» »

Galaxy S2 se restarta po power offu

Galaxy S2 se restarta po power offu

vklemen ::

Zdravo,

kupil sem rabljen S2 star več kot 2 leti (torej izven garancije). Vse dela super in lepo, a včeraj se je pričelo dogajati, da se aparat po ugasnitvi (na power gumb) prižge sam nazaj. Včasih se po ugasnitvi namesto samodejnega vklopa, naredi ikona za polnjenje za par sekund in potem izgine in se spet pojavi (v glavnem trajalo bi očitno v nedogled). Tudi, ko je vklopljen se včasih za par sekund pojavlja v ikonci za baterijo znak za polnjenje in takrat v nastavitvah pod baterija ne piše "praznenje" ampak "ni polnjenja" - ampak to bolj poredko; v glavnem se restarta po Power offu.

V kolikor je aparat priklopljen na polnilec (in se polni) teh težav ni (se lahko normalno ugasne in ostane ugasnjen) vse dokler se ne napolni (potem se pa kljub priklopljenem polnilcu spet sam vklopi).

Na spletu sem zasledil ogromno uporabnikov z identičnimi težavami in tako dobil kar nekaj namigov za odpravo napake.

Že včeraj sem naredil naslednje:
- preko menija Nastavitve oz. preko kombinacije tipk pri ugasnjenem aparatu naredil par tovarniških resetov
- Microusb konektor s krtačko očistil z alkoholom (oz. acetonom)
- aparat razstavil ter Power konektorje in Microusb tudi z notranej strani očistil
- z Odinom še enkrat flashal Mobitelov 4.1.2 firmware
- poskusil vstaviti drugo baterijo

Nič od navedenega ni pomagalo, tako da sem danes aparat dal še na počitek v posodico z rižem (kako dolgo bi ga pa pustil notri?).

Če še to ne bo pomagalo, je po moje v okvari Microusb konektor in bi ga bilo potrebno menjati - je mogoče kdo s celjskega oz. do Sl. Bistrice, Trojan ipd., ki mi to za ugodno ceno naredi (delo + material)?

Saj aparat je bil poceni (zdaj seveda vem zakaj :) ), ampak ker se rad učim, bi iz tega razloga želel ugotoviti kaj je narobe in ga popraviti.

Ima kdo še kakšno idejo?

Hvala in lp vsem
  • spremenilo: vklemen ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasno polnjenje (Galaxy S5)

Oddelek: Mobilne tehnologije
194870 (4524) gusto
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12539119 (33204) shadeX
»

Evropski parlament podprl enotne polnilce mobilnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9930211 (25292) Lonsarg
»

V EU enotni polnilci mobilnih telefonov čedalje bliže (strani: 1 2 )

9239764 (30547) tonylee5566
»

Kje so enotni polnilci mobilnih telefonov? (strani: 1 2 3 )

10832853 (26608) OK.d

Več podobnih tem