Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
AEx_1-7 ::
...
Pa seveda 1 star za kazen.
Tako pocetje 'po kazni' ima lahko negativni efekt tudi na boniteto kupca, tega pa res ne zelite.
Previdno/pazite z nizkimi ocenami/feedback-i (ali pa nekimi message sporocili/svarili prodajalcem v tej smeri, kao bom jaz ze dal vam vetra, ker AE to vse lahko bere ... negativna boniteta, veste CN je to!).
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: AEx_1-7 ()
polozweii ::
V paketku (teža 0.045 kg) s podpisom ob dostavi so prišli majhni vijaki z izvijačem (enakega sem dobil lani zraven DVD caddy) in navaden USB kabel dolžine 40 cm.
Takšen kabel stane okoli 1 €.
Podobne vsebine paketa nisem nikoli naročal.
Na paketu sta kot ponavadi dve nalepki. Glede na zgornjo nalepko je prišlo iz Luksemburga.
Nobena od številk se ne ujema s trenutno čakajočami pošiljkami.
Na spodnji nalepki je order. nr. ki se tudi ne ujema.
Tudi datum naročila na spodnji nalepki se ne ujema z mojimi naročili.
Malo me skrbi edino to da bi na morebitni dispute nek prodajalec lahko dokazoval da je bila pošiljka ob dostavi podpisana.
Je že imel kdo podobno situacijo?
Takšen kabel stane okoli 1 €.
Na paketu sta kot ponavadi dve nalepki. Glede na zgornjo nalepko je prišlo iz Luksemburga.
Malo me skrbi edino to da bi na morebitni dispute nek prodajalec lahko dokazoval da je bila pošiljka ob dostavi podpisana.
FoxKnox ::
Kaj, review je temu namenjen, ocena zadovoljstva stranke in če jaz napišem drugim , da je seller scamer,ki me je poskušal nategniti je to v njegovo škodo.To je moja pravica.Isto , kot bi tule na ST skritiziral mimovrste.
darkolord ::
Kaj, review je temu namenjen, ocena zadovoljstva stranke in če jaz napišem drugim , da je seller scamer,ki me je poskušal nategniti je to v njegovo škodo.To je moja pravica.Isto , kot bi tule na ST skritiziral mimovrste.
Ne, lahko napisete kar vas je volja, zaradi mene tudi o mv ... zelim le izpostaviti, da se 3-star razume kot nevtralno, 1 ali pa 2 pa sta negativno ponderirana za oba, ne samo prodajalca ... lahko ni slo v osnovi za 'nateg', ampak je CP bila za prodajalca zal v danem trenutku edina opcija, da se ujame rok za odposiljanje blaga, ker sicer ima ON negativno boniteto, lahko je zadaj nekaj povsem tretjega, reciva logisticna napaka, ker je pogosto drop-ship, razumite, da prodajalec vseh teh stvari, ki doletijo kupca (IOSS, ...) pogosto sploh ne pozna ali pa razume ... ni kar avtomaticno vse 'sinister intent', ce ni po kupcevem ... dispute in bo AE ustrezno ukrepal ... neka aktivna agresija ima lahko negativne posledice ... to je vse.
Dobro so nas tile bruseljski veljaki zjebal. Počasi se ne bo več splačalo nič naročati izven EU, razen če v ceno že kar takoj vračunaš takso in dodatni DDV.Lahko bi se jim zahvalil, da si leta in leta lahko legalno švercal dampinško robo brez plačila DDV in carine.
Kaj pa vemo, tudi lahko (del, OK, app.).
Zgodovina sprememb…
V paketku (teža 0.045 kg) s podpisom ob dostavi so prišli majhni vijaki z izvijačem (enakega sem dobil lani zraven DVD caddy) in navaden USB kabel dolžine 40 cm.
Takšen kabel stane okoli 1 EUR.
Se pravi prejeli blago, ki ga niste nikoli narocili niti placali.
A TN tudi ni nikjer v vasih Orders?
AE Support je verjetno prava smer za tole ... in bodo nasli cigavo je ...
Ce imate v prihodu kaksno
PRxxxYP --> LxxxLU
bi znalo se biti zabavno!
Zgodovina sprememb…
Ne, lahko napisete kar vas je volja, zaradi mene tudi o mv ... zelim le izpostaviti, da se 3-star razume kot nevtralno, 1 ali pa 2 pa sta negativno ponderirana za oba, ne samo prodajalca ... lahko ni slo v osnovi za 'nateg', ampak je CP bila za prodajalca zal v danem trenutku edina opcija, da se ujame rok za odposiljanje blaga, ker sicer ima ON negativno boniteto, lahko je zadaj nekaj povsem tretjega, reciva logisticna napaka, ker je pogosto drop-ship, razumite, da prodajalec vseh teh stvari, ki doletijo kupca (IOSS, ...) pogosto sploh ne pozna ali pa razume ... ni kar avtomaticno vse 'sinister intent', ce ni po kupcevem ... dispute in bo AE ustrezno ukrepal ... neka aktivna agresija ima lahko negativne posledice ... to je vse.
Dobro so nas tile bruseljski veljaki zjebal. Počasi se ne bo več splačalo nič naročati izven EU, razen če v ceno že kar takoj vračunaš takso in dodatni DDV.Lahko bi se jim zahvalil, da si leta in leta lahko legalno švercal dampinško robo brez plačila DDV in carine.
Kaj pa vemo, tudi lahko (del, OK, app.).
Sami ste napisali, citiram " znan vzorec SCAM prodajalca " tko da ....
Sicer pa je to samo moje mnenje, nekdo drug ima drugačno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FoxKnox ()
rs1975 ::
Od mene osebno so sicer Kitajci bolj malo dobili, tudi naša požrešna država je posledično bila bolj prikrajšana. Moj komentar je bil mišljen na to kakšna loterija je tole naročanje izven EU. V bistvu dokler nimaš artikla v roki ne moreš biti 100% prepričan koliko te je sploh koštal.
Pa verjetno se tega z naročanjem iz Kitajske ne bi nihče ukvarjal, če uvozniki ne bi bili tako požrešni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rs1975 ()
Sami ste napisali, citiram " znan vzorec SCAM prodajalca " tko da ....
Nanasa se na feedback MO, tudi citirano je bilo le to, in good-faith, ne izven konteksta in/ali kot etiketa vas ... kontekst je lahko marsikaj, kot napisano ... zaradi mene lahko vedno puscate le 1-star ali pa 5-star ... napisano je bilo tudi DISPUTE, torej presoja AE, ne midva ... in potem odloci. Kjer emocije ponavadi niso zazeljene.
Negativnost ni potrebna, ker ne resi nic, ponavadi ... to je vsa poanta. SI ni center sveta, ampak po prepiranju v tujini, pa je SI vedno bolj prepoznavna, to pa drzi.
Ales ::
Ne, lahko napisete kar vas je volja, zaradi mene tudi o mv ... zelim le izpostaviti, da se 3-star razume kot nevtralno, 1 ali pa 2 pa sta negativno ponderirana za oba, ne samo prodajalca
Maš dejansko kak vir za to, ali spet ...?
Saj ne moreš verjet, zdaj poskušaš prestrašiti kupce, da ne bi realno ocenjevali prodajalcev, kadar zajebejo stvar?
Če je prodajalec zeznil, si slabo oceno zasluži. Za to so slabe ocene tam. Če ni, in je vse v redu, so pa dobre ocene zato tam.
Ni vazno, ali je prodajalec namenoma osebno zeznil, ali je to kdo drug v njegovem imenu naredil v ozadju, v vsakem primeru je to odgovornost prodajalca in posledično si za to zasluzi tudi realno oceno.
Okapi ::
A si kaj drugega pričakoval od plačanega promotorja Aliexpressa?
Ko je en tak pomagal in svetoval kupcem na Gearbestu, so mu hitro ukinili temo na slo-techu.
Ko je en tak pomagal in svetoval kupcem na Gearbestu, so mu hitro ukinili temo na slo-techu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Kodrnusa ::
Mogoče ne paše pod temo aliexpres, ampak vseeno. Naročili smo iz amazon.de Jordan dres za otroka. Po plačilu sem pogledal tracking in pošiljajo iz kitajske. Dres je najbrž fake..
Kako je možno da lahko na amazonu prodajajo fake in še iz kitajske. Najbrž bodo na carini zaplenili in bomo morali plačati še kazen ter uničenje... Če ima kdo kak info kako je s tem...
Ko naročuješ nikjer ne piše da je iz kitajske..
Kako je možno da lahko na amazonu prodajajo fake in še iz kitajske. Najbrž bodo na carini zaplenili in bomo morali plačati še kazen ter uničenje... Če ima kdo kak info kako je s tem...
Ko naročuješ nikjer ne piše da je iz kitajske..
Res ni tema o Amazonu, ampak daj za začetek link na izdelek, da se lahko pogleda. Sicer pa tu: Nakup preko Amazon-a.
@Okapi, ja, čisto res. Se spomnim tudi Gearbest teme, pravzaprav je bil tisti promoter precej bolj koristen in manj... eh, ne vem, kateri pridevnik naj sploh uporabim za tole katastrofo tu.
@Okapi, ja, čisto res. Se spomnim tudi Gearbest teme, pravzaprav je bil tisti promoter precej bolj koristen in manj... eh, ne vem, kateri pridevnik naj sploh uporabim za tole katastrofo tu.
Ne, lahko napisete kar vas je volja, zaradi mene tudi o mv ... zelim le izpostaviti, da se 3-star razume kot nevtralno, 1 ali pa 2 pa sta negativno ponderirana za oba, ne samo prodajalca
Maš dejansko kak vir za to, ali spet ...?
Saj ne moreš verjet, zdaj poskušaš prestrašiti kupce, da ne bi realno ocenjevali prodajalcev, kadar zajebejo stvar?
Če je prodajalec zeznil, si slabo oceno zasluži. Za to so slabe ocene tam. Če ni, in je vse v redu, so pa dobre ocene zato tam.
Ni vazno, ali je prodajalec namenoma osebno zeznil, ali je to kdo drug v njegovem imenu naredil v ozadju, v vsakem primeru je to odgovornost prodajalca in posledično si za to zasluzi tudi realno oceno.
Bom odgovoril, reciva da (tokrat) ne iscete prepira (emocije lahko pustite doma, verovanja in verjetja tudi ... taka in drugacna).
Na podlagi dogodkov, ki so jih neposredno vpleteni (nekaj malega tudi tukaj, skozi leta, razprseno, tudi o AI, ki ga imajo se dolocene stvari pac ve) posredovali (jih ni tako malo, posledice so nekateri imeli neprijetne, vzroka niso nasli ... potem se je pa raziskovalo na podlagi indicev in okoliscin).
Ce gre v DISPUTE in izdelka niti ne prejme, potem verjetno res ne bo imel realne slike ... lahko pa, kot napisano, pise kar zeli ... gre za njegov kredo, odloci se sam. Naj dodam le to, da se ne ozirajte pretirano na ta segment, ker te 'ocene' niso tako redko kupljene ali pa prirejene, tiste 5-star brez crke opisa so kar v porastu.
Je pa res, da ljudje napisejo lahko marsikaj, vcasih se celo Seller odzove ... ampak kaj bi razpravljala na splosno, bo OP uredil svojo situacijo kot sam zeli. Praviloma pa se negativnost vraca z negativnostjo in obratno. Tudi kritika je lahko konstruktivna do neke meje ... tisto prav mu je, ni ravno taka kategorija, ker ne pozabite, veliko (vecina) jih je drop-ship, delujejo pogosto preko vec (mnogo) trgovin. Torej, prodajalca bolj ali manj briga, kupceva ocena pa ostane zabelezena ... zakaj bi koga bilo strah cesa, saj nimate nic za skrivati, kajne?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
A si kaj drugega pričakoval od plačanega promotorja Aliexpressa?
In kaj od tega je tule res? Boste se malo elaborirali, da izvemo vsi vse?
Res ni tema o Amazonu, ampak daj za začetek link na izdelek, da se lahko pogleda. Sicer pa tu: Nakup preko Amazon-a.
In sledi se ena runda zalitev ... tistih znanih od tule pod PS:
https://slo-tech.com/forum/t792394/p736...
Zgodovina sprememb…
V-i-p ::
Danes so mi nekaj pošiljk že prestavili. Ni kaj, novo leto se bliža ;).
Sorry, parcel is delayed, estimated date of delivery is updated.
Estimated delivery: Jan 08
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
So HU?
polozweii ::
Takšen kabel stane okoli 1 EUR.
Se pravi prejeli blago, ki ga niste nikoli narocili niti placali.
A TN tudi ni nikjer v vasih Orders?
AE Support je verjetno prava smer za tole ... in bodo nasli cigavo je ...
Ce imate v prihodu kaksno
PRxxxYP --> LxxxLU
bi znalo se biti zabavno!
V Orders nisem našel TN.
Odprl sem Customer service ampak je vse avtomatizirano. Bom še malo pobrskal če se jim da kje pisati.
Na spodnji nalepki: SYRMxxx
Piše tudi Order No.: PKxxxBF ( Naročila v AliExpress imajo samo cifre brez črk )
Na zgornji nalepki: LLxxxLU
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
Kaj? Si dal napačen link morda, ali..?
V Orders nisem našel TN.
Odprl sem Customer service ampak je vse avtomatizirano. Bom še malo pobrskal če se jim da kje pisati.
Na spodnji nalepki: SYRMxxx
Piše tudi Order No.: PKxxxBF ( Naročila v AliExpress imajo samo cifre brez črk )
Na zgornji nalepki: LLxxxLU
SunYou in Seller's Shipping Method je tole ... huh, tudi (pre)nizka vrednost in vsebina za REG. posiljko ... kaj pa vem, toliko da ste kriti, za vsak slucaj, ker pravi/ciljni kupec blaga ni/ne bo prejel. Kako pa veste da je AE sploh tole?
https://slo-tech.com/forum/t586896/p735...
Kaj? Si dal napačen link morda, ali..?
A lahko PROSIM prenehava? AD PERSONAM je off-topic!
Zgodovina sprememb…
pygmalion ::
stara mama je izjavil:
Petkov pregled kurirskih služb za blago do 150€ (od najbolj priporočljivega/zanesljivega do najmanj priporočljivega/zanesljivega, vsaki drugi petek)
Pa tole bi se dalo posodobit v tisto razpredelnico?
Jo gledam že en čas, je nespremenjena
https://docs.google.com/spreadsheets/d/...
Če se vprašanje slučajno vprašanje nanaša na mene: ni moja razpredelnica, je nikoli nisem in je nikoli ne bom dopolnjeval.
Dobro so nas tile bruseljski veljaki zjebal. Počasi se ne bo več splačalo nič naročati izven EU, razen če v ceno že kar takoj vračunaš takso in dodatni DDV.
Vprašanje je, kdo je zaj****. Ali so v Bruxellesu narobe napisali uredbo ali pa jo PS narobe interpretira. (Vsakemu bralcu prepuščam, da sam oceni, komu bolj verjame.) Ne glede na to, pa so Kitajci uspeli najti obvode, ki se izogiba plačilu taks, tako da trenutno ni pretirane sile.
Popolnoma pravilno je, da se DDV zaračuna na vse izdelke. A tudi edino logično in pravilno je, da se taksa ne zaračuna, če je bil postopek odvajanja DDV pravilno opravljen in dokumentiran s strani prodajalca. To je bila tudi javno izražena namera EU.
Kodrnusa ::
https://www.amazon.de/dp/B08JYM2ZLR/ref...
__Devil__ ::
@MacLeod: 2 strani nazaj sem opazil, da si naročil tablico Xiaomi Mi Pad 5, kako se obnese? Si zadovoljen? Je hitra? Zanima me najbolj zaradi 120hz zaslona. Vendar pa se odločam med tole, ki je ironično na mimovrste cenejša od Aliexpressa (379€ trenutno, praktično enaka cena - poštnina). Tale tablica zgleda zanimiva, sicer gledam tudi nov iPad Pro M1 128GB iz amazona in čakam, da cena pade pod 800€, pa nevem če se splača sploh dati 1x več zaradi iOS-a..
Dobro so nas tile bruseljski veljaki zjebal. Počasi se ne bo več splačalo nič naročati izven EU, razen če v ceno že kar takoj vračunaš takso in dodatni DDV.
Vprašanje je, kdo je zaj****. Ali so v Bruxellesu narobe napisali uredbo ali pa jo PS narobe interpretira. (Vsakemu bralcu prepuščam, da sam oceni, komu bolj verjame.) Ne glede na to, pa so Kitajci uspeli najti obvode, ki se izogiba plačilu taks, tako da trenutno ni pretirane sile.
Popolnoma pravilno je, da se DDV zaračuna na vse izdelke. A tudi edino logično in pravilno je, da se taksa ne zaračuna, če je bil postopek odvajanja DDV pravilno opravljen in dokumentiran s strani prodajalca. To je bila tudi javno izražena namera EU.
Mene pa zanima ,kakšna sprememba se je zgodila, da čedalje več kupcev poroča, da so plačali le 2,5 € postopek na PS, brez ponovno zaračunanega ddv. Zdaj ali so si Kitajci porihtali ali so PS porihtali ?
Mene pa zanima ,kakšna sprememba se je zgodila, da čedalje več kupcev poroča, da so plačali le 2,5 EUR postopek na PS, brez ponovno zaračunanega ddv. Zdaj ali so si Kitajci porihtali ali so PS porihtali ?
Uradno ni podatka, sicer pa je AE IOSS dobil 'odobritev' (torej FURS/CP, ker je to 'njihova' domena).
Zgodovina sprememb…
Mene pa zanima ,kakšna sprememba se je zgodila, da čedalje več kupcev poroča, da so plačali le 2,5 € postopek na PS, brez ponovno zaračunanega ddv. Zdaj ali so si Kitajci porihtali ali so PS porihtali ?
To za mene ni porihtano. Porihtano bi bilo, če ne bi plačal NIČ. Tako kot je predvidela EU.
tomaz- ::
https://www.amazon.de/dp/B08JYM2ZLR/ref...
in če klikneš na prodajalca, kot ti tam piše. dobiš tole:
etailed Seller Information
Business Name:Shenzhen Daoshendianzishangwuyouxiangongsi
Business Type:Privately-owned business
Trade Register Number:91440300MA5F33B39H
Business Address:
Matianjiedao Shutianpu Disigongyequ
Di 85 Dongerlou 203
Shenzhen
Guangmingxinqu
Guangdong
518000
CN
Vse jasno, samo preverila nisi
V-i-p ::
So HU?
Te so vse HU jp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
So HU?
Te so vse HU jp.
Kak posebni tretma za vas potem:
11/10/2021 12:07:46 AM Accepted by carrier
11/10/2021 12:10:46 AM Inbound in sorting center
11/11/2021 06:19:37 AM Outbound in sorting center
11/11/2021 06:37:11 AM Received by line-haul
11/14/2021 08:23:00 PM Hand over to airline
11/15/2021 04:03:00 PM Budapest-Linehaul Arrival:Arrived Budapest
Transit (7 Days)
Zgodovina sprememb…
Received by line-haul
Oct 29, 2021 19:30
Aliexpress-Cainiao
Export clearance success
Oct 30, 2021 22:00
Aliexpress-Cainiao
Hand over to airline
4PX Express
Hand over to airline
CHINA
Nov 12, 2021 12:00
Aliexpress-Cainiao
Arrival
Budapest-Linehaul
Nov 15, 2021 13:10
Aliexpress-Cainiao
Arrive at transit country or district
Nov 15, 2021 13:12
Aliexpress-Cainiao
Import clearance start
Nov 15, 2021 13:50
Aliexpress-Cainiao
Import clearance success
Ni bil edini, to je moje, je stalo 12 dni na china airport.Covid restriction verjetno.To bo min 30 dni delivery
Oct 29, 2021 19:30
Aliexpress-Cainiao
Export clearance success
Aliexpress-Cainiao
Hand over to airline
4PX Express
Hand over to airline
CHINA
Aliexpress-Cainiao
Arrival
Budapest-Linehaul
Nov 15, 2021 13:10
Aliexpress-Cainiao
Arrive at transit country or district
Nov 15, 2021 13:12
Aliexpress-Cainiao
Import clearance start
Nov 15, 2021 13:50
Aliexpress-Cainiao
Import clearance success
Ni bil edini, to je moje, je stalo 12 dni na china airport.Covid restriction verjetno.To bo min 30 dni delivery
Received by line-haul
4PX Express
Hand over to airline
CHINA
Aliexpress-Cainiao
Arrival
Budapest-Linehaul
Vprasanje, tole je bilo odprema oktobra ... zamasek je sedaj mimo.
Trenutno je:
Cainiao Super Economy = Cainiao Super Economy Global = AliExpress Saver Shipping --> HU, bo pa 30+ dni zal, tudi odvisno kako potem ujamete BUD --> LJU. Par v HK 'stojijo' ze 3 tedne, pa niso U in bpost.
Zgodovina sprememb…
mat11 ::
Na Madžarskem se mora nekaj dogajati. Kar nekaj paketov mi tam stoji tudi že deset dni. Ocarinjeni ali neocarinjeni.
mat
stara mama ::
poki66 ::
AEx_1-7 kaj mislite a bo tudu ta paket šel preko UZ. Sledilna številka je LP00480758602699 izbrana pošta je bila " To Slovenia via Cainiao Super Economy for Special Goods " prejšnji paket i isto izbrano pošto je bil sledilna številka LP00476274757309
Ex_AEx_ettu ::
AEx_1-7 kaj mislite a bo tudu ta paket šel preko UZ. Sledilna številka je LP00480758602699 izbrana pošta je bila " To Slovenia via Cainiao Super Economy for Special Goods " prejšnji paket i isto izbrano pošto je bil sledilna številka LP00476274757309
V redu je, Sunyou ...
sastraka-et-tu
buttcrack ::
S ship24 sem dobil obvestilo o pošiljki s TN US.......UZ, blage veze nimam kaj bi to lahko bilo. Zgleda pa da bo šlo na carino...
S ship24 sem dobil obvestilo o pošiljki s TN US.......UZ, blage veze nimam kaj bi to lahko bilo. Zgleda pa da bo šlo na carino...
UZ je potopek v LJ, 100%.
poki66 je imel enak primer pretekli teden, ta novi je UxxxDE.
sastraka-et-tu
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Ex_AEx_ettu ()
To ni kakšen konvertiran TN iz LPxxxxxxxxxx?
Res se mi ne sanja kaj bi to lahko bilo sploh, ker je so vsa narocila HU in en LP...
Res se mi ne sanja kaj bi to lahko bilo sploh, ker je so vsa narocila HU in en LP...
To ni kakšen konvertiran TN iz LPxxxxxxxxxx?
Da, ta LP je to potem, narocili ste pa z 'Cainiao Super Economy for Special Goods'. Ce potrebujete podrobneje pa javite.
sastraka-et-tu
Ja CEFSG je ja. A ni to kao OK bilo pred časom?
Je bilo, 1 teden ne in je kot imate tudi ta vas primer (Clevya), sedaj je zopet OK so UxxxDE (zal tega ni moc vedeti, tudi malo je teh posiljk za SI).
Pac ta UZ IGNORE in DISPUTE in narocite ponovno, ni druge! Itak je mala stvar.
sastraka-et-tu
Groot ::
Ex_AEx_ettu je izjavil:
Ja CEFSG je ja. A ni to kao OK bilo pred časom?
Je bilo, 1 teden ne in je kot imate tudi ta vas primer (Clevya), sedaj je zopet OK so UxxxDE (zal tega ni moc vedeti, tudi malo je teh posiljk za SI).
Pac ta UZ IGNORE in DISPUTE in narocite ponovno, ni druge! Itak je mala stvar.
Čakaj v prejšnih postih si napadal druge ko so ti nasprotovali pri tvoji ideji, da ne smeš dat 1 star reviewa, sedaj pa uporabniku, kateremu je prodajalec poslala povsem tako kot je naročil in na njegovi strani ni niti ene napake, svetuješ da naj ignorira pošiljko in da dispute. Shizofrenost much??
Pa ne me narobe razumet, bi tudi jaz najbrž razmišljal v enaki rešitvi, odvisno koliko je stvar vredna. Ampak vseeno pa ne moreš en dan nabijat eno in drug dan drugo.
P.s. ob vsej tvoji sijoči pomoči, zakaj pa si si moral ustvarit nov profil? Smeh res
Avtor in urednik seznama je naslov za tole (in vas se tice kako). Ker ostalo je zaljivo in off-topic (kot vedno, ostalo pa itak ze veste sami vse, tole je Cainiao, in ne prodajalec).
sastraka-et-tu
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: m3k ()
Gre za eno ubogo lučko za branje knjige v temi, vrednost cca 3$. Nikoli in nikdar ne plačam 2.5€ ekstra. Res pa je da za tako ceno je na aliju ni več, pač 11.11. akcija.
Mi je pa hitro postalo jasno ko sem UZ zagledal.
Gre za eno ubogo lučko za branje knjige v temi, vrednost cca 3$. Nikoli in nikdar ne plačam 2.5€ ekstra. Res pa je da za tako ceno je na aliju ni več, pač 11.11. akcija.
Pošiljko imaš pravico ignorirati, saj sledilne številke ne poznaš in pravzaprav ne veš, kaj se v njej nahaja. To, da ne moreš UZ številke povezati z originalnim nakupom tudi pokazuje v smeri scama, samo ne vem ali s strani prodajalca ali s strani kurirja. Zelo čudno.
Tudi meni je en od dveh CSE for Special Goods z LP sledilno številko "izginil" z radarja in sumim, da se bo pojavil kot UZ. Drugi prav tako z LP sledilno številko je prišel normalno preko Nemčije.