» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
199 / 200
»»

tomlin ::

Subtotal
€3.17
Shipping
€1.99
Estimated total
€5.16
Includes VAT
https://www.aliexpress.com/p/shoppingca...
Tole je ugodno. Samo ne vem a je original Lenovo, in če ima res 2TB. Prodajalec je iz konca leta 2024.
Kaj menite?
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

matobeli ::

Karkoli za 5.16€ kar bi moralo imet 2TB je scam.

Lahko pa daš link do izdelka ne do košarice da bomo vedeli o čem se sploh gre.

tomlin ::

Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

BorgInHuman ::

Komentar kot je ta, so dovolj zgovorni:
They costume it by saying it's a 2TB pendrive, but when entering files, they get corrupted and don't be stored through a real storage analysis program. It seems that they have just over 7GB.

scam, ogni se na dolgo in široko (razen če želiš za znesek ključek okrog 8GB)

_Denny_ ::

Ključkov in SD kartic se na Aliju ne kupuje, razen če hočeš isti scam kot je zgornji link ali pa nekaj nadpovprečno počasnega kar bo v roku enega meseca crknilo.

Tista peščica legitimnih stvari pa itak stane isto kot pri nas oz. je večino časa celo dražja.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

mtosev ::

Jaz sem kupil eno CF kartico na aliexpressu pa je ok. Polna kapaciteta. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

_Denny_ je izjavil:

Naročena je bila ta zadeva, poslano naj bi bilo iz Francije preko La Poste, tracking pa kaže to:

Stvar se bo ustavila na naši carini, ne?

Da odgovorim samemu sebi - ni se ustavilo na carini. Če se komu da, lahko doda LLxxxxxxxxxLU v tisto tabelo. Poslano je bilo 25.3. iz CN, 7.4. je prišlo in 8.4. odšlo iz luksemburške carine (LULUXD), včeraj je bilo pri nas (SILJUA), danes sem pa dobil dostavljeno direktno v nabiralnik. Artikel je bil malo večji vžigalnik (butane torch) vključno s plinom. Me čudi, da ga niso razbili ali pa v imenu varnosti izpraznili.

Drugače pa od 10-letne ga naročanja iz AE vem, da lažejo kot svinje glede lokacij pošiljanja, zanimale so me samo osebne izkušnje, če bo ta tracking šel čez carino brez stroškov ali ne.

val46 ::

Luxemburg(LU), Nizozemska(NL) in Madžarska(HU) končnice pri sledilni številki so od vedno bile neproblematične glede naše carine. Problem nastane, ko se za končnico pojavi SI ali VU. Takrat si lahko prepričan, da bo pristalo na naši carini.

Sharp999 ::

Ali je že kdo naročeval kakšne večje stroje (delovne) kjer se giblje cena od 1500€ naprej recimo ? Kakšne so vaše izkušnje?

tin01 ::

Naročujem baterijo za laptop.
Sellerji ponujajo 3 možnosti poštnine :::

1. YFH Special Standard
2. Seller Shipping Method
3. Free (tudi Sellers shipping method)

Kaj izbrati, da bo prišlo brez dodatnih dajatev ?

T

Jst bi rekel da sigurna ni nobena od teh treh. Za slednje dve sm prepričan, ker ti bo prodajalec itak poslal z najcenejšo-ponavadi China post, kar gre z ladjo preko Vanatuja ponavadi. Za prvo pa priznam da prvič slišim. Oziroma videl/slišal sem že, ampak nikdar koristil, tako da ne bi vedel za sigurno.

Ali je že kdo naročeval mini bager 1t iz kitajske? Postopki, pričakovanja, cena poštnine, davkov,...?

tin01 ::

Še to : prva opcija je cenejša od druge in ima celo tracking...

T

To je link ::: https://www.aliexpress.com/item/1005007...

Samael ::

Jaz tudi menim podobno kot val46.
Baterija in navedene možnosti pošiljanja... če ti bo tole prišlo brez posredovanja naše carinske pošte, boš imel izredno srečo. Nekje v sebi pričakuj dodatne stroške.

Se pa mogoče glede na ceno originalnih baterij vseeno izplača.
3,25 eur te bo prišlo neposredno carinsko zastopanje če boš plačal preko spleta (ali poštarju 4,75 eur), medtem ko je 22% DDV-ja loterija. Če bo pošiljatelj pravilno izpolnil IOSS deklaracijo ponovnega obračuna ddv-ja ne bo.
Samael != Samuel

amacar ::

Jaz sem lani dvakrat vzel seller shipping (ker ostalega ni bilo na voljo) in mi je obakrat šlo mimo carine (1x baterija za laptop in 1x baterija za sesalec).

Daniel ::

Trenutno imam en zanimiv primer, kjer je v večjem paketu v katerega so nametali več manjših naročil in dali na vse skupaj eno tracking številko, manjkal en od malih paketov. In oni zavrnejo refund z razlogom, da je bil paket dostavljen. Logično, da je bil po tracking številki dostavljen, nikjer pa ne predvidijo, da ga sploh ni bilo v večjem paketu. In potem v zavrniti refunda napišejo, da naj kontaktiram dostavno službo in preverim kje je manjkajoči paket iz dostavljenega paketa...Logika jim ravno ni močna stvar. Live agent chat je pa tudi zgolj pogovor z botom, lahko ga vlečeš v nedogled z 0 efekta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Sem imel več takih tak primerov letos in je brez problema bilo refundano; dal sem sliko vseh stvari v združenem paketu in napisal, da ena stvar manjka. Če že na začetku ne da odločanja AE, daj sam "ask Aliexpress to step in". S prodajalci ne boš nič dosegel (npr. tu kljub "Express One je priznal" vseeno tečnari naj preverim)

Večinoma kar takoj odobrijo refund, včasih pa ti dajo status invalid in moraš počakati 1-2 dni. Pri čakanju je dobro, da kot "additional proof" še enkrat z drugimi besedami napišeš za kaj se gre.

Daniel ::

Problem je, da tega nisem pričakoval in nisem slikal paketa in paketov v njem. Od takrat slikam vse. Sem pa dal kar takoj na AE, s prodajalcem sploh nisem kontaktiral, ker je AE tisti, ki pakete na neki točki združi in pošlje pod enim trackingom. Trenutno je refund še zmeraj zavrnjen.

A je že kdo uvozil mini bager 1t iz aliexpressa ? Kako je potekalo, carine, davki,...?

Okapi ::

Če pride prek Madžarske, ti ga poštar pred vrati pusti.:))

fikus_ ::

Na YT je nekaj pričevanj Usa državljanov na temo uvoza strojev.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Še ni noben v SLO naročil bagra? :D

fikus_ ::

Tu na ST kot kaže ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

MIHAc27 ::

Sharp999 je izjavil:

Še ni noben v SLO naročil bagra? :D

Kupi pa poročaj... eden more biti prvi. Jaz sem največ dal za eno kamero 350€... dražjih stvari raje ne kupujem, saj nikoli ne veš, kaj bo z garancijo. Pa za pošiljanje na kitajsko, boš plačal 10x več kot oni do sem.

miko22 ::

Jaz sem kupil pred leti pogon za drsna vrata. Dal sem 120€, ko je pri nas stal enak 400€
Še zdaj dela kot urca. Upam, da še dolgo.

Motion ::

Ponovem je 15E meja na choice da ni poštnine :|

rkobarov ::

kaj slučajno kdo pozna kakšno stran, ki svetuje dobre produkte na aliexpress?
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

Samael ::

Mislim, da to nima prav dosti smisla (iskati na splošno). Blogerji, vlogerji itd. predstavljajo artikle zato, ker od prodaje dobijo odstotke (affiliate marketing), ne zato, ker bi bili ti izdelki nujno dobri zate. Izdelek dobijo na test, nato pa ga, eni bolj, drugi manj realno-kritično, pohvalijo.

Izjema je, kadar te zanima točno določen artikel in si želiš prebrati čim več recenzij, si ogledati čim več slik ter po možnosti dobiti še kakšen kupon za popust. Takrat pač... googlaš.
V skladu z mojimi interesi včasih pogledam na https://couponsfromchina.com, če imajo kupon za točno določen izdelek, ki ga želim. Da bi pa na splošno iskal priporočila za dobre produkte? To ni nič boljše od klasičnega akviziterstva. Tovrstne strani ne obstajajo zato, da boš ti dobil "dobre produkte" ampak da te bo nekdo nagovoril, da kupi to ali tisto, pa hkrati ob tem sam zaslužil nekaj % od prodaje.
Samael != Samuel

Jaz sem v eni taktični (vojaški stuff) skupini... problem je tudi, ker se cena za EU in USA razlikujejo.

recmajkemi ::

rkobarov je izjavil:

kaj slučajno kdo pozna kakšno stran, ki svetuje dobre produkte na aliexpress?

Včasih se najde kaj na https://www.reddit.com/r/aliexpressfind...
Drugače se pa strinjam s Samaelom kupovati le zaradi kupovanja zgrešeno. Če pa dobiš idejo za kak izdelek pa bi ga imel in se ti ne mudi je Alix & podobno čisto primerna stran.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

neosonic ::

Na aliexspresu sem naročil neki cheap zunanji disk za 40e, ki je deloval natančno en dan. Sem napisal reklamacijo, vse poslikal, posnel in so zahtevali, da pošljem produkt nazaj, kar sem tudi storil. Potem dobim informacijo, da je refund zavrnjen in da je request complete. Sedaj se niti ne morem več pritožiti na to. Še lahko kaj storim?

Zimonem ::

Ne veliko, si poslikal tudi embalažo za dostavo. Sicer pa vsaj tukaj objavi za katero trgovino gre.

Diskov, usb ključkov sam ne kupujem več... preveč goljufov, pa tudi... sej so pri nas že dovolj poceni. Ko so bili SSD še dragi, sem kupil 2. En delal več let. Drugi crknil v 3 mesecih (so mi ga pa reklamirali) Zamenjani je tudi kar nekaj časa delal... kasneje menjan za večjega

neosonic je izjavil:

Še lahko kaj storim?

Pobereš vse dokaze in zahtevaš chargeback na banki, je pa potem 99% verjetnost, da dobiš ban. Kaj boš naredil je odvisno od tega, če ti je več vredno nadaljnje nakupovanja na AE ali pa 40€. Drugače pa nasvet za prihodnost - karkoli v zvezi s pomnilnikom (hdd/ssd-ji, pomnilniške kartice, usb ključki, itd.) se tam ne kupuje...ali dobiš (napol) zanič stvar ali pa fake.

Sam sem imel letos problem, ko še en mesec po uspešnem refundu za cancel takoj 5min po naročilu ni bilo vrnjenega denarja. Si lepo sprintam tisti "proof of refund" z ARN številko in grem na banko do osebnega svetovalca, ki mi potem pove, da tega ARN-ja sploh ni v sistemu. Je hotel sprožiti chargeback, a sem ga zaradi garantiranega bana s trgovine ustavil...naj si Jack Ma tistih 15€ nekam zatakne.

Zimonem je izjavil:

Ne veliko, si poslikal tudi embalažo za dostavo. Sicer pa vsaj tukaj objavi za katero trgovino gre.

Hvala vsem za pomoč.
Bom kar pozabil na ta denar, saj ni veliko, je pa nekaj... Gre pa za 18liu store.

karafeka ::

neosonic je izjavil:

Na aliexspresu sem naročil neki cheap zunanji disk za 40e, ki je deloval natančno en dan. Sem napisal reklamacijo, vse poslikal, posnel in so zahtevali, da pošljem produkt nazaj, kar sem tudi storil. Potem dobim informacijo, da je refund zavrnjen in da je request complete. Sedaj se niti ne morem več pritožiti na to. Še lahko kaj storim?

A to si se s prodajalcem menil? ker prodajalci prvo kar zahtevajo je vračilo izdelka, ki pa ga nihče ne vrne, ker je predrago. Če že ni prepozno, vključi zraven aliexpress, oni ponavadi vrnejo kupnino ali pa del. Pa prej si daj kake drage artikle v shopping cart, da bodo videli, da si resen kupec. :).

Ja, s prodajalcem.. Finta je, da je še on plačal stroške pošiljanja nazaj, ampak potem so mi brez obrazložitve zavrnili refund.

mat11 ::

Nikdar z prodajalci vedno z Aliexpressom.
mat

Itak. To je blo že vsaj 100x povedano v tej temi. Prodajalca boli K zate. On je s prodajo zaslužil, drugo ga ne zanima več. Vsaj 95% pridajalcev na AE. Vedno se odpre dispute na aliexpressu, pol že oni kontaktirajo prodajalca, če je potrebno. Jst sm na tak način še vedno dobil vrnjeno kupnino, ali vsaj del le te, pa še nikdar nisem rabil ničesar nazaj pošiljat.

NekdoPach ::

Kdaj se splača kupovat na AE kar se tiče popustov, t.i. Super Deals, ali je to čist odvisno od izdelka?

dr.Akula ::

Mislim da je začetek meseca po en teden (nisem zares spremljal, naj me kdo popravi če se motim) + kakšna sezonska zadeva. Ampak niso pa vsi izdelki zajeti v to. Pri tistih ki bodo zajeti ti že par dni prej timer odšteva kdaj bodo znižani in kakšna bo cena.
ni podatka

DejchSLO ::

kok časa približno traja, da prispe pošiljka, če ima choice dostavo?

Če je samo en artikel, kar hitro. Tam nekje med 10 in 14 dni recimo, lahko še prej. Če pa naročiš več artiklov, traja ponavadi kak dan dlje, ker čakajo v skladišču, da dobijo vse artikle in jih potem pošljejo kot en skupni paket. Vsaj take izkušnje imam jaz v zadnjem letu.

AE in Temu imata non stop neke popuste. Če so pri AE na voljo kupončki (Npr 5$ manj pri nakupu za 40$) potem ravno so.

Glede hitrosti pošte... ja Choice 14 dni in je skoraj zagotovo že v nabiralniku. Temu ti celo garantira, ali vrne 5€. Do sedaj sem samo 1x ali 2x dobil teh 5€, zamudili so pa samo kak dan ali dva max (še to enkrat zaradi naših praznikov). Tudi običajna pošta... že dolgo nisem nič čakal več kot 1 mesec.
Kje so časi, ko 2 meseca paketa nisi dobil. Če je bilo kitajsko novo leto pa vsaj 3

Dva artikla sem naročil za kopalnico pač un nosilec za tuš zaveso in zaveso. Sicer je ponudnik drugačn ampak so oboje na1x poslali. tko da očitno bom oboje dobil na isti dan.

a mislite, da je na aliexpressu mogoče naročit built it yourself multimeter, jaz ga nisem našel. Edin k sm ga našel je iz ameriškega amazona, nek elenco. Mal bi sestavljal, pa tud stari mi je crknil, in ja vem, da je ceneje pač že sestavljenega kupiti. mal se mi sestavlja pa lota. :D

https://vi.aliexpress.com/item/10050059...

Kaj kitajc nima. Drugače pa poiščeš shemo, nabereš komponente,...

thanks stari sm naroču. to me bo zaposlilo za neki časa, tud če ni nek hud multimeter.

Ta mesec sem pa naročil kar 7 stvari. Nikol nism tok naročil. 2 stvari za tuš, držalo za zaveso in zaveso, scart kabl za ps2 k je orginal začel neki štrajkat, pa kar 4 DIY kite za sestavt in zlotat (to za hobi, itak je vsaka stvar smešno poceni) in sicer osillioscope, multimeter, power supply pa signal generator. komi čakam, da začnem sestavljat in lotat, to je edn najbolj pomirjajočih opravil.

Ganon ::

Zelo zadovoljen zadnje čase s hitrostjo dostave. Naročil prejšnji petek, paket je že tukaj, bo v paketomatu čez par ur.

shadow7 ::

Če kdo kupuje za firmo - Aliexpress je ukinil možnost DL računa za kupljeno. Kontaktiranje vsakega prodajalca posebej je sicer možno, a zelo zamudno. Sploh, če je na drugi strani Aliexpress bot in sploh ne prodajalec/njegov bot.
««
199 / 200
»»