Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress

Zimonem ::
V opisu se najde tudi tole
Q:Can It Be Transported To My Door? I Want To Get My Favorite lawn mower Soon?
A:Of Course, My Friend, This product is customized. After placing the order, please contact our customer service to confirm the order information.The price of the product is the ex-factory price. Because the volume and weight of the goods are relatively large. We can only choose sea freight. We can deliver to your nearest ocean port. The buyer is responsible for customs clearance and payment of taxes. Of course, we can provide customs clearance and door-to-door delivery services in North America, Europe, Australia, Southeast Asia, and other regions. That is, DDP or DDU mode. Please contact customer service for details
Q:Can It Be Transported To My Door? I Want To Get My Favorite lawn mower Soon?
A:Of Course, My Friend, This product is customized. After placing the order, please contact our customer service to confirm the order information.The price of the product is the ex-factory price. Because the volume and weight of the goods are relatively large. We can only choose sea freight. We can deliver to your nearest ocean port. The buyer is responsible for customs clearance and payment of taxes. Of course, we can provide customs clearance and door-to-door delivery services in North America, Europe, Australia, Southeast Asia, and other regions. That is, DDP or DDU mode. Please contact customer service for details

wqerfg ::
Ta primer, pošiljanja preko Vanuatu je posledica metode pošiljanja prodajalca, kjer je več možnosti free shippinga in prodajalec na koncu pošlje preko njemu najugodnejšega agenta, to je po navadi Sunyou, ki je na naši črni listi. Cainaio economy gre vedno preko HU.Kitajski lokalc Sunyou pa preko Vanuatu na našo PS.Jaz raje doplačam par centov za Cainiao saver pa sem miren za dostavo.
Ha ha tudi jaz sem danes prejel podobno zadevo. Bom pustil prascem na carini 16 dni pa bodo sami poslali nazajUuuuu ja prasci ker ne pustijo švercerjev na miru
Tukaj je prodajalec baraba, ker je obračunal ddv in ga zadržal zase. Ni IOSS številke.
Sicer dokaj stara objava, ampak dosti naročam na AE in bom dodal nekaj.
Danes sem preje sms od carine za kr nek paket, opis v smislu "torba iz blaga". 10. decembra sem naročil spodaj prikazano kitajsko lepilo, ki je sicer res super epoxy, verjetno moje najljubše lepilo sploh za uporabo. Ampak sem cheap fuck izbral free shipping namesto da bi vzel prek choice - pri lepilih in tekočih gumah za izolacijo so vedno problemi iz kitajske, ne vem zakaj, mogoče mislijo da hočem uvozit fentanily ali kaj.
Choice pride včasih celo v 8 dneh, mislim da sem enkrat celo oddal naročilo v nedeljo in dobil v petek - like the fuck. No v tem primeru je šlo preko Cainiao Super Economy for Special Goods
Sicer sem naročil 2 različni lepili, bo pa še za videti če so ju poslali skupaj. AE mi je sicer že oba orderja refundal tako da bom pač plačal te 4EUR za uvoz.
Sicer zdaj vidim da imajo še eno opcijo pri pošiljanju ampak za 4EUR lepila res ni vredno še enkrat toliko doplačat za poštnino. Je pa se aliexpress malo razvadil pomoje ker kr scammajo in dinamično spreminjajo cene ko jih imaš v košarici en čas.
Edit: poudarek na tem da enako kot v citiranem primeri gre za pošiljatelja
PO BOX EK8114
VU, VANUATU
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: wqerfg ()

wqerfg ::
mrTwelveTrees je izjavil:
Dejte mi povedat, jaz sem prepričan da je tole nategun (sicer je garancija od AE, da vnejo denar, samo vseeno)
https://www.aliexpress.com/store/110446...
Nateguni so tudi na aliexpress, if it sounds too good to be true ...
Nekaj časa je artikel sicer bil dostopen na strani pa vseeno se mi je zdelo možno da bi za 100e prodajali takšno tekalno stezo. Sem pa kasneje naročil za 175€ na amazon.de in je čisto kul. Edino v vednost da so kr ozke in je vseeno malo nerodno za hodit, proti full size oz. ful WIDTH.
V glavnem, prodajalec je zgleda ok, 5 zvezdic ali whatever, tudi imel neke legit artikle prej, pol pa ta scam z napačnimi tracking številkami ki so bile pač kr nekaj, in potem tudi da je pošiljka bila dostavljena (na slovaškem). Aliexpress refundal brez problemov ampak ne vem kaj je tu point za prodajalce ker itak ne dobijo pol tega keša nazaj ... Dvomim da bo kdo pozabil na nakup tekalne steze. Ajde recimo če si milijonar in naročaš res ful ampak pol ne naročiš tekalne steze za 100e ... In eventuelno je bilo dosti reviwov na strani artikla da ni nič prišlo in 1 zvezdica itd. in so prodajalca pol tudi skenclali iz aliepressa.

Lepila, kar je v praških , pastah etc... vse dolgo traja. Že na katoliški carini dolgo časa traja , da sproceairajo zadevo. Pa naj gre za teflon prah ali pa diamante.

Ales ::
... ne vem kaj je tu point za prodajalce ker itak ne dobijo pol tega keša nazaj ...
Najverjetneje so mu vdrli v account in poskusili izpeljati prevaro s "pomočjo" prodajalčevih dobrih ocen iz preteklosti. Se dogaja tudi prodajalcem na Amazonu.
Običajno so to prodajalci, ki so nekaj časa neaktivni in ne opazijo takoj, da je nekdo vdrl v njihov račun.

VIP58 ::
Hvala vsem, kateri se zabavate z kosilnico
Poizkušam več zvedeti od kitajca, nekako se izogibajo kontaktom preko sporočil na AX. Dobivam zelo skope odgovore. Poslal sem jim povpraševanje še na mail. Poročam, če izvem kaj uporabnega.

Too much of everything is just enough.

darkolord ::
Ampak sem cheap fuck izbral free shipping namesto da bi vzel prek choice - pri lepilih in tekočih gumah za izolacijo so vedno problemi iz kitajske, ne vem zakaj, mogoče mislijo da hočem uvozit fentanily ali kaj.Lepil ne pustijo na letalo, zato praktično nikoli ne moreš izbrati Choice ali AX Shipping, ampak samo Cainiao for Special Goods ali kakšno podobno alternativo, ki gre z ladjo.

BladE_ ::
Hvala vsem, kateri se zabavate z kosilnicoPoizkušam več zvedeti od kitajca, nekako se izogibajo kontaktom preko sporočil na AX. Dobivam zelo skope odgovore. Poslal sem jim povpraševanje še na mail. Poročam, če izvem kaj uporabnega.
Sicer na Alibabi ampak sem jih kontaktiral cca 10, cene sem že navedel.
Akcija - Reakcija

Na Alibabi so cene nekaj višje, plus transport 500€, plus dajatve. Tako da, okrog 1500€...

Aliexpress je "mini" Alibaba, zakaj bi bile cene višje? Mislim 500€ definitivno ni, ker že sam motor pride cca 200-400€.
Akcija - Reakcija

Shipping je nad 500€ na Alibabi, kosilnice pa nisem našel pod 500€. Nisem zelo podrobno brskal...
Na AX sem najcenejšo našel za 350€, brez Vat. Za shipping pa še čakam odgovor.
Na AX sem najcenejšo našel za 350€, brez Vat. Za shipping pa še čakam odgovor.

Po drugi strani glej tudi, koliko jih je bilo prodanih in odziv strank. Saj dobiš denar nazaj, samo zakaj bi nekomu deponirali ne tako majhen znesek. Je pa zanimiva štorija, tudi jaz sem se šel parkrat to ampak .... Enkrat na deset naročil ko je izgledalo predobro.

Dobil suhoparen odgovor, ponudbe pa ne pošljejo.
"To be precise, the price we offer on Global Express is merely a deposit. This is because we deal with customized products. Due to the variations in shipping addresses, the prices may differ accordingly."
"To be precise, the price we offer on Global Express is merely a deposit. This is because we deal with customized products. Due to the variations in shipping addresses, the prices may differ accordingly."

Dobil suhoparen odgovor, ponudbe pa ne pošljejo.
Ti skušam dopovedati, da to ni realna cena ampak nekako ne razumeš.
Akcija - Reakcija

Meni je tole o ceni zelo jasno, poskušam razvozlati, kakšna je končna cena.
Zato jim pa težim, da razkrijejo način dela. Ker tole na AX ni običajna praksa.
Zato jim pa težim, da razkrijejo način dela. Ker tole na AX ni običajna praksa.

BorutK-73 ::
Ali ma kdo izkušnje z nakupom kosilnice iz AX?
Iščem nekaj podobnega temu
Pri nas jh prodajajo po 3500€. Nekako mi ni za dajat toliko denarja za ropotuljo. Kitajc jih prodaja po 500E VAT included.
Torej mi ostane za plačilo še carina in stroški uvoza, ali sem kaj spregledal?
Te trgovine so nateg. Realne cene dobiš na https://www.made-in-china.com/productdi...

Ne, več kot očitno ti ni jasno! Večkrat sem ti povedal dejstva pa se si se še kar branil in še vedno se. Če bi napisali 50€ bi tudi zagrabil z veliko žlico? Vidiš, da gre za nek "nateg" pa še vztrajaš???
Akcija - Reakcija

Technics ::
AliExpress standard shipping - Cainiao,sem naročil par stvari in so kr eni trackingi,ne piše HU na koncu tracking številke.je možno da ne gre več vse preko Madžarske in da dobijo naši Kekci na carino??
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ivi ()

lolipop2 ::

Daniel ::
Zadnja dva meseca sem naročil kar nekaj robe za elektroniko in popravilo elektronike, sem pa pri vseh pazil, da je bil pošiljatelj Aliexpres. Cainao mislim, da je nekaj drugega. Vsi paketi doslej so prišli z ExpressOne, torej preko HU, nekaj pa jih še čakam.

tureavanture ::
Prejšnji teden sem naročil železno zaščito motorja iz rahlo "sumljive" spletne strani, sem pa uporabil Paypal. Poslali so mi številko GLS, na GLS sledenje piše so paket prevzeli (v Romuniji, ki je menda EU), sedaj pa paket že nekaj dni stoji na Madžarskem.
Danes prejel iz uvozne pošte sms sporočilo, da je prispel majhen paketek iz Vaunatov PO BOX EK8114 v vrednosti 1 euro. Nikjer drugje nisem nič naročeval, nobenega drugega paketa ne pričakujem.
Kolikor sem bral na forumih, je naša uvozna pošta za pakete iz aliexpresa in ostalih držav 3 sveta na madžarskem.
Ali je možno, da gre za nategavščino, kaj predlagate da storim (razen da počakam še kak teden, pa da vidim če se bo paket na GLS-ju zganil)?
Danes prejel iz uvozne pošte sms sporočilo, da je prispel majhen paketek iz Vaunatov PO BOX EK8114 v vrednosti 1 euro. Nikjer drugje nisem nič naročeval, nobenega drugega paketa ne pričakujem.
Kolikor sem bral na forumih, je naša uvozna pošta za pakete iz aliexpresa in ostalih držav 3 sveta na madžarskem.
Ali je možno, da gre za nategavščino, kaj predlagate da storim (razen da počakam še kak teden, pa da vidim če se bo paket na GLS-ju zganil)?

azislo ::
Tudi jaz sem dobil podobno pismo od carine danes, vse kar sem naročil je bilo večje in od Aliexpres Choice, očitno gre za nateg. Na sliki je navaden mini vrečka-paket.
Pošiljatelj
PO BOX EK8114
VU, VANUATU
Stroški pošiljanja
1,00 USD
Teža
0,007 kg
Carinska izjava
Customs declaration
CN22/23
Opis blaga
Outdoor products1005007716288159
Pošiljatelj
PO BOX EK8114
VU, VANUATU
Stroški pošiljanja
1,00 USD
Teža
0,007 kg
Carinska izjava
Customs declaration
CN22/23
Opis blaga
Outdoor products1005007716288159
Zgodovina sprememb…
- spremenil: azislo ()

GrimReaper3 ::
No nateg ravno ni, ker pri meni se je opis ujemal s tem kar sem mislil, da se je že izgubilo, poslali so 19.11.2024. Ampak niti ne rabim, sploh ne po taki ceni, ko gre še čez carino, tako da sem dal raje da pošljejo nazaj.
Če je na tvoj naslov, je 100% paket zate, verjetno sta oba vmes že pozabila da sta to naročila.
En paket ko sem enkrat mislil da se je izgubil, je bil pa v večji vreči paketa katerega nisem odprl 7 mesecev od prejema.
Tako da kakor so majhni paketki, začuda se niti eden ne izgubi. Če že kaj, bi zajebal šele na koncu ExpressOne, ker enkrat je dal kar eni drugi ženski paket, pa je potem prinesel nazaj zalepljenega. Pa zadnje čase pušča kar na ograji, da potem pada na tla.
Če je na tvoj naslov, je 100% paket zate, verjetno sta oba vmes že pozabila da sta to naročila.
En paket ko sem enkrat mislil da se je izgubil, je bil pa v večji vreči paketa katerega nisem odprl 7 mesecev od prejema.
Tako da kakor so majhni paketki, začuda se niti eden ne izgubi. Če že kaj, bi zajebal šele na koncu ExpressOne, ker enkrat je dal kar eni drugi ženski paket, pa je potem prinesel nazaj zalepljenega. Pa zadnje čase pušča kar na ograji, da potem pada na tla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()

_Denny_ ::
Naročena je bila ta zadeva, poslano naj bi bilo iz Francije preko La Poste, tracking pa kaže to:
Stvar se bo ustavila na naši carini, ne?
Stvar se bo ustavila na naši carini, ne?
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

MIHAc27 ::
Včasih kitajčki lažejo, da je iz EU skladišča.... Sploh na ebayu.
sej lahko vedno zavrneš, če bodo želeli preveč carine (verjetno 2-3€)
sej lahko vedno zavrneš, če bodo želeli preveč carine (verjetno 2-3€)