» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
25 / 163
»»

bobby ::

Prijavo davka od dobicka samo ob prodaji.
Pac je cist simpl, vpises kdaj si kupu, torej datuk, koliko in po koliko in datum prodaje, koliko in po koliko.
To je to. Ostalo oni skalkulirajo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

mr_chai ::

Kleemen je izjavil:

Zanima me kako je s prijavo delnic Fursu preko e-davkov. Imam jih kupljene preko Revoluta. Prijavit jih je potrebno vedno ko se jih proda in prejme denar na Revolut račun ali kako je s tem? Hvala za info.


Tukaj imaš obrazloženo metodo kako si zmanjšati davčno osnovo https://www.delo.si/gospodarstvo/makrom...

metalc ::

mr_chai je izjavil:


Tukaj imaš obrazloženo metodo kako si zmanjšati davčno osnovo https://www.delo.si/gospodarstvo/makrom...


To je staro. Če sem prav sledil, je po novem tako:

Če imaš majhen dobiček (manj od 2,02%), ki bi se ob upoštevanju 1% normiranih stroškov pretvoril v kao izgubo, ti bo FURS štel, kot da si bil na čisti nuli, torej ni ne davka ne zmanjšanja davčne osnove pri drugih dobičkih.

Če si res ustvaril izgubo (prodal ceneje kot kupil), še vedno zmanjšuješ davčno osnovo, vendar ti po novem ne priznajo več normiranih stroškov, s katerimi bi to izgubo kao še malo povečal.

Že kar nekaj časa pa velja neko sicer dokaj komplicirano pravilo navidezne odsvojitve, ki je bilo usmerjeno ravno proti "optimizatorjem", AFAIK ostaja nespremenjeno.

Machete ::

Prosim za pomoč:

You SELL Oil at $50 and place a Stop Loss at $55. Overnight the market trades rises to $60. What is the result of your trade?
a) The trade remains open
b) The Trade is closed at $55
c) The Trade is closed at $50
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Master_X ::

Emm... če je tu mišljeno shortanje in je ta stop loss dejansko buy-stop order potem odgovor b.). Kaj to si pri kakem brokerju dobil?

adut81 ::

Pozdravljeni,
trenutno res iščem delnice, ki zanihajo navzdol a imajo še vedno dovolj potencijala, da le zrastejo do profita.Ali kdo dela tako, da že vnaprej porihta limit ceno preden je trg sploh odprt, predvidevam, da bo šlo gor samo vedno še lahko malo zaniha dol. Malo se mi zdi res riskantno, ker ne veš kje bo odprta cena. Evo analiza narejena eno urco dela, naredil vse z finvizom, vietraderjem in seveda moja predvidevanja.
Kar se tiče strategije je tako, sem začetnik in se vsaki dan kaj naučim, vsako pomoč pa sprejmem z obema rokama. Če nekako leto zdržim potem štartam z večjim vložkom, prej ne.
L.p

znbojan ::

Oj,
ne znam kako "narediti" XML datoteko s posli, da bi jo sprejela stran EDAVKI!
https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/Per...

Kakšen namig?
znbojan

metalc ::

Najbolje, da sam vneseš nekaj fiktivnih poslov za nekaj popisnih listov, nekaj za običajen VP, nekaj za inv. kupon. Tega seveda ne oddaš, pač pa zraven tega gumba najdeš Izvozi in v naslednjem koraku izbereš še XML. To si malo pogledaš in bi ti moralo biti hitro jasno, kaj spada kam.

Mogoče samo nekaj namigov. Za os. podatke daš samo svojo davčno št. in FO (fizična oseba), ob uvozu bo nekaj jamral, da je moral sam dopolniti tvoje podatke, ampak bo šlo skozi. Vnaprej moraš vedeti, koliko bo popisnih listov in ta podatek vnesti pred njimi. Tista polja za zalogo lepo pustiš prazna in ko boš dal izračun, ti jih bo sam izpolnil. Ne glede na to, kako ti formatira spletni vmesnik, v XML lepo po "ameriško" uporabljaš decimalno piko, tisočic nič ne ločuješ, datume pa, če se ne motim, pišeš v formatu YYYY-MM-DD. Še posebej glupo pa se mi zdi, da moraš v vsakem popisnem listu še šteti in pisati zaporedne številke posameznih transakcij.

EDIT: v vsakem primeru pa boš moral sam peš dodati priloge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: metalc ()

Machete ::

Še kar zanimva stran t.i. 'buy backov', ko vodstvo odkupuje deleže podjeja:
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

znbojan ::

Hvala...samo
mene matra "start" =osnova...
- v katerem programu delaš to (Excel / ali kakšen "XML" editor)?
- katero končnico datoteke se lotim XSD ali XSLT ... in potem naredim XML izvoz???
znbojan

kow ::

Razumeti moras kaj je xml, kaj je xml shema in kaj je xml transformacija. Ce to razumes, bodo vsa vprasanja odvec.

metalc ::

Kot so ti že rekli, uvoz iz XML ima smisel samo, če si napišeš svoje skriptovje, ki ti podatke uvozi, "prežveči" in nato "izpljune" XML za uvoz (jaz imam, ampak je hudo specifično za moje potrebe). Da bi pa sam to klepal v kakšnem Notepadu, pa to nekako ni to.

Če pa že imaš podatke v Excelu, je še najlažje, če si nastaviš, da so formatirani po naše (decimalna vejica namesto pike, datum DD.MM.YYYY) in potem ustrezne celice lepo copy pastaš v polja v eDavkih.

ZgublamDnar ::

Odpiram račun na Interactive Brokers. Je britanski - bi kdo mogoče vedel, če brexit potencialno vpliva na trgovanje na IBKR?

MooM ::

Naredil sem si racun na IB preko Tradestation Global. Zelim kupit IWDA ETFe (ishares core world ...) pa mi za ETF ne kaze nobenih dodatnih info (no data to display), sano ceno vidim. Pri appple delnici recimo vidim. Enako je preko web platforme. Je to normalno?

 ib

ib

trgovec35 ::

Machete je izjavil:

trgovec a Captrader ima kake finte ali samo 2k najmanjši depozit (prvi ali vsak?)?Naredil sem si račun na swissquote, sicer nisem še validiral, ampak vidim, da je tale captrader ok in še nemški, kar je mogoče malo manj komlicirano kot švicarska banka(?)
IMajo kak inactivity fee? Ker dejansko se mi nekaj trejdat ne da, bolj bi rad samo kupoval svetoven delnice po želji na malo daljši rok.
Sem finančno nepismen, vendar ne vidim več smisla v vljanju evrov gor pa dol po štumfih in bakah..


Zdravo

Veliko let sem že na Captraderju, nisem našel še nobenih skritih fint:) Verjetno je res 2000 minimalni depozit, žal se tega ne spomnim. Edina stvar za razmislit je ta, da upošteva tako imenovani PDT rule, torej omejitev za dnevno trgovanje. To so si američani izmislili v devetdesetih, da zaščitijo male vlagatelje, ki so noreli na borzo in trgovali. Skratka, če želiš neomejeno dnevno trgovati, moraš imeti minimalno 25.000 USD na računu.

Dnevni trejd pomeni danes kupima in prodam. Če prodaš jutri, to ni dnevni trejd in ne zapade pod to pravilo. Če nimaš 25.000 USD na računu, lahko v 4 dneh narediš 3 takšne dnevne trejde. Skozi aplikacijo lahko hitro vidiš stanje in kdaj lahko narediš spet naslednjega. Pravila ne moreš kršit, ker tiaplikacija prepreči, kar je super, sicer ti blokirajo sredstva za mesec ali dva. Jaz redko kupim in prodam v enem dnevu, ker sem drugačen tip trgovca.

Mislim, da je tudi nek fee za netrgovanje, ampak ni omembe vreden.

Stroški so zelo nizki, sem že nekaj pisal o tem. Jaz plačam 2 UDS po trejdu običajno. Mobilna aplikacija v nulo, namizna pa nudi vse mogoče, zelo dodelano.
Suport deluje, tako po mejlu, klicali so me tudi po telefonu, nemško in angleško ni problem.

Saxo bank- vrhunska, sprobal, imajo suport za regije tudi v "domačem" jeziku (HRV, SRB), aplikacija več kot vrhunska, meni boljša od Captraderja, vendar mi je bilo vse skupaj močno predrago. Mesečni fee, visoki stroški za vsak trejd, res visoki. Se več ne spomnim natančno, ampak mislim da je bilo glede na moj obseg trgovanja po trejdu 10 EUR, kar se mi je zdelo precenjeno. Sam trgujem s pozicijami v višini od 2 - 3K po eni, torej 20 EUR da jo obrnem je preveč. Sem se poskušal pogajat za nižje stroške a ni šlo in sem šel stran. Saj nudijo nžje stroške tudi, vendar igralcem s pol mio ali 1 mio portfelja.

trgovec35 ::

adut81 je izjavil:

Pozdravljeni,
trenutno res iščem delnice, ki zanihajo navzdol a imajo še vedno dovolj potencijala, da le zrastejo do profita.Ali kdo dela tako, da že vnaprej porihta limit ceno preden je trg sploh odprt, predvidevam, da bo šlo gor samo vedno še lahko malo zaniha dol. Malo se mi zdi res riskantno, ker ne veš kje bo odprta cena. Evo analiza narejena eno urco dela, naredil vse z finvizom, vietraderjem in seveda moja predvidevanja.
Kar se tiče strategije je tako, sem začetnik in se vsaki dan kaj naučim, vsako pomoč pa sprejmem z obema rokama. Če nekako leto zdržim potem štartam z večjim vložkom, prej ne.
L.p


Tako se tudi kupuje, recimo delnica doseže 10 USD, je v lepem trendu rasti, pade na območje 8-9 USD. Prepričan si, da ko doseže in preseže preteklo najvišjo ceno 10 USD, da bo nadaljevala trend. Da ne sediš vsak dan in spremljaš kdaj naj kupiš, ooodaš naročilo buy stop oreder npr. na 10,10 USD. Ko doseže to mejo, se bo naročilo spremenilo v market order in izvršilo tvoj nakup. Jaz to redko koristim. Glej da vneseš GTC tip, torej da velja dokler ne skenslaš. Ker po defoltu ti po navbadi aplikacije ponudijo veljavnost naročila samo na tisti dan. Jutri pa zbezlja preko 10, tebe pa ni zraven:)

Pri brokerjih je potrebno pogledat cenike, mnogi zaračunajo fee odvisno od tipa naročila. Tipov naročil je malo morje. Bodi pozoren katerega izbereš. Jaz koristim največ stop loss in take profit order, Captader to ne zaračuna.

hamez66 ::

Če kupiš delnice prek teh brokerjev, si potem uradni lastnik te delnice? Recimo, da firma, preko katere si kupil delnice, propade (recimo, da propade Saxo bank in imam pri njih trgovalni račun) - so delnice v moji lasti ali pride do takšnih in drugačnih mučk ?

CoreySteel ::

V tvoji lasti so. Vse te zadeve so na ločenih računih in se jih ne dotika.
Twitter: @CoreySteel_

Sheteentz ::

A ni večina brokerjev itak CFD, kar pomeni, da si ne lastiš underlying asset, temveč je pomembna zgolj razlika. To se mi zdi še bolj praktično, saj ravno volatilnost določenega underlying asseta in pa tvoje pravilne predikcije gibanj ustvarjajo profit. Če si to stvar dejansko res lastiš, nekako ni pomembno, ali pač?

edit: wtf je to s Teslo, mehurček?

edit no2: spremlja kdo ta kanal? fajn vsebine s področja trejdanja.

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

eToro , uporablja kdo?
@ Pusti soncu v srce... @

Mato989 ::

Kot kaze bo tesla res 1k kot je oni tu v temi povedal.. Epic
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

J.McLane ::

Tole je res epic short squeeze, podobno kot se je zgodilo pri VW.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Machete ::

Jaz sem se odločil za TradeStation (+ Interactive Brokers).
Čakam na verifikacijo. Denar za zgubit je pripravljen.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Groot ::

Sheteentz je izjavil:

A ni večina brokerjev itak CFD, kar pomeni, da si ne lastiš underlying asset, temveč je pomembna zgolj razlika. To se mi zdi še bolj praktično, saj ravno volatilnost določenega underlying asseta in pa tvoje pravilne predikcije gibanj ustvarjajo profit. Če si to stvar dejansko res lastiš, nekako ni pomembno, ali pač?


Seveda da je pomembno ali si lastiš underlying asset s katerim trguješ. Če si asseta ne lastiš namreč v primeru stečaja brokerja ostaneš brez vsega oziroma imaš zgolj terjatve do brokerja, poplačilo katerih pa so v takšnem primeru zgolj mokre sanje. V primeru, da si asset dejansko lastiš, pa ti asset (torej delnica) pripada tudi po stečaju brokerja, saj je bil slednji zgolj vezni člen zate.

trgovec35 ::

hamez66 je izjavil:

Če kupiš delnice prek teh brokerjev, si potem uradni lastnik te delnice? Recimo, da firma, preko katere si kupil delnice, propade (recimo, da propade Saxo bank in imam pri njih trgovalni račun) - so delnice v moji lasti ali pride do takšnih in drugačnih mučk ?


Broker seveda lahko propade. Če imaš brokerja, ki deluje v skladu s predpisi in to na reguliranem trgu, je sigurno bolj varno kot delati z brokerji, ki so registrirani na raznih otokih in sumljivih državah s slabo regulativo. Takih ne izbirat. Na reguliranem trgu obstajajo pravila kako se povrnejo delnice lastniku, če broker propade (v ZDA skrbi za to npr. SIPC). Na nereguliranem trgu pa morda dobiš delnice nazaj, morda pa ne...

Podobno razmišljaj kot pri izbiri banke. Ali bi odprl račun pri eni od velikih ameriških bank, ki sicer nudi nizke obresti na depozite, ali pa bi raje odprl račun nekje na Sejšelih, ker ti banka tam obljublja super obresti?

Itak pa je potrebno, da se vsak dobro informira o brokerju s katerim bi rad delal. Domačo nalogo je treba naredit. Dandanes to ni problem, internet ti vse omogoča.

trgovec35 ::

Mato989 je izjavil:

Kot kaze bo tesla res 1k kot je oni tu v temi povedal.. Epic


Jaz sem lani poleti kupoval Teslo nekaj nad 200 USD, in v roku meseca prodajal tam z nekje 20% plusom in bil zelo zelo zadovoljen...
Danes premarket spet plus 15%, je že na 890 USD.
Ko gledam rast v letošnjem letu malo požiram slino, ampak ne obžalujem v smislu "koliko bi imel danes, če ne bi takrat prodal". Brez veze.

Vesel za vse lastnike Teslinih delnic, ampak streznitev bo gotovo prišla. Ogromno vnaprej pričakovanih dobrih novic in poslovanja je vkalkulirano v to ceno.
Pričakovanja so visoka. Če bodo en kvartal rezultati samo malo slabši od pričakovanj analitikov, bo noro grmelo navzdol.

Delnico, ki jo tako poganja denar z ulice, ko se vklopijo mase, ko pumpajo mediji, analitiki,... je najbolje gledati s strani v vlogi opazovalca in se učiti.
Še noben tak skok se ni končal brez konkretne korekcije.

Sheteentz ::

Groot je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

A ni večina brokerjev itak CFD, kar pomeni, da si ne lastiš underlying asset, temveč je pomembna zgolj razlika. To se mi zdi še bolj praktično, saj ravno volatilnost določenega underlying asseta in pa tvoje pravilne predikcije gibanj ustvarjajo profit. Če si to stvar dejansko res lastiš, nekako ni pomembno, ali pač?


Seveda da je pomembno ali si lastiš underlying asset s katerim trguješ. Če si asseta ne lastiš namreč v primeru stečaja brokerja ostaneš brez vsega oziroma imaš zgolj terjatve do brokerja, poplačilo katerih pa so v takšnem primeru zgolj mokre sanje. V primeru, da si asset dejansko lastiš, pa ti asset (torej delnica) pripada tudi po stečaju brokerja, saj je bil slednji zgolj vezni člen zate.

Če je broker reguliran, so neki mehanizmi. Npr., če ga regulira FCA, potem dobiš del povrnjen po FSCS, a ne?

To be an FCA Forex broker, a broker should adhere to strict guidelines, such as:

Having at least £1,000,000 in operating capital,
Submitting audit reports and financial statements,
Ensuring the protection of client financial funds with the Financial Services Compensation Scheme (FSCS). This scheme is about protecting clients in case of bankruptcy of insolvency. If an investment firm failed between January 2010 and Mar 31st 2019, a client can ask for £50,000. If it failed after April 1st, you could be compensated up to £85,000.

https://www.fxempire.com/education/arti...

Mato989 ::

trgovec35 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kot kaze bo tesla res 1k kot je oni tu v temi povedal.. Epic


Jaz sem lani poleti kupoval Teslo nekaj nad 200 USD, in v roku meseca prodajal tam z nekje 20% plusom in bil zelo zelo zadovoljen...
Danes premarket spet plus 15%, je že na 890 USD.
Ko gledam rast v letošnjem letu malo požiram slino, ampak ne obžalujem v smislu "koliko bi imel danes, če ne bi takrat prodal". Brez veze.

Vesel za vse lastnike Teslinih delnic, ampak streznitev bo gotovo prišla. Ogromno vnaprej pričakovanih dobrih novic in poslovanja je vkalkulirano v to ceno.
Pričakovanja so visoka. Če bodo en kvartal rezultati samo malo slabši od pričakovanj analitikov, bo noro grmelo navzdol.

Delnico, ki jo tako poganja denar z ulice, ko se vklopijo mase, ko pumpajo mediji, analitiki,... je najbolje gledati s strani v vlogi opazovalca in se učiti.
Še noben tak skok se ni končal brez konkretne korekcije.



Zato pa sem jaz bolj privrzen logiki investiranja mesecno in ne prodajanja ampak dokupovanja solidnih performerjev v obdobju 10 ali vec let...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

hamez66 ::

CoreySteel in trgovec35, hvala za informacije.

Precej "neverjetno", kako raste tale Tesla. Kot kakšna kriptovaluta med bullrunom.

Machete ::

Fomo množic.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

sparovcek2 ::

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.

Mato989 ::

sparovcek2 je izjavil:

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.


Fora je v tem da so eni tu govorili da je to nespameten nakup tudi pri 220$ pa pri 300$.... od takrat pa je šlo x3+.... kot so eni govorili pri BTCju na 5k pa je pol šel na 20k
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Gagarin ::

Lej, sam sem jo šortal od cca 350 do 200 in ornk zaslužu. Sedaj je sigurno ne bom. Ne bom pa tudi šel long. Take parabolo zadeve sam pustim pri miru. Retail investitorji le redki pri tem zaslužijo - ali prehitro ali pa prepozno prodajo. Odkar sem vozil Tesla 3 tudi ne izključujem možnosti da se bo cena ustalila pri okoli jurja ali celo više. Glede na finančne kazalnike pa TSLA long zame ni vlaganje ampak je loterija. Vsakomur svoje.

hamez66 ::

Mato989 je izjavil:

sparovcek2 je izjavil:

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.


Fora je v tem da so eni tu govorili da je to nespameten nakup tudi pri 220$ pa pri 300$.... od takrat pa je šlo x3+.... kot so eni govorili pri BTCju na 5k pa je pol šel na 20k



Ali pa tisti, ki so govorili, da bo nebl 200, je pa pod 1$. Ane?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()

PrihajaNodi ::

Mato989 je izjavil:

sparovcek2 je izjavil:

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.


Fora je v tem da so eni tu govorili da je to nespameten nakup tudi pri 220$ pa pri 300$.... od takrat pa je šlo x3+.... kot so eni govorili pri BTCju na 5k pa je pol šel na 20k


Zaenkrat ima Tezos najbolj naravno rast, kar se kriptovalut tice.
Google, apple, hmm kaj pa vem. Apple na dolgi rok bi znal tudi do jurja prilezt. A kdo kupuje ipote?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

krajnc11 ::

Zanima me kako je glede kapitalskega dobička pri delnici, ki mi jo je platforma podarila ob odprtju računa. Ali se lahko prijavi fursu izognem, če delnico prodam po ceni, ki je nižja od vrednosti ob prejemu le te.Lp

Mato989 ::

hamez66 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

sparovcek2 je izjavil:

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.


Fora je v tem da so eni tu govorili da je to nespameten nakup tudi pri 220$ pa pri 300$.... od takrat pa je šlo x3+.... kot so eni govorili pri BTCju na 5k pa je pol šel na 20k



Ali pa tisti, ki so govorili, da bo nebl 200, je pa pod 1$. Ane?


So tudi govorili pri 3$ da bo NEBL 50$+ =) Si poslušal? Valda ne =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

CoreySteel ::

krajnc11 je izjavil:

Zanima me kako je glede kapitalskega dobička pri delnici, ki mi jo je platforma podarila ob odprtju računa. Ali se lahko prijavi fursu izognem, če delnico prodam po ceni, ki je nižja od vrednosti ob prejemu le te.Lp

Lahko ja in to zelo enostavno... če jo držiš 20 let :)
Twitter: @CoreySteel_

adut81 ::

Pozdravljeni, v ponedeljek sem nakupil za 1000 evrov peny stock us delnic prek trade 212 zaenkrat kaže kar dobro. Zakaj se tako eni izogibate delnicam pod sedmimi evri?.

anketar ::

klasične pump and dump, zlo popularne po 2008

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: adut81 ()

trgovec35 ::

adut81 je izjavil:

Pozdravljeni, v ponedeljek sem nakupil za 1000 evrov peny stock us delnic prek trade 212 zaenkrat kaže kar dobro. Zakaj se tako eni izogibate delnicam pod sedmimi evri?.


Seveda ni nujno, da je s "penny stocks" kaj narobe.Ponavadi so to delnice pod 5 USD. Lahko gre za odlična podjetja, dobro poslovanje itd.
Je pa dejstvo, da veliko takšnih delnic, sploh tistih pod 1 USD ne kotira na NYSE, ampak na OTC trgu, ki je precej slabše reguliran in od izdajatelja delnice na zahteva vsega, kar mora podjetje zagotavljati, če kotira na NYSE.
Poleg tega imajo mnoge finančne inštitucije prepoved trgovanja s temi delnicami, zato velikih igralcev ni zraven, ki bi poganjali tečaje. Veliki skladi pa v glavnem takšne delnice šortajo, torej stavijo na padanje tečajev teh delnic. Zato so te delnice pogosto predmet špekulacij, lažnih novic, ki ali čez noč poženejo ceno za večkratnik navzgor ali navzdol.

Skratka, previdnost je potrebna. So pa mojstri, ki to sceno dobro obvladajo in odlično trgujejo s temi delnicami.

hamez66 ::

Mato989 je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

sparovcek2 je izjavil:

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.


Fora je v tem da so eni tu govorili da je to nespameten nakup tudi pri 220$ pa pri 300$.... od takrat pa je šlo x3+.... kot so eni govorili pri BTCju na 5k pa je pol šel na 20k



Ali pa tisti, ki so govorili, da bo nebl 200, je pa pod 1$. Ane?


So tudi govorili pri 3$ da bo NEBL 50$+ =) Si poslušal? Valda ne =)


Nisem ne, sem pa imel zato dovolj drugih, katere sem prodal, ti si pa svoje neble držal. Ne vem, če si jih prodajal po višji ceni od 3$.

Danes je cena neblov pod 1$, btc je pa nad 5k, noben izmed coinov pa nima veze z delnico tesle.

Mato989 ::

hamez66 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

sparovcek2 je izjavil:

Merlak je shillal teslo po nacionalki, mislim da tam pri 220$. Takrat, ko je bil prispevek o njegovi investicij v teslino baterijo za preprodajanje elektrike.

Sedaj pri 900$, zagotovo nespameten nakup.

Primarno gorivo so bili short sellerji, ze dolgo je znano da je Tesla najbolj shortano podjetje na wall streetu. Je pa Musk res genialno izpeljal.


Fora je v tem da so eni tu govorili da je to nespameten nakup tudi pri 220$ pa pri 300$.... od takrat pa je šlo x3+.... kot so eni govorili pri BTCju na 5k pa je pol šel na 20k



Ali pa tisti, ki so govorili, da bo nebl 200, je pa pod 1$. Ane?


So tudi govorili pri 3$ da bo NEBL 50$+ =) Si poslušal? Valda ne =)


Nisem ne, sem pa imel zato dovolj drugih, katere sem prodal, ti si pa svoje neble držal. Ne vem, če si jih prodajal po višji ceni od 3$.

Danes je cena neblov pod 1$, btc je pa nad 5k, noben izmed coinov pa nima veze z delnico tesle.


Saj nisem jaz zacel ti si probal zajebavat...

Jaz sem jih kupoval po 35 do 50 centov drugace prodajal pa po 1.5 do 2e vecinoma... Good enough bi rekel lahko bi blo pa bolje

Si milijonar da si tako troll pameten?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

hamez66 ::

A si ti miljonar, da si tako pameten?

Fora je, da so eni govorili, da je slab nakup pri 300, pa je šla cena gor 3x, eni so govorili, da je slab nakup pri 5k, pa je šla cena gor 4x, pa da je slab nakup pri 3$ in je šla cena na 0.6$. Ampak, če veljajo vmesni rezultati, potem so vse napovedi pravilne, ker je cena bitcoina vmes padla pod 5k, tesla pod 200 in nebl je šel nad 3$.

adut81 ::

Pozdravljeni, hvala trgovec 35 in ostali za odlične razlage. Sam hočem majhen račun spraviti nekam malo višje. Lahko kupim delnico amd in skoči za 2 evra, z mojim proračunom lahko največ kupim 20 delnic, profit 40 evrov. Z mojim proračunom sem nakupil 350 delnic različnih branž in vsak majhen skok se kar pozna. Že včeraj bil profit 40 evrov, pa ocenjujem, da bo šlo še gor, tudi če je eno gnilo jajce, so še vedno druga.
Sem pa preveril vse te firme in kot je trgovec 35 že rekel ene zelo dobro stojijo.
Treba pa je res čez vikend kako urco posvetiti analiziranju, kjer sem se res veliko naučil. Nastavljene imam tudi alarme, da pogledam, če ni kakšen prevelik skok gor, ker je potem tudi hitro dol, ročno lahko hitro izstopim iz pozicije.
No bomo videli, če bo kaj profita, če pa ne pa tudi ne bo bolela glava. No eno tako podjetje je PLUG, kjer sem nakupil.

sparovcek2 ::

Sam trenutno vidim potencial v hasisarskih delnicah.

Ubistvoma sem pogledal samo 2: Aurora in Canopy, oboje izgleda kot dno, ostali verjetno izgledajo podobno.

To je bilo vroce pred kaksnim letom, sedaj pa je interes cisto zamrl. Denarja in pohlepnih investitorjev pa je na pretek.

trgovec35 ::

sparovcek2 je izjavil:

Sam trenutno vidim potencial v hasisarskih delnicah.

Ubistvoma sem pogledal samo 2: Aurora in Canopy, oboje izgleda kot dno, ostali verjetno izgledajo podobno.

To je bilo vroce pred kaksnim letom, sedaj pa je interes cisto zamrl. Denarja in pohlepnih investitorjev pa je na pretek.


Branža je zelo zanimiva, ampak se je zanimanje močno ohladilo. Večina velikih igralcev je še daleč od profitabilnosti, zato so cene delnic še vedno precenjene. Glavni igralci imajo nekaj mlrd USD kapitalizacije, ampak nekateri samo nekaj 10 mio USD prometa na kvartal. O dobičku lahko sanjajo, morda čez nekaj let. Velika pričakovanja so še vedno vkalkulirana v teh cenah, ki so res na oko "nizke", če primerjaš leto in več nazaj. Takrat je vse zbezljajo zaradi spremembe oz. legalizacije marihuane v Kanadi. Od takrat dalje pa gre vse navzdol. Definitivno še ni dno.

Machete ::

Pa še vsak teden jih je vač, trg pa je kolikor toliko enak. Sem gledal tudi sam, ne bi stavil na nnjih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kow ::

Prevec competitive industrija.. sam stran.

pingme ::

Bom sem zapisal negativno izkušnjo iz Trading212, če kdo razmišlja o nakupu dividendnih delnic čez njih.
Iz Trading212 ne dobiš nobenega dokumenta o prejetih dividendah! V aplikaciji vidiš zgolj kolikšna je bila neto dividenda na delnico v usd (če gre za USA), pa še to zaokroženo na dve decimalki in skupni znesek v eur (tudi tečaja ni).
Konkretno recimo za AT&T piše le, da je 0.44$.
Nikjer ne piše da je bruto 0.52$, da je plačano 15% v USA, kar je 0.078$ in je torej neto 0.442$.
Tega pač “nimajo” in če FURS zahteva od tebe dokazilo, si pač mrzel. Amaterji.
««
25 / 163
»»