» »

Ta teden v Ljubljani: Apache Isis, DJ delavnica, Varnost internetne (VoIP) telefonije,, Funkcijsko programiranje v blatu

Ta teden v Ljubljani: Apache Isis, DJ delavnica, Varnost internetne (VoIP) telefonije,, Funkcijsko programiranje v blatu

Varnost internetne (VoIP) telefonijev

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes 12.11 ob 18h (v Mediateki Knjižnice Otona Župančiča) vas vabimo, da si v Kiberpipi ogledate predavanje avtorja Kevin Meyer; Apache Isis (nekdaj znan kot Naked Objects for Java), dobro uveljavljeno ogrodje za hitri razvoj, protitipiranje in nameščanje javanskih aplikacij. Razvijalec mora zgolj zapisati poslovno logiko v par POJO-tov, nakar jo Isis dinamično ponudi klientom bodisi preko spletnega vmesnika bodisi preko RESTful API-ja. Brez skrbi, ne gre (še) za eno ogrodje za generiranje kode, ampak za preprost sistem, ki z introspekcijo pregleda vaše POJO-te jih obogati z nekaj hitrimi anotacijami.

Vsi kul inžinirji govorijo o funkcijskih jeziki, a nikoli niste imeli časa, da bi si jih pobližje ogledali? Naslednje predavanje Do pasu v blatu je priložnost za širjenje tovrstnih obzorij! Edward Kmett, veteran funkcijskega programiranja in aktiven prispevkar programskega jezika Haskell bo v četrtek 14.11 ob 17h na Fakulteti za računalništvo in informatiko govoril o prednostih uporabe funkcijskih jezikov, paralelizma in obravnavi poslovnih problemov kot jezikovnih problemov.

V četrtek 14.11 ob 20h (v Palači Evropa) vas vabimo, da v Kiberpipi obiščete nov koncept izobraževalnih zabav v režiji ekipe Beatz Kru in pod taktirko DJ Rydel-a. Vsak drugi četrtek se nam lahko pridružite in ob pijači spremljate kaj se dogaja za mešalno mizo. Poslušajte glasbo, postavljajte vprašanja ali le opazujte DJ-a pri delu.

V petek 15.11 ob 17h (v Mediateki Knjižnice Otona Župančiča) vas Kiberpipa in Center za preiskovalno novinarstvo vabita na serijo predavanj o varnosti elektronskih komunikacij. Razkritja žvižgača Edwarda Snowdna kažejo, da obveščevalne službe nenehno nadzirajo internetno telefonijo. Toda internetno oz. IP telefonijo lahko prestrezajo tudi drugi. Kako in na kakšen način, boste lahko izvedeli na drugem predavanju o varnosti internetne telefonije, kjer vam bo dr. Matej Kovačič odgovoril na ta in podobna vprašanja in tudi praktično prikazal primere prestrezanja internetnih klicev.

7 komentarjev

[D]emon ::

A bi mi kdo povedu kje zaboga je Kiberpipa zdaj ? Ja, pise na strani Slovenska tolkintolk. Ampak tist mi nc ne pove. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

black ice ::

Letošnjo sezona poteka na novi lokaciji, nedaleč stran od stare. Najdete nas v pasaži Knjižnice Otona Župančiča (KOŽ) na križišču Slovenske in Gosposvetske ulice. Uradni naslov je Slovenska ulica 47.

Dogodki potekajo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, v prostorih njihove Mediateke (skozi vrata, desno, dol po stopnicah). Po dogodkih nas najdete v kavarni Palača Evropa, zunaj pred knjižnico.

[D]emon ::

Hah, Mediateka. Screw that.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

iElectric ::

Haters gonna hate.

black ice ::

Kaj je narobe z Mediateko?
On the other hand - Matthai, bo predavanje snemano? Koliko predavanj nameravaš izvesti?

Nevermind, na linku piše. Razen snemanja :>

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: black ice ()

CyberPunk ::

Je snemano. Pise cisto na koncu "Vnesite vaše kontaktne podatke, če želite biti obveščeni, ko bo video posnetek na voljo". Sicer izrazeno implicitno, pa vendarle. :)
To je drugo predavanje v nizu, tretje bo 13.12.

poweroff ::

Bo snemano, tudi prvo je bilo.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Zanimiva predavanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
89106618 (2454) BigBangStar
»

Spomladanski Javascript Meetup Ljubljana

Oddelek: Novice / Kiberpipa
116583 (4730) brodul
»

Ta teden v Ljubljani: Apache Isis, DJ delavnica, Varnost internetne (VoIP) telefonije

Oddelek: Novice / Kiberpipa
74767 (4100) poweroff
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73582 (2484) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134048 (2885) Tear_DR0P

Več podobnih tem