Forum » Strojna oprema » Data recovery z "uničenega diska"
Data recovery z "uničenega diska"
joker605 ::
No, moja situacija je taka:
V laptopu sem imel disk, ki je nehal delat, ker je računalnik padel z 20 cm na mizo.
Bios disk sicer zazna, ampak v windowskih enostavno zamrzne ceu sistem, ko ga priklopim.
V linuxu (ubuntu) mi ga zazna pa smo 30gb od 500, ter javlja chkdisk errorje, ter da ga ne more mountat.
Sedaj je moje vprašanje sledeče:
Kako naj podatke dobim s tega diska nazaj. Rad bi dobil kak program, ki se ga da zagnat z usbja, da bi skopiral vse kar se da skopirat na prenosni disk.
Programi ki se zaženejo z windowsu ne pridejo v poštev. Za linux pa kaj dosti ne poznam, pa še tisto kar sem probal, je bilo bolj ali manj neuspešno.
bootable recovery something?
Hvala za odgovore
V laptopu sem imel disk, ki je nehal delat, ker je računalnik padel z 20 cm na mizo.
Bios disk sicer zazna, ampak v windowskih enostavno zamrzne ceu sistem, ko ga priklopim.
V linuxu (ubuntu) mi ga zazna pa smo 30gb od 500, ter javlja chkdisk errorje, ter da ga ne more mountat.
Sedaj je moje vprašanje sledeče:
Kako naj podatke dobim s tega diska nazaj. Rad bi dobil kak program, ki se ga da zagnat z usbja, da bi skopiral vse kar se da skopirat na prenosni disk.
Programi ki se zaženejo z windowsu ne pridejo v poštev. Za linux pa kaj dosti ne poznam, pa še tisto kar sem probal, je bilo bolj ali manj neuspešno.
bootable recovery something?
Hvala za odgovore
Narayan ::
Najdi Hirens bootcd verzijo 10.4 in zazeni HDD regenerator. Ce okvara sektorjev ni prehuda, jih lahko popravi. Drugace pa zazeni mini windows xp z zadnje verzije 15.2.
Malner ::
Najprej to preber. Če je glava po disku podrsala si mrzel:
Reševanje podatkov z diska v slikah in besedi
Reševanje podatkov z diska v slikah in besedi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzdrževanje računalnikaOddelek: Strojna oprema | 956 (739) | ameba |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44133 (26173) | BorutK-73 |
» | Kako do podatkov z notranjega diska, če je windows zbrisanOddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1775) | Odgovor |
» | Kopiranje podatkov notranjega diska prenosnika na zunanji diskOddelek: Pomoč in nasveti | 836 (737) | All |
» | Hirens boot pomočOddelek: Operacijski sistemi | 1185 (1025) | katimm |