» »

Windows 7 nadgradnja za lastnike viste in sprememba jezika?

Windows 7 nadgradnja za lastnike viste in sprememba jezika?

BostjanP ::

Danes sem dobil acerjev netbook timeline 1810t, ki ima naloženo nemško visto home premium.
Za ta laptop acer ponuja zastojn upgrade na win7, pri čemer moraš izbrati jezik obstoječega sistema, in zraven opozorilo "Please be reminded that you can only upgrade to the SAME language version as the preinstalled Windows® Vista OS".

Ma kdo kakšno idejo kako bi lahko dobil angleško verzijo win7. Vem da lahko sam jezik Viste spremeniš z vistalizerjem, ali gre to tudi z windows7? Tako bi lahko naročil nemško verzijo win7 in spremenil jezik, ko bi bila le ta instalirana. Ali pa druga možnost: naročim angleško verzijo win7 ter nekako prelisičim sistem za detekcijo obstoječega jezika na visti, ko instaliram (upgradam na) win7?

Any suggestions?

clix ::

Mogoče bi šlo, če z vistalizatorjem visto prevedeš v angleščino, naročiš angleško verzijo in narediš upgrade? Sicer pa če narediš clean install, prvotni jezik sploh ni pomemben, ali pač?
Pa poročaj kakko bo šlo. Sam imam isti netbook, ampak še nisem naročil upgradea.
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clix ()

BostjanP ::

Kukr sm razumeu dobis po posti cd z win7 nadgradnjo(ki je seveda costumizirana od acerja, tko da vsebuje še acer programčke pa to...), ne retail win7 cd. Tko da to instalacijo pol pozenes iz viste, program za inštalacijo pa pol prever katero verzijo maš. Potemtakem clean-installa ne morš narest s tem cdjem, ki ti ga pošlje acer kot nadgradnjo. Zdi se mi da stvar tko deluje, sam nism prepričan... Poleg tega če narediš clean install nimaš tiste backup particije, s katero lahko ponovno naložiš clean operacijski sistem v primeru da gre kaj narobe. Jst se nadejam, da bo acerjev programček za upgrade presneu tut tisto backup particijo z novejšo verzijo, ki vsebuje win7.

Vistalizator res prevede visto v eng, sam ne vem pa ce potem acerjev programcek to se vedno zazna kot nemško visto ali pa kot anglesko?


Aja btw.: mogoce kdo ve, kako bi lahko po tem ko popolnoma formatiraš disk laptopa, naredil na disku recovery particijo, ki ne bi bla vidna OS-u pa bi bla lahko custom narjena (sam bi izbiru operacijski sistem, programcke ki pridejo zavn pa tko), pac uglavnem tko kt ma narjen kupljen laptop. Mejbi obstaja ksn programcic za to narest?

clix ::

http://www.acer.com/windows7upgrade/faq...
Tukaj piše, da lahko upgradaš iz viste, lahko pa se naredi tudi clean install - po želji. v tem primeru pa jezika najbrš ne preverja?
Sicer pa piše, da tudi med x84-x64 ni mogoče prehajati, vendar mislim, da ker dobiš zraven key(Certificate of Authenticity-COA), je možna aktivacija tako 64 kot 32 bitnega sistema, saj se uporabljajo iste serijske?
Glede recovery particije bi pa raje da je ne naredi in da ne installira tone neuporabnih pogramčkov, ki samo upočasnjujejo sistem. Particije itak ne potrebuješ, če imaš že cd in lahko installacijo kadarkoli poženeš na novo.
lp

BostjanP ::

Uh vidm da sm prehitr tale FAQ prebrau. Jah logično bi blo, da pri clean installu ne preverja jezika, pri formatiranem disku netbooka ga navsezadnje niti ne more.

Drugac tista particija je pa fajn, sploh pri takemle netbooku, ki nima optičnega pogona.

cukl ::

KLIK
sledi tem navodilom, pa boš lahko menjal jezik. pri men je delovalo.

BostjanP ::

cukl:
hvala za info, zdej sm ze narocu win 7 english upgrade pack pa bom kr clean install naredu, da se znebim se unih blesavih acerjevih igrc k so gor :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 "clean install"

Oddelek: Pomoč in nasveti
4814151 (11651) fujtajksel
»

Predhodno nameščen win 8 - ključ izdelka

Oddelek: Operacijski sistemi
145358 (4829) solatko
»

Najboljši Windowsi!

Oddelek: Operacijski sistemi
245196 (4125) solatko
»

migracija na večji SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
223493 (2932) tomaz-
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054422 (36163) mtosev

Več podobnih tem