» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
180 / 197
»»

PrihajaNodi ::

Moj je caino sploh druge opcije nimam
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

AgiZ ::

Sedaj je bil primer da so za "Cainiao Super Economy Global" izvedli carinski postopek. Po preglednici sodeč bi moral priti do mene brez carinskega posredovanja. Vrednost posiljke 3EUR. Tracking number: LP00xxxxxxxxxxxx
V vednost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgiZ ()

darkolord ::

Vnesi v preglednico

Vuli ::

AgiZ je izjavil:

Sedaj je bil primer da so za "Cainiao Super Economy Global" izvedli carinski postopek. Po preglednici sodeč bi moral priti do mene brez carinskega posredovanja. Vrednost posiljke 3EUR. Tracking number: LP00xxxxxxxxxxxx
V vednost.

ejj, dvomim za LP...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

__Devil__ ::

edi123 je izjavil:

https://www.dhgate.com/product/xiaomi-p...

Je ta spletna stran kredibilna? Zgleda neka kopija aliexpressa

Sem naročil točno ta telefon kakšne 3 tedne nazaj brez problema, vse super, hitra dostava (iz nemčije), prodajalec odgovarja na sporočila. Na bangood temi na Alter forumu spremljaj kupone za ta telefon, se dobi za ~250€. Za Gshopper pa je bolj podobno aliexpressu, ki pošljejo iz Kitajske načeloma in traja dlje, je malenkost ceneje, ampak sem raje vzel na DHGate za vsak slučaj v primeru uveljavljanja garancije je lažje poslat v DE kot China.

barakus ::

Ali imate link do preglednice?

svicar ::

Kašna lepila to kupujete na Aliju?

Sam imam katastrofalne izkušnje z expressone...take dostavljalne službe ne bi smele obstajati. Lohko jih kličeš nikoli se ne bodo javli, lohko pišeš emaile, nič ne pomaga. Paket je prišel v Slovenijo in ima že 11 dni status: Pošiljka je stehtana in bo poslana v ciljni dostavni center.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svicar ()

val46 ::

daj št paketa da preverimo...

sledenje parcelsapp.com

sledenje parcelsapp.com

Poglejte kaj ima expressone napisano pod FAQ. Sama sreča da so moji paketi v vrednosti nekaj 10eur in bom zgubil samo čas, ki sem ga porabil za čakanje na paket in tistih nekaj evrov. Ne predstavljam si, da bi z njimi transportiral nekaj večje vrednosti.

https://expressone.si/si/faq

Prejel sem pošiljko, vendar mi vaš kurir ne dovoli, da bi jo odprl, preden podpišem potrdilo o dostavi. Zakaj?

Ko vam naš kurir izroči pošiljko in vi podpišete potrdilo o dostavi, je naša storitev končana.
S podpisom dobavnice potrdite, da prejeta pošiljka ni poškodovana.
Reklamacije po dostavi pošiljke ne bomo sprejeli, razen če v reklamaciji navedete in dokažete, da je do poškodbe ali zmanjšane vsebine pošiljke prišlo pred dostavo pošiljke.
Reklamacije v zvezi z vsebino pošiljke je treba reševati s prodajalcem/pošiljateljem (npr. spletno trgovino).

Tidule ::

In kako tocno imajo ostali, da se ti to zdi taka posebnost?

Kako boš podpisal, da je pošiljka nepoškodovana, če ti jo ne dovolijo odpret pred kurirjem?

Če je že škatla poškodovana, mu lepo rečeš da ne boš podpisal, dokler je ne odpreš...še nikdar težav. Slikaš škatlo in jo zavrneš v najslabšem primeru. Če je pa v njej kaj poškodovano, pa tudi še nikdar nisem imel problema to "reklamirati" na AE in vedno dobil vrnjeno kupnino. Saj za elektronske zadeve tudi ne moreš vedeti če delajo, dokler jih ne probaš. A misliš da ima pošta in kurir kaj s tem, če ti kitajc pošlje poškodovan ali nedelujoč izdelek? In bo on tebe čakal, da probaš če deluje? Malo morgan.

Kolk enih problemov za par eurov vredne robe ej...in jst sem z njimi čisto zadovoljen. Povem sam zadnji primer. Izdelek vreden s poštnino vred slaba dva eura(en našitek za tamalga) prispel v budimpešto 3.8., pripeljan včeraj z navadno pošto slovenije...Rabili so za eno stvar v velikosti manjše kuverte 18 dni od budimpešte do mene. Preko ExpressOne traja od budimpešte do mene ponavadi dva do tri delovne dneve. Prejšni teden, ko je bil v torek praznik in ponedeljek pred tem tisti "solidarnostni" dan, mi je pošiljko expressone dostavil v soboto pred tem ponedeljkom! Če bi bil paket na lokalni pošti v petek, bi ga 100% čakal vsaj do srede. Toliko o hitrosti dostav.

Vse je OK, dokler nimaš kakšne reklamacije, oziroma se tvoj paket izgubi na tehtanju. Sej pravim da sm že 20x klical njihovo številko ob različnih urah in pisal na vse možne meile, ki jih imajo navedene na spletni strani, pa ni odziva.

Torej je problem že v tehtanju in nedostavi. Prej si pisal da je problem, ker ti kurir ne pusti odpret paketa, preden podpišeš. Kaj zdaj? Eno ali drugo? Ne vem, jaz sem imel shranjeno številko kurirja pri nas, in se mi je vedno oglasil. Če pa se ni utegnil, mi je pa odpisal na sms. Celo ko je zamenjal teren pred kakim slabim mesecom, in sem ga kasneje kontaktiral za en paket, mi je lepo odpisal da ne vozi več pri meni in mi dal telefonsko številko novega kurirja...oz kurirke, če sem natančen. Priznam pa, da same dostavne službe kot take še nisem kontakitral. Sem pa že večkrat kontakitral našo pošto slovenije...in čisto vsakč dobil enako sporočilo...da oni tiste sledilne številke nimajo v sistemu...še isti ali naslednji dan pa dobil paket z navadno pošto domov. Pol se pa vprašaš kje živimo...

zzitop ::

barakus je izjavil:

Ali imate link do preglednice?

Izvoli:
https://docs.google.com/spreadsheets/u/...

Kaj je pa "Aliexpress Selection Super Economy Global"? Morda že kdo imel izkušnje?

Aliexpress Selection Super Economy Global

Aliexpress Selection Super Economy Global

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzitop ()

Da podam ugotovitve, ker sem naročil... Dobil sem številko sledenja UA23452xxxxHU. Očitno je sprejemljiva logistika.

omni-vor ::

Danes dobil od Pošte obvestilo, da je moj pašček za uro v vrednosti 2,22 USD predmet carinskih postopkov. Bolano.

Vrsta pošiljanja: Cainiao Super Economy Global
Sprejemna Tracking št.: UA49...VU
Prvotna tracking št. je pa bila: UA39...HU

In kaj zdaj, če sprejmem pošiljko mi bodo vzeli še 3,25 eur za njihove postopke? Ali še kaj več?
Ker ta njihov cenik mi ni jasen...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: omni-vor ()

A pa vat ni not vkljucen ko si kupoval?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kalibri ::

3,25 se mi zdi malo pri teh oderuhih. Jaz raje nisem prevzel, kot da bi naredil večji znesek, kot bi ga oderuhi iz Slo.

DarwiN ::

3.25 ja, če plačaš prek spleta. Včasih še enkrat zaračunajo davek, če ni bil pravilno odveden. Ampak tudi če se slučajno to zgodi, je 40c v tem primeru.

Cainiao Super Economy Global bo očitno moral it na shit-listo.. Edino preostalo vprašanje je, ali VSE artikle preusmerijo preko Vanuatuja, ali pa samo določene.

p.s.: imam trenutno naročeno eno stvar preko Cainiao Super Economy Global, ampak so mi paket združili z ostalimi artikli in zato pride preko Madžarske.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Irbis ::

PrihajaNodi je izjavil:

Koliko casa vam hodijo paketi? Moj narocen 8.8 prisel danes

Meni je danes prišel naročen 17. 8. Po drugi strani pa čakam enega že od 3. 6.

omni-vor je izjavil:

Danes dobil od Pošte obvestilo, da je moj pašček za uro v vrednosti 2,22 USD predmet carinskih postopkov. Bolano.

In kaj zdaj, če sprejmem pošiljko mi bodo vzeli še 3,25 eur za njihove postopke? Ali še kaj več?
Ker ta njihov cenik mi ni jasen...
3,25 EUR če izbereš neposredno zastopanje in če plačaš preko spleta.

Če DDV ni bil plačan, plačaš še tega.

Jbga bo treba priznat da vas lupijo povsod (ddv pri carini) plus dolgi cas dostave. Se ne splacat vozt v Slovenijo. Se nikol nisem meu problemov v Romunjii
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

hotig ::

No jst mam pa še eno dobro izkušnjo z AE Standard dostavo. Naročil 4.8., sledilna št. je bila že od samega začetka UA....HU in sem danes 30.8. dobil v kaselc od poštarja (Pošta Slovenije) s tem, da je bil izdelek po trackingu že 22.8. pri naši PS. Pa sem izbral mislim da drugega najcenejšega ponudnika (razlika nekaj centov, ampak večja količina prodanih izdelkov in boljša ocena) za 4,80€.

Moj point: raje dam par centov več za AE Saver/Standard in nimam problemov.

PrihajaNodi je izjavil:

Jbga bo treba priznat da vas lupijo povsod (ddv pri carini) plus dolgi cas dostave. Se ne splacat vozt v Slovenijo. Se nikol nisem meu problemov v Romunjii
Romunskă poșta tudi računa stroške vložitve carinske deklaracije.

darkolord je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Romunskă poșta tudi računa stroške vložitve carinske deklaracije.

Nikoli dobil zahtevka za placilo cesarkoli dodatno. 2 -3 tedne je cainano dostavo.
Plus ne gre preko romunske poste pac pa preko madzarske pol pa privat dostavna firma voz ko pride v romunijo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Kaj pol bluziš?

Če izbereš pravo vrsto dostave, tudi tukaj ne gre preko pošte (ali gre na madžarski na pošto in ne plačaš nič dodatno ali gre pa preko Express One).

omni-vor ::

PrihajaNodi je izjavil:

Je bil vključen. Sem šel downloadat račun na Aliexpressu in je lepo napisano:

Grand total 3,43 usd
Taxable base 2.81 usd
22% VAT 0,62 usd

Kaj se pa zdaj grejo tej naši kreteni na pošti?

Kaj pravo vrsto dostave? Js mam vedno cainano pa vat vkljucen pa romuni nikol ampak res nikol niso tezil s temi jebenimi carinskimii postopki plus dostava je 2 tedna

omni-vor je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Je bil vključen. Sem šel downloadat račun na Aliexpressu in je lepo napisano:

Grand total 3,43 usd
Taxable base 2.81 usd
22% VAT 0,62 usd

Nimam pojma. Pac kradejo kjer lahko. Kdor placa placa kdor ne pa gre nazaj
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

barakus ::

Ali kdo ve, ce v Avstriji in Italiji tudi plačujejo te uvozne stroške na vsak paketek kot v Sloveniji ali ne?

omni-vor je izjavil:

Kaj če bi nehali delati budale iz sebe in prebrali nekaj strani? Že DVE LETI je obvezen carinski postopek za VSE blagovne pošiljke iz tretjih držav.

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj pravo vrsto dostave? Js mam vedno cainano pa vat vkljucen pa romuni nikol ampak res nikol niso tezil s temi jebenimi carinskimii postopki plus dostava je 2 tedna
Cainiao Super Economy Global včasih dajo na pošto in boš plačal ne glede na to, kje si. Ali plačaš carinski postopek je odvisno samo od Kitajcev. Ko enkrat pride na carinsko pošto, plačaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

k4vz0024 ::

Dajmo pritisniti na Express One Si! Ne dvigajo telefona, ne odgovarjajo na maile. Kurirji mečejo pošiljke z vso silo v vrata. Izgubljajo pošiljke pa nočejo priznati! Pristojen za pritožbe je TIRS. Gre za avstrijsko družbo, ki se dela norca iz slovenske zakonodaje in Slovencev! Tako kurisko službo je treba zapreti!

Cainiao Super Economy Global včasih dajo na pošto in boš plačal ne glede na to, kje si. Ali plačaš carinski postopek je odvisno samo od Kitajcev. Ko enkrat pride na carinsko pošto, plačaš.

Zakaj lazes? Vedno imam super economy se nikol romuni niso tezil s postopki

Zato pa mi je cudno kako to funkcionira v Sloveniji.

Drzi pa, da sem samo enkrat v Romuniji placal davek ampak na posti ko se vat niso obracunaval na AE
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Glede na to da si zaprt v kleti in pakete tako ali tako ureja tvoja mama, so te blodnje povsem brezpredmetne.

barakus je izjavil:

Ali kdo ve, ce v Avstriji in Italiji tudi plačujejo te uvozne stroške na vsak paketek kot v Sloveniji ali ne?

Seveda jih (no italjani bolj poredko, ker ponavadi prej izgubijo paket). Se nisem videl poste v EU, ki tega ne bi zacela zaracunavat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

A uoas stavit da teh jajc v romuniji ne pocnejo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

bajar ::

OK.d je izjavil:

Imam UA ..HU trackimg.

Hvala. Napreduje v redu? Namreč jaz sem jih tudi naročil, pa so zdaj že en teden kot kaže na kitajski carini (korak pred customs clearance). Ponavadi grejo tam paketi skozi v dveh dneh.

joman ::

Meni je šlo naprej po 8 dneh.

PrihajaNodi je izjavil:

A uoas stavit da teh jajc v romuniji ne pocnejo?

Zakaj si predlagal izbris? Enostavno nimamo carinskih postopkov. Davek odvede AE in to je to
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Tidule ()

Enostavno si preglup da bi vedel o cem govoris.

5. De ce trebuie achitată taxa de 8 lei, chiar dacă nu se achită (din nou) TVA?

R: Taxa de prezentare la vamă în cuantum de 8 lei, prevăzută în reglementările po?tale interna?ionale (Conven?ia Uniunii Po?tale Universale), este percepută de C.N. Po?ta Română S.A. pentru prelucrarea vamală a trimiterilor po?tale cu valoare redusă, inclusiv cele fără valoare comercială sau cu TVA achitată la sursă. A?a cum men?ionam ?i mai sus, declara?ia vamală electronică pentru orice bun comandat din afara Uniunii Europene este obligatorie.
Ali lažejo Romuni ali Nodi ...

A gres stavit da nikol ne dobis dodatne takse s carinskim postopkom? Paket pride, dobim sms da dobim paket in to je to
Dava 300 eur na escrow pa narociva en lim al pa vec paketkov po manjsi vrednosti, ce rabim kaj placat bos zvedel
Definitivno ne bi narocal iz kitajske ce bi se moral jajcati s temi postopki.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Stavijo kurbe in pijanci. Gled2 na to, da si oboje ni cudno, da ze ves cas to nabijas.

OK.d ::

Zadnja 2 paketa sem naročil preko AE standard shippinga, ponavadi so šle pošiljke preko HU huba, tokrat sem pa dobil samo eno dolgo sledilno številko, iz kje naj sedaj pričakujem dostavo?
LPOK.d

DarwiN ::

Verjetno so ti oba paketa združili v combined delivery in te grejo vse brez zapletov preko HU, če se ne motim.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

darck ::

Nikoli nisem imel še nekih roblemov s pošiljkami od Aliexpress seveda nikoli pa ne izberem Cainiao pošiljatelja ampak vedno Aliexpress standard ali Saver Shipping in tudi ne sledim nekaj kod vse hodi paket ampak samo spremljam ko pri prikaže,da je prišel na mojo pošto. Najraje pa določene stvari naročim iz Evropskega skladišča Francija,Nemčija......kot sem pred parimi dnevi naročil.

iz Francije

iz Francije

_Denny_ ::

Meni za včeraj naročeno stvar preko AE Standard Shipping s 24-mestnim trackingom na parcelsapp.com piše Express One...glede na vse opisane "pozitivne" izkušnje v tej temi še bo kar veselo.

Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

buttcrack ::

Kater caniao je zadnje čase problem? CSE ali CSEG?

darck ::

Meni drugače na strani za sledenje parcelsapp.com pokaže tole kar je na spodnji sliki vendar se jaz na to sploh nič ne sekiram saj je vedno izbrano pošiljatelj express one pa čeprav je najdeno pri Cainiao jaz vedno dobim vse kar naročim in to poprej kot je določen datum dostave. Jaz vedno sledim na Aliexpress in ko mi je obarvano vse do moje pošte Raka-doma potem vem,da bom v zelo kratkem času dobil paket.

1

1

2

2

in pa to kar spremljam samo jaz sledenje od Aliexpress strani
 Aliexpress sledenje

Aliexpress sledenje

««
180 / 197
»»