Forum » Operacijski sistemi » Win8 za Samsung - kje?
Win8 za Samsung - kje?
t3hn0 ::
Menjal sem disk na Samsung Series 5 laptopu, pa iz tistega Samsungovega "make OS backup" ne morem instalirat OS-a na nov SSD.
Samsung.si ima pri podpori objavljene neke telefonske številke, na katere se mi ni oglasil nihče. Nato sem pisal na Janus Trade (ki so uvoznik za Samsung - pravijo da le za telefone in tablice), te so me preusmerili na Eventus, te pa so me preusmerili naprej na 3 možne naslove...
Samsung.com pa pravi, da naj kontaktiram samsung.si support.
Ali kdo ve, kje bi prišel do Samsung Windows 8 rescue medija? Oz. komu pisat za to?
In ja, vem da bi šlo z acronis metodo, sam nimam tok velikih prenosnih medijev da bi mi to pomagalo...
Samsung.si ima pri podpori objavljene neke telefonske številke, na katere se mi ni oglasil nihče. Nato sem pisal na Janus Trade (ki so uvoznik za Samsung - pravijo da le za telefone in tablice), te so me preusmerili na Eventus, te pa so me preusmerili naprej na 3 možne naslove...
Samsung.com pa pravi, da naj kontaktiram samsung.si support.
Ali kdo ve, kje bi prišel do Samsung Windows 8 rescue medija? Oz. komu pisat za to?
In ja, vem da bi šlo z acronis metodo, sam nimam tok velikih prenosnih medijev da bi mi to pomagalo...
ender ::
Dobi MSDN medij za Windows 8 (ne sme biti VL ali Enterprise - mora biti brez oznake ali Pro), in namesti iz tega, in se bo sistem sam aktiviral (ne bo ti treba vnesti CD-keya, niti te ne bo vprašal za katero verzijo, ker bo prebral te podatke iz BIOSa; če je bil originalno gor Windows 8 [in ne 8.1], mora biti medij za 8).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ender ()
RejZoR ::
Ti preinstalled sistemi so en velik drek, sploh pa ti proprietary backup sistemi. Samo zajebavanje, pol pa daš not SSD se pa userjejo. Been there, seen that. Sicer z WinXP na netbooku ampak vseeno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
t3hn0 ::
Ma ja...pa se polne preinstalled crapa je gor sam zakaj ne-imeti originala ce ga imas lahko...
razocaran pa sem le na samsungovim supportom pri nas. Ki ga ni, razen ce klices na neke 090 cifre...hvala lepa, (pre)placal sem ze laptop.
razocaran pa sem le na samsungovim supportom pri nas. Ki ga ni, razen ce klices na neke 090 cifre...hvala lepa, (pre)placal sem ze laptop.
^.^
ender ::
Ja, pri Win8 je Microsoft precej spremenil licenciranje. OEM verzije imajo v BIOSu shranjen CD-key, ki ga zna običajna namestitev prebrat (ne sme pa biti Volume License verzija).
There are only two hard things in Computer Science:
Qushaak ::
Ti preinstalled sistemi so en velik drek, sploh pa ti proprietary backup sistemi. Samo zajebavanje, pol pa daš not SSD se pa userjejo. Been there, seen that. Sicer z WinXP na netbooku ampak vseeno.
+1
sam zakaj ne-imeti originala ce ga imas lahko...
Kdo je rekel, da če imaš originalen image od Microsoft-a, da ne moreš met legalno na takem laptopu. Pač gonilnnike snameš dol posebej. Pač enkrat malo več časa vzame, da dol vse potegneš, potem pa imaš. Pozitivno pa je, da imaš po vsej verjetnosti najnovejše gonilnike in še sistem je "pure" WIndows brez kakršnekoli proizvajalčeve navlake. Zame najbolj optimalna rešitev. Za "nagrado" dobiš računalnik, ki ima odzivnost vsaj za stopnjo do 2 boljšo od preinstalled image-a.
Ne pa da že nov laptop deluje, ko ga prvič prižgeš kot bi bil 3 leta star in v uporabi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najboljši Windowsi!Oddelek: Operacijski sistemi | 5329 (4258) | solatko |
» | Windows 8.1 RT umaknjen zaradi težav, že popravljen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 45252 (41306) | Looooooka |
» | Poor businessman's mobile device?Oddelek: Kaj kupiti | 2059 (1542) | Boobiz |
» | windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 57095 (38836) | mtosev |
» | Windows 7 nadgradnja za lastnike viste in sprememba jezika?Oddelek: Operacijski sistemi | 1869 (1662) | BostjanP |