» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
40 / 196
»»

petrcanec ::

Zanimivo je to ker vs eostale paketke sem dobil takoj naslednji dan.Razumem da čez vikend ni nič,vendar je tole bilo sprejeto 3.5. torej četrtek in sem pričakoval na prejšne izkušnje da bo tu v petek,glede na to da je paketek ki je prispel v Lj 2.5. bil naslednji dan že pri meni.Ravno pa sem dobil obvestilo da je danes še eden prispel v lj in bom videl jutri ko pride poštar ali ga bo prinesel ali ne.Če prinese tega ki je prispel danes potem ne vem kaj je z onim ki je prišel že zadnjič torej 3.5.

mulc007 ::

Naročil sem neko stvar za par evrov in prodajalca opozoril naj pravilno izpolni obrazec CN22.
Danes je napisal da je bil paket pravkar poslan in ker sem izbral ekonomično pošiljko, na pošiljki ni tracking number. Ali to pomeni da gor tudi ni obrazca CN22 in bodo komplikacije s carino?

darkolord ::

CN22 mora biti v vsakem primeru

petrcanec ::

Zadeva je sedaj taka in bom potreboval vašo pomoč oz izkušnje kaj naj naredim.Pošiljka je včeraj prispela na uvozno izmenjalno pošto v LJ in danes sem jo že prevzel.Prav tako kot vs eostale pošiljke od prej povsem normalno.Zataknilo se je pri pošiljki z datumom 3.5. ki je prispela v LJ od tam naprej ne več.
Ravnokar sem poklical v Lj na pošto na številko za pomoč v vezi pošiljk z tujine in mi je preverila Tracking številko ki ji kaže isto kot meni da je pošiljka prispela 3.5. v lj od tam naprej pa sledi o pošiljki ni več.Rekla je da s eje verjetno pošiljka izgubila.In da naj zdaj kontaktiram pošiljatelja češ da paketka nisem dobil in da naj zahtevam da še enkrat pošljejo.Sedaj ne razumem tega kaj in kako.Če je pošiljka prispela v Lj in se je izgubila v Lj zakaj je sedaj kriv pošiljatelj in kako naj od kitajca zahtevam da mi še enkrat pošlje.Ne vem kaj naj sedaj v vezi tega naredim.Hvala za pomoč.

Okapi ::

Nič ne kompliciraj. Počakaj še nekaj časa in če ne boš dobil, sporoči prodajalcu, da nisi dobil. On mora urejati stvari glede izgubljenih pošiljk, ne ti.

Mare2 ::

petrcanec je izjavil:

Zadeva je sedaj taka in bom potreboval vašo pomoč
+

petrcanec, a ti sploh prebereš naše odgovore? :) LOL

BorutK-73 ::

Za pakete iz kitajske je treba imeti veliko POTRPLENJA!!! Moj Siren 2 je imel zadnji vnos v tracking 13.4 da je že v Slo, prišel je pa do mene po 1 maju.:))

matobeli ::

Eh, kitajci rabijo minimalno 14dni, če imaš res srečo. 3 tedne je nekje povprečje, ni pa nič nenavadnega če je čez mesec dni na poti. Če pravi tracking drugač in nisi plačal neke hude poštnine je pač fejk tracking.

Seveda je treba upoštevati praznike.

pirx ::

Heh, jaz pa sem tuhtal, da bi naredil spletno trgovino pri nas in ob nakupu pošiljal izdelke direktno iz Kitajske. To že počnem s spletno trgovino v US in imam zanesljive dobavitelje, ki kupcu zadevo dostavijo v max. 12 dneh. Mislite, da bi takšen dropshipping deloval pri nas?

Ales ::

Sprašuješ če je dostava v 12-ih dneh folku ok? In potem še jajcljanje s carino? Kdo ve. Odvisno od tega kaj prodajaš, za kako ceno in kako boš folku razložil kaj vse jih čaka ob nakupu. Kako vezo ima to z Aliexpress...?

hotig ::

Meni se pa zdi, da je pri nas (v Sloveniji) največji problem s PS oz. s poštarji! Meni se nenehno dogaja, da poštar sam podpiše pošiljko in jo zatlači v nabiralnik (ko gre za male pošiljke). Ravno včeraj (8.5.) sem pa dobil pošiljko, ki jo je poštar sam podpisal in vstavil v sosedov nabiralnik (3.5.). Potem me je pa Kitajec prosil, da potrdim prejetje pošiljke in sem se zadnja dva dneva oglašal na lokalnih poštah in njihovem skladišču. Na koncu se je vse lepo končalo, dobil sem original zapakiran paketek in stvar rešena.
Ampak vseeno se mi zdi, da poštar nebi smel sam podpisovat pošiljk in jih puščat "naokoli"!

Čisto prav se ti zdi. Ukrepaj, pa ne na Slo-techu, sicer naslednjič ne bo nič drugače.

BuDi79 ::

pirx je izjavil:

Heh, jaz pa sem tuhtal, da bi naredil spletno trgovino pri nas in ob nakupu pošiljal izdelke direktno iz Kitajske. To že počnem s spletno trgovino v US in imam zanesljive dobavitelje, ki kupcu zadevo dostavijo v max. 12 dneh. Mislite, da bi takšen dropshipping deloval pri nas?
Kar nekaj firm je že, ki delujejo prek prikritega dropshippinga. Pač "dobava v 45 dneh". Če carina ni v naprej plačana potem brezveze.

@Ales
Ja, to sem zdaj prebral, da so začeli cariniti vse, kar prihaja iz Kitajske. Odpade ta poslovni model. To pa sicer tako poteka, da postaviš trgovino z izdelki iz AliExpress, ko nekdo kupi izdelek pa ti zadevo naročiš na AliE in pošlješ kupcu na domač naslov.

Sicer so izdelki tako res dražji, vendar se potem ne ubadaš s prodajalcem iz Kitajske, ampak s trgovcem, ki ta produkt prodaja. V mojem primeru (US trgovina) lahko zagotovim hitrejšo dostavo in kvalitetne produkte, torej brez presenečenj.

@BuDi79
V SLO poznaš kakšen primer? Lahko se tudi carino kako vnaprej plača? Hvala.

jero_no1 ::

pirx je izjavil:

Ja, to sem zdaj prebral, da so začeli cariniti vse, kar prihaja iz Kitajske.

Kje si to prebral?
Kolikor sem bral, bodo z 2021 začeli OBDAVČEVATI vse pošilje, do takrat pa še vse po trenutnem modelu.

jero_no1 je izjavil:

pirx je izjavil:

Ja, to sem zdaj prebral, da so začeli cariniti vse, kar prihaja iz Kitajske.

Kje si to prebral?
Kolikor sem bral, bodo z 2021 začeli OBDAVČEVATI vse pošilje, do takrat pa še vse po trenutnem modelu.

Ups, pardon, res je 2021. Mislil sem, da bo že letos.

pirx je izjavil:

Lahko se tudi carino kako vnaprej plača?

Seveda se lahko. Uporabit moraš prevoznika (DHL, DPD, UPS ...), ki deluje kot špediter in vnaprej (na Kitajskem, v ZDA ali od kjerkoli pač dostavlja robo) pošiljatelju zaračuna stroške carinjenja in DDVja, potem pa v Sloveniji opravi vso birokracijo sam in dostavi robo neposredno kupcu, brez dodatnih stroškov.

tryhard ::

matobeli je izjavil:

Eh, kitajci rabijo minimalno 14dni, če imaš res srečo. 3 tedne je nekje povprečje, ni pa nič nenavadnega če je čez mesec dni na poti. Če pravi tracking drugač in nisi plačal neke hude poštnine je pač fejk tracking.

Seveda je treba upoštevati praznike.

6 dni za paket vreden nekje 25 eur.

Okapi je izjavil:

pirx je izjavil:

Lahko se tudi carino kako vnaprej plača?

Seveda se lahko. Uporabit moraš prevoznika (DHL, DPD, UPS ...), ki deluje kot špediter in vnaprej (na Kitajskem, v ZDA ali od kjerkoli pač dostavlja robo) pošiljatelju zaračuna stroške carinjenja in DDVja, potem pa v Sloveniji opravi vso birokracijo sam in dostavi robo neposredno kupcu, brez dodatnih stroškov.

Super, hvala za info!

Se je že komu zgodilo da je dobil eno naročilo dvakrat? Jaz sem danes dobil paket katerega sem že dobil pred slabim mesecem, škoda ko je samo za slabe 3€.:P

matobeli ::

Brez da bi odprl dispute? Waw! :)

BorutK-73 je izjavil:

Se je že komu zgodilo da je dobil eno naročilo dvakrat? Jaz sem danes dobil paket katerega sem že dobil pred slabim mesecem, škoda ko je samo za slabe 3€.:P

Za 3 EUR se tudi ne splača pošiljat nazaj, ker je poštnina 4 EUR. :)

matobeli je izjavil:

Brez da bi odprl dispute? Waw! :)

Ničesar. Še potrdil sem da sem dobil paket (prvega).

Mare3 ::

Meni so isto danes javili iz alieja da je pošiljka zadržana na carini. Naročilo identično kot že enkrat pred pol leta, dva štekerja za luči za 18,42€. Nikjer mi še niso javili ali potrebujejo kakšno dokazilo o nakupu. Mogoče še bodo...

Počakaj na kuverto iz Carine.

Na sledenje.posta.si lahko pogledaš, če je pošiljka res na carinski pošti.

Lahko tudi na spletni strani od carinske pošte vpišeš svoje ime in številko pošiljke in če je pošiljka že tam, lahko kar pošlješ podatke o nakupu, še preden dobiš obvestilo na dom.

Okapi je izjavil:

Lahko tudi na spletni strani od carinske pošte vpišeš svoje ime in številko pošiljke in če je pošiljka že tam, lahko kar pošlješ podatke o nakupu, še preden dobiš obvestilo na dom.

Ne priporočam. Tako bodo na carini takoj ugotovili, da pošiljatelj ni vpisal pravi podatek v CN22 (razlika je 3 EUR). In seveda zaslužili.

_Denny_ ::

Pošiljka je komaj dodana v sistem, ko že ugotovijo nepravilnosti oz. hočejo dodatne podatke. Z zavlačevanjem in čakanjem na obvestilo zgubiš samo čas in nič drugega...sploh, če so vmes vikend ali prazniki.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

St235 ::

Mare2 je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ne priporočam. Tako bodo na carini takoj ugotovili, da pošiljatelj ni vpisal pravi podatek v CN22 (razlika je 3 EUR). In seveda zaslužili.

Hoces rec ne bos mogel goljufat?

Tole mi vrže ko vpišemm na sledenje.posta.si:

08.05.2018
NLAMSE -
Oddaja pošiljke / prevzem pošiljke ob sprejemu

08.05.2018
NLAMSE -
Odprava iz izvozne izmenjalne pošte

11.05.2018
SILJUA -
Prispetje na uvozno izmenjalno pošto

11.05.2018
SILJUA -
Pošiljka zadržana na uvozni carini

14.05.2018
SILJUA -
Pošiljka zadržana na uvozni carini

Na carinski posti pa tole:
Pošiljatelj
N/A
KITAJSKA

Teža
0,445 kg

Carinska izjava
Customs declaration
CN22/23

Popis vsebine
SWITCHES

Skupna vrednost blaga
6,00 USD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare3 ()

Saj ti piše, da je zadržano...uploadaj dokazila in boš verjetno jutri že dobil, pri čakanju na pismo pa komaj konec tedna. Bo pa tu sigurno 5€ plačila, ker je med ~$22 in $6 prevelika razlika.

Pošta bi tudi lahko šla malo s časom in asociirala email z imenom in priimkom...itak ga je treba pri uploadu vedno vpisati. Tako bi lahko dobil obvestilo takoj, ko je pošiljka dodana v sistem.

Nikoli mi ne bo jasno zakaj je tukaj moja dolžnost plačati teh 5€ za njihovo kontrolo... Dolžnost prodajalca je napisati pravilno vrednost izdelka, v primeru da se ugotovi, da je napisal manj kot je sicer bi se moral kaznovati prodajalec in ne jaz kot kupec, ki nimam nič s tem in ne morem vplivati na to, kar bo on napisal na paket.

MIHAc27 ::

Saj zato se pa nekateri pritožijo in odprejo dispute. Kolikor berem velikokrat tudi dobijo povrnjeno. Še posebaj, če se je zahtevalo pravilen izpolnjen CN22 obrazec.

Drugače pa za nepravilnosti odgovarja carini najprej tisti, ki stvar uvaža, torej kupec. Naprej se pa lahko kupec pritoži prodajalcu, ker je poskušal goljufati.

Točno to bom tudi naredil v primeru da mi zaračunajo, kar mi verjetno bodo.

Mare3 je izjavil:

... nimam nič s tem in ne morem vplivati na to, kar bo on napisal na paket.

Ne kje pa. Kdo pa vpliva na to, kaj bo tvoj pogodbeni partner napisal na vajin paket, Sv. Jožef?

Dispute lahko odpreš, če si predhodno od prodajalca zahteval, da naj točno izpolni podatke, pa jih ni. Če pa nisi pa... lahko probaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Mare3 je izjavil:

Nikoli mi ne bo jasno zakaj je tukaj moja dolžnost plačati teh 5€ za njihovo kontrolo... Dolžnost prodajalca je napisati pravilno vrednost izdelka, v primeru da se ugotovi, da je napisal manj kot je sicer bi se moral kaznovati prodajalec in ne jaz kot kupec, ki nimam nič s tem in ne morem vplivati na to, kar bo on napisal na paket.

Hja žal, nas pač lažje kaznijo kot pa nekega tujca ~8500km stran. Lahko gledaš to tako: ustavijo te s službenim/najetim avtom s pokvarjenim števcem, ki kaže 20km/h premalo. Kdo bo dobil kazen, lastnik ali voznik? Kot voznik imaš celo dolžnost, da pred vožnjo preveriš, če je avto izpraven. Nekatere stvari nam niso všeč, je pa žal tako določeno z zakoni in jih ne moremo spremeniti.

Mimogrede, dispute kar pozabi (poglej si moj post s screenom na prejšnji strani)...sploh pa, če je prodajalec kak official store ali podoben težkokategornik, ki naredi na Aliju mesečno milijone prometa.

Tu ne gre za kazen, ampak za dodatne stroške, ki so nastali s tem, ker je dokumentacija nepopolna (ali lažna).

Kaj pa v primeru da je na paketu napisana ista vrednost kot tista ki sem jo plačal, oni pa so paket vseeno odprli, ker se jim zdi da je sumljiv? Še nekaj me zanima, kako se plača ta strošek carine?

Če je deklaracija izpolnjena pravilno in je vrednost blaga manjša od 22 eur, potem dobiš paket brez dodatnih stroškov.

Morebitne stroške plačaš poštarju ob dostavi.

Ok hvala za odgovor. Naslednjič bom kot kaže moral prodajalcu napisati naj pravilno izpolni podatke, da se bom.imel.na kaj zgovarjati. Bomo pač plačali teh par eur še vedno je veliko ceneje kot pri nas.

Mare3 je izjavil:

Kaj pa v primeru da je na paketu napisana ista vrednost kot tista ki sem jo plačal, oni pa so paket vseeno odprli, ker se jim zdi da je sumljiv? Še nekaj me zanima, kako se plača ta strošek carine?

Pri poštarju in pripravi osebni dokument.

Ve kdo mogoče kdo pri nas dostavlja za CNE Express? Tracking je 12-mestna številka brez črk.

Evo danes dobil sporočilo da je paket že pri poštarju in ga bom danes dobil. Od poslanih podatkov o dokazilu na carinsko pošto je minilo točno en dan, da so preverili in paket vrnili v dostavo. Me zanima koliko bo za doplačat. Kot sem gledal po tistem ceniku naj bi bilo 6€.

Mare3 je izjavil:

Me zanima koliko bo za doplačat. Kot sem gledal po tistem ceniku naj bi bilo 6€.

Ne vem, kaj si poslal na carino, dokazila za kakšno ceno?

Poslal sem jim pač screenshot kjer se vidi kaj sem naročil in koliko sem plačal. Cena se pač ni ujemala, na paketu 6$, plačano 18,42€.

mat11 ::

Lahko nič ali pa stroški pregleda.
mat

Ja po mojem bodo zaračunani stroški pregleda (6€).

DarwiN ::

5€, če si jim poslal screenshot preko spletnega portala
6€, če si jim poslal screenshot preko maila
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

mat11 ::

Ni nujno, jaz sem že tako parkrat dobil in mi ni bilo potrebno plačati nič. Mogoče je tudi odvisno od dobre volje carinika.
mat
««
40 / 196
»»