» »

Laptop Asus, ekran ne pokaže ničesar

Laptop Asus, ekran ne pokaže ničesar

mmarin29 ::

Pozdravljeni,
Imam od sestre laptop asus pro31s. kateri že nekaj časa ne dela, pa sem rekel da ga bom probal rešit če se da. Ko ga je ona še imela so se težave začele takole:
1.ji je enkrat pc padel na tla in se je nosilec levega dela ekrana odlomil. Venda je kasneje še pc normalno delal.
2. čez mesec se ji je ekran obarval v zeleno,
3. teden kasneje se ji je ekran razdelil po diagonali in zgornji del je bila normalna slika namizja z vsemi barvami, spodnji del pa popolnoma bel
4. zdaj pa je slika črna

Zdaj me zanima kaj bi lahko bil problem da ne dela.Trenutno ko ga prižgem se normalno prižge, ekran ni popolnoma črn ampak temno sivo črn. ob prižigu se normalno sliši melodijo od vžiga in tu se konča.
Vmes pa ker je imela na disku pomembne dokumente smo kupili prenosni box za trdi disk in ko ga priklopim na drug pc ga zazna vendar ne moremo pridet not do nobene datoteke, ga nalaga in nalaga ure in ure.

1.Je lahko kaj kriv disk, (nisem še poizkusil z drugim)?
2. Ram je ok, ker sem ga dal na moj laptop in dela normalno
3. je lahko kaj narobe z matično?
4.je lahko kaj kriv odlomjen del ekrana?
5. ostalo?

jat2406 ::

Panel je skoraj gotovo fuč.
Najprej priklopi navaden monitor in prižgi prenosnika.
Če se slika na zunanjem monitorju pojavi , je najverjetneje z samim prenosnikom vse v redu.
Če se normalno sliši windows (najverjetneje) startup melodija, potem bi ob sestavljenem prenosniku, tudi na zunanjem monitorju moral biti običajna slika.
Da se disk ne da prebrati na drugem PC ju je možno, da mu je treba določiti črko pogona v Disk management

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP Probook 4710s - grafična?

Oddelek: Pomoč in nasveti
12987 (769) bambam20
»

PC+USB Android=VIRUS

191984 (1463) helo
»

Prenosnik - ni slike

162949 (2788) solatko
»

Računalnikov ekran prikazuje čudno temo!!

243440 (3063) The Team
»

prenosik ugasne po sekundi

Oddelek: Strojna oprema
92077 (1862) softwar66

Več podobnih tem