Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

Musashi ::
Pa še vedno dividenda samo 3,4%... V rangu inflacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Musashi ()
SambaShare ::
GupeM ::
tzpods ::
Malidelničar je izjavil:
In other news: Krka dviguje dividendo
https://www.zurnal24.si/slovenija/novi-...
"Delničarji novomeškega farmacevtskega velikana Krka so na današnji skupščini potrdili vse predlagane sklepe. Med drugim so tako sprejeli, da se od skoraj 392,6 milijona evrov bilančnega dobička za dividende nameni 275,5 milijona evrov oz. 9,10 evra bruto na delnico. Potrjena dividenda je za 10,3 odstotka višja od lanske."
Lahko sem samo besen nase, ker nisem nabavil v preteklosti še več KRKG - pa je kljub temu danes moja največja pozicija by faaaaar.
Vsi smo premalo kupili v preteklosti, ampak vseeno poglej kaksen potencial za rast ima se Krka. V primerjavi z drugimi farma giganti je se (10x) majhna, v zelo zdravi kondiciji. Tudi ce se zgodi prevzem profitiras. Dividendi yield raste iz leta v leto itd.
Skratka se kupuj dokler lahko :)
BlackHole ::
saj lahko sam raziščeš stvar seveda, ni treba meni verjet na besedo. še vedno čakam na pameten argument zakaj ni pametno vlagat v tqqq.
zgornjo tabelo je zgeneriral chatgpt potem ko sem mu uploadal cvs yahoo dnevne podatke vse od leta 2011. se da preveriti pa tudi na kakih straneh te podatke, če ne verjameš meni. npr:
https://totalrealreturns.com/s/SPY,QQQ,...
Saj ne rečem, da ni pametno, ampak vsak bi moral vedet, da rast v preteklosti ne pomeni uspeha ali rasti tudi v prihodnosti.
LP Marko
gfus ::
saj lahko sam raziščeš stvar seveda, ni treba meni verjet na besedo. še vedno čakam na pameten argument zakaj ni pametno vlagat v tqqq.
zgornjo tabelo je zgeneriral chatgpt potem ko sem mu uploadal cvs yahoo dnevne podatke vse od leta 2011. se da preveriti pa tudi na kakih straneh te podatke, če ne verjameš meni. npr:
Kot sam praviš tudi ti nisi raziskal popolnoma nič ampak samo vprašal AI.
Malo si zmeden, ker vprašanje o tqqq zastavljaš napačnemu.
saj ni treba nič raziskat, poglej si graf za nazaj. neverjhetno kakšni retardi ste na tem forumu. vam lepo dam dokaz pa trmarite kljub dokazu. oklepate se nekih predsodkov in to, da ni pametno kupovat qqq3 vam je povedal ravno chatgpt, ker je polno predsodkov. ko pa razmisliš s svojo glav o vidiš, da je to bullshit.
ja tqqq ni na voljo v eu je pa qqq3 saj sem napisal kje sem ga kupil. podoben return ima kot tqqq. v 10 letih je 2000% napram spy 150%, v 5 letih je med 500% in 1000% napram spy pod 100%.
rast v preteklosti ne pomeni rasti v prihodnosti je ok argument, ampak če verjameš v to ,da bo ai povzročil veliko rast delnice naslednjih 10 let potem je pametno vlagat v to, vsaj 10k kot sem napisal. če ne bo rasti potem ne bo propadal samo qqq3 ampak večina top 100 delnic kamor vlagate, potem raje drži pod puštrom.
kar nekaj hijen se je spet združilo proti meni. kako sovražim ta forum. posebej pa sovražim pritlikavčka.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Bizkit45 ::
gfus, jaz ti verjamem. Če je programček tako napovedal, potem bo že držalo.
Grem iz pouštra potegnit 30k in vložiti v tvoje napovedi. Hvala
Grem iz pouštra potegnit 30k in vložiti v tvoje napovedi. Hvala
FireSnake ::
Kot sam praviš tudi ti nisi raziskal popolnoma nič ampak samo vprašal AI.
Malo si zmeden, ker vprašanje o tqqq zastavljaš napačnemu.
saj ni treba nič raziskat, poglej si graf za nazaj. neverjhetno kakšni retardi ste na tem forumu. vam lepo dam dokaz pa trmarite kljub dokazu. oklepate se nekih predsodkov in to, da ni pametno kupovat qqq3 vam je povedal ravno chatgpt, ker je polno predsodkov. ko pa razmisliš s svojo glav o vidiš, da je to bullshit.
ja tqqq ni na voljo v eu je pa qqq3 saj sem napisal kje sem ga kupil. podoben return ima kot tqqq. v 10 letih je 2000% napram spy 150%, v 5 letih je med 500% in 1000% napram spy pod 100%.
rast v preteklosti ne pomeni rasti v prihodnosti je ok argument, ampak če verjameš v to ,da bo ai povzročil veliko rast delnice naslednjih 10 let potem je pametno vlagat v to, vsaj 10k kot sem napisal. če ne bo rasti potem ne bo propadal samo qqq3 ampak večina top 100 delnic kamor vlagate, potem raje drži pod puštrom.
kar nekaj hijen se je spet združilo proti meni. kako sovražim ta forum. posebej pa sovražim pritlikavčka.
Otrok, odrasti, kaj je tebi?
Intelekt ti seže samo do tega, da ti je AI zgeneriral en graf.
Obnašaš se pa tako, kot bi vso pamet na svetu požrl.
Sovražiš ta forum? Ni problema, spelji se na med-over-net.
Nihče te ne bo pogrešal!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
boyx ::
redtech ::
Sintana Energy
https://www.tradingview.com/x/H9yjqJy9/
Všeč mi je graf, bom povečal pozicijo na račun XOM. Sintana je igra bankirjev:
Primer v Namibiji (GPT)
Pridobijo deleže v perspektivnih raziskovalnih licencah v zgodnji fazi, ko so te še relativno poceni.
Poiščejo velike operaterje (npr. Galp, Chevron, TotalEnergies), ki prevzamejo vlogo operaterja in financirajo večino raziskav ter vrtanja.
Sintana obdrži manjšinski delež, pogosto v obliki t. i. carried interest, kar pomeni, da pomemben del stroškov raziskovanja krije partner.
Največja vrednost Sintane danes izhaja iz PEL 83 v bazenu Orange, kjer je operater Galp odkril polje Mopane.
Poenostavljeno:
Galp financira vrtanje in vodi projekt.
Sintana ima posreden lastniški delež prek partnerja.
Če se izkaže, da je Mopane komercialno nahajališče z več milijardami sodov, se lahko vrednost Sintaninega deleža večkrat poveča, čeprav sama ni vložila primerljivih milijard v razvoj
oilprice.com
During a state visit to Beijing this week, Namibia and China signed eight cooperation agreements covering energy, critical minerals, infrastructure, agriculture, and economic development, as China attempts to secure a front-row seat to what could become Africa's next major energy story.
https://oilprice.com/Latest-Energy-News...
Namibija je lahko naslednja Gvajana, drugega tako velikega nahajališča ni na vidiku.
Sintana lahko kadarkoli proda deleže, proizvodnja na Mopane pa bo verjetno šele čez slabih 10 let...
https://www.tradingview.com/x/H9yjqJy9/
Všeč mi je graf, bom povečal pozicijo na račun XOM. Sintana je igra bankirjev:
Primer v Namibiji (GPT)
Pridobijo deleže v perspektivnih raziskovalnih licencah v zgodnji fazi, ko so te še relativno poceni.
Poiščejo velike operaterje (npr. Galp, Chevron, TotalEnergies), ki prevzamejo vlogo operaterja in financirajo večino raziskav ter vrtanja.
Sintana obdrži manjšinski delež, pogosto v obliki t. i. carried interest, kar pomeni, da pomemben del stroškov raziskovanja krije partner.
Največja vrednost Sintane danes izhaja iz PEL 83 v bazenu Orange, kjer je operater Galp odkril polje Mopane.
Poenostavljeno:
Galp financira vrtanje in vodi projekt.
Sintana ima posreden lastniški delež prek partnerja.
Če se izkaže, da je Mopane komercialno nahajališče z več milijardami sodov, se lahko vrednost Sintaninega deleža večkrat poveča, čeprav sama ni vložila primerljivih milijard v razvoj
oilprice.com
During a state visit to Beijing this week, Namibia and China signed eight cooperation agreements covering energy, critical minerals, infrastructure, agriculture, and economic development, as China attempts to secure a front-row seat to what could become Africa's next major energy story.
https://oilprice.com/Latest-Energy-News...
Namibija je lahko naslednja Gvajana, drugega tako velikega nahajališča ni na vidiku.
Sintana lahko kadarkoli proda deleže, proizvodnja na Mopane pa bo verjetno šele čez slabih 10 let...
redtech ::
Ne vem kaj bo s tem, nosi pa vrednost v sebi Mopane... pri drugih explorerjih je velika nevarnost, da gredo sami v development in jih vmes lahko zmanjka.
Srečke sem pobiral lansko leto, letos ne vidim ničesar, mogoče bo kaj proti 2030.
Najbližje kar spremljam je TBN, ki bo letos začel s prvo proizvodnjo plina, rerate verjetno bo. Polovico manjšo pozicijo imam še v BTL.ASX, kar je druga polovica Beetaloo-ja. BTL vodi bankir, TBN pa hardcore OGs iz Texasa, zato bo TBN prehiteval BTL.
Ne trgujem veliko, kupujem poceni in potem čakam... (zadnje iz glave BAK, TGA, SID, LGO, TLW, MOS)
Srečke sem pobiral lansko leto, letos ne vidim ničesar, mogoče bo kaj proti 2030.
Najbližje kar spremljam je TBN, ki bo letos začel s prvo proizvodnjo plina, rerate verjetno bo. Polovico manjšo pozicijo imam še v BTL.ASX, kar je druga polovica Beetaloo-ja. BTL vodi bankir, TBN pa hardcore OGs iz Texasa, zato bo TBN prehiteval BTL.
Ne trgujem veliko, kupujem poceni in potem čakam... (zadnje iz glave BAK, TGA, SID, LGO, TLW, MOS)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()