Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
Runner71 ::
Jaz pa včer in danes prvo štalo z ExpressOne, včer so kao paket naložili v napačno dostavno vozilo, danes mi kurir prinese en drug paket, ga vprašam po temu od včeraj, reče da itak imajo v zbirnem centru kaos - nič nam ne dela in da ne ve kje je paket od včeraj, nato dobim obvestilo na Viber, da je paket od včeraj danes naložen v vozilo in sklepam, da ga bo dostavil drug kurir....čez par minut obvestilo, da je paket bil dostavljen....komu?? kam?? cel usran dan sem doma in paket je šel h komu??? na support itak ne odgovarjajo, kurir se na telefon ne javi, na sms ne odpiše, kontaktna centra ne obstaja.....tole danes je poden....
dejanG73 ::
Pozdravljeni pošiljka je šla preko Cainiao Super Economy Global in sem moral plačati preverbo ter vat.Toliko v vednost.Lep pozdrav
LuGi ::
dejanG73 ::
Tole piše na Tracking notice
Cainiao Super Economy GlobalPresent
LP00582839323919
copy
Global Express Tracking
LP00582839323919
Cainiao Super Economy GlobalPresent
LP00582839323919
copy
Global Express Tracking
LP00582839323919
valdo ::
Zakaj pri tej trgovini ni mogoče videti "ocene" (Positive Feedback)- rejtinga trgovine?
https://vi.aliexpress.com/store/1102561...
Lp
k3k3tz ::
Živjo.
Ali mogoče kdo ve, kam paše tracking number, ki se začne s "QSY" in mu sledi še 17 cifer
Hvala
Ali mogoče kdo ve, kam paše tracking number, ki se začne s "QSY" in mu sledi še 17 cifer
Hvala
V-i-p ::
Solit naj se gre ta yebeni ExpressOne, en kurč*v paketek niso sposobni dostavit, že dva dni dobivam maile kako je paket naložen, ga kličeš nazaj se ne javi, ne pokliče probaš na spletu dat drug datum in ne gre, daš dostavo v paketnik spet ne gre, ker so vsi gumbi sivi, vidiš lahko samo potek dostave, banda nesposobna Celjska :].
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Vuli ::
bo že prišel.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
gregyk ::
Mene pa danes kliče en sokrajan iz čisto drugega konca kraja, da so k njemu dostavili paket zame (express one). Pa seveda čisto normalno pravi naslov na pošiljki...
Vuli ::
če sem jaz tipičen balkanc, si pol ti tipičen slovenc, kr se tolk kurči za paktek vreden 2€.
Sem pa imel tudi jaz tako situacijo, pol en 3. dan je le pršu.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
gaoZjQP ::
Mene pa danes kliče en sokrajan iz čisto drugega konca kraja, da so k njemu dostavili paket zame (express one). Pa seveda čisto normalno pravi naslov na pošiljki...
Se včasih zgodi - tudi jaz pokličem, če ni blizu - ali kar dam v nabiralnik, če je zelo blizu - vedno dobro sprejeto. Slaba razvada pa je, da pogledam naslov, ko že na hitro odprem in vidim, da je kar neka X roba not :-/
če sem jaz tipičen balkanc, si pol ti tipičen slovenc, kr se tolk kurči za paktek vreden 2€.
Lej, saj ni fora v vrednosti (10€ drgač). Fora je, da imam naenkrat naročenih (na poti) tudi po 5, 10 "paketkov" in vsak božji dan SMS in mail kako je paket naložen v vozilo pa se klicarit sem in tja, pa bo jutri, pa paketnik ne dela. Nekako ni glih fajn a ne, poleg službe itd... se še s tem ukvarjat. Sem zdaj za hec preveril: 14 mailov, dve opravičili in 11 SMSov od njih od kar dostavljajo, dobil sem pa samo en paket. Kaj šele bo. Zapret štacuno, druge ni.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
PrihajaNodi ::
V Romuniji dobiš pred dostavo sms, ko ti pride na dom lahko rečeš da te ni pa bo naslednji dan še enkrat prišel. Nikoli takšnih problemov
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
val46 ::
Lej, saj ni fora v vrednosti (10€ drgač). Fora je, da imam naenkrat naročenih (na poti) tudi po 5, 10 "paketkov" in vsak božji dan SMS in mail kako je paket naložen v vozilo pa se klicarit sem in tja, pa bo jutri, pa paketnik ne dela. Nekako ni glih fajn a ne, poleg službe itd... se še s tem ukvarjat. Sem zdaj za hec preveril: 14 mailov, dve opravičili in 11 SMSov od njih od kar dostavljajo, dobil sem pa samo en paket. Kaj šele bo. Zapret štacuno, druge ni.
Na poti 5,10 "paketkov"...14 mailov, 11 SMSov...dobil pa do zdej sam en paket od njih??? Ti si fenomen...resnično! Morda delaš na pošti slovenije in ti gre tolk v nos, da so ti "pobrali delo"? Naj ti za razlago povem svoj primer trenutni: Neki našitek za tamalega naročil že 15.7., po sledljivosti je Budimpešto zapustil že 3.8., pošiljatelj neki Cainao Heavy parcel in predvidevam,da mi ga bo dostavila pošta slovenije(če sploh), med tem ko sem med 20.7. in 25.7. naročil par paketov preko choica in mi jih je Express One že dostavil, oz predvidevam da dobim danes še zadnjega po sledljivosti. Hočem povedat to, da preko navadne pošte potuje od Budimpešte do mene kot po pravilu 10 do 14 dni, ko pa pripelje Express One, je pa v dveh do treh dneh pri meni! In za zadnji paket sem tudi sam dobil ob 16h sporočilo, da je paket naložen v tem dnevu za dostavo, ampak sem siguren da je bila neka napaka...Še pri nobeni pošti nisem videl, da bi popoldan nalagali za dostavo. Enostavno ignoriral, naslednji dan zjutro pa še enkrat dobil isto sporočilo in ob 11h tudi paketek domov.
Kot sem ti že povedal...predvidevam da je pri tebi problem v samem dostavljalcu na tvojem rajonu, ne toliko v sami dostavni službi. Sicer pa, če si se slučajno s tem dostavljalcem že videl/dobil in si uporabil enak način komuniciranja z njim, kot ga imaš tu gor na forumu v tej temi, kar nekako zastopim, da te po domače povedano "jebe" v glavo!
bizilux ::
Kakšen faking scam je ta carina in pošta Slovenije.
Kupim lepilo za mal manj kot 5€. Pride v slo, dobim un sms glup kjer morm ročno kopirat številke in začasno kodo in odpret spletno stran.
Kt da smo v faking pantiveku da ne morjo generirat linka z temi podatki že v link vnešene.
Anyways, dokončam ta obrazec in priložim sliko iz aliexpresa. In dobim paket in morm plačat FAKING 6€. Ne me jebat stari. Razumem evro za ddv. Pa evro zato da oni tam slikajo paketke in jih gledajo. Sam jebem vam vse po spisku za 6€. Lepilo je blo pa 5€. Ne me zajebavat. kakšne barabe
Kupim lepilo za mal manj kot 5€. Pride v slo, dobim un sms glup kjer morm ročno kopirat številke in začasno kodo in odpret spletno stran.
Kt da smo v faking pantiveku da ne morjo generirat linka z temi podatki že v link vnešene.
Anyways, dokončam ta obrazec in priložim sliko iz aliexpresa. In dobim paket in morm plačat FAKING 6€. Ne me jebat stari. Razumem evro za ddv. Pa evro zato da oni tam slikajo paketke in jih gledajo. Sam jebem vam vse po spisku za 6€. Lepilo je blo pa 5€. Ne me zajebavat. kakšne barabe
DarwiN ::
Ko ti paket preusmerijo preko otočja Vanuatu (sredi potovanja se tracking spremeni na številko s končnico VU), sledi carinsko posredovanje, kjer ti pogosto (ali vedno?) ŠE ENKRAT zaračunajo davek in pa postopek. Bizilux očitno ni plačal prek spleta, kar pomeni dodatnih 1.5€ :P. (cenik storitev carinskega posredovanja). Torej 4.75€ + DDV = ~6€. Štima.
Da ni šlo spet za dostavo Cainao Super Economy Global? Na zadnjih straneh smo namreč videli 2-3 takšne primere, ko je ta dostava preusmerjena na Vanuatu.
Da ni šlo spet za dostavo Cainao Super Economy Global? Na zadnjih straneh smo namreč videli 2-3 takšne primere, ko je ta dostava preusmerjena na Vanuatu.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
LuGi ::
Velja tudi za "Cainiao Standard For Special Goods" kjer se je tracking številka spremenila (LP00* v UA*VU).
Dodal v tabelo.
Dodal v tabelo.
bizilux ::
Cainao super economy je ja.
A temu se morm izogibat? Kaj je najbolš zbrat potem? K zdej je žena že dvakrat dobila vse paketke v enem velkem, prek madžarske, brez carine,
jst pa enkrat tko :)
Zadnje par paketkov kjer sem carino plaču so bli vsi z VU trackingom. Potem se pa še jebem iskat kter paketek od 20ih hočjo oni zdej da submitam k so čist tretji trackingi... Uglavnem štala :)
Nisem do zdej nič si prebiral o teh zadevah, sm mislu da je vse to random a ti pogledajo al ne... Ampak dons me je pa to noro pogrel k plačam več za postopke kt pa za item, to je pa noro.
A temu se morm izogibat? Kaj je najbolš zbrat potem? K zdej je žena že dvakrat dobila vse paketke v enem velkem, prek madžarske, brez carine,
Zadnje par paketkov kjer sem carino plaču so bli vsi z VU trackingom. Potem se pa še jebem iskat kter paketek od 20ih hočjo oni zdej da submitam k so čist tretji trackingi... Uglavnem štala :)
Nisem do zdej nič si prebiral o teh zadevah, sm mislu da je vse to random a ti pogledajo al ne... Ampak dons me je pa to noro pogrel k plačam več za postopke kt pa za item, to je pa noro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bizilux ()
dr.Akula ::
Cainao super economy je ja.
Izberi Aliexpress 'Standard' ali 'Saving'... Glede tvoje žene, ki je dobila več paketov v enem; mislim da gre to tako, da če naročiš več stvari s Saving shippingom in pridejo približno ob enakem času v centralno skladišče, jih tam prepakirajo v en paket in pošljejo naprej s Standard shippingom. Če se zelo motim, naj me pa kdo popravi.
Choice je tudi ok, po zgoraj prebranem, če ga prodajalec ponuja.
ni podatka
cortez ::
Da, vse pakete, naročene ob istem času in z Aliexpress Saving oz. drugo Ali opcijo, dajo će v CN v eno pošiljko LA*********HU, ki pride na Madžarsko in potem k nam, brez carine in postopkov, preko PS v nabiralnik.
Iščem B7000 preko Ali Saver, pa je povsod Caiano...Je mogoče kdo kaj najdel ?
edi123 ::
https://www.dhgate.com/product/xiaomi-p...
Je ta spletna stran kredibilna? Zgleda neka kopija aliexpressa
Je ta spletna stran kredibilna? Zgleda neka kopija aliexpressa
OK.d ::
Da, vse pakete, naročene ob istem času in z Aliexpress Saving oz. drugo Ali opcijo, dajo će v CN v eno pošiljko LA*********HU, ki pride na Madžarsko in potem k nam, brez carine in postopkov, preko PS v nabiralnik.
Uff, še dobro da si napisal, ko sem to nazadnje dal v košarico je bila tudi Saver opcija, pa so zgleda medtem spremenili v Canio.
LPOK.d
blink ::
Ali ima kdo od vas doma vecji nabiralnik za pakete? Ali v tem primeru odpade cakanje in koordinacija z dostavljalci?
Vprašal sem zgoraj pa ni bilo odgovora, bom še enkrat poskusil;
kako bi videl feedback pri tej trgovini,
ponavadi gledam da je tam proti 98%
vidim da je bila ustanovljena 29.12.2022, to pa je tudi vse ...
kako bi videl feedback pri tej trgovini,
ponavadi gledam da je tam proti 98%
vidim da je bila ustanovljena 29.12.2022, to pa je tudi vse ...
Lp
Oldi ::
Webmojster je izjavil:
Kakšno je stanje glede pošiljanja prek "Cainiao Standard For Special Goods" ?
A tudi pošljejo prek HU oz. NL in potem ni treba se z našo pošto ukvarjati? Ima kdo podatke s prve roke?
Hvala.
Izgleda, da je OK
https://www.s5tech.net/viewtopic.php?t=...
Malo poglej če je ta ista: https://svbony.aliexpress.com/store/280...
Ni ista, zaradi tega me tudi skrbi.
To kaj si jo linkal ti sem prvo videl, potem sem našel to o kateri sprašujem,
je ~20% cenejša, vendar ...
Lp
glider- ::
Ali ima kdo od vas doma vecji nabiralnik za pakete? Ali v tem primeru odpade cakanje in koordinacija z dostavljalci?
Jaz imam ob nabiralniku v ograjnem zidu en prostor z manjšimi alu vrati, ki se zaklenejo ko jih potisneš.
Poštar se je navadil a ne zaklene vsakič. Kar je gls in dpd pustijo kar na tleh ali vrže čez zid, expressone še pokličejo ne. Problem je, ker je vsak dan drugi dostavljalec in mu moraš ralagat kje naj pusti, itak potem naredi po svoje.
Ja, če nista ravno neka frenda/znanca, verjemi da si tudi dostavljalec ne more ravno za vsako hišo, vsakega človeka zapomnit, kje naj kakšno stvar pusti. Drzgo je lokalni poštar, ki je vsak dan pri tebi in ima rajon velik par vasi tam okrog recimo, nekaj čisto drugega je pa dostavljalec GLS/DPD/ExpressOne/itd itd, ki ima rajon velik kaj pa vem, cca 100km prevoženih na dan samo po terenu, plus relacija iz depoja do terena in nazaj. Jaz vem, ko sem kot študent par mesecev vozil na GLS, sem imel relacijo od Kozine do Kopra...vse tiste vasi tam, do hrvaške meje pri sočergi in in potem po koperskem zaledju vse do Kopra. Lahko si predstavljaš pri dnevno cca 80 do 100 paketih, od tega le rekdo dnevno ene in iste stranke, da si je malo težko ali nemogoče zapomnit čisto za vsakega, kje naj mu pusti kdo paket. Sploh pa je pri teh dostavnih službah tolk velika fluacija delavcev, da četudi nekoga naučiš kje naj ti kaj pusti, je velika verjetnost, da ga čez kak mesec že kdo zamenja.
goba ::
ExpressOne je sestavljen paket iz Budimpešte, namesto v Slovenijo, poslal v SK - Ivanka pri Dunaji. Upam, da bo paket naredil samo ovinek.
:)
:)
Upaj da je šel sam malo na "izlet" :) Se zna zgodit, da roma nazaj na kitajsko, ker bo naslovnik na slovaškem neznan oz ne bo obstajal ;)
blink ::
Ja, če nista ravno neka frenda/znanca, verjemi da si tudi dostavljalec ne more ravno za vsako hišo, vsakega človeka zapomnit, kje naj kakšno stvar pusti. Drzgo je lokalni poštar, ki je vsak dan pri tebi in ima rajon velik par vasi tam okrog recimo, nekaj čisto drugega je pa dostavljalec GLS/DPD/ExpressOne/itd itd, ki ima rajon velik kaj pa vem, cca 100km prevoženih na dan samo po terenu, plus relacija iz depoja do terena in nazaj. Jaz vem, ko sem kot študent par mesecev vozil na GLS, sem imel relacijo od Kozine do Kopra...vse tiste vasi tam, do hrvaške meje pri sočergi in in potem po koperskem zaledju vse do Kopra. Lahko si predstavljaš pri dnevno cca 80 do 100 paketih, od tega le rekdo dnevno ene in iste stranke, da si je malo težko ali nemogoče zapomnit čisto za vsakega, kje naj mu pusti kdo paket. Sploh pa je pri teh dostavnih službah tolk velika fluacija delavcev, da četudi nekoga naučiš kje naj ti kaj pusti, je velika verjetnost, da ga čez kak mesec že kdo zamenja.
Imas kaksne nasvete kako je to zmedo najlazje resiti? Jaz bi najraje postavil vecji nabiralnik, ki ima moznost vnosa paketa.
Sej si že sam dobil idejo...zakaj rabiš moje mnenje? Če imaš prostor kje postavit tak nabiralnik(fajn je da je zraven navadnega poštnega nabiralnika in na vidnem mestu dostavljalcu), potem nimaš kaj razmišljat. Mislim da je vsak poštar dovolj "pameten", da če bo videl tam nek box, morda daš gor še kako nalepko za pošto/gls/dpd in podobne, pa magari če s flomatrom gor napišeš nabiralnik za pakete, bo ti paket tam pustil.
Očitno vsi "poštarji" le niso tako pametni. Danes sem končno dobil dostavljalca za paket, ki ga čakam en teden. Gospodič mi je ponosno povedal, da je pogruntal zakaj mi ga ostali prej niso dostavili. Je rekel, da zato, ker nimamo nabiralnikov. Ma nemoj. No, sem mu prijazno razložil, da ima blok dva vhoda in so nabiralniki na drugem vhodu in je uspelo. Po osmih dneh ;).
zzitop ::
Ni saver, Si pa upam reči, da bi to prišlo na tvoj dom mimo carine, saj bi šlo iz Španije:
https://www.aliexpress.com/item/1005003...
bajar ::
S tistimi lepili so problemi. Sem jih naročil že večkrat pri raznih prodajalcih in izbral Aliexpress Saver/Standard. Ampak potem so jih poslali z drugim kurirjem in so končali na carini.
Sporoči, če ti uspe. Po parih dneh boš verjetno že videl, če je prava tracking koda (UA...HU).
Sporoči, če ti uspe. Po parih dneh boš verjetno že videl, če je prava tracking koda (UA...HU).
opeter ::
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
To je zadnja informacija:
V preteklosti se mi je že večkrat zgodilo, da so npr. na Madžarskem, Nizozemskem, Luksemburgu, Poljskem, Španiji, Belgiji ali Slovaškem, zadeve šle skozi uvozno carino, potem pa se je v Ljubljani ustavilo za nekaj dni (do sedaj največ nekje 10 dni), ampak še nikoli nisem dobil takšnega sporočila.
V preteklosti se mi je že večkrat zgodilo, da so npr. na Madžarskem, Nizozemskem, Luksemburgu, Poljskem, Španiji, Belgiji ali Slovaškem, zadeve šle skozi uvozno carino, potem pa se je v Ljubljani ustavilo za nekaj dni (do sedaj največ nekje 10 dni), ampak še nikoli nisem dobil takšnega sporočila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
darkolord ::
Izgleda OK - dobil boš obvestilo in normalno opravil carinski postopek.
Kaj Kitajci bluzijo s tistim sporočilom pa ne vem.
Kaj Kitajci bluzijo s tistim sporočilom pa ne vem.
OK, hvala ti za informacije.
DarwiN ::
Back to School promocija do 27. avgusta:
Večina artiklov: US $3 off orders US $25+, $8 off orders US $50+, $15 off orders US $75+
+
Na vse artikle:
-5 za nakupe nad 45: BTS5 ali 5GSG45
-12 za nakupe nad 100: BTS12 ali 12GSG100
-18 za nakupe nad 150: BTS18 ali 18GSG150
-24 za nakupe nad 200: BTS24
-32 za nakupe nad 260: BTS32
Z dobrim kombiniranjem torej cirka -30%.. Pa ne pozabit, da lahko dodate kak neželen artikel v košarico, da dosežete določeni znesek, nakar ga takoj skenslate.
Denimo da imate v košarici izdelkov za 35$ in vam torej manjka 15$, da bi lahko uporabili zgornji kodi (-8/50) in (-5/45), enostavno kupite neko jajco za 15$ in jo po potrdilu plačila (običajno traja ~5 minut) takoj skenslate. Tako bo -30% popusta še vedno upoštevanih pri preostalih izdelkih, teh 15$ pa dobite refund.
Večina artiklov: US $3 off orders US $25+, $8 off orders US $50+, $15 off orders US $75+
+
Na vse artikle:
-5 za nakupe nad 45: BTS5 ali 5GSG45
-12 za nakupe nad 100: BTS12 ali 12GSG100
-18 za nakupe nad 150: BTS18 ali 18GSG150
-24 za nakupe nad 200: BTS24
-32 za nakupe nad 260: BTS32
Z dobrim kombiniranjem torej cirka -30%.. Pa ne pozabit, da lahko dodate kak neželen artikel v košarico, da dosežete določeni znesek, nakar ga takoj skenslate.
Denimo da imate v košarici izdelkov za 35$ in vam torej manjka 15$, da bi lahko uporabili zgornji kodi (-8/50) in (-5/45), enostavno kupite neko jajco za 15$ in jo po potrdilu plačila (običajno traja ~5 minut) takoj skenslate. Tako bo -30% popusta še vedno upoštevanih pri preostalih izdelkih, teh 15$ pa dobite refund.
You don't see faith healers working in hospitals
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
PrihajaNodi ::
Koliko casa vam hodijo paketi? Moj narocen 8.8 prisel danes
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Runner71 ::
Full je odvisno kakšno dostavno službo izbereš....nekje do mesca dni in so pri meni....
PrihajaNodi je izjavil:
Koliko casa vam hodijo paketi? Moj narocen 8.8 prisel danes