Forum » Kaj kupiti » Nadgradnja računalnika - nakup grafične in rama
Nadgradnja računalnika - nakup grafične in rama
komar89 ::
Pozdrav!
Nadgrajujem starejši računalnik. Razlog: ne predvaja HD filmov oz. se zatika že pri manjših ločljivostih. Nameravam dokupiti 2gb rama in zamenjati grafično. Zanima me če so te novejše grafične, kompatibilne z mojo plato (PCI-e x16), + kaj priporočate do 170€ max. Grafično bi ponucal čez čas, ko bom kupoval popolnoma nov računalnik.
Uporaba: HD video, iger ne igram, uporaba na dveh monitorjih, fotoobdelava (lightroom, photoshop)
hvala lp
plata: Abit KN8
procesor: AMD athlon 3200+
2gb rama
Nvidia geforce 6600gt 128mb
Nadgrajujem starejši računalnik. Razlog: ne predvaja HD filmov oz. se zatika že pri manjših ločljivostih. Nameravam dokupiti 2gb rama in zamenjati grafično. Zanima me če so te novejše grafične, kompatibilne z mojo plato (PCI-e x16), + kaj priporočate do 170€ max. Grafično bi ponucal čez čas, ko bom kupoval popolnoma nov računalnik.
Uporaba: HD video, iger ne igram, uporaba na dveh monitorjih, fotoobdelava (lightroom, photoshop)
hvala lp
plata: Abit KN8
procesor: AMD athlon 3200+
2gb rama
Nvidia geforce 6600gt 128mb
NightHawk ::
Hm....nevem če bo grafična rešila problem.
Kupi novo platformo z integrirano HD grafiko in ti bo to vse delalo. Intel Pentium G3220 za 50€ oziroma Intel i3 4130 za 100. Nova plata je 50€, 4GB DDR3 je pa 35€.
Kupi novo platformo z integrirano HD grafiko in ti bo to vse delalo. Intel Pentium G3220 za 50€ oziroma Intel i3 4130 za 100. Nova plata je 50€, 4GB DDR3 je pa 35€.
Hayabusa ::
Nadgrajujem starejši računalnik. Razlog: ne predvaja HD filmov oz. se zatika že pri manjših ločljivostih.
Če se zatika v MPC-HC+ffdshow bi znal biti tudi procesor preslaboten in ne grafična/rami.
Odpri en tak film v MPC-HC, shift+f10, prilepi izpisek zavitka "details" ter "media info".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | slabo predvajanje HD filmovOddelek: Strojna oprema | 4368 (3668) | hojnikb |
» | 720p in 1080p ne popolnoma gladkoOddelek: Zvok in slika | 3519 (2871) | OK.d |
» | HD na PC-ju, minimalne zahteve?Oddelek: Zvok in slika | 6153 (3326) | zavajon |
» | Gledanje FULL HD na računalniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11863 (10738) | oracle |
» | HD šteka, kaj mi manjka?Oddelek: Kaj kupiti | 3583 (2354) | eg0ist45 |