» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
148 / 200
»»

hojnikb ::

disputaš pa dobiš poštnino nazaj. Tko sn jst nardil nazadnje, k je poslal z china post namest saver.
#brezpodpisa

umetnic ::

Tnx obema, se pravi pod dispute gre cez tudi ce dash opcijo customs problems. Ok. Mah solit naj se grejo. Razvadil sem se, da je roba tui v enem mesecu, mi res smrdi, da bom sedaj cakal 2-3, da bo sele nasa postna carina hotela ljubeznivo pristavit piskrcek. Cedalje vec kupujem na Amazon.de. Presenetljivo se cedalje veckrat dobi zadevo se ceneje kot iz ALija.
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

dela ::

Tako vsaj pravijo, nisem še nikoli uporabil te opcije, jo bom pa kmalu za tisti paket. Sem pa dobil lani za majska naročila en kup refundov (čisto vse), ko se je polno paketov svaljkalo 40 dodatnih dni nekje v Sloveniji, takrat pa nisem nobene carine v disputih sploh omenjal, ampak enostavno zamude - pa je bila definitivno krivda naše pošte oz. carinskih postopkov. Mogoče tako ne bi šlo več skozi, ne vem.

umetnic ::

We shall see torej, no le javi, kako bo slo, ker tvoj bo prej kot moji na vrsti za refund. :)
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

Bom poročal. Paket sem pa že zavrnil na carini, tako da ga ne bom dobil, to bo verjetno relevantno pri rezultatu.

FoxKnox ::

umetnic je izjavil:

Zivijo,
se se komu dogaja, da Kitajci samovoljno spreminjajo shipping iz Saver ali Special Line-YW v China Post Registered?
Ko mi je prvi to naredil sem narocil se pri drugem, da bom pac dobil vsaj od tadrugega pravocasno, pa je tadrugi tudi postopal enako. Trenutno imam tri posiljke (od 8 do 22eur), kjer so poslali samovoljno z Registered, a tudi ko potece cas, v refundu sploh nimam opcije 'shipping not described'. Ce pa odprem predcasno, pa Ali support ignorira in pravi naj pocakam do izteka roka.

To je že kar razširjen "scam" prodajalcev, predvsem pritistih ,ki ponujajo free shipping pri vseh treh metodah pošiljanja. Na koncu bo poslal s tisto , ki je zanj najbolj ugodna.Kar se nas tiče je zanj vseeno.
Za nas pa to pomeni +2.9 € in dodatna 2 -4 tedna dostave. Jaz se takih izogibam in raje doplačam kakšen evro za saver ali standard. Ali pa plačam prispevek pošti , pri manjših vrednostih pa zavrnem in dispute.
Je pa postal AE mravljišče raznih scamerjev, ki imajo tudi po več firm hkrati preko katerih trgujejo in nategujejo folk all over the world .
Njihov AI ne najde prav vseh in moramo biti pozorni na take .
Torej seller ratings, Nr.of order, buyers feedback je nujno pred naročilom.

dela je izjavil:

Tako vsaj pravijo, nisem še nikoli uporabil te opcije, jo bom pa kmalu za tisti paket. Sem pa dobil lani za majska naročila en kup refundov (čisto vse), ko se je polno paketov svaljkalo 40 dodatnih dni nekje v Sloveniji, takrat pa nisem nobene carine v disputih sploh omenjal, ampak enostavno zamude - pa je bila definitivno krivda naše pošte oz. carinskih postopkov. Mogoče tako ne bi šlo več skozi, ne vem.

Ni se svaljkala po naši pošti ampak je obstala nekje na poti čez Uzbekistan. Do novembta so te pošiljke kapljale do naše pošte, ki je potem veselo obračunavala ddv in stroške postopka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

Možno, ampak marca 2021 je šlo pa dokaj gladko tudi čez Uzbekistan, zato sklepam, da je imelo to vezo s carinskimi spremembami in Kitajci in drugi vmesni členi niso bili kaj dosti krivi.

bobicek ::

dela je izjavil:

bobicek je izjavil:

A je to kredibilen tracker za pakete iz Aliexpress:
https://parcelsapp.com/en/tracking

Ta link za trackanje mi je naša pošta poslala v samodenjem odgovoru. In je tudi navedeno, da je primeren za Aliexpress.

Sprašujem pa zato, ker že celo večnost čakam paket iz Aliexpress. Zdaj sem že podal dispute, ker je potekel rok za dostavo. A po gornjem trackerju pa izgleda kot, da je paket bil že sprejet. A ne na moji krajevni pošti, ampak kar v Ljubljani, ki pa ni moja krajevna pošta. Oz. po trackerju izgleda kot, da je paket obiskal najprej nekaj krajevnih pošt, ki nobena ni moja krajevna, nato pa prispel v Ljubljano, kjer je bil delivered.

Seveda paketa jaz nisem dobil, ni ga možno bilo slediti na trackerju od Pošte Slovenije. Zato me zanimajo primerne alternative za trackanje, med drugim če je gornji link kredibilen?

Pri naročilu pa piše tole: Seller's Shipping Method
Zdaj jaz ne vem kaj to pomeni, kateri shipping je prodajalec izbral, ker vidim, da se v tej nitki nekaj omenja, da je tudi to pomembno. Oz. če prav razumem, če ni pravi shipping izbran(cena dostave je bila 6€ za paket vrednosti 35€), se lahko kar zahteva dispute? Ne poznam najbolj teh zadev.

Hvala.

Z appom verjetno ni nič narobe, za moje pakete kaže točne oz. smiselne informacije. Lahko si od aliexpressa oz. prodajalca dobil napačno/lažno tracking številko, potem noben sledilnik ne pomaga. Sem enkrat v 2021 nekaj naročil, dobil pa tracking za paket, ki je bil dostavljen leta 2019 v Pariz. Če si naročil s "seller's shipping method", si dal prodajalcu proste roke pri izbiri dostave, če prav razumem, tako da se napačnega dostavljalca ne moreš sklicevat. Lahko se pa sklicuješ na lažno tracking številko oz. na to, da paketa nisi dobil. Če kaže na koncu napačno pošto, bi moralo biti iz tega dovolj razvidno, da ti vrnejo denar, vsaj po mojem mnenju.

Sem pozabil omeniti, datumi na trackingu so aktualni, torej konec novembra in december lanskega leta. Druge opcije za dostavo kot Seller's Shipping Method pa ni bilo smiselno izbrati, ker je preostala možnost samo še UPS Express za 132€.

Zdaj so se vrnili iz počitnic in seveda je zavrnil moj dispute full refund predlog in mi prilimal sliko, češ da je naročilo bilo dostavljeno. A piše tam pri delivered Ljubljana, jaz pa živim skor 100km stran od tam. Kot razlog sem navadel, da paketa nisem dobil. Na AE imam do zdaj okoli 20 naročil in večino sem dobil. Če pa nisem dobil je bil pa kriv stock problem in sem brez problema dobil full refund nazaj, celo iz pobude prodajalca.

Sem pa dobro leto nazaj že naročil pri tem prodajalcu in sem dobil obe naročili in je bilo poslano prek China Post Registered Air Mail, kjer so trackingi lepo kazal kje se paket nahaja, ker je šlo tudi čez datum a sem mu podaljšal shipping time, ker je vse zgledalo legit. Tokrat pa je vse skupaj zgledalo drugače.

AE izberem kot zadnjo možnost za naročilo. Najprej Banggood, kjer nimam nobenih težav, a imajo včasih zasoljene cene, tudi za shipping, včasih pa tudi sploh nimajo željenega produkta. Druga opcija je zame ebay, ker ima včasih vse skupaj veliko ceneje kot BG, a tudi ebay nima vedno željene robe. Kot zadnja tretja opcija je pa zame AE, kjer se dobi vse običajno ceneje, a je rizik večji.

Seveda pred naročilom vedno pregledam positive feedback procent, v mojem primeru je 97,5%, starost trgovine, je od leta 2015. Potem pa tudi feedback pri samih naročilih sploh za zadnje leto in pa če ima vsaj neko količino prodanih željenih produktov.

To zadnje me zanima je smiselno gledat? Ker če pride nek nov produkt na trg, številka ne more bit visoka.

Drugače pa večinoma kupujem robo za RC hobi(droni, letala, RC trucki,...) in se za to rabi cel kup razne elektronike(specifične dele RC produktov) in baterij. Tak, da če obstaja še kakšna boljša trgovina za ta staff(od zgoraj omenjenih treh), bi bil vesel namigov. Amazon mi ni všeč, ker je tam večinoma vse precej dražje.

OK.d ::

LPOK.d

bill156 ::

bobicek je izjavil:

Zdaj so se vrnili iz počitnic in seveda je zavrnil moj dispute full refund predlog in mi prilimal sliko, češ da je naročilo bilo dostavljeno. A piše tam pri delivered Ljubljana, jaz pa živim skor 100km stran od tam. Kot razlog sem navadel, da paketa nisem dobil. Na AE imam do zdaj okoli 20 naročil in večino sem dobil. Če pa nisem dobil je bil pa kriv stock problem in sem brez problema dobil full refund nazaj, celo iz pobude prodajalca.

Jaz sem še vedno dobil povrnjeno če je bila zadeva dostavljena na napačen naslov. In to ekspresno (manj kot 1 dan). V dispute-u imaš opcijo za to. Če pa prodajalec nekaj nabija s svojimi "dokazi", samo navedeš dejstva kam je šlo in kam bi moralo prit in počakaš da AE razreši v tvojo korist. Prezentacija dokazov je ključnega pomena.

Luka99 ::

zdravo ima kdo kaj izkusenj z UPS worldwide saverjem, posiljka iz amerike. bodo uvozni stroski?

Okapi ::

Če jih ne bo vnaprej plačal pošiljatelj, jih bo plačal prejemnik.

barakus ::

Ali kdo ve kako je z naročanjem iz AX ko je cena artikla nad 150 EUR in ta pride iz kitajske? AX mi je odbil VAT proč češ da bo to moral sam razreševat.

Koliko sitnosti in dodatnih stroškov bom imel s tem?

Opraviti bo treba uvozni carinski postopek za pošiljko vrednosti nad 150 €, plačati ddv, eventuelno carino in stroške postopka.

goba ::

barakus je izjavil:

Ali kdo ve kako je z naročanjem iz AX ko je cena artikla nad 150 EUR in ta pride iz kitajske? AX mi je odbil VAT proč češ da bo to moral sam razreševat.

Odvisno katero pošiljanje izbereš. Če je kaj izbire, seveda.

barakus ::

goba je izjavil:

barakus je izjavil:

Lahko izberem AliExpress Standard Shipping ali DHL (60 usd dražje)

Samael ::

DDV (22%) + carina (pri carinjenju blaga se uporabijo stopnje, predpisane v carinski tarifi glede na vrednost pošiljke, podatke najdeš v TARIC-u ali alternativno tu) + uvozni postopek (28 EUR pri PS).
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

barakus je izjavil:

goba je izjavil:

barakus je izjavil:

Lahko izberem AliExpress Standard Shipping ali DHL (60 usd dražje)

AliExpress Standard Shipping gre mimo carine in ne plačaš nič, ne vem pa, kako je z nakupom nad 150€.
Po mojem ni razlike.

V-i-p ::

AliExpress Standard Shipping BI moral it mimo vsega in ne plačaš nič, saj pa ja nima AE standard shipping do ene cene direkt v kaslc, nad to ceno pa hop carina :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Tega ne moremo vedeti zagotovo, ker nad 150 eur ne pade več pod IOSS in, vkolikor je prikazana dejanska vrednost pošiljke, tudi nekje na Madžarskem (ali preko česa pač že gre AliExpress Standard Shipping) pošiljke ne obravnavajo več kot IOSS pošiljko za katere so dajatve ze plačane.

Če je vse po regelcih, to je zdaj seveda vprašanje, potem je za pošiljke nad 150 eur definitivno možna drugačna obravnava. Karkoli rečemo tu bo ugibanje.
Samael != Samuel

Mare2 ::

Kaj pa Aliexpress Selection Saver?

Ne najdem na seznamu. Torej me čaka pozdrav iz naše pošte?

Aliexpress Selection Standard je tudi opcija, ampak je 3 EUR dražje.

Prosim za izkušnje.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

stara mama ::

Kakorkoli narediš, če boš še enkrat plačal DDV, vsekakor lahko od AE zahtevaš že plačan VAT nazaj.
Tako da razen plačila carinskih postavk nimaš kaj zgubit.
Saj ti AE že odtegne davek tudi nad 150€, kajne?

Mare2 je izjavil:

Kaj pa Aliexpress Selection Saver?

Ne najdem na seznamu. Torej me čaka pozdrav iz naše pošte?

Aliexpress Selection Standard je tudi opcija, ampak je 3 EUR dražje.

Prosim za izkušnje.

Ni izkušenj, sprobaj in poročaj. :)

stara mama je izjavil:

Kakorkoli narediš, če boš še enkrat plačal DDV, vsekakor lahko od AE zahtevaš že plačan VAT nazaj.
Tako da razen plačila carinskih postavk nimaš kaj zgubit.

Ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: goba ()

stara mama je izjavil:

Ne, plačilo DDV-ja ob nakupu po IOSS-u je namenjeno zgolj malim pošiljkam do 150EUR.
Za pošiljke nad 150 EUR AE ne odtegne davka. To še vedno urejaš v domači državi (razen če plačaš vnaprej komu v smislu Global shipping programa, ki ga pozna ebay, kjer te formalnosti zate uredi špediter).
Samael != Samuel

observer82 ::

Zdravo, kaj naredim v tem primeru da pošiljka pride do Slovenije, ampak ni dostavljena,
počakam, da poteče 90 dni in odprem dispute?
št UA563112642HU
odgovor pošte slo je: obveščamo vas, da je bila pošiljka oddana kot blagovno pismo brez sledenja (prva črka številke - U), ki se evidentira le ob oddaji pošiljke, pošiljka se v naslovnikovo državo odpravi prednostno in sledenje pošiljki ni možno in ni predpisano.
V kolikor je pošiljka predmet carinskega postopka vas Carinska pošta o prispetju pošiljke obvesti z obvestilom v fizični obliki, sms obvestilom ali z obvestilom v elektronski obliki. Iz portala carinske pošte je razvidno, da pošiljki še ni prispela.
Glede na to, da z vsako pošiljko do njene vročitve razpolaga pošiljatelj, predlagamo, da mu sporočite, da ju niste prejeli, le-ta pa bo sprožil ustrezen poizvedovalni postopek.

observer82 je izjavil:

Zdravo, kaj naredim v tem primeru da pošiljka pride do Slovenije, ampak ni dostavljena,
počakam, da poteče 90 dni in odprem dispute?
št UA563112642HU
odgovor pošte slo je: obveščamo vas, da je bila pošiljka oddana kot blagovno pismo brez sledenja (prva črka številke - U), ki se evidentira le ob oddaji pošiljke, pošiljka se v naslovnikovo državo odpravi prednostno in sledenje pošiljki ni možno in ni predpisano.
V kolikor je pošiljka predmet carinskega postopka vas Carinska pošta o prispetju pošiljke obvesti z obvestilom v fizični obliki, sms obvestilom ali z obvestilom v elektronski obliki. Iz portala carinske pošte je razvidno, da pošiljki še ni prispela.
Glede na to, da z vsako pošiljko do njene vročitve razpolaga pošiljatelj, predlagamo, da mu sporočite, da ju niste prejeli, le-ta pa bo sprožil ustrezen poizvedovalni postopek.

Imam eno podobno na poti iz HU in naj bi bila na naši pošti že 10 dni.Ampak ni.Verjetno je še v HU. Ponavadi pa se dostavi v enem mesecu Drugega kot čakati niti ne moreš. Po 90 dneh pa dispute .

pwn3rrr ::

Pošiljka verjetno še ni v Slo, ampak je na poti iz Budimpešte: Odprava iz izvozne izmenjalne pošte HUBUDB -> od tega datuma se ponavadi čaka še cca. 14 dni, tako da je zaenkrat še vse OK, počakajta še kakšen dan.

Tudi, ko je pošiljka že v Sloveniji, se še čaka. Prejel sem danes.

2022-02-09 18:44
Arrive at local delivery office
2022-02-04 18:20
Arrive at destination country

Hvala vsem za odgovore, potem nekaj upanja še ostaja :) po navadi dobim v 2-3 dneh
npr danes je prišel UA564482595HU paket, ki je bil 15 Feb 2022 na HUBUDB

Eno čudno vprašanje. Kljub xy naročenih paketov do zdaj, še nikoli nisem naročil recimo tri iste izdelke enega prodajalca v različnih velikostih. En čisto x primer. Prodajalec prodaja microSD kartice. Ok, za mamo bo dovolj 16gb, za očeta 32gb, zame ker sem pa frajer pa vzamem 256gb ;). Kako vse tri velikosti zmečem v košaro? Jaz pri velikostih dam add to cart, vse tri imam potem zgoraj desno, poklikam pri vsakemu saver shipping dostavo in dam Checkout pa ni nič? Klikam v prazno, ne premakne se.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

izberi izdelek, državo ,velikost in dostavo potem add to cart in se ti prikaže novo okno z vsebino A new item has been added to your Shopping Cart. You now have 1 items in your Shopping Cart.
V košari jih obkljukaš in na desni klikni na BUY

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Ko si v košarici, moraš še enkrat obkljukati vse izdelke oziroma klikniti Select all ali nekaj takega. Šele nato lahko greš na checkout

goba je izjavil:

"Arrive at destination country" ne pomeni, da je prišlo v Slo, čeprav to izgleda edino logično. To se izpiše, ko paket prispe iz Kitajske v enega od sortirnih centrov v EU, kot sem omenil po navadi traja še cca 14 dni do dostave na dom.

pwn3rrr je izjavil:

goba je izjavil:

"Arrive at destination country" ne pomeni, da je prišlo v Slo, čeprav to izgleda edino logično. To se izpiše, ko paket prispe iz Kitajske v enega od sortirnih centrov v EU, kot sem omenil po navadi traja še cca 14 dni do dostave na dom.

Vem, ampak je tako, kot sem napisal.
V SI je stvar prispela 4. 2., prejel sem jo včeraj.
Skratka, tudi ko so pošiljke že v Sloveniji, lahko traja, da prispejo do naslovnika.

val46 ::

V slovenijo sto posto ni prišlo 4.2., kvečjemu 9.2. Tisto Arrive at destination country po vsej verjetnosti ni bila slovenija, prej kaka madžarska ali belgija. Daj napiši kodo sledenja, pa ti pogledamo kje je kdaj bilo. Sicer pa, važno da si dobil.

goba je izjavil:

pwn3rrr je izjavil:

goba je izjavil:

Vem, ampak je tako, kot sem napisal.
V SI je stvar prispela 4. 2., prejel sem jo včeraj.
Skratka, tudi ko so pošiljke že v Sloveniji, lahko traja, da prispejo do naslovnika.

In po čem veš, da je bila pošiljka že 4.2. v Slo?

zdravo je ze kdo narocil artikel za 400$ pa da je bil poslan z aliexpress standard, kako se je izslo v sloveniji? gre isto preko madzarske?

Luka99 je izjavil:

zdravo je ze kdo narocil artikel za 400$ pa da je bil poslan z aliexpress standard, kako se je izslo v sloveniji? gre isto preko madzarske?

Če prodajalec eksplicitno ne napiše v opisu, da za kupca ne bo dodatnih carinskih stroškov, ker bo za to poskrbel on, ne moreš pričakovati, da bo šlo mimo naše carine brez postopka.
No extra custom fee ponavadi napiše, v nasprotnem primeru pa, da je kupec odgovoren za uvozne dajatve. To je potrebno vedeti pred naročilom.

FoxKnox je izjavil:

Luka99 je izjavil:

Če prodajalec eksplicitno ne napiše v opisu, da za kupca ne bo dodatnih carinskih stroškov, ker bo za to poskrbel on, ne moreš pričakovati, da bo šlo mimo naše carine brez postopka.
No extra custom fee ponavadi napiše, v nasprotnem primeru pa, da je kupec odgovoren za uvozne dajatve. To je potrebno vedeti pred naročilom.

ne velja to samo za CN trackinge?

Luka99 je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

Luka99 je izjavil:

ne velja to samo za CN trackinge?

Logično bi bilo, saj pa nima AESS dve dostavni liniji, eno do xy evrov in eno nad. Po moje no, hmm?

Ne vem, če gre AE Standard preko Madžarske, bolj LU, BE, NL. AE Saver gre pa 100% preko Madžarske.

Mimogrede: slučajno sem opazil, da so mi pri zadnjih AE naročil s Saver šipingom, spremenili skoraj vse prvotne sledilne številke,
konsolidirali pa so zgolj dve naročili.

val46 ::

Jaz v več kot 90% primerov naročujem prek AE Standard shiping, pa večinoma dobivam vse preko Madžarske. Dejansko preko LU ali BE nisem dobil paketa že vsaj pol leta. Iz NL pa sploh ne pomnim kdaj je bil, če je sploh bil. Je pa verjetno dosti odvisno od kakih prodajalcev kupuješ in kje oni živijo in kam gre prva povezava iz njihovega kraja.

Vse to velja za pošiljke vredne DO 150 EUR.
OP je vprašal za 400 EUR .
To je povsem druga zgodba, Saj se AE ne gre šverckomerca.
Če ima prodajalec izpostavo, deklaranta, zastopnnika v EU bo tam opravil uvozni carinski postopek, kar je že vračunal v ceno ter potem preposlal v Slo sicer bo poslal direkt v Slo in potem mora vsak sam poskrbeti za postopke na carini.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

alba ::

3. 2. 2022 sem oddal naročilo in izvedel plačilo. Prodajalec je v sistem vnesel neobstoječo številko paketa (t.i. "fake tracking number").
23. 2. 2022 se je pojavilo sporočilo Order canceled Cancelled by seller.

Ali je potrebno odpreti dispute ? Če da, kdaj, takoj ali po poteku 95 dni od naročila ( Full refund if product is not received in 95 days) ?

Ja če je zaznalo cancelled order, potem boš najbrž lahko že sedaj odprl dispute. Poizkusi pa boš videl. Sicer ti bo pa napisalo da je na poti in ne moreš odpret.

bedarija ::

dokler je tracking number odprt in paket v pošiljanju ne moreš odpret disputa. če je order canceled ali returned to sender in podobne stvari pa ga čim prej. v tvojem primeru ga lahko

s1m0n ::

Potreboval bi pomoč pri enem naročilu na aliexpressu...
Prodajalec je artikel označil kot poslan sedaj pa zahteva dodatno (doplačilo) plačilo za dostavo s katero se ne strinjam! Ne najdem možnosti kako sploh ukrepat glede na to, da je naročilo označeno kot poslano pa čeprav verjtno to ni. Nimam nič proti temu, da bi ob nakupu bila cena dostavi višja za to kar sedaj zahteva ampak, da je to naredil na tak način pa se mi ne dopade in z njim ne mislim imeti opravka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Počakaj na iztek časa za dostavo in če do takrat ne bo paketa pač sprožiš dispute. Zraven pa za zvrhano mero še dopiši kaj je želel prodajalec in dodaj screenshot, da bo Aliexpress morda dodatno ukrepal proti njemu.

Bi ga pa vsaj sam ignoriral oziroma mu kvečjemu odpisal da si že v celoti plačal za izdelek.

s1m0n ::

Sem si takoj naredil posnetke njegovega sporočila za arhiv. Kot kaže bo res potrebno počakati da poteče ta rok pa nato odpreti dispute. Me pa čudi da neke možnosti stika z podporo, ko je paket enkrat označen za poslan...

darkolord ::

s1m0n je izjavil:

Sem si takoj naredil posnetke njegovega sporočila za arhiv. Kot kaže bo res potrebno počakati da poteče ta rok pa nato odpreti dispute. Me pa čudi da neke možnosti stika z podporo, ko je paket enkrat označen za poslan...
Predstavljaj si 1.000.000.000 ljudi, ki bi bombardiralo podporo, kje se nahaja njihov paket ...
««
148 / 200
»»