» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
325 / 325
»
»»

Bellator ::

Ja, ampak bog ne daj, da si pred prodajo imel nepremičnino v lasti 10 let, razen če po 9ih mesecih tistega leta zapreš sp. Oziroma ti tudi to ne pomaga kaj dosti, če presežeš 60k.

Kaj pa če zapreš sp in šele nato prodaš?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Kanban ::

Bellator je izjavil:

Kaj pa če zapreš sp in šele nato prodaš?

Odvisno, ampak v grobem se ob zaprtju zgodi zelo podobno kot ob prodaji - ugotovi se razlika med tržno vrednostjo in knjigovodsko vrednostjo in se razliko doda k prihodkom za tisto leto.

Od tistega trenutka naprej pa potem klasična prodaja fizične osebe in ugotavljanje kapitalskega dobička glede na tržno vrednost ob zaprtju s.p.-ja in vrednostjo ob prodaji.

johnnyyy ::

omni-vor je izjavil:

Ali imamo koga ki to dejansko prakticira prek normiranega ali nenormiranega s.p. in ne govori samo teorije?

Tega v praksi ne dela nihče. Pač eno je teorija drug praksa. In ko začneš mešat drek okrog fizične osebe, kjer si enkrat fizična oseba, drugič pa fizična oseba, ki opravlja dejavnost, lahko stvar smrdi, pa moraš pojasnjevat FURu itd. kar ti lahko požere precej časa. Po drugi strani pa greš z normirancem v nek "edge case", ki ti ga noben računovodja ne bo reševal.

Alcarinnn ::

Bellator je izjavil:

Kanban je izjavil:

Daj celotni odgovor, da ti povem zakaj imam v celoti prav :) 25% pa zato, ker so delnice obdavčene prek kapitalskih dobičkov, kar sem že razložil.

Če si obdavčen 25%, je vseeno, če ne trguješ preko normiranega s.p.ja, kar pripelje do bistva tega, kar sva z utkjem ves čas trdila (čeprav je bil najin reasoning napačen), da nima smisla trgovati preko normiranega spja.

Ja ampak kako je pa potem z oddajanjem prek normiranca... ker potem bi morala bit ista logika... da se za oddajanje nepremičnine uporabi enaka obdavčitev pri normriancih kot pri fizičnih...

Bellator ::

Točno o tem smo debatirali proti koncu prejšnje strani, pa je kanban pojasnil, da za delnice to ne velja.

Kanban je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zanimiva debata, ampak zakaj je pa potem pri kriptu in oddajanju nepremičnin drugače, če to izvajaš kot poslovno dejavnost preko sp. Bi si mislil da je trgovanje z delnicami enako, pa zgleda da ne.

Nimam pojma kaj je bila motivacija, da so delnice v zakonodaji ekspicitno izvzeli.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

red_baron ::

Zdravo fantje in dekleta.
Ali kdo uporablja neobrokerja LIGHTYEAR?

nakazilo preko upn naloga je v 1 sekundi in je free. Nakup ETF-ov je free.
Nakazilo na trr je free
Eu delnice so nakup 1EUR.
Us delnice nakup do 1usd

Pri nakazilu 100EUR dobiš najverjetneje 12EUR dobropisa ki ga porabiš za nakup.Oglašujejo do 100EUR ampak statistično gledano je 12EUR 85% šansa da dobiš.
Na netu poišči promo kodo za ta "popust"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: red_baron ()

J.McLane ::

Kaj je tu drugačnega kot Trade Republic in drugi... Skriti stroški so v spreadu, ko nekaj kupuješ, odvisno sicer kaj, imaš lahko višjo razliko med nakupno in prodajno ceno, kot je v živo na borzi.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

omni-vor ::

Bellator je izjavil:

Če si obdavčen 25%, je vseeno, če ne trguješ preko normiranega s.p.ja, kar pripelje do bistva tega, kar sva z utkjem ves čas trdila (čeprav je bil najin reasoning napačen), da nima smisla trgovati preko normiranega spja.

Jaz ne bi odpiral sp-ja zato da bi nekaj pridobil ali poiskal luknjo kako bi najceneje prišel skozi kar se tiče davkov. Sprašujem ker bi rad naslednje leto mirne vesti oddal napoved na furs brez, da bi me furs preganjal da opravljam dejavnost in bi me zato kaznoval samo zaradi števila transakcij in ker bi v enem napravil nevem 5-15.000 dobička. Teoretično seveda -ker najprej je treba biti tudi tako uspešen na borzi :). Govorim pa izključno o delnicah, nobeni kriptoti in drugi financni instrumenti….

dronyx ::

Malo humorja. Pri neki pokojninski zavarovalnici če si star nad 50 let in hočeš sredstva prenest na dinamični sklad, ki ima bolj tvegano naložbeno politiko, morajo s tabo opraviti še razgovor. Tega po moje ni niti če bi hotel kupit pištolo. Samo sva z gospodično na drugi strani zelo hitro zaključila. Sem ji razložil, da v sodobnem monetarnem sistemu ne morejo dopustit padcev na borzah, ker je tam tudi veliko denarja pokojninskih skladov in najbogatejših ljudi, tako da v primeru težav bodo natisnili nove bilijone hitreje, kot bova midva opravila ta pogovor. Me je razumela in sva zaključila. Ustrezam kriterijm za prenos sredstev. Sedaj samo še da pridem do orožnega lista. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

delavec44 ::

To res verjameš ali si le njej naplozal, da ti je dala čim prej mir?

delavec44 je izjavil:

Kaj če verjamem? Saj bom preveril če so mi sredstva premaknili v drug podsklad. To verjamem da bodo naredili. Verjame tudi, da bodo kakršnokoli težavo na borzah reševali s tiskanjem.

tony1 ::

dronyx je izjavil:

Malo humorja. Pri neki pokojninski zavarovalnici če si star nad 50 let in hočeš sredstva prenest na dinamični sklad, ki ima bolj tvegano naložbeno politiko (...)

Dobra. Pri nas so se pohvalili, da n let nazaj tega sploh niso podpirali.

Ampak, ti bodo sredstva dali spet v ta brezvezni sklad pri 60.ih?

3p ::

dronyx je izjavil:

Verjame tudi, da bodo kakršnokoli težavo na borzah reševali s tiskanjem.

Tole zgodbo sem v zadnjem času že parkrat slišal. Upam, da ti je broker ali upravitelj sklada dal pisno jamstvo, da če se to ne bo zgodilo, vrne razliko iz žepa. :D

Ko bojo na borzah resne težave, bojo države imele tudi večje probleme, kot so "saj bo šlo samo gor" investitorji.
Inflacija je že itak (pre)visoka. Države so (pre)zadolžene. In donosi obveznic visoki (aka: že servisiranje državnega dolga drago).

Boljše vprašanje: ali že kaj prekladate denar v obveznice in katere? In ali so obveznice še varne pri dolgovih 100+% BDP?

3p je izjavil:

dronyx je izjavil:

Verjame tudi, da bodo kakršnokoli težavo na borzah reševali s tiskanjem.

Tole zgodbo sem v zadnjem času že parkrat slišal. Upam, da ti je broker ali upravitelj sklada dal pisno jamstvo, da če se to ne bo zgodilo, vrne razliko iz žepa. :D?

Seveda ne. Gre za dopolnilno pokojninsko zavarovanje in tu niso veliki denarji v igri, tako da se ne sekiram. Možne bodo seveda tudi korekcije in to bi bilo normalno. Jaz tudi ne verjamem, da bodo na borzah taki donosi v naslednjih 10 letih, kot so bili zadnjih nekaj let, razen seveda če ne bo ciljna inflacija postala 4%, namesto 2%. Ob normalni inflaciji pa bodo povprečni letni donosi nad 7% kar uspeh. Par % več od obveznic.

delavec44 ::

dronyx je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj če verjamem? Saj bom preveril če so mi sredstva premaknili v drug podsklad. To verjamem da bodo naredili. Verjame tudi, da bodo kakršnokoli težavo na borzah reševali s tiskanjem.

Ja, to drugo sem mislil. Potem all in, ni druge.

grekex ::

Se kdo misli da bo NLBR eksplodirala, jaz sem all in bullish trenutno.

johnnyyy ::

grekex je izjavil:

Se kdo misli da bo NLBR eksplodirala, jaz sem all in bullish trenutno.

Da bi ekspolodirala skoraj ne verjamem. Zna pa še v prihodnje stabilno rasti.

Pred kratkim je Krka izdala obvestilo da bodo začeli z novim odkupovanjem KRKG delnic. Budget in število delnic so tam precej drago ovrednotili ...

J.McLane ::

Je kar ugodno, pa lepa stabilna in zmerna rast, ponuja lepo zaščito pred padcem. Eksplozija pa dvomim, lahko krakoročno kaj naredi, dvomim pa da bo 200% v naslednjih 5 letih, tako kot je bilo v preteklih 5 letih.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
««
325 / 325
»
»»