Forum » Pomoč in nasveti » Elektrika in blisk tvja
Elektrika in blisk tvja
m0LN4r ::
Torej imam LED TV nanj priključen komp. Letos poleti sem parkrat videl da je tv utripnil, pa sem si mislil da je zaradi tega ker sem navijal novi komp.
Čez nekaj časa sem opazil, da ni komp vzrok ampak nekaj čudnega v celem stanovanju in sicer:
- na tvju se pojabi en taki blisk (včasih sam blisk za milisekundo včasih pa kr izgine slika in pride nazaj takoj), recimo ko vklopim kak večji porabnik. To so preverjeno: ko se izklopi mikrovalovna, ko toaster izklopi in vklopi gretje, al ko izklopi pečico. Ne razumem se glih v elektriko, zato me zanima kaj bi lahko bil vzrok.
Pa še ena dodatna informacija. Ta blisk se ne pojavi vedno, ampak naključno.
Sprašujem zato, ker me je strah, da se bo kaj pokvarilo zaradi tega, recimo komp, ruter, workstation, tv itd.
Naj izmerim kako napetost v vtičnici ob različnih urah? Al bi lahko bilo kaj drugega problem?
V elektriko se pa ne spoznam. Prosim pomoč, predloge za rešitev itd. Pa največja fora je da je recimo da je vsak sklop stanovanja na posebej varovalki, če to kaj pomaga.
Čez nekaj časa sem opazil, da ni komp vzrok ampak nekaj čudnega v celem stanovanju in sicer:
- na tvju se pojabi en taki blisk (včasih sam blisk za milisekundo včasih pa kr izgine slika in pride nazaj takoj), recimo ko vklopim kak večji porabnik. To so preverjeno: ko se izklopi mikrovalovna, ko toaster izklopi in vklopi gretje, al ko izklopi pečico. Ne razumem se glih v elektriko, zato me zanima kaj bi lahko bil vzrok.
Pa še ena dodatna informacija. Ta blisk se ne pojavi vedno, ampak naključno.
Sprašujem zato, ker me je strah, da se bo kaj pokvarilo zaradi tega, recimo komp, ruter, workstation, tv itd.
Naj izmerim kako napetost v vtičnici ob različnih urah? Al bi lahko bilo kaj drugega problem?
V elektriko se pa ne spoznam. Prosim pomoč, predloge za rešitev itd. Pa največja fora je da je recimo da je vsak sklop stanovanja na posebej varovalki, če to kaj pomaga.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
- spremenil: m0LN4r ()
zrataj4201 ::
Jaz sem imel nekajkrat enake težave s plasmo, a je res, da je bila takrat prižgana cel dan.
einstein :P ::
Si daleč od trafo postaje?
Lahko, da ima tudi TV malo premajhne kondiče, ali pa so le ti že v slabem stanju. Imaš možnost probati na drugem TV-ju ali monitorju? Če luči nič ne utripnejo, potem je verjetno kaj s TV-jem narobe.
(z napajalnim delom TV-ja)
Lahko, da ima tudi TV malo premajhne kondiče, ali pa so le ti že v slabem stanju. Imaš možnost probati na drugem TV-ju ali monitorju? Če luči nič ne utripnejo, potem je verjetno kaj s TV-jem narobe.
(z napajalnim delom TV-ja)
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
TV je star mal več k leto in nima več garancije, dela pa bp. Nimam pa možnosti da bi probal z drugim tvjem. Trafo postaje? Nimam pojma kje je to v mb v moji okolici :D
Je pa bla ena fora, da so zadnje cajte ful žarnice pregorevale. Letos sem jih menjal ene 3 komade v isti luci.
Kaj pa tisti razdelilci prenapetostni bi kaj pomagali? Je pa res da sta toaster in mikrovalovna gorenje. Se pa napaka ne pojavi, recimo ko vklopim pralni stroj al sušilc.
Je pa bla ena fora, da so zadnje cajte ful žarnice pregorevale. Letos sem jih menjal ene 3 komade v isti luci.
Kaj pa tisti razdelilci prenapetostni bi kaj pomagali? Je pa res da sta toaster in mikrovalovna gorenje. Se pa napaka ne pojavi, recimo ko vklopim pralni stroj al sušilc.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
einstein :P ::
probaj mikrovalovno vklopiti tam, kjer je stroj, pa poglej, če bo enako, drugače pa še malo pomeri napetosti.
ali pa toaster
ali pa toaster
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Danes prinesem multimeter pa zmerim napetosti zvečer, pa jutri zjutraj. Naj še kaj zmerim? Mogoče padec napetosti, ko se to zgodi? Sam to bo težka al? Pa se lahko zaradi tega pokvari TV?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Očitno bo res neki v tvju. Napetost niha samo med 246-251V. Sicer z nedelje na danes mi še ni zabliskala tv.
Sicer mi je spet šla ena žarnica.
Sicer mi je spet šla ena žarnica.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
borges ::
Preveri kakšno imaš varovalko in napeljavo v omarici na stopnišču, ali kjerkoli že imate električne števce. Verjetno boš moral poklicati na Elektro, da ti pomagajo.
Jaz sem imel iste težave in mi je parkrat crknil napajalni del pri TV, ker je bil pač najbolj občutljiv na nihanja in sunke v omrežju, dokler mi ni konćno crknila varovalka v omarici - napeljava tam je bila čisto v ku***.
Jaz sem imel iste težave in mi je parkrat crknil napajalni del pri TV, ker je bil pač najbolj občutljiv na nihanja in sunke v omrežju, dokler mi ni konćno crknila varovalka v omarici - napeljava tam je bila čisto v ku***.
Evoga, ugotovil sem, da se ista stvar dogaja tudi na led lcju. Sicer se je pogostost zelo zmanjšala. Lcd je bil na drugi vtičnici.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
borutz ::
meni se tudi to dogaja.
imam tv samsung 40 povezan preko hdmi na pc
ko vkljucim printer v isti razdelilec kot je pc, slika na tv-ju trzne, oz izgine in spet pride nazaj
ce bo kdo kaj pogruntal zakaj je temu tako se priporocam :)
ko vkljucim printer v isti razdelilec kot je pc, slika na tv-ju trzne, oz izgine in spet pride nazaj
Duhec ::
meni se tudi to dogaja.
Priklopi vse porabnike (tv, komp in tiskalnik) na isto fazo (vtičnico/razdelilec) in poročaj, če je ista napaka.
Evo pogruntal nekaj novega. Od punce foter je neki stikala zamenjaval za luči, ker je bil en prej tisti z regulatorjem. In ga iz dnevne dal v kuhno. Zdaj mi pa tv trzne ko v kuhni prižgem luč, druge stvari pa več ne vplivajo.
Očitno bo treba to stikalo z regulatorjem dat v smeti.
borutz, ja moj je tudi samsung 40" (lahko pa da ma zelo občutljive kondiče)
Očitno bo treba to stikalo z regulatorjem dat v smeti.
borutz, ja moj je tudi samsung 40" (lahko pa da ma zelo občutljive kondiče)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
shadeX ::
Omg.
Isti problem imam jaz, ampak to mene ne moti zaenkrat. Imam Samsungov LED monitor 23". Ko vključim ( ali izključim ) kak večji porabnik ( ni nujno preko iste vtičnice - ampak največkrat ravno preko iste vtičnice ) , slika mrkne za sekundo in se pokaže nazaj..
Se je pa enkrat to pojavljalo večkrat, ko je fotr neki delal na cirkular in mešalec( oba 3 faze ). In je slika kar mrkala ( ko je vklapljal / izklaplal )
Je že kdo opazil da imamo vsi Samsungov izdelek?
Isti problem imam jaz, ampak to mene ne moti zaenkrat. Imam Samsungov LED monitor 23". Ko vključim ( ali izključim ) kak večji porabnik ( ni nujno preko iste vtičnice - ampak največkrat ravno preko iste vtičnice ) , slika mrkne za sekundo in se pokaže nazaj..
Se je pa enkrat to pojavljalo večkrat, ko je fotr neki delal na cirkular in mešalec( oba 3 faze ). In je slika kar mrkala ( ko je vklapljal / izklaplal )
Je že kdo opazil da imamo vsi Samsungov izdelek?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop vtičnice ??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16407 (5626) | starfotr |
» | Elektricna poraba naprav , elektricna stikala in podobna vprasanjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4020 (2110) | radoha62 |
» | Vezava vtičnic (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 22787 (9297) | tony1 |
» | PC ne dela na posamezni lokacijiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2353 (1753) | ssokec |
» | Udar streleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12729 (11085) | revvs |