» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
318 / 318
»
»»

kow ::

Kdo misli, da Meta ne bo vse to investiranje v AI infrastrukturo nalozilo nespametno, ima sedaj na mizi free money.

energetik ::

Malidelničar je izjavil:

esel: jaz sem že nekaj časa nazaj isto pisal, da ne vem kaj narediti, odbilo mi je vse gor plus večino kar imam na watchlisti je odbilo gor (ene delnice ki spremljam že 3 leta).
Težko je najti value, morda mich/small cap, pharma. Surovine so včasih bile ok zdaj je šlo vse gor (je pa res, da ob recesiji surovine crashnejo res ornk, takrat je priložnost za kakšen hiter swing trade).
Trenutno pogojno vidim opcijo, da bi dokupoval 2 poziciji, od katerih je pa ena spet na meji, da jo odbije nad mojo DCA ceno. Hja shit happens.

Je pa res, da če je krizni šok, mi pa velik del pozicij - tudi tiste, ki jih imam kot hedge - lahko v 1 mesecu sesuje dol ulala.

Ampak takrat pa ne bo dovolj casha, da bi vstopil v šusu noter.
V healthcare imaš kar dosti value delnic. Pfizer je skoraj zastonj. Jaz držim tudi EU consumer staples.
Kitajska je podcenjena.
vires in numeris

pujsekpepe ::

gruntfürmich ::

esel je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

jst sem kakšen mesec nazaj izstopil iz plemenitih kovin in delnic. izgleda da vsi pobirajo dobičke po extremnih rasteh, oz. so vrednotenja previsoka.

In kam boš dal sedaj? V štumfe, kjer ti ga inflacija gloda? Res je, da so vrednotenja visoka, ampak na svetu je enostavno preveč prostega kapitala, ki ves čas išče donos. Dolgoročno tisti denar nima kam drugam kot nazaj v delnice in premoženje. Če zgrešiš najboljše dni, ko se trg obrne, hitro izgubiš več, kot si prihranil ob padcu

vse tisto kar sem imel, je šlo dol in še gre dol. ko bom videl da bi znalo doseči poden, bom znova vstopil.
za druge panoge pa sem odprt za nasvete.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Bud_Bundy ::

Petrol nakazal dividende. Tudi zrastel je kar lepo od volitev, ko sem ga nabavil.

Nekakšna tolažilna nagrada za trpljenje naše politične scene.

pujsekpepe ::

Kako kaze unmu s programckom? Kolio je zadel?

BlackHole ::

gruntfürmich je izjavil:

esel je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

jst sem kakšen mesec nazaj izstopil iz plemenitih kovin in delnic. izgleda da vsi pobirajo dobičke po extremnih rasteh, oz. so vrednotenja previsoka.

In kam boš dal sedaj? V štumfe, kjer ti ga inflacija gloda? Res je, da so vrednotenja visoka, ampak na svetu je enostavno preveč prostega kapitala, ki ves čas išče donos. Dolgoročno tisti denar nima kam drugam kot nazaj v delnice in premoženje. Če zgrešiš najboljše dni, ko se trg obrne, hitro izgubiš več, kot si prihranil ob padcu

vse tisto kar sem imel, je šlo dol in še gre dol. ko bom videl da bi znalo doseči poden, bom znova vstopil.
za druge panoge pa sem odprt za nasvete.

In kako boš to videl? Tega nikoli ne moreš videt. V enem momentu se lahko obrne navzgor (ti vstopiš), v drugem (teden kasneje) pa spet začne padat.
LP Marko

Jaxson11 ::

Jaz sem recimo kupil delnice od 5 glavnih v SBITOP. Najmanj (in precej manj od ostalih) sem jih kupil ravno od tistega, ki je šel sedaj najbolj gor.:)) Čez 10 let to (morda) ne bo več pomembno.

Jaz imam trenutno:
- 25% depoziti
- 20% obveznice
- 35% SBITOP
- 20% ETF (index)

V SBITOP sem dal preveč, ker sem premalo raziskal. Sedaj poskušam delež zmanjšati (brez prodaje), ampak mi ne gre najbolje, ker najbolj raste. :D

Poskusil bom s par sateliti, ampak kot berem je to ful loterija. Itak potem dam v to res malo in malo tudi dobim. Da pa bom zadel 5, 10x pa itak ne bom.

Kaj pa pravite za naprej? Ali se splača kupiti tudi kakšne nepremičnine bolj kot vrednostne papirje? Itak imam bolj za kakšen parking ali garažo?
Najbolje bi bilo oboje, ampak to ni realnost za večino ljudi.
««
318 / 318
»
»»