» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
162 / 197
»»

OK.d ::

recmajkemi je izjavil:

Po nebroju naročil in direktne dostave na naslov se mi je zgodilo, da so na Aliju vpisali naslov GLSovega paketomata in me dali kot kontakt za prevzem. :(
Bo treba hodit 3 km stran po pakete od sedaj naprej.;((

Tako prakso sem sicer že videl pri tujih spletnih trgovinah, ko je dostava na paketomat občutno nižja kot pa dotični naslov.

Daj poslikaj kuverto, da vidimo kakšen naslov je gor.
LPOK.d

recmajkemi ::

Pač naslov GLSovega paketomata na Brodu z mojim imenom in priimkom kot prejemnikom.

Pa sedaj, ko sem bolj natanko pogledal nisem več prepričan ali so nalepili v tranzicijski državi ali kar GLS pri nas in si tako niža stroške dostave. Ker je datum nalepke 5 dni preden so me obvestili in pa spremni tekst je v slovenščini.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Boggs ::

Ali mogoče kdo kaj bolje pozna razmere okoli naročanja baterij iz AliExpress?

Že od sredine leta se trudim dobiti eno ploščato Li-Ion baterijo (oznaka 403048 600mAh) ampak nikakor ne pride do mene od nobenega od dveh prodajalcev od katerih sem do zdaj trikrat poskusil. Za prvi dve naročili zdajle ne morem več pogledati podrobnosti trackinga, ker sta že zaključeni, ampak v zadnjem naročilu, ki še teče (do 10. decembra, ampak se mi zdi da spet ne bo nič) je pa napisano: 2022-10-29 14:19 - Out for delivery - Slovenia, Arrived at Destination Country Airport

Kot jaz razumem je sicer prepovedano pošiljat baterije z letalom, ampak vsaj po tleh naj bi pa šlo, ampak ne pride nikoli, ali imam pa smolo. Tako da zdaj ne vem ali se sploh da dobiti baterije iz AliExpresa ali ne.

Način pošiljanja je bil sicer vedno "From China to Slovenia via Seller's Shipping Method (tracking unavailabe)"

Ali naj poskusim malo doplačati in izbrati "From China to Slovenia via China Post Registered Air Mail (with tracking)"? Bi imelo to smisel ali bi v vsakem primeru pošiljka bila kje zaradi kakega razloga zaustavljena?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Boggs ()

Uporabljaj saver ali standard, drugače tudi baterije gredo normalno čez.
LPOK.d

hojnikb ::

najdi source v evropi...
#brezpodpisa

cias ::

Boggs je izjavil:

Že od sredine leta se trudim dobiti eno ploščato Li-Ion baterijo (oznaka 403048 600mAh) ampak nikakor ne pride do mene od nobenega od dveh prodajalcev od katerih sem do zdaj trikrat poskusil.

Hmm, jaz sem pol leta nazaj dobil eno veliko za tablico (cca 180x120x3), pa mesec nazaj cel paket 186500. Ptt je bilo okoli 10€, tiste z zastonj vem da ne bo prišlo. Je pa seller option, pripelje GLS.

k4vz0024 ::

Po kolikšnem času je po potrditvi prejema izdelka še možno odpreti dispute?

__Devil__ ::

Nevem, če je možno dispute odpreti sploh, če potrdiš. Edino refund lahko probaš. Recimo, da si izdelek prejel, vendar ni v izpravnem stanju.

V koliko času je treba zahtevati refund po potrditvi prejema?

Naročil sem pametno uro pri PPWolf. Izkazalo se je, da je baterija degradirana. Zahteval sem delni refund na podlagi video dokazov in fotk. Prodajalec se je skliceval na kitajski referenčni laboratorij in da moram predložiti meritve kapacitete baterije od referenčnega laboratorija! Arbitri so povozili moj predlog za delni refund in mi naložili, da moram v 9 dneh na svoje stroške vrniti izdelek na Kitajsko, da dobim polni refund! A mogoče kdo ve koliko stane hitra pošiljka na Kitajsko po teži 200 g?

Ja, sem že izračunal pride okoli 40 EUR. Kar pomeni, da se ne splača vračati.

Ali ima AliExpress kakšno možnost za pritožbo nad pristransko odločitev njihovih arbitrov? Kot revizija zadeve.

Namreč noro je zahtevati, da mora priti pošiljka na kitajsko v 9 dneh in da naj predložim test degradirane baterije s strani certificiranega laboratorija!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

darkolord ::

Koliko je stala ura? Si izmeril kapaciteto baterije ali samo trajanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Stala je 105 EUR. Kapaciteto sem izmeril večkrat s USB testerjem. Najprej je bila vednost 149 mAh od deklarirane 220 mAh. Dva dni nazaj pa le 105 mAh. Napolnila se je zgolj v pol ure. Po tednu dni nošenja sem od plaščka dobil izpuščaje, podobnim opeklinam. Vse to sem predložil arbitrom.

Zgodovina sprememb…

Posneto in sem predlagal, da naj sporočijo mesto za upload 47 min videa. Nobenega odgovora.

FoxKnox ::

k4vz0024 je izjavil:

Ali ima AliExpress kakšno možnost za pritožbo nad pristransko odločitev njihovih arbitrov? Kot revizija zadeve.

Namreč noro je zahtevati, da mora priti pošiljka na kitajsko v 9 dneh in da naj predložim test degradirane baterije s strani certificiranega laboratorija!

Poskusi z Live center help, zahtevaj live agent in ko se oglasi , mu napiši od A do Ž vse.Traja nekaj časa, ampak meni so naknadno odobrili že zavrnjene dispute.

buttcrack ::

k4vz0024 je izjavil:

Posneto in sem predlagal, da naj sporočijo mesto za upload 47 min videa. Nobenega odgovora.

naloži si na YT in jim serviraj povezavo.

Kako se naloži posnetek na yt?

hotig ::

k4vz0024 je izjavil:

Po kolikšnem času je po potrditvi prejema izdelka še možno odpreti dispute?

Za dispute imaš po navadi 14 dni časa po prejemu. Če je bila to prva odločitev po pritožbi/mediaciji, jo še vedno lahko zavrneš in potem odloča o vsem skupaj AE. Če boš na koncu neuspešen/zavrnjen pa ne pozabi na review z 1 zvezdico.

Ni opcije za review po zavrnjenem disputu.

Kje na web strani se nahaja live web center?

Zgodovina sprememb…

Na vrhu je Help -> Help center -> spodaj Chat

Pogovarjaš se z računalnikom, ampak če si dovolj vztrajen, te poveže s človekom.

hotig ::

Kot je že omenil darkolord, imaš na dnu v sivem okvirju opcijo Help. Če izbereš Help Center, se ti odpre stran, kjer imaš na dnu možnost Chat. Če pa klikneš na Disputes & Reports, se ti pa odpre novo okno kjer imaš dve možnosti, v desnem kvadratu imaš opcijo Submit a Report in se lahko pritožiš na prodajalca. Pač odvisno koliko časa imaš in koliko se ti da s tem ukvarjat. Nisem še nikoli uporabljal teh opcij, tako da ne vem kakšen bo uspeh.

k4vz0024 je izjavil:

Kako se naloži posnetek na yt?

A misliš, da lahko kitajci gledajo YT:)

K večjem na WeTransfer se naloži.
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

Prav pa na WeTransfer. Kako se upload video?

LPOK.d

DarwiN ::

Samo za info: trenutno imate -25.5% na večino izdelkov, povrh tega popusta pa še morebitna koda samega prodajalca. Skupaj torej 25-35% popusta.

1. Večina izdelkov ima -4$ za vsakih 30$ = -13.3%
2. Kode za -12.2%: $6/50 - BFS6; $13/110 - BFS13; $22/180 - BFS22; $30/250- BFS30
Skupaj -25.5%.

Še en splošen namig:
Kode lahko unovčite tudi za manjše zneske. Če denimo želite kupiti nekaj za 20$, imate pa to kodo 6/50, preprosto k svojemu 20$ artiklu dodate nek random artikel za 30$, le-tega pa takoj po potrditvi plačila skenslate in dobite refund.. Tako vam ostane le tisti izdelek za 20$ z 12.2% popustom. Ampak POZOR, tistega random izdelka več ne gre skenslat, ko prodajalec potrdi nakup in označi, da je zadeva poslana! Tko da je najboljše skenslat takoj po nakupu, oziroma par minut po nakupu, ko dobite potrditev o izvedbi plačila.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Xxlgirl ::

Mene pa zanima če ima kdo podobno izkušnjo in kako ste jo rešili,če ste jo.Dostikrat naročam na Aliexpressu in včasih se zgodi,da kakšna stvar ne pride ali je poškodovana.V tem primeru zahtevam nazaj znesek in zadnje čase se dogaja,da mi potrdijo vračilo kupnine,vendar tega denarja sploh ne dobim nakazanega na svoj račun,čeprav preteče tisti rok 20 delovnih dni.Prej je vedno prišel denar na račun,zdej pa tam nekje od septembra ne več.Ko greš gledati podrobnosti pa v naročilu piše,da je znesek povrnjen,a denarja ni.Ima kdo podobne izkušnje?

cortez ::

A uporabljšaš Revolut ?

val46 ::

Ne glej vračila samo od tistega dneva, ko dobiš potrjen refund ampak poglej če imaš morda vračilo zapisano ob datumu, na katerega si določen artikel plačala. Se pravi, če si izdelek kupila in plačala recimo 1.9.2022, refund pa dobila odobren 1.11.2022, ne glej nakazila na račun samo od tega datuma 1.11.22 ampak poglej vsa vračila od 1.9.22. Ponavadi je vračilo zabeleženo kar na isti dan, kot je bil opravljen nakup, se pravi v tem primeru 1.9.22. Če pa vračil res ni, pa se posluži AE suporta, pa naj ti oni kaj več obrazložijo.

schrack ::

Prijatelju sem posredoval tabelo Aliexpress shipping Slovenija, naročil je nekaj stvari za hišo in izbral poštnino Cainao Heavy parcel line. Danes je dobil obvestilo iz carinske pošte. Tako, da ta opcija ni 100%.

DarwiN ::

Če pogledaš podrobno pod zavihek "Cainao Heavy parcel line", boš videl da je zabeležen samo 1 primer dostave... Sicer 100% uspešnost, ampak na podlagi ene dostave. :DD

No, zdaj ko imamo še drugi primer, bi ga veljalo zabeležit v tabelo (če OP še spremja in posodablja). Uspešnost dostave pa je padla na 50%. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mailer ::

Kje vidiš ali je izdelek na voljo iz EU skladišča?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Klikneš na izdelek in pogledaš, če je pri shippingu napisano, od kod pošljejo.

schrack ::

DarwiN je izjavil:

Če pogledaš podrobno pod zavihek "Cainao Heavy parcel line", boš videl da je zabeležen samo 1 primer dostave... Sicer 100% uspešnost, ampak na podlagi ene dostave. :DD

No, zdaj ko imamo še drugi primer, bi ga veljalo zabeležit v tabelo (če OP še spremja in posodablja). Uspešnost dostave pa je padla na 50%. :)

Darwin hvala za odgovor. Ravno za to sem objavil, da bi avtor tabele videl oz. da opozorim še ostale uporabnike.

KTr1sk ::

DarwiN je izjavil:

To je ta tabela?
https://docs.google.com/spreadsheets/u/...
mislim, da je nekdo še eno naredil in so bile dve tabeli? Katere se posodablja?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

bruco21 ::

V zvezi s paketom vrednosti 350€ (prodajalec je na paketu označil ceno 145€) naročen na Aliexpress sem dobil tole obvestilo:

Item held by import Customs, LJUBLJANA 1003, Slovenia
Customs inspection,delivery time might delay 2-10 days

Paket je bil poslan z AE Standard Shipping in je potoval prek Belgije in Nizozemske.

Kaj bo sledilo?

buttcrack ::

carinski postopek

val46 ::

Plačilo carine. Ob taki vrednosti si to pa ja menda vedel?

joze67 ::

Ne vem, če je vedno enako, ampak pri meni je običajno sledil poziv, naj predložim dokumentacijo (račun, potrdilo o plačilu), iz katere je razvidna cena vsebine paketa (če igramo pošteno, HA HA HA, skupaj s poštnino). Potem sem pošiljal, kar pač AE ponuja na to temo.

Ponarejanje je kaznivo dejanje (samo, če te dobijo, seveda - ne vem, če velja 251. člen KZ, ampak če, je 205€ drobiž, katerega se z veseljem znebiš), tako da premisli, preden popravljaš PDF.

FoxKnox ::

Pri vrednostih nad 150 € sesplača poiskati, če je dobavljivo iz EU skladišča, kjer je carinski postopek že opravljen.Pri pošiljanju iz Kitajske pa v vsakem primeru postopek opravlja PS. Kar ni poceni.
Carina+ddv+postopek.

Egii ::

Jaz sem naročil en artikel in je bil poslan iz Madžarske ker ima HU oznako na koncu, na trekingu mi piše da je pošilka dostavljena, samo jaz nisem nič prejel. Mi lahko svetuje na koga sen jan obrnem, klical sem pošto Slovenije pa mi ne morejo pomagat. Hvala

BuDi79 ::

Egii je izjavil:

Jaz sem naročil en artikel in je bil poslan iz Madžarske ker ima HU oznako na koncu, na trekingu mi piše da je pošilka dostavljena
Na tistega ,ki ti bi vrnil denar zaradi ponarejenega trackinga.

BuDi79 je izjavil:

Egii je izjavil:

Jaz sem naročil en artikel in je bil poslan iz Madžarske ker ima HU oznako na koncu, na trekingu mi piše da je pošilka dostavljena
Na tistega ,ki ti bi vrnil denar zaradi ponarejenega trackinga.

So tak sposobni da so si celi traking history izmislili

matobeli ::

Sej enega ponucajo za precej ljudi.

Ne morem verjeti, da so tak sposobni, prilagam pdf traking. Kaj pa sploh lahko naredim v tem primeru.
LINK

Izak ::

Na trackingu pride kdaj lažno "delivered", ker je prispelo iz Kitajske na Madžarsko, zdaj pa bo paket dobil drugo nalepko in bil odposlan tebi.

matobeli ::

Bodi pa vseeno pozoren, če bi ti AE dejansko zaprl naročilo kot dostavljeno moraš odpret dispute da ni bilo dostavljeno.
Kakšen paketek se zih izgubi.

Izak je izjavil:

Na trackingu pride kdaj lažno "delivered", ker je prispelo iz Kitajske na Madžarsko, zdaj pa bo paket dobil drugo nalepko in bil odposlan tebi.

Ja upam samo če je od vsega začetka na trakingu pisalo HU, tak da močno dvomim da bom dobil. Pa je sploh kje mogoče preverit to traking številko.

alansi ::

Ni rečeno, da gre za lažen tracking. Sam sem doživel, da je poštar dal pošiljko sosedi, ki tudinaroča na AE in sam nakracal čačko v telefon. Soseda mi je potem, ko sem zaropotal na pošti sama izročila pošiljko, poštarji pa so se delali butaste.

matobeli je izjavil:

Bodi pa vseeno pozoren, če bi ti AE dejansko zaprl naročilo kot dostavljeno moraš odpret dispute da ni bilo dostavljeno.
Kakšen paketek se zih izgubi.

Sem hotel že odpreti dispute pa morem priložit neke slike oz. video, kaj te naj priložim.
««
162 / 197
»»