prihodnosti.
Quack !
musicfreak ::
Spotify 10 procentov gor danes. Mi je zal da nisem kupil decembra kot sem mislil. Ce bi se mogel odlocit za dve posamicni delnici v katere bi vlozil dolgorocno sta to spotify in google.
musicfreak je izjavil:
Spotify 10 procentov gor danes. Mi je zal da nisem kupil decembra kot sem mislil. Ce bi se mogel odlocit za dve posamicni delnici v katere bi vlozil dolgorocno sta to spotify in google.
Lahko bi šla tudi dol, pri earningsih nikoli ne veš, potem bi rekel da na srečo nisi kupil. Edino kar je predvidljivo so slovenske delnice.
Quack !
krucymucy ::
Xpeng XPEV YTD +44%
Ljudje se sekirajo zakaj niso kupili vec.
Gor jih poganja namera o sodelovanju z VAG pri postavljanju hitrih polnilnic na kitajskem.
Teden za tem enaka namera o sodelovanju z BP.
Zadnjih nekaj dni pa močna januarska prodaja. +280% v primerjavi z lanskim januarjem.
Pa tudi dodali so nekaj trgov v evropi.
Ljudje se sekirajo zakaj niso kupili vec.
Gor jih poganja namera o sodelovanju z VAG pri postavljanju hitrih polnilnic na kitajskem.
Teden za tem enaka namera o sodelovanju z BP.
Zadnjih nekaj dni pa močna januarska prodaja. +280% v primerjavi z lanskim januarjem.
Pa tudi dodali so nekaj trgov v evropi.
Vidim, da ste še vedno tech-heavy.
Lovite padajoče nože?
Lovite padajoče nože?
jabe ::
Kolikor gledam... Zaenkrat nic. Leta 2026 bodo za pobrat, NLB obljublja poceni trgovalni racun za tiste, ki bodo prevzeli delnice Vzajemne.
Jaz cakam na 2026. Takrat preverim, kje bido najmanjsi stroški za odpreti trgovalni racun, prevzeti delnice, prodati delnice, zapreti racun...
Add1
Ce Revolut ali N26 (wishful thinking) dodata te delnice, jih morebiti obdržim
Add2
Moj ima trgovalni racun na Iliriki. Ce urediva pooblastilo - torej, da mene pooblašča za ta racun, ali lahko preusmerim te delnice tja?
Jaz cakam na 2026. Takrat preverim, kje bido najmanjsi stroški za odpreti trgovalni racun, prevzeti delnice, prodati delnice, zapreti racun...
Add1
Ce Revolut ali N26 (wishful thinking) dodata te delnice, jih morebiti obdržim
Add2
Moj ima trgovalni racun na Iliriki. Ce urediva pooblastilo - torej, da mene pooblašča za ta racun, ali lahko preusmerim te delnice tja?
mat xxl ::
Kaj se z Krko dogaja, da tako noro raste? Vemo, da je uspešna in vse samo Finance so se razpisale, kako visoko je, potem v ponedeljek pade eno malo, ja danes pa nazaj +3,14% na 164 eur .
Je kje dostopna lista top prvih 100 najvecjih delničarjev ?
Je kje dostopna lista top prvih 100 najvecjih delničarjev ?