Forum » Zvok in slika » LG smart TV ne najde programov
LG smart TV ne najde programov
Jinnxyyy ::
Imam LG smart TV, model 2013 in kabelsko pri Telemachu (bivši Elektro Turnšek). Če imam priklopljen samo kabel, mi normalno sprejema tiste programe, ki so pač na voljo nekodirani. Ko pa vstavim Conax CI modul in kartico, pa vse mrkne in ne najde niti enega programa, niti tistih ne, ki jih je prej prek kabla sprejemal.
Operater mi je zamenjal že tri CI module različnih proizvajalcev. Moduli in kartica so bili vedno vstavljeni pravilno, tudi PIN konektorji so preverjeno vsi OK.
Ko Conax in kartico vstavim v režo, TV oba prepozna in mi pokaže tudi nastavitve CI modula in lastnosti kartice. Le programov nikakor ne najde. Ko vstavim vse skupaj v TV se mi na ekranu napiše "Samo podatki".
Poskusil sem tudi že spremeniti nastavitve za državo in poskusil vse države, ki so na voljo (Finske ni), poskusil ročne nastavitve frekvenc, pa nič. Če bi bilo s TVjem ali konektorji kaj narobe, potem najbrž ne bi niti prepoznal conaxa in kartice? Ima kdo kakšno idejo?
Operater mi je zamenjal že tri CI module različnih proizvajalcev. Moduli in kartica so bili vedno vstavljeni pravilno, tudi PIN konektorji so preverjeno vsi OK.
Ko Conax in kartico vstavim v režo, TV oba prepozna in mi pokaže tudi nastavitve CI modula in lastnosti kartice. Le programov nikakor ne najde. Ko vstavim vse skupaj v TV se mi na ekranu napiše "Samo podatki".
Poskusil sem tudi že spremeniti nastavitve za državo in poskusil vse države, ki so na voljo (Finske ni), poskusil ročne nastavitve frekvenc, pa nič. Če bi bilo s TVjem ali konektorji kaj narobe, potem najbrž ne bi niti prepoznal conaxa in kartice? Ima kdo kakšno idejo?
MadMicka ::
Jaz bi sprobal en drug TV. Če bi drug TV delal, pol bi lahko mirne duše nesel svoj TV na popravilo, verjetno ga imaš še v garanciji. Ali pa, če svoj TV neseš k sosedu in tam sprobaš.
pharaon ::
Pred dvema dnevoma sem bil v podobni situaciji, sicer imam Samsunga, mj postopek je bil tak:
1. najprej sem prikllopil direkt kabel, brez kartice, skeniral shemo, delali samo osnovni kanali
2. potem priklopim kartico, pri skeniranju sheme sem opazil, da nisem mogel skenirati sheme tako kot prej, v nastavitvah sem moral preklopiti na "kabelsko" anteno (prej je bilo na "air antena"
3. dokler nisem spremenil ponudnika v nastavitvah na drugo državo (privzeto je bil UPC), mi ni hotelo skenirati
Torej, preglej nastavitve TV-ja, ali si pravilno preskeniral kanale, s pravimi nastavitvami?
Koliko programov ti je našlo po koncu skeniranja? Meni jih je našlo okoli 200 za tv, in okoli 70 za radio.
1. najprej sem prikllopil direkt kabel, brez kartice, skeniral shemo, delali samo osnovni kanali
2. potem priklopim kartico, pri skeniranju sheme sem opazil, da nisem mogel skenirati sheme tako kot prej, v nastavitvah sem moral preklopiti na "kabelsko" anteno (prej je bilo na "air antena"
3. dokler nisem spremenil ponudnika v nastavitvah na drugo državo (privzeto je bil UPC), mi ni hotelo skenirati
Torej, preglej nastavitve TV-ja, ali si pravilno preskeniral kanale, s pravimi nastavitvami?
Koliko programov ti je našlo po koncu skeniranja? Meni jih je našlo okoli 200 za tv, in okoli 70 za radio.
Jinnxyyy ::
Najde mi 0 programov, če skeniram s kartico vstavljeno. Poskusil sem že na vseh nastavitvah jezikov, na vseh frekvencah ročno in samodejno, še vedno nič. Ko vstavim CI modul in kartico vse enostavno mrkne, vsi programi, ki so bili prej vidni (tisti nekodirani, ki jih TV brez problema najde, ko conax in kartica nista vstavljena) so potem, ko vstavim kartico zatemnjeni. Če dam na ponovno iskanje kanalov, mi ne najde nobenega, pa kakorkoli se trudim z vsemi mogočimi nastavitvami. Če mi TV ne bi prepoznal CI modula in mi celo pokazal vseh njegovih lastnosti in updatov, pol bi mi blo takoj jasno, da je kriv TV. Tako pa mi modul prepozna, z njim očitno normalno komunicira, kljub temu pa mi vsi programi mrknejo, ko vstavim kartico. Na telemachu zagotavljajo, da so kartico testirali in da je ok, ampak nisem čisto ziher.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV tuner za PC z DVB-C z digitalnem pretvornikom !?Oddelek: Kaj kupiti | 11316 (6895) | laguna1 |
» | Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-COddelek: Zvok in slika | 3438 (1697) | Excalibrus |
» | Nastavitev programovOddelek: Zvok in slika | 937 (821) | king67 |
» | Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25194 (15882) | OK.d |
» | Panasonic TX-P42GN23 problem s Conax za CI+TelemachOddelek: Zvok in slika | 3495 (3258) | frikihamster |