Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
V-i-p ::
Danes so mi nekaj pošiljk že prestavili. Ni kaj, novo leto se bliža ;).
Sorry, parcel is delayed, estimated date of delivery is updated.
Estimated delivery: Jan 08
So HU?
Te so vse HU jp.
Kak posebni tretma za vas potem:
11/10/2021 12:07:46 AM Accepted by carrier
11/10/2021 12:10:46 AM Inbound in sorting center
11/11/2021 06:19:37 AM Outbound in sorting center
11/11/2021 06:37:11 AM Received by line-haul
11/14/2021 08:23:00 PM Hand over to airline
11/15/2021 04:03:00 PM Budapest-Linehaul Arrival:Arrived Budapest
Transit (7 Days)
Ne bi jst vedu, bom že počakal:
Export clearance success
Is my package stuck in transit?
Is my package stuck in customs?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
trancer01 ::
Sem dobil pošiljko v nabiralnik. Kdaj točno, sploh ne vem, ker sem že vmes pozabil spremljati.
solevito ::
Ćisto so zjebali poceni naročanje z aliexpressa z temi kurčev*** dajatvami, naročiš usb kabel za 1 €, in nato plačaš še skoraj 3x več za dajatve..
6151 ::
Ćisto so zjebali poceni naročanje z aliexpressa z temi kurčev*** dajatvami, naročiš usb kabel za 1 €, in nato plačaš še skoraj 3x več za dajatve..
Če naročiš pravilno, ne.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB
Ćisto so zjebali poceni naročanje z aliexpressa z temi kurčev*** dajatvami, naročiš usb kabel za 1 EUR, in nato plačaš še skoraj 3x več za dajatve..
Joj, preberi raje malo to temo no, da nauš take kvasil :). Nobenih dodatnih stroškov ni, če naročiš kot je treba.
edit: typo
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Vem poznam, ampak če prodajalec ni registriran v Evropi potem boš pač plačal teh 2,5 EUR, pa tudi če je reistiran pa ti upalijo se moraš potem jajcat z slovensko carino in protožbe pisat in zgubljat cajt..skratka tole aliexpress naročanje je veliko slabše kot je bilo prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solevito ()
Vem poznam, ampak če prodajalec ni registriran v Evropi potem boš pač plačal teh 2,5 EUR, pa tudi če je reistiran pa ti upalijo se moraš potem jajcat z slovensko carino in protožbe pisat in zgubljat cajt..skratka tole aliexpress naročanje je veliko slabše kot je bilo prej.
Smeh² :). Prodajalec je lahko iz marsa, če izbereš recimo za dostavo "Aliexpress Saver Shipping". Plačaš artikel in dobiš direktno v kaslc, brez dodatnih stroškov in brez carine. Imaš v tej temi seznam "varnih" dostav, katero izbereš ob nakupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Smeh² :). Prodajalec je lahko iz marsa, če izbereš recimo za dostavo "Aliexpress Saver Shipping". Plačaš artikel in dobiš direktno v kaslc, brez dodatnih stroškov in brez carine. Imaš v tej temi seznam "varnih" dostav, katero izbereš ob nakupu.
V teoriji, v praksi pa ljudje kljub temu včasih dobijo za plačat in morajo pošiljat pritožbe, za dokaz poglej v FB skupino za Aliexpress naročanje.
pygmalion ::
V teoriji, v praksi pa ljudje kljub temu včasih dobijo za plačat in morajo pošiljat pritožbe, za dokaz poglej v FB skupino za Aliexpress naročanje.
To ni nobena teorija, niti en kupec, ki je izbral AliExpress Saver Shipping in ostale preverjene metode, ni plačal niti centa pri prejemu pošiljke. Naj si na FB skupini za AliExpress naročanje preberejo informacije na tem forumu.
FoxKnox ::
Tako kot tukaj, tudi na FB nekateri ne znajo prebrati nekaj zadnjih deset postov, kjer je objavljena tabela metod pošiljanja, ki ne povzročajo dodatnih dajatev in to že od avgusta.
thxslo ::
To ni nobena teorija, niti en kupec, ki je izbral AliExpress Saver Shipping in ostale preverjene metode, ni plačal niti centa pri prejemu pošiljke. Naj si na FB skupini za AliExpress naročanje preberejo informacije na tem forumu.
Sm že mesec nazaj povedal privatno AEx1-7, kaj je v osnovi SAVER ? in kaj omogoča Aliexpress stran ? aliexpress stran je še mesec nazaj bla tko zbugana da si lahko pr keremkol prodajalcu nametu za 100 evrov, svašta v Saver !
In seveda ker prodajalec tega ne more poslat poslat je poslal preko China Post.. To je praksa ne teorija, katero sm tudi sam doživel.Bi rad videl kitajca k bo iz svojga žepa dal za standard =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thxslo ()
dragonlord ::
Pozdravljeni!
mene pa zanima ali bo ta posiljka res prišla iz Belgije,da ne bo kaksnih nepotrebnih dajatev...
https://www.aliexpress.com/item/4000983...
hvala za info!
mene pa zanima ali bo ta posiljka res prišla iz Belgije,da ne bo kaksnih nepotrebnih dajatev...
hvala za info!
dragonlord je izjavil:
Pozdravljeni!
hvala za info!
Ta pošiljka bo prišla iz E U skladišča in ne bo dodatnih stroškov.
Sm že mesec nazaj povedal privatno AEx1-7, kaj je v osnovi SAVER ? in kaj omogoča Aliexpress stran ? aliexpress stran je še mesec nazaj bla tko zbugana da si lahko pr keremkol prodajalcu nametu za 100 evrov, svašta v Saver !
In seveda ker prodajalec tega ne more poslat poslat je poslal preko China Post.. To je praksa ne teorija, katero sm tudi sam doživel.Bi rad videl kitajca k bo iz svojga žepa dal za standard =)
To je navadno trolanje, ker je popolnoma jasno, da ne bo doplačila, če bo poslano z Saver in ostalimi preverjenimi metodami. Če je kupec izbral Saver in je prodajalec poslal z China Post je to čisto druga zadeva in prodajalčeva krivda. (Meni se je to sicer zgodilo pri 1 od 100 paketov. Hkrati pa dobil Standard že za nakupe za okoli 5 EUR.) Ali je stran zbugana ali pa je prodajalec nekaj ni pravilno nastavil, ni moj problem.
Ker se mi ne da več kregati s troli, bom za konec samo še linkal zadnji spisek preverjenih načinov pošiljanja:
https://slo-tech.com/forum/t586896/p737...
Alternativa za saver je edino standard, sploh za Combined delivery.Vse ostalo ja SCAM pridajalca
dragonlord ::
dragonlord je izjavil:
Pozdravljeni!
hvala za info!
Ta pošiljka bo prišla iz E U skladišča in ne bo dodatnih stroškov.
hvala za hitri odgovor!
stratosD ::
mamo kako refreshano listo zanesljivih poštnih služb z Alija?
ne bi dali na 1.stran te teme kot sticky...da ni treba vsakič posebej spraševat za vsako pošiljko?
lahk pošljete meni listo - sem objavil že nekaj na 1.strani l'2013 pa lahko editiram post...
Edit:upps, ne morem žal...
ne bi dali na 1.stran te teme kot sticky...da ni treba vsakič posebej spraševat za vsako pošiljko?
lahk pošljete meni listo - sem objavil že nekaj na 1.strani l'2013 pa lahko editiram post...
Edit:upps, ne morem žal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stratosD ()
__Devil__ ::
@solevito: bi lahko podal link od fb skupine za Slovenski Aliexpress? Ne najdem te skupine.
hojnikb ::
@solevito: bi lahko podal link od fb skupine za Slovenski Aliexpress? Ne najdem te skupine.
https://www.facebook.com/groups/Aliexpr...
#brezpodpisa
buttcrack ::
mene je lih en nascal...
izbrano je AESS, potem je nekaj žical preko PM, da je kao ful drago in za dodatek 1$... itak ga nisem šmirglal in je sedaj poslal preko Chine... preklet nategun.
danes ima še vedno isto ceno za AESS.
izbrano je AESS, potem je nekaj žical preko PM, da je kao ful drago in za dodatek 1$... itak ga nisem šmirglal in je sedaj poslal preko Chine... preklet nategun.
danes ima še vedno isto ceno za AESS.
peckajb93 ::
Kdo ve kaj se dogaja na madzarskem? Posiljke ki sem jih narocil vse vec kot mesec nazaj so ze 14 dni in vec na madzarskem! Je nasa posta zaradi covida slucajno ustavila izmenjavo?
stara mama je izjavil:
Sj sm reku.... racije :)
O čem ti to? Vsaka pošiljka gre čez madžarsko carino in povsem legalno naprej po evropi! Če ne moreš pomagat vsaj ne škoduj
mat11 ::
Tudi meni stojijo od 8.11, dve večji skombinirane pošiljke. Ena, ki pa je prispela 17tega je pa šla po dveh dnevih naprej. Čudno....
mat
stara mama ::
stara mama je izjavil:
O čem ti to? Vsaka pošiljka gre čez madžarsko carino in povsem legalno naprej po evropi! Če ne moreš pomagat vsaj ne škoduj
Ni treba tako hitro bit mnenja, da si vso pamet pojedu.
Nič ni narobe, če samo podajam dejstva.
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/ev...
Kaj se sicer točno dogaja v ozadju ne vemo, sem pa 100% da nihče ne bo dovolil kitajskega izkrivljanja sistema.
Pa ne da zagovarjam pošto.
thxslo ::
Ali je stran zbugana ali pa je prodajalec nekaj ni pravilno nastavil, ni moj problem.
Ker se mi ne da več kregati s troli ...
Zate smo mi TROLI ker si lahko zadevo izvedel skoraj povsod in potem se mečeš vn "ni moj problem" ali pa "ni pravilno" nastavil ?
Pa še neki, a svojo "jakost" proti drugim ocenjuješ po številu komentarjev na slo-techu ? sam prašam ker tuki gor sta dva šefa drugi smo pa troli .. haha
Jst sm sam povedal kakšna je bla realnost ko se je kle gor govorilo "Saver je 100%" =)
Praviš da si 100 naročil naredil ? ..100 saver paketkov za 5$ ane .. po 100$ sigurno ne .. mislm haha kva to glumite ajga !!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thxslo ()
stara mama je izjavil:
stara mama je izjavil:
Kaj se sicer točno dogaja v ozadju ne vemo, sem pa 100% da nihče ne bo dovolil kitajskega izkrivljanja sistema.
Če je temu tako potem adijo vsi paketi ki tam stojijo? Imam za eno minimalno plačo skoraj paketov na madžarskem. vsi nesledljivi z saver shipping so šli pa gladko skozi….
stara mama je izjavil:
stara mama je izjavil:
Če je temu tako potem adijo vsi paketi ki tam stojijo? Imam za eno minimalno plačo skoraj paketov na madžarskem. vsi nesledljivi z saver shipping so šli pa gladko skozi….
Ta zapis ne pove nič določenega, ampak le navaja neka opozorila Madžarski, da se na njenem ozemlju dogajajo davčne goljufije.A E tu sigurno ni vmešan, še manj Cainaio s saver shipping.
Gre za missing traderje in uvoz brez plačila dajatev tehnične robe, ki se potem poceni prodaja po EU.
Drži, več podatkov pa je tule https://ec.europa.eu/anti-fraud/media-c... nobene povezave z ae… kar pa še vedno pusti prvotno vprasanje, kaj se dogaja na madzarskem da vsa registered posta stoji 2 tedna + in to vse naroceno krepko pred 11.11. Ko je bila pricakovana guzva
stara mama je izjavil:
stara mama je izjavil:
Ta zapis ne pove nič določenega, ampak le navaja neka opozorila Madžarski, da se na njenem ozemlju dogajajo davčne goljufije.A E tu sigurno ni vmešan, še manj Cainaio s saver shipping.
Gre za missing traderje in uvoz brez plačila dajatev tehnične robe, ki se potem poceni prodaja po EU.
Ali je stran zbugana ali pa je prodajalec nekaj ni pravilno nastavil, ni moj problem.
Ker se mi ne da več kregati s troli ...
Zate smo mi TROLI ker si lahko zadevo izvedel skoraj povsod in potem se mečeš vn "ni moj problem" ali pa "ni pravilno" nastavil ?
Pa še neki, a svojo "jakost" proti drugim ocenjuješ po številu komentarjev na slo-techu ? sam prašam ker tuki gor sta dva šefa drugi smo pa troli .. haha
Jst sm sam povedal kakšna je bla realnost ko se je kle gor govorilo "Saver je 100%" =)
Praviš da si 100 naročil naredil ? ..100 saver paketkov za 5$ ane .. po 100$ sigurno ne .. mislm haha kva to glumite ajga !!
Seveda je naredil 100 takih naročil. Veš, ni edini ;). Nimam jih glih 100, sem pa blizu, tako, da ne vem, kje je problem?
OK.d ::
Kdo ve kaj se dogaja na madzarskem? Posiljke ki sem jih narocil vse vec kot mesec nazaj so ze 14 dni in vec na madzarskem! Je nasa posta zaradi covida slucajno ustavila izmenjavo?
Danes sem dobil prvi paket iz kvote, katere sem naročil 1.novembra - 3 tedne ni slabo.
Prišlo preko madžarske.
LPOK.d
Danes sem dobil prvi paket iz kvote, katere sem naročil 1.novembra - 3 tedne ni slabo.
Prišlo preko madžarske.
Je bil registered? Moji unregistered tudi prihajajo, kar je pa registered (standard shipping) pa vse stoji na madzarskem 14+ dni. Naroceno pa sredi oktobra…. Upam da ne dobim daril in bozicnih okraskov januarja…. Prav zato sem narocil tako zgodaj da bo do 1.12. 100% tukaj
Prišlo preko madžarske.
Jaz isto danes, HU...
6bt9hmDwY ::
100 naročil - to imate kakšen biznis ali kaj? Mi ne vemo, kaj bi še naročali, velikih stvari pa ne kupujemo, ker zaupanje. A recimo 25W (~2Ax12V ali 2,5Ax10V ali kaj) fast chargerje (ene 3, recimo) nekje za 8$ s kablom vred vsak in poštnino, je v redu? Najbolj ne, ali, preveč tveganja glede indirektnih posledic, ali?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
Vuli ::
Aliexpress Standard in Saver priletelo direkt v kaslc. Je bilo pa združeno.
Pri meni tudi pa paketov zamuja, jih ni niti na madž še, pa so bli naročeni prej, kot tile ki so danes prisli.
Pri meni tudi pa paketov zamuja, jih ni niti na madž še, pa so bli naročeni prej, kot tile ki so danes prisli.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
100 naročil - to imate kakšen biznis ali kaj? Mi ne vemo, kaj bi še naročali, velikih stvari pa ne kupujemo, ker zaupanje. A recimo 25W (~2Ax12V ali 2,5Ax10V ali kaj) fast chargerje (ene 3, recimo) nekje za 8$ s kablom vred vsak in poštnino, je v redu? Najbolj ne, ali, preveč tveganja glede indirektnih posledic, ali?
Če vprašanje leti na mene - nimam biznis, imam pa hobby. Naročam povprečno 20 paketov na mesec, povprečna cena kakšne 3 EUR po paketu - elektronski elementi, razne ploščice, vijakci, kabli, motorčki, magnetki... Večino teh stvari sploh ni mogoče dobiti v Sloveniji, ali pa ni mogoče dobiti v hobby količinah, ostanek je nekajkrat dražji.
95% naročenih zadev se konča brez problema - recimo kabli in fast chargerji so enaka kvaliteta kot kupljeni v Sloveniji, saj pridejo iz istega izvora. Je pa tudi res da ne kupim ravno najcenejše, kar se nudi in gledam na ugled trgovine... 5% naročenih zadev je šrot ali kakšni zalutali paket na slovenski carini, oboje krivda prodajalca in mi AE refundira. Ker je hobby, se mi ne mudi, trudim se čim več naročati na zalogo...
Komur se takšno poslovanje dopade, v redu. Komu pa ne, naj pač kupuje drugje! Smo svobodna država.
blink ::
Se je že komu zgodilo da paketa iz AE ni prejel, na trackingu (Parcelsapp) pa je pisalo "Delivered" na povsem drugi pošti v Sloveniji kot je vaša?
bill156 ::
Se je. Odpreš dispute in ti refundirajo znotraj ene ure. Po moji izkušnji kaže, da imajo lepo urejeno, če se poštna za delivered ne ujema. Ni pa mobene avtomatike. Če ne odreagiraš v dveh tednih je bye, bye...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bill156 ()
Se je. Odpreš dispute in ti refundirajo znotraj ene ure. Po moji izkušnji kaže, da imajo lepo urejeno, če se poštna za delivered ne ujema. Ni pa mobene avtomatike. Če ne odreagiraš v dveh tednih je bye, bye...
Ali lahko odpreš dispute pred rokom? Na AE platformi mi še vedno piše "Awaiting delivery - Your order will be closed in: 61 days". Ko kliknem View detail pa: "If your order does not arrive on 2022-01-22 , you can apply for a refund by opening a dispute".
bill156 ::
Za probleme pri pošiljanju/dostavi lahko odpreš dispute pred rokom. Je pa obvezno pokazati jasne dokaze (tracking info) da je pošiljka z dano TN zablodela, sicer te bodo gladko odžagali. Zelo verjetno je, da ti je prodajalec dal nek x tracking number, tebi pa poslal nič... se zgodi...
2021-10-10 07:04 Last mile=> Destination country post, number LD069558947BE
2021-10-09 04:11 Processing information input
2021-10-08 10:50 Yanwen Pickup scan
Tole je preko: https://t.17track.net/en#nums=VR4413561...
bi kdo vedel kaj se je zgodilo z tem paketom?
VR441356177YP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bill156 ()
Za probleme pri pošiljanju/dostavi lahko odpreš dispute pred rokom. Je pa obvezno pokazati jasne dokaze (tracking info) da je pošiljka z dano TN zablodela, sicer te bodo gladko odžagali. Zelo verjetno je, da ti je prodajalec dal nek x tracking number, tebi pa poslal nič... se zgodi...
Ampak zakaj sledenje kaže celoten proces kje vse se je pošiljka nahajala, na koncu je tudi Delivered (ampak na napačno pošto)? To ne more biti fake.
uniman ::
Kako je z davki sedaj, ko so carinjeni vsi paket, nekaj sem slišal, da naj bi ALI poskrbel za to, da gre skozi brez postopka, pa ne vem koliko je res. Na strani mi piše VAT included, ali to pomeni, da bo šel paket mimo carine in ni potrebno plačevati storitev carinjenja? Vrednost okoli 40€
Luka99 ::
bi kdo vedel kaj se je zgodilo z tem paketom?
VR441356177YP
ja do tukaj sem prisel, stoji ze vec kot mesec.
a je mozno da je sla v CN namesto v BE?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Luka99 ()
scythe ::
Če pogledaš sliko, je končna destinacija SL. Pod našo pošto ne deluje sledilna št, tak da povprašaj prodajalca ali pa odpri dispute pred rokom.
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
_marc_ ::
Kaj pa če je napisana takšna sledilna številka 2132621266079208? Lahko takoj odprem dispute, ali je kaj možnosti, da paket še dobim?
Kako je z davki sedaj, ko so carinjeni vsi paket, nekaj sem slišal, da naj bi ALI poskrbel za to, da gre skozi brez postopka, pa ne vem koliko je res. Na strani mi piše VAT included, ali to pomeni, da bo šel paket mimo carine in ni potrebno plačevati storitev carinjenja? Vrednost okoli 40EUR
Paket mora v vsakem primeru iti skozi davčni postopek. Trenutno je tako, da če se ta davčni postopek NE opravi preko Pošte Slovenije, praviloma ni dodatnih stroškov. Torej treba je izbrati takšno pošiljanje, ki se izogne davčnemu postopku preko Pošte Slovenije. Tablica primernih načinov pošiljanja je na tej temi nekaj strani nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pygmalion ()