» »

Neupravičena izvršba...

Neupravičena izvršba...

MoRp ::

Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje na tem področju. Zaradi selitve sem ostal dolžan Amisu 50€ in opremo, vso pošto so pošiljali na star naslov zato nisem vedel da bi moral opremo vrniti in da sem dolžan še eno mesečno naročnino (moja nedoslednost!). Potem pa mi na naslov za vročanje prinese poštar pošto sodišča da bodo opravili izvršbo na TRR in na plačo zaradi prej omenjenega. Isti dan sem poklical na Amis, ugotovil za kaj se gre in se dogovoril da jim vrnem opremo in poravnam vse kar moram - in tudi sem. Po e pošti dobim odgovor da so zadevo dobili in da v naslednjih dneh sporočijo sodišču umik. Po enem mesecu pa šok, izvršba na računu (fizična oseba), blokada/rezervacija sredstev na poslovnem računu, blokada MasterCarda. Pokličem na Amis in mi rečejo da je prišlo do pomote in mi naslednji dan vrnejo denar --> vse, poleg denarja ki naj bi jim ga bil dolžan tudi stroške, ki si jih je banka obračunala zaradi obdelave sodnega sklepa. Na koncu sem glede denarja na nuli, vendar 2 dni nisem mogel uporabljati 300€ gotovine in razpolagati z denarjem na poslovnem računu (verjetno mi je zadeva pustila nepopravljive posledice na SIS-BONu).

Kakšna ideja kaj naj storim? Pozabim na vse skupaj? Tožba?

MoRp ::

EDIT: pa še to. Že ob prejemu sem vedel da bi moral vložiti ugovor zoper sklep o izvršbi, ker je izterjevani dolg v celoti poravnal. Ugovor je treba vložiti v 8 dneh po prejemu sklepa o izvršbi. Tega nisem storil, ker mi je finančnica po e-pošti zagotovila da bodo zadevo ustavili...

tony1 ::

Kaj pa bi še rad, zlato uro z vodometom? :P

Preberi si, kakšne zganja v podobnih primerih neki mobilni operater, čisto dobro si jo odnesel. Požri tisti ekstra mesec naročnine in pozabi na vse skupaj.

MoRp ::

tony1 je izjavil:

Kaj pa bi še rad, zlato uro z vodometom? :P

Preberi si, kakšne zganja v podobnih primerih neki mobilni operater, čisto dobro si jo odnesel. Požri tisti ekstra mesec naročnine in pozabi na vse skupaj.


Mah ne zlate ure so precenjene, mogoče vodomet.

Ravno zaradi spornih poslovnih praks, razmišljam da bi nekako zarobantil proti njim. Če že nekaj rečejo da bodo storili, naj se tega držijo. Tako kot se moram jaz...

tony1 ::

Hja... Hudič je v tem, da je za6eb na obeh straneh... :P

dottor ::

Nam na siolu so že 2x izklopli vse skupaj, ker naj nebi plačali položnice. Ko smo jo plačali so iz nekje ugotovili da imamo celo preplačano euro al dva + tisto kar smo plačali ker kao nismo... Lih takrat se je zgodilo, da je oče založil izrezke in jih našel šele par dni po tistem. Se pa nam je za plin zgodilo da so nas klicali in grozili z izvržbo ker 2 mesca nismo plačali, pa je oče šou do mape z izrezki in gospej na telefonu povedla da drži plačana izrezka v roki. Pa mu gospa ne kaj prijazno reče da jih more poslat. Pa ji je reku da jim pošlje kopijo ampak z 100€ odkupnine. Pol je pa gospa prekinala in ni blo ne duha ne sluha več o kakršni koli izvržbi.

Nekateri pač provajo. Če pali pali če ne pa ne.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

TheJack ::

Pozabi vse skupaj. Kot si ugotovil tudi sam, nisi vložil ugovora. Šola za drugič in za druge: VEDNO vložite ugovor, če je bil predlog za izvršbo neupravičen (govorim seveda o primeru, ko je bil predlog vložen na podlagi verodostojne listine)! Ko je sklep o izvršbi pravnomočen, je prepozno. Lahko stokrat niste nič dolžni. Ugovor mora biti obrazložen (sodišče ga drugače zavrne), kar pomeni, da bo dovolj, če notri napišete, da niste dolžni nič, da sploh ne veste na katero terjatev se sklep o izvršbi nanaša in kot dokaz predlagajte svoje zaslišanje in zaslišanje upnika.

Veliko srečo si imel. Upnik je imel v roki pravnomočen sklep o izvršbi. Lahko bi izterjal vse.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Phantomeye ::

ko je ze del teme o vrnitvi naprav. koliko casa ima nek ISP časa, da lahko od tebe zahteva vrnitev opreme?

joze67 ::

Njegove so; bi si jih rad priposestvoval?

Invictus ::

Ti kar toži. Vsak odvetnik se bo smejal ko ti bo izstavljal račun ...

Sodišče te bo pa poslalo v 3 krasne, oz. izgubil boš ker za par fičnikov, oz. celo nič težiš okoli.

Bo pa to dobra reklama za Amis kako so skrbni do svojih strank.

BTW. preveč gledaš ameriške filme. Evropa ima drugačen sodni sistem.

Pa še to. Na vsako sodno zadevo moraš dati ugovor. Drugače postane pravnomočno. Tega nobena finančnica ne more rešiti, zadržati, itn., ker je vse skupaj v drugem sistemu. Pa finančnice ponavadi nimajo pojma o pravu ... In ker se sodstvo rutinsko ukvarja s takimi zadevami. Mehanično.

Bo malo šole za drugič. Zato nekateri pač raje najamejo odvetnika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sims ::

"in razpolagati z denarjem na poslovnem računu"


Haja dobrodošel v Sloveniji. Prijavi se na kak javni razpis. Odvisno seveda kaj delaš ... Noter lepo ponavadi piše, da ne smejo biti računi blokirani 3 mesece ali 6 mesecev nazaj. In to velja tudi za podizvajalce. In si zaradi take malenkosti izvisel.

pa vso srečo naprej ...

Torej ti si imel Amis kot podjetnik(s.p.) ali ne? In blokirali so ti kar vse po spisku?

MoRp ::

Sims je izjavil:

"in razpolagati z denarjem na poslovnem računu"


Haja dobrodošel v Sloveniji. Prijavi se na kak javni razpis. Odvisno seveda kaj delaš ... Noter lepo ponavadi piše, da ne smejo biti računi blokirani 3 mesece ali 6 mesecev nazaj. In to velja tudi za podizvajalce. In si zaradi take malenkosti izvisel.

pa vso srečo naprej ...

Torej ti si imel Amis kot podjetnik(s.p.) ali ne? In blokirali so ti kar vse po spisku?



Kot fizična oseba sem imel naročnino. Blokirali pa so vse razen kreditne kartice sp-ja. Z osebnega računa so mi pobrali pozitivno stanje do 0,00€ in dali limit mastercarda na 0,00€, na poslovnem račun so naredili rezervacijo sredstev, ko nisem mogel plačati sem pogledal na spletni banki in videl da imam neko rezervacijo, po povpraševanju sem dobil naslednje sporočilo:

Pozdravljeni,
dne 5.11.2013 smo v izvrševanje prejeli sodni sklep, opravilna številka /////. Ker še vedno čakamo odgovor primarne banke (Banka Koper d.d.), imate trenutno na računu vzpostavljeno ročno blokado za znesek, ki presega minimalno plačo ter za naš strošek obdelave in rezervacije sklepa o izvršbi v višini 29 EUR.

V koliko imate umik za omenjeno izvršbo, nam ga lahko posredujete.

Lep pozdrav.
Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
Miklošičeva 5
1000 Ljubljana



Ameriški filmi gor ali dol, imam elektronsko pošto:

Zahvaljujemo se vam za poslana potrdila. Umik izvršbe bo pripravljen, ko še
prejmemo nakazilo od banke in obračunamo prejeto opremo.,

Lep pozdrav,
Amis


kjer mi je zagotovila da bo uredila umik izvršbe, ki je potem ni - posledica znižanje bonitete (SIS-BON), blokada kreditnih kartic, nezmožnost razpolaganja z gotovino...

MoRp ::

Invictus je izjavil:

za par fičnikov, oz. celo nič težiš okoli.


Pa ni hec da je par oziroma nič denarja. V prihodnosti mi bo zaradi tega oteženo pridobivanje kreditov, subvencij, udeležba na javnih razpisih..., in to neupravičeno!

Ne razumet narobe, zavedam se da sem naredil napako, pa vseeno za cca 300€ toliko težav. (sedaj bom citiral povprečnega slovenca, ki ima z razlogom poun k*** vsega: "Tovarne krast, ne šraufov! )

Invictus ::

Prvo napako si predvsem naredil zaradi pomanjkanja informacij. Ko bi moral opremo vrniti. Žal operaterji tega preveč ne poudarjajo. Ljudje pa ponavadi mislimo/te da je operater socialna dobra duša, ki to jo da zastonj ...

Druga napaka ki si jo naredil, je da nisi reagiral na pošto sistema. Že tako je sranje, če prideš v ta birokratski sistem države (katerekoli, ne samo naše), če pa si potem še pasiven, si pečen. Proaktivnost je najboljši odgovor, ker omogoča da pridobiš nekaj časa.

Večina folka, ki ima probleme zaradi države ali bank ali drugih podjetij, ki rubijo, je ravno zaradi pasivnosti, ignoriranja uradne pošpte ali slepemu zaupanje na besedo nekega uradnika.

Amis je tukaj še najmanj kriv. Krivda je žal predvsem na tebi. Kar postavi se v njihovo pozicijo, ko terjajo cel kup folka, ki ni plačeval storitve. Tam gre to precej avtomatsko. Se za nekaj 10, 100 EUR ne ukvarjajo osebno s tem. In kot tak boš tudi posledice nosil sam.

Je že čas da se Slovenci naučite da imajo lahko dejanja (ali manjko le teh) lahko slabe posledice. Kot lastnik pravne entitete (s.p.) bi pač moral vedeti da se s sistemom nima smisla zafrkavat.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::


Če je sodišče že obravnavalo izvršbo, in podalo sodbo, nobena finančnica ne more narediti nič. Lahko samo ti podaš ugovor. Žal je to tako. V 8 dneh pa zadeva postane pravnomočna.


Sploh ne bo držalo. Amis bi lahko sam umaknil izvržno, četudi je bila že vročena in četudi bi postala pravnomočna. So pač zajebali in tega niso naredili, ti pa si bil naiven, da nisi izkoristil možnosti ugovora, če s strani durs/sodišča nisi dobil uradnega umika.

Glede na to, da ti je amis v celoti vrnil preplačilo in vse neposredne stroške, ki si jih imel zaradi njihove napake pa lahko storiš bore malo. Namreč praksa sodišč v EU je, da se v odškodninskih tožbah priznava samo dejanske stroške. Dejkanskih stroškov zaradi 2 dnevne blokade pa kaj dosti nimaš. Tako, da kaj dosti tukaj ne boš mogel naredit, razen če se ti ljubi ukvarjat s sodišči in dokazovat poslovno škodo (pazi spet šteje samo dejanska dokazljiva škoda). Bo pa prva stvar, ki jo boš moral razložit je zakaj nisi izkoristil vseh pravnih sredstev in nisi ugovarjal sklepu, sploh ker si imel pisno izjavo amisa, da je pri izvršbi prišlo do napake.

nevone ::

Si pač naredil napako, ker nisi dal ugovora. Zaradi tega verjetno nimaš šans dobiti tožbe, če bi se za to odločil.

V prihodnosti mi bo zaradi tega oteženo pridobivanje kreditov, subvencij, udeležba na javnih razpisih..., in to neupravičeno!


Zahtevaj, da se ti blokada izbriše. Upam, da se to da. Moralo bi se dati, če je kaj pravice na tem svetu.

Ali pa, ko se boš javljal za razpise, kredite, subvencije, priloži potrdilo da je bila blokada neupravičena.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MoRp ::

Invictus je izjavil:

Prvo napako si predvsem naredil zaradi pomanjkanja informacij. Ko bi moral opremo vrniti. Žal operaterji tega preveč ne poudarjajo. Ljudje pa ponavadi mislimo/te da je operater socialna dobra duša, ki to jo da zastonj ...


Da najprej to razložim. Oprema bi bila po preteku 24 mesecev moja. V pogodbi piše da sem jo pridobil v protivrednosti 0€. Šele v drugi pogodbi(aneks o vezavi) piše da v primeru prekinitve pred 24m moram vrniti opremo.

Invictus je izjavil:

Druga napaka ki si jo naredil, je da nisi reagiral na pošto sistema. Že tako je sranje, če prideš v ta birokratski sistem države (katerekoli, ne samo naše), če pa si potem še pasiven, si pečen. Proaktivnost je najboljši odgovor, ker omogoča da pridobiš nekaj časa.


Res je.

Brias ::

MoRp je izjavil:

Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje na tem področju. Zaradi selitve sem ostal dolžan Amisu 50€ in opremo, vso pošto so pošiljali na star naslov zato nisem vedel da bi moral opremo vrniti in da sem dolžan še eno mesečno naročnino (moja nedoslednost!). Potem pa mi na naslov za vročanje prinese poštar pošto sodišča da bodo opravili izvršbo na TRR in na plačo zaradi prej omenjenega. Isti dan sem poklical na Amis, ugotovil za kaj se gre in se dogovoril da jim vrnem opremo in poravnam vse kar moram - in tudi sem. Po e pošti dobim odgovor da so zadevo dobili in da v naslednjih dneh sporočijo sodišču umik. Po enem mesecu pa šok, izvršba na računu (fizična oseba), blokada/rezervacija sredstev na poslovnem računu, blokada MasterCarda. Pokličem na Amis in mi rečejo da je prišlo do pomote in mi naslednji dan vrnejo denar --> vse, poleg denarja ki naj bi jim ga bil dolžan tudi stroške, ki si jih je banka obračunala zaradi obdelave sodnega sklepa. Na koncu sem glede denarja na nuli, vendar 2 dni nisem mogel uporabljati 300€ gotovine in razpolagati z denarjem na poslovnem računu (verjetno mi je zadeva pustila nepopravljive posledice na SIS-BONu).

Kakšna ideja kaj naj storim? Pozabim na vse skupaj? Tožba?



recimo sedaj 6 mesecev ne bi moral dobiti kredita za stanovanje ... ( oz zelo komplicirajo )

za izbris iz sis bona lahko samo ti sprozis postopek, predlozi papirje banki in navedi zakaj .... moral bos teziti da se to uredi ...

tudi po 6 mesecih ... bi recimo lahko dobil kredit za flat, a bi te zaradi tega crnega madeza izsiljevali z kaksnim dodatnim zavarovanjem kredita ...

tako da zrihtaj, da se te izbrise .... ( glede na to da ni tvoja napaka ... )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brias ()

Invictus ::

Predlagam da dobiš kak uraden papir od Amisa.

In s tem greš na banko in si poskusiš izbrisati slabo boniteto.

Je pa res da pri nas še nismo navajeni na bonitete, ne podjetij, ne oseb. Po tujini je to lahko precej huda zadeva, sploh če si bil kdaj v kakem hudem finančnem sranju. Se je težko izkopat iz tega.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nevone ::

In s tem greš na banko in si poskusiš izbrisati slabo boniteto.


A pol praviš, da je to dobra ideja vizavi temu, da se prepucavamo kdo je naredil napako in kdo naj plača ceno za to?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Invictus ::

Saj tukaj ni prepucavanja.

Napako je naredil on, ker je naivno verjel neki uslužbenki in potem ignoriral obvestilo sodišča. Tega se pač ne ignorira, ampak se izkoristi vsa pravna sredstva da se zadeva ustavi ali pridobi nekaj časa.

Dobrodošel v birokratskem sistemu svetovnih držav.

Ceno bo plačal on. Zdaj lahko samo poskuša popraviti škodo, ki mu je bila storjena.

Ne obnašajte se kot mali otroci, ki jim je treba vse prinesti k riti, in še skrbeti da bo vaše življenje brezskrbno in optimalno. Žal ni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nevone ::

Saj tukaj ni prepucavanja.


Nekaj ga je tudi.

Napako je naredil on, ker je naivno verjel neki uslužbenki in potem ignoriral obvestilo sodišča. Tega se pač ne ignorira, ampak se izkoristi vsa pravna sredstva da se zadeva ustavi ali pridobi nekaj časa.

Dobrodošel v birokratskem sistemu svetovnih držav.


Že, ampak štos je da se poišče rešitev tudi za take primere.

Ceno bo plačal on. Zdaj lahko samo poskuša popraviti škodo, ki mu je bila storjena.


Saj.

Ne obnašajte se kot mali otroci, ki jim je treba vse prinesti k riti, in še skrbeti da bo vaše življenje brezskrbno in optimalno. Žal ni.


Saj se ni obnašal tako. Pač je zaupal nekomu in se opekel. Ampak moralna prevara je bila na nasprotni strani. In zato mora obstajat rešitev, da se to popravi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

St235 ::

Seveda obstaja rešitev. Civilna tožba zoper Amis v kateri bo moral dokazat, da je krivda za nastalo škodo na Amisovi strani in tudi kolikšna je dejanska vrednost te škode. Pri tem bo sodišče tudi upoštevalo dejstvo, da so mu bili dani na voljo sodni inštrumenti (ugovor), ki jih ni izkoristil.

Ampak moralna prevara je bila na nasprotni strani. In zato mora obstajat rešitev, da se to popravi.


Da obstaja prevara bo moral dokazat naklep, do takrat pa gre samo za napako. Enako kot je on storil napako, da ni vložil ugovora.

Invictus ::

Tako kot obstaja moralna prevara, je tudi rešitev lahko samo moralna. Vse skupaj bolj temelji na zadevi rekla/kazala. Tisti email je tako, tako. Amis še vedno lahko reče da je naredil kar je bilo v njegovi moči.

Ampak to te ne zaščiti pred pravnimi posledicami. Pravo in morala nista eno in isto. Zdrava pamet se v pravu ne uporablja. Ampak se uporabljajo zakoni in predpisi.

Pravno in postopkovno je vse čisto. Amis za njega ne bo naredil nič več. Mogoče bodo sproducirali kak dokument da ga bo lahko odnesel na banko. In potem bo od dobre volje banke odvisno ali bodo zbrisali slabo boniteto. Ne bi dajal preveč upanja. Je pa za poskusit, ker tako nima kaj za izgubit.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nevone ::

Enako kot je on storil napako, da ni vložil ugovora.


V bistvu je on naredil napako že takrat, ko ni pravočasno poravnal računa in vrnil opreme.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

St235 ::

seveda, kar sem hotel povedat je da se napake dogajajo, ampak to še ne pomeni, da je posameznik zato upravičen do ne vem kakšnih odškodnin. medtem ko v primeru prevar, so stvari vseeno drugačne. To je potrebno pač ločit.

nevone ::

ampak to še ne pomeni, da je posameznik zato upravičen do ne vem kakšnih odškodnin.


Zagotovo je v tem konkretnem primeru največ kar je smiselno, doseči preklic blokade računa. Ampak tudi jaz dvomim, da mu bo uspelo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MoRp ::

nevone je izjavil:

Enako kot je on storil napako, da ni vložil ugovora.


V bistvu je on naredil napako že takrat, ko ni pravočasno poravnal računa in vrnil opreme.

o+ nevone


To je vsa resnica cele zgodbe! In je ne zanikam. Zaradi selitve se je zapletlo, vendar TAKOJ ko sem ugotovil da so težave sem se lotil reševanja in v dobri veri, da je zadeva rešena nisem dal ugovora.

@Lakotnik29 Ne gre se za dokazovanje prevare, želim si popraviti SIS-BON to je vse.
@nevone blokado so umaknili danes zjutraj torej 24ur po dogodku, ker so z amisa na banke poslali dopis. Pa še na banki so videli, da je prišlo nakazilo iz amisa nazaj na moj račun. Težava je ker je sled ostala na SIS-BONu. Ampak bom že.

Malo smo podebatirali, mogoče bo komu v pomoč zadeva v podobnem primeru, kar se mene tiče lahko temo zaklenemo...

nevone ::

To je vsa resnica cele zgodbe! In je ne zanikam.


Vem da, ne. To je bilo prvo kar si poudaril.

Zaradi selitve se je zapletlo, vendar TAKOJ ko sem ugotovil da so težave sem se lotil reševanja in v dobri veri, da je zadeva rešena nisem dal ugovora.


Ja, imel si smolo, ker si nekomu verjel na besedo. Žal. Se dogaja.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

shadeX ::

Bom še jaz ob tej priliki nekaj vprašal. 3 leta nazaj, mi je z računa izginilo 450€. Jaz sem sicer vesten človek in vedno plačam položnice, ali kakšne druge dolgove takoj, da se s tem niti ne obremenjujem. Uglavnem izginuli denar sem opazil preko spletne banke, ampak na mojo žalost prejemnika tega denarja nisem videl ( je bilo napisano v nekih čudnih šifrah ). Šel sem na banko, kjer mi sprva niso hoteli povedati od kje je bil tisti odtrgljaj, nato pa se me je ženska usmilila in pogledala za kaj se je šlo, in na to šok: "Ja veste, to so vas terjali".. Sicer nisem upal verjeti kar slišim in hitro začel brskati po spominu če sem komu ostal kaj dolžan, ampak ne. Zaterjeval sem da nisem mel nobenih terjatev ali kaj podobnega.

Se pravi potem sem izvedel, da je sodišče dalo izvršbo moji banki, da se mi trže iz računa toliko denarja. Na sodišče pa naj bi vse skupaj spravila ena firma, ki jo sicer ne bom imenoval. Je pa bila avtohiša, iz kraja ki je na drugem koncu slovenije. Za tisto avtohišo nisem še nikoli slišal, nisem niti kupoval tam nobenega avta, ali delal tam kakšnih storitev. Tam ubistvu sploh nikoli še nisem bil. Jaz skoraj nisem upal verjeti kaj se dogaja in sem nato klical avtohišo in govoril z odgovorno osebo, da kaj se dogaja. Sicer so bili prijazni in so mi povedali da bojo stvar raziskali. Nato me je poklicala nazaj in rekla naj jim pošljem njihovo osebno in to sem tudi storil. Denar sem v roku 3 dni dobil na moj račun povrnjen.

Kaj se je dogajalo: Sicer oni tega niso povedali ampak zgleda da so zamenjali osebe. Morali so terjati nekomu drugemu z istim imenom in priimkom ( sicer je moj priimek tako redek , da ga ima samo 80 ljudi v Sloveniji ) in očitno se je nekdo tudi tako klical. Nimam pojma kako so prišli do mene na drugi konec slovenije, in kako je lahko brez kakšnega opozorila (pošte) iz računa na lepem izginilo 450€. Res nimam pojma kako je to mogoče.

Sicer zanima me naslednje: Ali je mogoče , da če bi recimo sam zaprosil za kakšen kredit ali kaj podobnega, da mi rečejo: Ja tebe smo pa že terjali? Sem zaradi tega na slabem glasu?

In kaj bi vi naredili če bi se to zgodilo vam? To se je očitno nekdo zmotil, ker iz računa brez obvestila ne more izginiti 450€.

nevone ::

Ja tebe smo pa že terjali? Sem zaradi tega na slabem glasu?


To po moje ne. Ker si imel denar na računu in je bila izterjava možna.

To se je očitno nekdo zmotil, ker iz računa brez obvestila ne more izginiti 450€.


Kaj pa veš, kakšne mučke so imeli. Če nisi dobil nič od sodišča, potem je to navadna kraja. Še dobro, da si dobil nazaj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

shadeX ::

Jaz si mislim, da sicer pravi človek katerega so terjali je domov dobil pošto ( obvestilo ), ampak ker se pač na to ni odzval , so trgali meni. Nimam pojma, kako se to sploh lahko zgodi in kdo je odgovoren za tako zmoto. Je pa zaradi šoka, mi kmalu srce padlo v hlače. Dobesedno..

St235 ::

da bi ti zaradi tega trpela kreditna ocena je zelo malo verjetno. PAd denar je bil na računu in je bil trgan. Banke so občutljive na to, če pride do blokade računa ker ni denarja in podobno. Drugače je njim načeloma vseeno ali plačuješ po položnici ali po izvršbi.

TheJack ::

shadeX je izjavil:

Bom še jaz ob tej priliki nekaj vprašal. 3 leta nazaj, mi je z računa izginilo 450€. Jaz sem sicer vesten človek in vedno plačam položnice, ali kakšne druge dolgove takoj, da se s tem niti ne obremenjujem. Uglavnem izginuli denar sem opazil preko spletne banke, ampak na mojo žalost prejemnika tega denarja nisem videl ( je bilo napisano v nekih čudnih šifrah ). Šel sem na banko, kjer mi sprva niso hoteli povedati od kje je bil tisti odtrgljaj, nato pa se me je ženska usmilila in pogledala za kaj se je šlo, in na to šok: "Ja veste, to so vas terjali".. Sicer nisem upal verjeti kar slišim in hitro začel brskati po spominu če sem komu ostal kaj dolžan, ampak ne. Zaterjeval sem da nisem mel nobenih terjatev ali kaj podobnega.

Se pravi potem sem izvedel, da je sodišče dalo izvršbo moji banki, da se mi trže iz računa toliko denarja. Na sodišče pa naj bi vse skupaj spravila ena firma, ki jo sicer ne bom imenoval. Je pa bila avtohiša, iz kraja ki je na drugem koncu slovenije. Za tisto avtohišo nisem še nikoli slišal, nisem niti kupoval tam nobenega avta, ali delal tam kakšnih storitev. Tam ubistvu sploh nikoli še nisem bil. Jaz skoraj nisem upal verjeti kaj se dogaja in sem nato klical avtohišo in govoril z odgovorno osebo, da kaj se dogaja. Sicer so bili prijazni in so mi povedali da bojo stvar raziskali. Nato me je poklicala nazaj in rekla naj jim pošljem njihovo osebno in to sem tudi storil. Denar sem v roku 3 dni dobil na moj račun povrnjen.

Kaj se je dogajalo: Sicer oni tega niso povedali ampak zgleda da so zamenjali osebe. Morali so terjati nekomu drugemu z istim imenom in priimkom ( sicer je moj priimek tako redek , da ga ima samo 80 ljudi v Sloveniji ) in očitno se je nekdo tudi tako klical. Nimam pojma kako so prišli do mene na drugi konec slovenije, in kako je lahko brez kakšnega opozorila (pošte) iz računa na lepem izginilo 450€. Res nimam pojma kako je to mogoče.

Sicer zanima me naslednje: Ali je mogoče , da če bi recimo sam zaprosil za kakšen kredit ali kaj podobnega, da mi rečejo: Ja tebe smo pa že terjali? Sem zaradi tega na slabem glasu?

In kaj bi vi naredili če bi se to zgodilo vam? To se je očitno nekdo zmotil, ker iz računa brez obvestila ne more izginiti 450€.


Zoprna reč. In čudna. Če obstaja oseba z istim imenom in priimkom, kot je tvoj, je verjetno prišlo do napake v tej smeri. Nisem tudi še slišal, da bi ena oseba dobila sklep o izvršbi, druga pa blokiran TRR. Iz tvojega pisanja namreč razumem, da sklepa o izvršbi nisi dobil. Če je bilo res tako, potem gre za napako sodišča (COVL), ki je sklep o izvršbi poslala osebi A in hkrati v izterjavo banki osebe B (isto ime in priimek osebe A in B). Ali pa je morebiti banka blokirala račun napačni osebi, če sta bili osebi A in B komitenta iste banke. Še toliko bolj je to čudno, ker mora od leta, se mi zdi da 2010, upnik v predlogu za izvršbo nujno navesti tudi EMŠO/MŠ/roj. datum/DŠ dolžnika, kar so uvedli ravno zaradi podobnih napak.

Če pa je upnik v predlogu za izvršbo navedel tvoj EMŠO (to pomeni, da se je sklep o izvršbi potem glasil nate), pa, sklep o izvršbi ni postal pravnomočen, če ti ni bil poslan, oz. pravilno vročen. V tem primeru bi lahko vložil predlog za razveljavitev klavzule o pravnomočnosti in izvršljivosti in nato ugovor zoper sklep o izvršbi.
Bonis nocet, qui malis parcit.

shadeX ::

Če obstaja oseba z istim imenom in priimkom, kot je tvoj, je verjetno prišlo do napake v tej smeri.


Obstaja ja. Toliko bolj čudno je ker je moj priimek je zelo redek in ima to kombinacijo imena in priimka manj kot 5 ljudi v sloveniji ( ampak najbrž sva samo dva ). Toliko bolj me čudi ker naprimer Janez Novak- ov je ogromno pa še nisem slišal da bi se komu kaj takega zgodilo.

Nisem tudi še slišal, da bi ena oseba dobila sklep o izvršbi, druga pa blokiran TRR


To sem bolj kot ne ugibal, da je tisti pravi dobil sklep o izvršbi ( zato ker ponavadi domov prej pošljejo obvestilo ne ? ampak jaz ga nisem dobil ). Sicer TRR-ja niso blokirali, ampak trgali sredstva iz njega.

Sicer ok jebat ga. Kar je blo je blo. Denar sem dobil nazaj to je najbolj važno. Sicer tudi na avtohiši so bili prijazni tako da ni problema. Ampak do takih napak ne bi smelo prihajati.

TheJack ::

>Sicer TRR-ja niso blokirali, ampak trgali sredstva iz njega.

Banka takoj ob prejemu sklepa o izvršbi TRR dolžnika blokira, ko je sklep pravnomočen, pa trga. V nekaterih primerih pride do prenosa ("trganja") že pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi. TRR ostane blokiran toliko časa, dokler teče izvršba.
Bonis nocet, qui malis parcit.

St235 ::

ne vem od kje ti te informacije, ampak sem imel zaradi napake davčne izvršbo dober mesec nazaj in mi ni nihče blokiral TRR. Kontaktiraj sem davčno in so mi, še preden sem podal uraden ugovor, poslali sklep o umiku izvršbe. Ves ta čas pa je moj TRR čisto normalno deloval in ni bilo nikakršnih blokad/trganja.

MoRp ::

TheJack je izjavil:

>Sicer TRR-ja niso blokirali, ampak trgali sredstva iz njega.

Banka takoj ob prejemu sklepa o izvršbi TRR dolžnika blokira, ko je sklep pravnomočen, pa trga. V nekaterih primerih pride do prenosa ("trganja") že pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi. TRR ostane blokiran toliko časa, dokler teče izvršba.


Tole sem hotel tudi jaz opomniti. Sredstev sem imel vsaj 10x več od zahtevanega (na obeh računih, kjer so se pojavile blokade!), pa so ob sklepu samo na matični banki trgali denar (razliko 88€ ki je zmankala na tem računu pa niso odtegnili iz poslovnega računa ampak samo blokirali račun/rezervirali sredstva in to v znesku, ki presega minimalno plačo - koliko še sedaj ne vem, ker je bila blokada prej umaknjena kot posredovana informacija koliko je rezerviranih sredstev)

MoRp ::

St235 je izjavil:

ne vem od kje ti te informacije, ampak sem imel zaradi napake davčne izvršbo dober mesec nazaj in mi ni nihče blokiral TRR. Kontaktiraj sem davčno in so mi, še preden sem podal uraden ugovor, poslali sklep o umiku izvršbe. Ves ta čas pa je moj TRR čisto normalno deloval in ni bilo nikakršnih blokad/trganja.


E-pošta med mano in banko:
Spoštovani!

Uporabnik (EB ID=xxxxx, PARTNER=xxxxxx)
iz agencije 98 - AGENCIJA STOŽICE vam je dne 05.11.2013 ob 21:39:21 poslal sporočilo preko elektronskega bančništva!

Kontaktni podatki uporabnika:
GSM: 0xxxxxxx
EMAIL: xxxxxxxxxxx

Kopija sporočila:

Spoštovani, na računu imam xxxEUR blokade. Mi lahko poveste kaj je to? Oziroma kakšna blokada (kdo je odobril in s kakšnim namenom)?


In njihov odgovor (že priliman 1x zgoraj), kjer piše da imam blokado!:
Pozdravljeni,

dne 5.11.2013 smo v izvrševanje prejeli sodni sklep, opravilna številka VL 14xxxx/2013. Ker še vedno čakamo odgovor primarne banke (Banka Koper d.d.), imate trenutno na računu vzpostavljeno ročno blokado za znesek, ki presega minimalno plačo ter za naš strošek obdelave in rezervacije sklepa o izvršbi v višini 29 EUR.

V koliko imate umik za omenjeno izvršbo, nam ga lahko posredujete.

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MoRp ()

St235 ::

zanimivo, potem to vsaka banka malo po svoje operira. Sam glede na napisano je blokiran računa samo nad minimalno plačo, ne pa račun v celoti.

TheJack ::

St235 je izjavil:

ne vem od kje ti te informacije, ampak sem imel zaradi napake davčne izvršbo dober mesec nazaj in mi ni nihče blokiral TRR. Kontaktiraj sem davčno in so mi, še preden sem podal uraden ugovor, poslali sklep o umiku izvršbe. Ves ta čas pa je moj TRR čisto normalno deloval in ni bilo nikakršnih blokad/trganja.


46. člen ZIZ:

Izvršba se začne opravljati pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi, če zakon za posamezna izvršilna dejanja ne določa drugače.

Upnik ne more biti poplačan pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi.

Ne glede na določbo prejšnjega odstavka se upnik poplača pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi na podlagi izvršilnega naslova na denarna sredstva, ki jih ima dolžnik pri organizacijah za plačilni promet, pod pogojem, da predlogu za izvršbo priloži izvršilni naslov. Izvršilnega naslova ni treba priložiti, če je bil izdan v postopku v gospodarskem sporu.

Ne glede na določbo drugega odstavka tega člena se upnik poplača pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi na denarna sredstva, ki jih ima dolžnik pri organizacijah za plačilni promet, izdanega na podlagi predloga iz 41.a člena tega zakona.

138/1 ZIZ:

S sklepom o izvršbi na denarna sredstva, ki jih ima dolžnik pri organizaciji za plačilni promet, naloži sodišče organizaciji za plačilni promet naj blokira dolžnikova sredstva na vseh računih v višini obveznosti iz sklepa o izvršbi in po pravnomočnosti sklepa ta znesek izplača upniku.
Bonis nocet, qui malis parcit.

St235 ::

samo iz vsega tega jaz uspem razbrat, da ti banka lahko blokira/rezervira samo toliko kot je potrebno za poplačilo.

nevone ::

Tudi če je res, da se naredi neke vrste blokada računa, ostaja vprašanje, ali se to pri bonitetni oceni pozna. Jaz ne vem.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

TheJack ::

St235 je izjavil:

samo iz vsega tega jaz uspem razbrat, da ti banka lahko blokira/rezervira samo toliko kot je potrebno za poplačilo.



Res je. Pri 99,9 % dolžnikov to pomeni v celoti. :D
Bonis nocet, qui malis parcit.

St235 ::

nevone je izjavil:

Tudi če je res, da se naredi neke vrste blokada računa, ostaja vprašanje, ali se to pri bonitetni oceni pozna. Jaz ne vem.

o+ nevone


če avtorju teme ni problem povedat za katero firmo gre (lahko po ZS) lahko preverim v GVIN ali se vidi ali ne.

TheJack je izjavil:

St235 je izjavil:

samo iz vsega tega jaz uspem razbrat, da ti banka lahko blokira/rezervira samo toliko kot je potrebno za poplačilo.



Res je. Pri 99,9 % dolžnikov to pomeni v celoti. :D


:) možno, da je blo pri meni rezerviranih samo tistih 100€, ker pri day to day uporabi bančnih kartic nisem opazil ničesar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

TheJack ::

Ti si nenavaden dolžnik. :)) Tisti, s katerimi imam jaz opravka, so večinoma brez računov (oz. so ti blokirani v celoti), brez zaposlitve in brez premičnin ter nepremičnin.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

stb ::

nevone je izjavil:

Tudi če je res, da se naredi neke vrste blokada računa, ostaja vprašanje, ali se to pri bonitetni oceni pozna. Jaz ne vem.

Vpliv (če sploh kakšen) na računu fizične osebe bi moral biti viden na https://moj.sisbon.si
Tu je tudi zanimiv vpogled koga vse so zanimali tvoji podatki.

filip007 ::

Če je še v drugo prišlo do pomote, potem je res čas, da zamenjaš ponudnika, če se motijo, kar naprej.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

Relanium ::

MoRp je izjavil:

Na koncu sem glede denarja na nuli, vendar 2 dni nisem mogel uporabljati 300€ gotovine in razpolagati z denarjem na poslovnem računu (verjetno mi je zadeva pustila nepopravljive posledice na SIS-BONu).

Kakšna ideja kaj naj storim? Pozabim na vse skupaj? Tožba?

Wauuu, ja res wauuuuu!
Čestitam, da si prišel na tako idejo. Celo amis je imel zarad tebe stroške, zdaj bi ti pa še odškodnino imel ker 2 dni nisi imel na dosegu 300 evrov? Še kako glasbeno željo zraven?

A lahko jaz tud tožim portugalske banke?
Zarad njihove napake bankomati niso izplačeval, iz računa so mi pa vseeno pobirali, js pa 1 teden brez gotovine v tuji državi....
Ampak ok sem zadovoljen, so porihtali, so vrnili vse s provizijami vred in nikomu ništa.

Ampak eni bi pa zarad nedosegljivosti 300ih evrov za 2 dni najmanj na sodišče šli....
Get a life!!!

MoRp ::

Relanium je izjavil:

MoRp je izjavil:

Na koncu sem glede denarja na nuli, vendar 2 dni nisem mogel uporabljati 300€ gotovine in razpolagati z denarjem na poslovnem računu (verjetno mi je zadeva pustila nepopravljive posledice na SIS-BONu).

Kakšna ideja kaj naj storim? Pozabim na vse skupaj? Tožba?

Wauuu, ja res wauuuuu!
Čestitam, da si prišel na tako idejo. Celo amis je imel zarad tebe stroške, zdaj bi ti pa še odškodnino imel ker 2 dni nisi imel na dosegu 300 evrov? Še kako glasbeno željo zraven?

A lahko jaz tud tožim portugalske banke?
Zarad njihove napake bankomati niso izplačeval, iz računa so mi pa vseeno pobirali, js pa 1 teden brez gotovine v tuji državi....
Ampak ok sem zadovoljen, so porihtali, so vrnili vse s provizijami vred in nikomu ništa.

Ampak eni bi pa zarad nedosegljivosti 300ih evrov za 2 dni najmanj na sodišče šli....
Get a life!!!


Imam življenje, hvala. Celo več, zavedam se da kljub napakam v življenju so nekatere posledice sprejemljive nekatere pač ne. Tvoja komunikacija pa je na nivoju Get a life!!! Pa funkcionalno pismen tudi verjetno nisi.

@stb Hvala za link. Ja, v SIS-BON je vidna izvršba, kar pomeni da sem rizična stranka. In kot sem videl imam not zadeve od leta 2006, kar pomeni da je permanentno. Sicer sem dal pritožbo (to možnost ponujajo) opisal situacijo in dodal korespondenco iz katere je razvidno kako je zadeva potekala. Sporočim kakšni bodo rezultati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Banka - blokada računa in omejitev divga?

Oddelek: Loža
153806 (3233) Mare2
»

eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7523890 (17271) MajorM
»

Izvršba na bančnem računu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9128989 (26270) OZZY
»

elektronska izvrsba top agent d.o.o??

Oddelek: Loža
455878 (5048) TheJack
»

Terjatev za dolg za nazaj - iz sodišča

Oddelek: Loža
384922 (3813) TESKAn

Več podobnih tem