» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

Temo vidijo: vsi
««
206 / 206
»
»»

predi ::

Moje je prišlo kot običajno. 31.1. naročil 8 stvari, poslali so 2.2., 12.2. je bil paket pri meni. Uvoz je bil med 8.2. in 9.2.

Assass1n ::

Verjetno je ExpressOne zagužvan, nekaj paketov naročeno podobni čas sem dobil v 14dneh katere je dostavil DHL, enega od EO sem dobil po dobrem mesecu.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

buttcrack ::

kdaj je zdej ta deadline da bomo "oglobljeni"?

Ganon ::

buttcrack ::

tnx

mal špage še mamo :D

Technics ::

Kitajsko novo leto jebe,tak je isto vsako leto...pol marca pa se spet sprosti in gre hitreje skoz.

IMBB ::

blackbfm je izjavil:

in other words, kitajci brez eu potrošnikov crknejo

Amaterske kitajske firme brez strank crknejo, zahodni profiji pa preživijo brez proizvodnje in verjetno tudi brez strank, to je pravi biznis

enavlaka ::

Socialno podjetništvo FTV

stara mama ::

Tele napovedi dajatev (IOSS, carine, ipd...) zgleda vplivajo zelo pozitivno na promet kitajcev.
Vsi na zalogo naročajo robo, ki je ne rabijo.

Dokler pa oni dajejo uporabniško izkušnjo na prvo mesto (brez tega jim promet pade),
vrjamem da se za končnega potrošnika pri teh velikih trgovcih tud po 1. juliju ne bo spremenilo popolnoma NIČ.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Zakone so zlobirali veliki trgovci (kšeftarji) s kitajsko robo. Naj bodo carine in davki proporcionalni velikim, pa se lahko pogovarjamo, do takrat pa je to samo nateg in omejevanje konkurence.

jopar ::

Kako je kaj s dodatnimi stroški pri Aliexpress Standard For Special Goods? Opcijo imam tudi Special Line-YW, ki je sicer malenkost dražja.

Motion ::

Special Line-YW ni dodatnih stroškov in je relativno hitra, vsaj v mojem premeru kak mesec nazaj je blo tako,,,

jopar je izjavil:

Kako je kaj s dodatnimi stroški pri Aliexpress Standard For Special Goods? Opcijo imam tudi Special Line-YW, ki je sicer malenkost dražja.
Konec prejšnjega leta sem naročil neko mazivo in silikonski kit preko AE Standard for Special Goods in je šlo čez Madžarsko. Traja pa malo dlje od drugih AE variant (mesec).

predi je izjavil:

jopar je izjavil:

Konec prejšnjega leta sem naročil neko mazivo in silikonski kit preko AE Standard for Special Goods in je šlo čez Madžarsko. Traja pa malo dlje od drugih AE variant (mesec).

Če so lepila,kreme in ostale podobne zadeve obvezno preko choice(če je možno),vse ostalo ni ziher in ponavadi dobijo naši pajaci na carino.

mtosev ::

Imam eno vprašanje. SSD sem naročil preko AliExpress in sedaj mi status pri sledenju piše customs clearance started. A rabim jaz kaj narediti ali pa bo AliExpress to sam uredil? Thx
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

deskstar ::

Nič ne rabiš, par dni še počakaj. Javi prosim, če bo SSD ok in katerega si naročil.

Technics je izjavil:

predi je izjavil:

jopar je izjavil:

Če so lepila,kreme in ostale podobne zadeve obvezno preko choice(če je možno),vse ostalo ni ziher in ponavadi dobijo naši pajaci na carino.
Torej, da, takrat sem imel izbrane samo Choice izdelke, ampak ta dva sta šla preko omenjene dostavne storitve.

deskstar je izjavil:

Nič ne rabiš, par dni še počakaj. Javi prosim, če bo SSD ok in katerega si naročil.

Bom slikal ko dobim.

Zadnja runda brez carin in teženja

blackbfm ::

Če so lepila,kreme in ostale podobne zadeve obvezno preko choice(če je možno)

ta choice je navaden nateg (v smislu kvalitetnejše dostave)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Danes mi piše leaving customs, awaiting transfer. Izgleda, da bo paket kmalu pri meni. Bom slikal SSD ko ga dobim.

blackbfm je izjavil:

Če so lepila,kreme in ostale podobne zadeve obvezno preko choice(če je možno)

ta choice je navaden nateg (v smislu kvalitetnejše dostave)

Eh,vedno ko sem choice izbral sem dobil direkt domov,nikoli ni šlo do naših klovnov na carini.

ali papirji štimajo, ali pa ne.. in če ne, se bo na carini ustavilo. nima veze z izbranim načinom dostave

treba se je zavedat da je aliexpresss pravzaprav en prodajalec, skoraj vsa izbira je zgolj navidezna, prodajajo se eni in isti produkti na 1001 način iz istega skladišča:))

jest10 ::

Ne bluzi

blackbfm je izjavil:

treba se je zavedat da je aliexpresss pravzaprav en prodajalec, skoraj vsa izbira je zgolj navidezna, prodajajo se eni in isti produkti na 1001 način iz istega skladišča:))

Prava izbira je potem med evropskimi preprodajalci te iste robe, lahko izbiraš, štempelj katere znamke ti je bolj všeč in ali maš raje 300 % ali 500 % nabito ceno.

jaz bi tut prodajal robo v miljardnih zneskih brez carine in z vprašljivo skladnostjo, ampak nisem priviligiran kot aliexpres

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Kako brez carine? Ne opravijo carinjanje na EU tleh? Skladnost je pa podobna kot pri kupu ostale robe, ki ima naprintan China Export oznako a z EU cenami...

saj veš, oprostitev do 150 eur pa te fore

blackbfm je izjavil:

jaz bi tut prodajal robo v miljardnih zneskih brez carine in z vprašljivo skladnostjo, ampak nisem priviligiran kot aliexpres

Da proizvajajo ogromno robe, majo logistiko urejeno in se znajo neživljenjskim predpisom (za katere tudi strankam dol visi) izmikat ni privilegij, ampak plod trdega dela.

torej lokalna trgovina d.o.o mora za 1000 euro uvoženih usb kablov dokazat skladnost in plačat carine. aliexpresu pa ni treba, ker prodaja kable posamično direktno potrošnikom in je to **oproščeno** carine, kljub temu da jih proda za 10 mil eur

ni privilegij ne sploh ne

Zgodovina sprememb…

A lahko lokalna trgovina uvozi posamične USB kable? Komu sploh dokazujejo skladnost?

blackbfm je izjavil:

torej lokalna trgovina d.o.o mora za 1000 euro uvoženih usb kablov dokazat skladnost in plačat carine. aliexpresu pa ni treba, ker prodaja kable posamično direktno potrošnikom in je to **oproščeno** carine

Carine plačajo uvozniki, aex pač ni uvoznik in to verjetno tud ne bo postal in carin tudi ne bo plačal. To je dejstvo, ki velja za vse tuje prodajalce ne-uvoznike, ne pa privilegij. Privilegij so do zdaj kupci imeli, da so se izognili svojemu lupljenju, če že kdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

blackbfm je izjavil:

Simple, naredi si online trgovino izven EU, pa te ne bo EU zajebavala s carinami in svojimi predpisi, ker bo namesto tebe buzerirala tvoje stranke iz EU, toliko kot aliexpressove. To zgoraj so kar izpadi v stilu Trumpa.

Zgodovina sprememb…

A lahko lokalna trgovina uvozi posamične USB kable? Komu sploh dokazujejo skladnost?

komu dokazujejo skladnost - carini lol.. posamičnih kablov se nam ne splača uvažat, v eu nimamo slave laborja da bi prepeljali klump vreden liter bencina čez pol planeta kupcu v nabiralnik

Carine plačajo uvozniki, aex pač ni uvoznik in to verjetno tud ne bo postal in carin tudi ne bo plačal. To je dejstvo, ki velja za vse tuje prodajalce ne-uvoznike, ne pa privilegij

ja res je, uvozniki plačajo carine.. do zdaj so kupovali duty free domov v nabiralnik..to več ne bo šlo

Simple, naredi si online trgovino izven EU, pa te ne bo EU zajebavala s carinami in svojimi predpisi, ker bo namesto tebe buzerirala tvoje stranke iz EU, toliko kot aliexpressove. To zgoraj so kar izpadi v stilu Trumpa.

torej ukinimo varnost izdelkov, skladnost, zapremo trgovine in naročamo sam še od kitajca..what can go wrong..a res ne razumete strateških posledic takega početja

Zgodovina sprememb…

blackbfm je izjavil:

ja res je, uvozniki plačajo carine.. do zdaj so kupovali duty free domov v nabiralnik..to več ne bo šlo

Torej kot pravim, EU končni kupci so imeli privilegij cenejših nakupov, če kdo, zdaj pa mogoče ne več (ali pa samo malo manjšega), za prodajalce izven EU se ne bo direktno nič spremenilo. Čez 5 let bo pa verjetno spet novo kompliciranje končnim EU kupcem, ker konkurenčnosti s kitajsko še vedno čudežno ne bo.

blackbfm je izjavil:

torej ukinimo varnost izdelkov, skladnost, zapremo trgovine in naročamo sam še od kitajca..what can go wrong..a res ne razumete strateških posledic takega početja

Ne vem, če je to zelo strateško, da poslovanje znotraj EU tako zakomplicirajo, da začneš že samo lokacijo izven EU videti kot privilegij. To pač ni krivda kitajcev ali pa dejanski privilegij. Bolj strel v lastno koleno, kot se izkazuje.

Zgodovina sprememb…

blackbfm je izjavil:

komu dokazujejo skladnost - carini lol.. posamičnih kablov se nam ne splača uvažat, v eu nimamo slave laborja da bi prepeljali klump vreden liter bencina čez pol planeta kupcu v nabiralnik

Carine plačajo uvozniki, aex pač ni uvoznik in to verjetno tud ne bo postal in carin tudi ne bo plačal. To je dejstvo, ki velja za vse tuje prodajalce ne-uvoznike, ne pa privilegij

Me res zanima koliko trgovin pri nas ima to vse porihatno glede skladnosti,varnosti in Certifikatov,takšnih da dejansko veljajo,da certificirajo vsak izdelek posebej..verjetno tega nima noben..

nevem zakaj zagovarjaš/normaliziraš nižanje standardov :)) lej saj ni vse slabo kar je uvoženo, ampak pri izdelkih znamk ki so lokalno prisotne pa res nikoli nisem rabu menjat napajalnih kablov zarad smradu .. in take plastike gre tisoče ton skozi

Zgodovina sprememb…

Pa vendar pripeljemo ta isti "klump", ker v eu večine tega "klumpa" ne izdelujemo več. Le da ima potem ta popolnoma ista roba pri nas večkrtnik cene od kitajca. In to ne zaradi dokazovanja skladnosti carini, ampak ker preprosto lahko nastavijo tako ceno, saj jim sedaj še eu pomaga pri ohranjanju višjih cen. Razlika pa v žep.

vke4XC ::

Zanimiva tema, ne drznem si predvidevati na pamet ampak glede na EU odločitve (zamaški niso izvzeti)...
Da, trgovec, ki uvozi več kosov (npr. 100 USB kablov) v enem paketu, plača EUR3 carino samo na kategorijo (HS kodo), ne na vsak kos posebej, kar se razporedi na majhne stroške na enoto. Posamični kupec pa za en sam kabel v ločenem paketu plača polnih EUR3 + DDV, kar močno podraži poceni uvoz.

* Nova pravila carin (od 1.7.2026)
EUR3 pavšalna carina na vsako kategorijo izdelka (po 6-mestni HS tarifi) v pošiljki <150 EUR - npr. 100 enakih kablov = EUR3 skupaj. Različni artikli v istem paketu: večkrat EUR3 (npr. kabel + polnilec = EUR6). Velja začasno do 2028, ko bodo carine za vse pošiljke ne glede na vrednost; DDV ostaja (preko IOSS).

* Prednosti za trgovce, Trgovec lahko:
Uvozi v večjih količinah, plača eno carino in jo prenese v ceno (npr. 3 centi/kabel). Izogne se večkratnim EUR3 za posamezne naročila strank. Prevzame skladnost (CE, DoC), kar je obvezno ne glede na količino.

To res favorizira uvoznike pred direktnim nakupi, zaščiti EU trgovine pred "dumpingom".

val46 ::

A še niste dojeli, da je to "zaščita/preferiranje" trgovcev pred fizičnimi osebami? Kot je gor vke4XC napisal...nam, kot fizični osebi, ki rabi recimo en USB kabel na leto se to ne bo splačalo počet, en trgovec, ki jih pa že sedaj naročuje po 100kom+, bo pa to še normalno počel dalje, ker se mu ti trije euri razlike ne bodo poznali. Itak bodo dvignili ceno ne za 3 cente, ampak za kak euro s pretvezo, da kako so zdej oni bogi, k so jim nabili carino na vsak kos iz kitajske.
Če se komu da, naj si naredi screnshoot kake dumpling trgovine, kot kak gizmo in podobno, pa to potem primerja po uvedbi teh 3 eurov za vsak kos iz kitajske. Boste hitro vidli kako se bodo cene takrat dvignile napram sedaj. Pa že zdaj so marže da se ti sam smeje, če veš za kolk so oni to dobili.

delavec44 ::

Pa saj kitajci niso neumni. Bodo tudi sami začeli prodajati iz EU skladišč. Več in za nižjo ceno kot že dajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

vke4XC ::

Se strinjam, niso Kitajci tisti, ki so neumni... Ampak na rešitev je potrebno še počakati, trenutno se zagoto nakupuje več pod pritiskom. Tisti Super deals in Bundle deals so včasih ugodnejši kot Choice.

Prihodnost je v podjetjih katera poznajo kitajski trg in znajo poiskati kvaliteto,ter ločiti dobro od sranja(ki ga je več kot preveč)...in od takih želim kupovati,ne obični poceni retail drek ampak OEM kvaliteto ter kopije 1:1 katere so dejansko enake originalu..Po kvaliteti in izgledu.

delavec44 ::

Če je stvar cenejša, ne more biti enako dobra. So me v sosednji temi o Hoferju podučili. Nekaj s stranicami trikotnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

mtosev je izjavil:

Danes mi piše leaving customs, awaiting transfer. Izgleda, da bo paket kmalu pri meni. Bom slikal SSD ko ga dobim.

Še vedno piše isto. Izgleda, da dobim naslednji teden.

Gledam danes in status naročila se nič ni spremenil. Upam, da je vse okay in da dobim paket.

Kripto mesi ::

Koga briga, kje je tvoj paket. Kako bi pa izgledalo, ce bi vsak pisal za vse svoje pakete.

Pithlit ::

delavec44 je izjavil:

Če je stvar cenejša, ne more biti enako dobra. So me v sosednji temi o Hoferju podučili. Nekaj s stranicami trikotnika.

Sej vem, detektorji pa to.

Ampak ker nekatere stvari kupujem, pa mam glih višek cajta in nimam pametnejšega dela...

Eni vijaki (dekorativni) so na ali/temu dobra 2€. Par centov gor ali dol, odvisno od trgovine. Ista znamka (vsaj glede na objavljene podatke) na amazonu (de) je od slabih 6€ pa tja do dobrih 14. Je pač mala malenkost ki ni ravno vredna ukvarjanja zaradi tistih par fičnikov... Ampak pri mal dražjih stvareh se pa človek že vpraša kdo koga nateguje.

Je treba kupovat 'evropsko' (uvoženo iz kitajske) robo na ameriški platformi za 2kratnik cene... Al pa še bolje v slovenski štacuni (če maš to srečo da dejansko najdeš kar iščeš) za 4kratnik?

Ne vem no... Js bom raj škrtica pa te vijake z Alija naročila za 2€ in počakala teden, dva da pridejo. Kot pa da jih z amazona naročam za 18 (s poštnino). Pr nas jih nisem najdla, kar pa ne pomeni da jih ni za najt - pomeni sam to da nimam namena podpirat lokalnih resellerjev.
Life is as complicated as we make it...
««
206 / 206
»
»»