» »

arduino bass detect

arduino bass detect

cefizl88 ::

pozdravljeni,

Želel bi si kar najpreprosteje zgraditi sistem s katerim bi preko "audio jacka" odčitaval vrednosti z zvočne kartice, na drugi strani bi imel nekaj ledic, ki bi mi utripale po različnih frekvencah.
Nabavil sem ta čip: MSGEQ7, ki ima vgrajenih 7 filtrov po različnih frekvencah
https://www.sparkfun.com/datasheets/Com...

nato sem stvari povezal kot je vidno na tej strani, vendar sem opazil, da se čip zelo greje,
http://nuewire.com/info-archive/msgeq7-...

Uporabil sem isto kodo, kot je na zgornjem naslovu in opazil, da nekaj časa so vrednosti prihajale na serijski port, čez nekaj sekund pa vse na 0.
Ima kdo kaj izkušenj s tem? Je že kdo zgradil spektralni analizator? Mogoče na kakšen drug način, s katerim drugim elementom? Opazil sem, da obstaja knjižnica za FFT, vendar mi ni vseč najbolj signalno procesiranje, zato bi mogoče rešil kako drugače to... S filtrom v čipu...Tako bi vsaj odnesel nekaj:)

Hvala za pomoč.

Highlag ::

Če se čip greje nekaj ne bo v redu. Verjetno je šel v večna lovišča, ker je narobe zvezan.

Spektralni VU meter se da sestavit tudi brez procesorja. Rabiš toliko VU meter čipov LM3915 / 3914 kolikor hočeš frekvenc, potem pa s pomočjo filtrov, ki jih izdelaš s pomočjo OP-amp -ov in zvežeš na vhod posameznih Vu metrov dobiš želeno funkcijo.
Never trust a computer you can't throw out a window

cefizl88 ::

Hvala, poveš kaj več o kako nastaviti frekvenco? npr če hočem filtrirati frekvenco 63MHz? Pa zakaj mogoče nebi šlo z RC filtrom? Zato ker RC je Low pass filter, jaz pa potrebujem band pass filter?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabim mojstra za led diode =) za nasvet

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142172 (1824) ;-)
»

Doma narejen EKG

284421 (3210) atasmrk
»

Spektralni analizator (strani: 1 2 3 )

1218110 (6459) gumby
»

Vroč načrt

152549 (1995) VolkD
»

Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )

594800 (4161) CaqKa

Več podobnih tem