Forum » Šola » Računanje težišča telesa
Računanje težišča telesa
WarLord11 ::
Izračunaj masno središče lika v prvem kvadrantu, omejenega z x2+y2=9, y=0 in y=x.R(9*Pi/8, Px=27*21/2/6, Py=27(21/2)/6).
Izračunaj masno središče območja v prvem oktantu pod ravnino x+y+z=1. R( 1/6,Vx=Vy=Vz=1/24.
Ali mi lahko kdo pojasni zgornji dve nalogi. Na predavanjih smo računali samo masno režišče xT, yT preko mas. xT=mx/m, yT=my/m, mx=integral(x*f(gostota)*dP, my=integral(y*f(gostota)*dP). Tukaj sem pa zmeden ker imamo volumen oziroma površine namesto mase.
Vnaprej se zahvaljujem za podane odgovore.
Izračunaj masno središče območja v prvem oktantu pod ravnino x+y+z=1. R( 1/6,Vx=Vy=Vz=1/24.
Ali mi lahko kdo pojasni zgornji dve nalogi. Na predavanjih smo računali samo masno režišče xT, yT preko mas. xT=mx/m, yT=my/m, mx=integral(x*f(gostota)*dP, my=integral(y*f(gostota)*dP). Tukaj sem pa zmeden ker imamo volumen oziroma površine namesto mase.
Vnaprej se zahvaljujem za podane odgovore.
Math Freak ::
Math Freak ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smiselnost integralov s drugim diferencialom (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 10924 (9484) | Unknown_001 |
» | Računanje težiščaOddelek: Šola | 4459 (4274) | ^TMS^ |
» | vrtenje luneOddelek: Znanost in tehnologija | 2375 (1859) | Thomas |
» | Eno strogo fizikalni (ne matematično idealizacijski) problemčekOddelek: Znanost in tehnologija | 2708 (1642) | Thomas |
» | Notranja sila pospeši težišče? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10444 (8264) | t909 |