Forum » Problemi človeštva » Homoseksualnost ni bolezen
Homoseksualnost ni bolezen
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
Enakih pravic celi svet pač ne more imeti...
Wrong!
Potem bi družba razpadla...
Wrong!
Kot so že mnogi sociologi prišli do zaključka, družba mora biti razslojena, ne smejo biti vsi v enakem rangu, ker je to edini način za obstoj družbe...
Tis totalno zamešou neki.
V razvitem svetu imamo (načeloma) vsi enake pravice. Pa družba ne razpada (razen v glavah nekaterih). Socialne razlike pa nimajo veze s pravicami.
Zaradi enega prvilegija - posvajanje otrok, ni ogroženo nobeno življenje... Torej, get over it... Ni potrebe po tem privileguju...
Ni potrebe po marsičem. Ampak zavoljo enakopravnosti... in zavoljo tako istospolnih parov (ki si otroke želijo) kot tudi otrok ki si želijo starše... je potrebno imeti enake pravice.
Ti si pa svoje 'privilegije' lahko nekam vtakneš.
Life is as complicated as we make it...
jype ::
NLight> In pravica otroka je da se ga da v posvojitev v normalno družino,
Ja, in družina homoseksualnega para je normalna, naravna, primerna za vzgojo otrok in na noben način prikrajšana za karkoli.
Ja, in družina homoseksualnega para je normalna, naravna, primerna za vzgojo otrok in na noben način prikrajšana za karkoli.
NLight ::
Wrong!
Zato ker ti tako praviš???
Wrong!
Reality... Kam pa bi prišli če bi imeli vsi enake pravice??? A je smiselno sploh še imeti neke zakone, če vsak lahko vpisuje zakone za svoje interese oz. izvaja teror in zahteva da se napišejo neki novi zakoni... To ne pelje nikamor... Ne more država na podlagi nekaj deset pametnjakovičev nekih zakonov pisat, da se oni ne bodo počutili diskriminirane - čeprav to niso, gledano s strani zakona...
Tis totalno zamešou neki.
V razvitem svetu imamo (načeloma) vsi enake pravice. Pa družba ne razpada (razen v glavah nekaterih). Socialne razlike pa nimajo veze s pravicami.
Ne, ne... Nisem jaz nič zamešal... Razlike morajo biti, tako socialne kot tudi v primeru pravic... Potem lahko nekdo dela 40 let za minimalno plačo, in nekdo 40 let za 10 000EUR/ mesec... Pa bo po 40 letih prvi dobil 400EUR drugi pa ne bo vedel kam z denarjem... Torej je prvi diskriminiran, ker mu niso dane enake pravice - pravica do pokojnine enake kot jo ima drugi... Delala sta različni službi, pa sta vendar oba delala 40 let... Torej, pravice ne morejo vedno biti enake... Kam bi pa prišli če bi vsi isto plačo dobivali, isto pokojnino??? Nihče se več ne bi trudil ničesar doseči...
In družba razpada... To edino ti ne vidiš, vsi ostali (vključno z nekaterimi znanstveniki) pa opažamo, da družba propada... Če vzamemo samo primer Slovenija... Stopnja kriminala raste, stopnja revščine raste, država tone v rdečih številkah, banke tonejo v rdečih številkah, vse več je nasilja,... Družba ne razpada??? Očitno ti ni čisto jasno kaj pomeni ta pojem...
Ni potrebe po marsičem. Ampak zavoljo enakopravnosti... in zavoljo tako istospolnih parov (ki si otroke želijo) kot tudi otrok ki si želijo starše... je potrebno imeti enake pravice.
Ti si pa svoje 'privilegije' lahko nekam vtakneš.
Zavoljo enakopravnosti??? Kdo te pa sili da se delaš homoseksualca??? Imaš možnost za normalno zvezo, tako kot vsi ostali, ampak ti hočeš bit the special one...
In zavoljo istospolni partnerjev... Zakaj bi pa moral kdorkoli upoštevati vaše želje??? Kot sem že omenil, imaš možnost normalne zveze ki se kasneje razvije v družino... Če pa hočeš biti the special one, pač moraš sprejet tudi posledice oz. privilegije, ki v ta razred ne spadajo...
Kot tudi otrok ki se želijo starše... Ni panike, v vrsti za posvojitev čaka več heteroseksualnih parov kot pa je otrok... Za otroke je poskrbljeno...
V družino se ne more razviti nekaj kar ne sestavlja družino... Ne moreš iz hrušk in jabolk dobit jagodo...
Kar se tiče mojih privilegijev, tiste ki imam jih pač imam... Ne hodim na cesto izvajat provokativne shode s tablami "Proud to be gay"... Če si proud to be gay pa bodi še ponosen na posledice, ki jih homoseksualstvo prinaša...
Mimogrede, sem danes na HRT gledal dnevnik, pa je bil omenjen družinski zakonik... A uganeš kdo je bil proti družinskemu zakoniku (torej proti temu, da je družina definirana kot M+Ž)??? Nihče drug, kot pa lezbijke s tablami... So zopet malo paradirale pa provokacije izvajale... Zanimivo da se proti takim zadevam vedno pred kamere nastavljajo homoseksualci...
NLight> In pravica otroka je da se ga da v posvojitev v normalno družino,
ahhhhhhhhahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahaahahahhaha... ti pa si komedijant... Predvsem poudarek na naravna... hahaha
Povej kako dva moška "naravno" naredita otroka??? Pa dve ženski???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()
NLight> Povej kako dva moška "naravno" naredita otroka??? Pa dve ženski???
Brez kakršnihkoli težav.
Ampak govor ni o proizvodnji otrok, temveč o njihovi vzgoji. Kako lahko dva moška naravno vzgojita otroka? Pa dve ženski?
Najbolje, da vprašaš enga od milijonov otrok, ki so s tako vzgojo postali odrasli.
Brez kakršnihkoli težav.
Ampak govor ni o proizvodnji otrok, temveč o njihovi vzgoji. Kako lahko dva moška naravno vzgojita otroka? Pa dve ženski?
Najbolje, da vprašaš enga od milijonov otrok, ki so s tako vzgojo postali odrasli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
NLight> Dokaži...
Na, en edu link: http://www.bu.edu/today/2013/gay-parent...
To si ti kr en link tu nalimal... Ne dokazuje tvoje trditve, da imata lahko dva moška/ženski po naravni poti otroka... Če ne veš kaj pomeni naravno, ti bom dal en hint... Začne se s seksom, sledi nosečnost in konča v porodnišnici z rojstvom... Glede na to da moški nima maternice me prav zanima kako po tvojih "znanstvenih" dokazih moški po naravni poti lahko zanosi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()
NLight> Če ne veš kaj pomeni naravno, ti bom dal en hint... Začne se s seksom, sledi nosečnost in konča v porodnišnici z rojstvom...
OK, evo, takole:
1. Dva moška sta po naravni poti en drugemu naklonjena, si zaupata in že dolgo živita v skupnem gospodinjstvu. Po naravni poti skleneta, da želita vzgajati naraščaj.
2. Po naravni poti stopita do CSD, kjer se prijavita k posvojitvi, nakar dostavita dokazila in opravita razgovore, s katerimi izkažeta svojo primernost za vzgojo otrok.
3. Po naravni poti poiščeta otroka, ki je primeren za posvojitev: To pomeni, da je po naravni poti izgubil možnost, da ga vzgajajo njegovi biološki starši.
4. Po naravni poti se zgodi posvojitev: Država po naravni poti zabeleži, da je otrok zdaj skrb teh dveh moških in da je njuna dolžnost poskrbeti zanj, kot se za starše pričakuje.
5. Moška po naravni poti zagotavljata otroku hrano, obleko, streho nad glavo, čustveno oporo in, če sta dobra starša, tudi razgibano otroštvo z ogromno prijetnimi izkušnjami.
Tako to gre.
OK, evo, takole:
1. Dva moška sta po naravni poti en drugemu naklonjena, si zaupata in že dolgo živita v skupnem gospodinjstvu. Po naravni poti skleneta, da želita vzgajati naraščaj.
2. Po naravni poti stopita do CSD, kjer se prijavita k posvojitvi, nakar dostavita dokazila in opravita razgovore, s katerimi izkažeta svojo primernost za vzgojo otrok.
3. Po naravni poti poiščeta otroka, ki je primeren za posvojitev: To pomeni, da je po naravni poti izgubil možnost, da ga vzgajajo njegovi biološki starši.
4. Po naravni poti se zgodi posvojitev: Država po naravni poti zabeleži, da je otrok zdaj skrb teh dveh moških in da je njuna dolžnost poskrbeti zanj, kot se za starše pričakuje.
5. Moška po naravni poti zagotavljata otroku hrano, obleko, streho nad glavo, čustveno oporo in, če sta dobra starša, tudi razgibano otroštvo z ogromno prijetnimi izkušnjami.
Tako to gre.
NLight> Če ne veš kaj pomeni naravno, ti bom dal en hint... Začne se s seksom, sledi nosečnost in konča v porodnišnici z rojstvom...
OK, evo, takole:
Tako to gre.
Pa ti bom dal še en hit... Po naravni poti pomeni da ta otrok ima gene staršev oz. po domače povedano je iste krvi... Kako pa to po tvoji "naravni" poti dosežeš??? Aja saj res, ti ne ločiš med naravno in umetno...
Veš, ženska gre tudi po naravni poti do zdravnika in ta jo po naravni poti oplodi iz epruvete... Pa se temu vseeno reče umetna oploditev, ker gre za poseg ki ni naraven...
NLight> Po naravni poti pomeni da ta otrok ima gene staršev oz. po domače povedano je iste krvi... Kako pa to po tvoji "naravni" poti dosežeš???
Otroku daješ za jest svoje matične celice, valda.
NLight> Veš, ženska gre tudi po naravni poti do zdravnika in ta jo po naravni poti oplodi iz epruvete... Pa se temu vseeno reče umetna oploditev, ker gre za poseg ki ni naraven...
Kaj je pa nenaravnega v tem, da otrok izgubi starše?
Kaj je nenaravnega v tem, da potem zanj skrbijo drugi?
NLight> Veš, ženska gre tudi po naravni poti do zdravnika in ta jo po naravni poti oplodi iz epruvete... Pa se temu vseeno reče umetna oploditev, ker gre za poseg ki ni naraven...
Kaj je pa nenaravnega v tem, da otrok izgubi starše?
Kaj je nenaravnega v tem, da potem zanj skrbijo drugi?
LightN ::
Evo kam gremo... http://www.24ur.com/foto-in-video-to-pa...
Pa jim bomo tudi v Sloveniji dali pravice??? Pa pedofilom, posiljevalcem tudi??? Pa tistim ki jih privlačijo živali tudi pravice, da se poročajo z živalmi in posvajajo otroke??? Ne more vsako živo bitje imeti istih pravic... Pravice se od sloja / razreda / družbe razlikujejo... Ko greš ropat trgovino, se za to odločiš in potem tudi sprejmeš posledice... Enako je z homoseksualstvom... Če se spustiš v to imaginacijo moraš sprejeti tudi posledice...
Aha... To je samo pri tebi možno, preostali svet takega načina prenosa DNK ne pozna...
Pa jim bomo tudi v Sloveniji dali pravice??? Pa pedofilom, posiljevalcem tudi??? Pa tistim ki jih privlačijo živali tudi pravice, da se poročajo z živalmi in posvajajo otroke??? Ne more vsako živo bitje imeti istih pravic... Pravice se od sloja / razreda / družbe razlikujejo... Ko greš ropat trgovino, se za to odločiš in potem tudi sprejmeš posledice... Enako je z homoseksualstvom... Če se spustiš v to imaginacijo moraš sprejeti tudi posledice...
Aha... To je samo pri tebi možno, preostali svet takega načina prenosa DNK ne pozna...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LightN ()
LightN> Pa jim bomo tudi v Sloveniji dali pravice??? Pa pedofilom, posiljevalcem tudi??? Pa tistim ki jih privlačijo živali tudi pravice, da se poročajo z živalmi in posvajajo otroke???
Žal mi je, ampak pedofili, posiljevalci, zoofili in zombiji _ŽE IMAJO_ pravico, da otroka posvojijo.
LightN> Ne more vsako živo bitje imeti istih pravic... Pravice se od sloja / razreda / družbe razlikujejo... Ko greš ropat trgovino, se za to odločiš in potem tudi sprejmeš posledice... Enako je z homoseksualstvom... Če se spustiš v to imaginacijo moraš sprejeti tudi posledice...
Absolutno. Ti, na primer, ne moreš imeti pravice do pisanja po tem forumu, ker si se odločil, da boš fašist, ki bo določal, kakšne pravice imajo lahko drugi. Sprejmi posledice.
Žal mi je, ampak pedofili, posiljevalci, zoofili in zombiji _ŽE IMAJO_ pravico, da otroka posvojijo.
LightN> Ne more vsako živo bitje imeti istih pravic... Pravice se od sloja / razreda / družbe razlikujejo... Ko greš ropat trgovino, se za to odločiš in potem tudi sprejmeš posledice... Enako je z homoseksualstvom... Če se spustiš v to imaginacijo moraš sprejeti tudi posledice...
Absolutno. Ti, na primer, ne moreš imeti pravice do pisanja po tem forumu, ker si se odločil, da boš fašist, ki bo določal, kakšne pravice imajo lahko drugi. Sprejmi posledice.
Invictus ::
@NLight
Javi se ko boš spoznal pomen besede enakopravnost. Do takrat je pa bolje da se preseliš v kako afriško državo. Predlagam Sudan ... Tam so zelo zainteresirani za ljudi tvojega kova. Boš lahko svoje ideje izvajal v praksi ...
Javi se ko boš spoznal pomen besede enakopravnost. Do takrat je pa bolje da se preseliš v kako afriško državo. Predlagam Sudan ... Tam so zelo zainteresirani za ljudi tvojega kova. Boš lahko svoje ideje izvajal v praksi ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Pa pedofilom, posiljevalcem tudi??? Pa tistim ki jih privlačijo živali tudi pravice, da se poročajo z živalmi in posvajajo otroke??? Ne more vsako živo bitje imeti istih pravic...
Smo že obdelali. Večkrat. Ampak ti drugego kot lovit lasten rep ne znaš.
SEX WITH DUCKS
Ampak ja, zmagal si. Se že počutim kretensko ko se sploh še trudim odgovarjat tvojim blodnjam.
Oki ::
Kje je popravljena verzija? Link prosim...
Zavarovanec (moški in ženska) pridobi pravico do starostne pokojnine pri starosti 65 let, če je dopolnil najmanj 15 let zavarovalne dobe.
Vir.
Pa ti ne bluzi preveč, ja... Se pravi smo diskriminirani? Čeprav nihče od naju nima maternice?
Jaz ne bluzim. Bili ste diskriminirani -> spremenili smo zakon -> zdaj smo povsem enakopravni.
Naslednjič ko zineš neumnost pa ne bit užaljen ko ti kdo reče da bluziš. Si si zaslužil.
Torej mi lahko z eno številko iz tega zakona napišeš kdaj bo šla moja soseda, ki nima otrok v pokoj. In kdaj bom šel jaz? Aja, se mi je zdelo, ja...
Z 2019 bosta šla enako stara v pokoj. Če si pa ti slučajno vojsko služil... boš šel pa malenkost mlajši. Now please, STFU.
Vajenc ::
Saj jih že kakih pet let lahko.
Ene 2 leti nazaj, ko še niste bili seznanjeni s tem, ste protestirali, da istospolni ne more posvojiti otroka svojega partnerja, da istospolni ne more v bolnišnici obiskovati poškodovanega partnerja ali otroka partnerja... Ko smo vam dokazali (pithlit je še vedno dolžna gajbo pira), da je to mogoče, je očitno država grda v delu, kjer lahko partnerja skupaj zaprosita za otroka. Ko boste spoznali, da je tudi to mogoče po trenutni zakonodaji, boste želeli spremeniti zakonodajo v smer pozitivne diskriminacije itn. Za vas je boj za pravice pomembnejši, kot pravice same, zato se po vaše ljudi spreobrača s silo. Povprečni ljudje pa se na silo odzovejo s silo in tako se rodijo Primci in Strele.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Saj jo lahko tudi ti.
Naredi karneval, pa se bomo pridružili ... Vse za dobro žurko ... Da se gremo še heteroseksualci razvrat. Da ne bo fovšije do homoseksualcev ...
Naredi karneval, pa se bomo pridružili ... Vse za dobro žurko ... Da se gremo še heteroseksualci razvrat. Da ne bo fovšije do homoseksualcev ...
Ne, jaz nimam razloga, ker moški sploh nismo diskriminirani. No ja, od leta 2019 res ne več. Isto kot lani, ko je moja soseda šla v penzijo... Pa lezbijke tudi... Če že lahko posvajajo otroke pa res ne vem čemu takšen halo...
Ne, ti STFU now. Saj boste LGBTjevci tudi lahko posvajali otroke. Tam enkrat 2035.
Zakon ki tebi omogoča upokojevanje istočasno s tvojo sosedo obstaja. Ne le to... je v veljavi.
Kje je zakon ki meni dovoli posvajanje otrok? Boš pokazal?
Ene 2 leti nazaj, ko še niste bili seznanjeni s tem, ste protestirali, da istospolni ne more posvojiti otroka svojega partnerja, da istospolni ne more v bolnišnici obiskovati poškodovanega partnerja ali otroka partnerja... Ko smo vam dokazali
Dokazali ste kaj, točno? Ker, kolikor je meni znano... moram jaz skupnost registrirat da lahko počnem to kar ti omenjaš... tebi in tvoji dragi pa tega ni treba. Poleg tega pa moramo še vedno mahati z ustavo, ker zakonov ki bi to urejali preprosto ni (ali pa so v nasprotju z ustavo - kot je v primeru posvajanja).
Toliko o dokazih.
OK, cool. Razloži to še Pithlit. What is the problem with LGBT? Že pet let lahko posvajajo otroke... Ampak ne. Oni zganjajo maškarade sredi glavnega mesta???
Problem je da nas zakoni še vedno diskriminirajo. Jasno? Al boš spet se začel nekaj šopirit?
In ja, kot sem že večkrat prej omenila (pa je invictus tudi ponovil) ti tole maškarado izvajaš dnevno. Vse dni v letu. Leto za letom. A jaz pa enkrat na leto ne smem obeležiti spomina na Stonewall? Pa se 'poklonit' žrtvam homofobije (ja, ni jih malo...)? Ne? To je sam zate rezervirano al kako?
Pa da ne bo pomote (sem že vsaj enkrat v tej temi napisala, pa bom še enkrat): se načeloma strinjam da se je "pride" že zdavnaj izrodil. Ampak to da mi ga ti (in ostali) očitaš... medtem ko sami svoj hetero pride izvajate vsakodnevno... je pa abotno.
Vam pa nihče ne brani poskrbeti za to da mi ne bomo več čutili potrebe po pride-u. Zadeva je trivialno preprosta.
Vajenc ::
Dokazali ste kaj, točno? Ker, kolikor je meni znano...
Očitno imaš selektiven spomin. Tebi, jypeju in Dolharju sem v sorodni temi dokazal, da je po trenutni zakonodaji istosplonim omogočeno posvojiti otroka. Ti si bila tako prepričana v nasprotno, da si razpisala nagrado v obliki piva za prve dokaze. Linke se mi ne da iskat.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Dokazali ste kaj, točno? Ker, kolikor je meni znano... moram jaz skupnost registrirat da lahko počnem to kar ti omenjaš... tebi in tvoji dragi pa tega ni treba.
Tudi heteroseksualci morajo registrirat zvezo/partnerstvo, če hočejo obiskovati partnerja v bolnici. Poroka sicer to uredi, ampak glede na veliko število koruznikov ... In dedovati po njem. Se pa štejeta kot registrirana skupnost če živita več kot eno leto na skupnem naslovu. Ne vem kako je to za homoseksualce.
Pri otrocih je še huje, saj oče rabi potrdilo o očetovstvu nositi s sabo ... Skratka, birokracija do konca. Kot da si prišel pacienta fentat v bolnico.
Invictus> Tudi heteroseksualci morajo registrirat zvezo/partnerstvo, če hočejo obiskovati partnerja v bolnici.
To ni res.
Invictus> Se pa štejeta kot registrirana skupnost če živita več kot eno leto na skupnem naslovu.
Tega država ne more vedeti.
Invictus> Pri otrocih je še huje, saj oče rabi potrdilo o očetovstvu nositi s sabo ...
To ni res.
To ni res.
Invictus> Se pa štejeta kot registrirana skupnost če živita več kot eno leto na skupnem naslovu.
Invictus> Pri otrocih je še huje, saj oče rabi potrdilo o očetovstvu nositi s sabo ...
To ni res.
Zgodovina sprememb…
Ja seveda... Si že kdaj slišal da imajo oni vpogled v tvoje podatke, kartoteko??? Če si posiljevalec/pedofil bo to pisalo noter in otroka sigurno ne boš dobil... Tako da ne nakladaj spet nekaj o čemer nimaš pojma... Vsakega posameznika dobro preiščejo, preden mu dajo otroka...
[
Smo že obdelali. Večkrat. Ampak ti drugego kot lovit lasten rep ne znaš.
Aja, kaj smo obdelali??? Mi še nihče od vas ni dal konkretnega argumenta, zakaj bi vam dali pravice pedofilom, posiljevalcem in ostalim pa ne??? Če se že gremo "eliminacijo diskriminacije", potem moramo vsem dati pravice...
Zgodovina sprememb…
In ja, kot sem že večkrat prej omenila (pa je invictus tudi ponovil) ti tole maškarado izvajaš dnevno. Vse dni v letu. Leto za letom. A jaz pa enkrat na leto ne smem obeležiti spomina na Stonewall? Pa se 'poklonit' žrtvam homofobije (ja, ni jih malo...)? Ne? To je sam zate rezervirano al kako?
Pa da ne bo pomote (sem že vsaj enkrat v tej temi napisala, pa bom še enkrat): se načeloma strinjam da se je "pride" že zdavnaj izrodil. Ampak to da mi ga ti (in ostali) očitaš... medtem ko sami svoj hetero pride izvajate vsakodnevno... je pa abotno.
A res??? Povej mi en primer ko so heteroseksualci paradirali po glavnem mestu z zastavicami "Proud to be hetero" in je bilo sporočilo tega tebi namišljenega oz. kar po tvoje "vsakodnevnega" protesta -> heteroseksualci hočemo pravice, hočemo da se "namišljena" diskriminacija preneha... Ne vem kje ti vidiš, da heteroseksualci paradirajo po mestu... Je pa to zelo slaba obramba, ki jo ti izvajaš in je predvsem ena velika laž...
Pa če se ne motim imate homoseksualci celo nek svoj dan... Heteroseksualci tega nimamo, torej smo diskriminirani??? Gremo z zastavicami paradirat po mestu, da dobimo svoj dan??? Res neumnost... Vse pravice imate (z izjemo ene) pa še hočete... Človek ki ni zadovoljen z malim, velikega vreden ni...
In ko tam enega leta 2050 dobite, če dobite, pravice do posvajanja, katera fiktivna ideja bo naslednja??? Boste parade izvajali po mestu, da homoseksualci imate drugačne potrebe od heteroseksualcev in zato rabite dopust 60 dni, namesto 30 (kolko že pač je) kot jih imajo vsi ostali???
Pa boste iskali pravice do brezplačnega zdravstva, češ, homoseksualci so bolj naklonjeni splono prenosljivim boleznim???
Zgodovina sprememb…
To ni res.
Šteje se prijava na stalnem ali začasnem bivališču. To država prav dobro ve ... Če nisi prijavljen, potem ne ve ...
Za drugo stvar, je včasih bilo. Kolega si je pridobil ustrezne papirje. Ne vem pa če to delajo v praksi. Najbrž ne ...
Invictus> Šteje se prijava na stalnem ali začasnem bivališču. To država prav dobro ve ... Če nisi prijavljen, potem ne ve ...
Nisem prijavljen in sem kljub temu imel dostop do svojih otrok v porodnišnici - brez kakršnegakoli papirja - seveda sva pa not prišla skupaj z mamo, sicer bi me morala ona posebej omeniti kot očeta, da bi me spustili not.
LightN> Ja seveda... Si že kdaj slišal da imajo oni vpogled v tvoje podatke, kartoteko???
To je nepomembno. Pravico še vedno imajo.
Nisem prijavljen in sem kljub temu imel dostop do svojih otrok v porodnišnici - brez kakršnegakoli papirja - seveda sva pa not prišla skupaj z mamo, sicer bi me morala ona posebej omeniti kot očeta, da bi me spustili not.
LightN> Ja seveda... Si že kdaj slišal da imajo oni vpogled v tvoje podatke, kartoteko???
Invictus> Šteje se prijava na stalnem ali začasnem bivališču. To država prav dobro ve ... Če nisi prijavljen, potem ne ve ...
A res??? Saj homoseksualci tudi lahko "imajo" pravico, pa jih avtomatično izločijo z liste za ustrezne kandidate, zaradi napačne usmerjenosti (tako kot pedofil, ker ga privlačijo otroci)... Pa bo zopet jok in stok da so diskriminirani... V tem primeru nima smisla sploh spreminjat zakonov, ker do otrok tako ali drugače ne pridejo...
Si čist tole zadevo predstavljam... Napiše se zakon v njihovo korist... Pride v center za posvajanje, pove najpomembnejše podatke... Ženska na šalterju: Ne ustrezate našim merilom. Naslednji prosim!... Zvečer na A Kanalu -> Homoseksualci: To je diskriminacija.... Center nam ne da otroka... Dobili bi zakon pa bi še naprej jokali... Ustava in zakoni pa ne morejo urejati "notranjih pravil/zakonov" centra za posvajanje... Če oni rečejo da so taka pravila so taka... In tudi če se vam odobri ta privilegij, center pa reče: Homoseksualci so neustrezni kandidati... center nobenega zakona ne krši, vi pa prav tako nič niste pridobili... Brez veze provocirate ker na koncu ne pridobite nič... Si pa predstavljaj scenarij da v vrsti čaka 100 heteroseksualnih parov, otroka pa bi teoretično dali homoseksualnemu... To bi nastal tak škandal, katerega si center ne more privoščiti...
Zgodovina sprememb…
LightN> Saj homoseksualci tudi lahko "imajo" pravico, pa jih avtomatično izločijo z liste za ustrezne kandidate, zaradi napačne usmerjenosti
Ne. Homoseksualci so diskriminirani v zakonu. Izloči jih zakon. Lahko sicer pridejo z odločbo ustavnega sodišča in dosežejo svoje, ampak heteroseksualnim parom tega ni treba, kar je narobe.
LightN> Pa bo zopet jok in stok da so diskriminirani... V tem primeru nima smisla sploh spreminjat zakonov, ker do otrok tako ali drugače ne pridejo...
Otroke že imajo in z njimi živijo. Posvojitev je pravica otroka. Otrok seveda s homoseksualnimi starši nima težav, razen tebe pa tudi nihče drug ne tečnari takim otrokom.
LightN> Dobili bi zakon pa bi še naprej jokali...
S tem ni nič narobe, jokanje je z ustavo zagotovljena pravica: Kar poglej kako nepretrgoma jokaš, pa še nisi nikogar prepričal v popolnoma nič, ker si itak vse pomešal in ne razumeš ničesar.
Ne. Homoseksualci so diskriminirani v zakonu. Izloči jih zakon. Lahko sicer pridejo z odločbo ustavnega sodišča in dosežejo svoje, ampak heteroseksualnim parom tega ni treba, kar je narobe.
LightN> Pa bo zopet jok in stok da so diskriminirani... V tem primeru nima smisla sploh spreminjat zakonov, ker do otrok tako ali drugače ne pridejo...
Otroke že imajo in z njimi živijo. Posvojitev je pravica otroka. Otrok seveda s homoseksualnimi starši nima težav, razen tebe pa tudi nihče drug ne tečnari takim otrokom.
LightN> Dobili bi zakon pa bi še naprej jokali...
S tem ni nič narobe, jokanje je z ustavo zagotovljena pravica: Kar poglej kako nepretrgoma jokaš, pa še nisi nikogar prepričal v popolnoma nič, ker si itak vse pomešal in ne razumeš ničesar.
Povej mi kje vidiš smisel v spreminjanju zakona??? Če center za posvajanje reče NE, tudi zakon nima smisla... Smisel bi imel ravno takšen, da bi se homoseksualci lahko hvalili, "lej kako smo pomembni, celo svoj zakon imamo"... Koristi od zakona pa nobene...
In pravica otroka je da dobi družino, katera mu bo omogočala da se vključi v okolico, družbo... V veliki meri je to nemogoče, če imaš za skrbnika homoseksualce... Če otroku predstaviš 50 družin in 5 od teh je homoseksualnih... In jih izbira... Otrok bo izbral heteroseksualni par - 100%... Žal pa se otroci do 11. leta (ali 13. ne vem točnega leta) ne morejo odločiti ali bodo sprejeli predlagani par...
Ta provokacija se lahko nadaljuje še leta in leta... Zato je čas, da država reče NE, pa bo mir... Tako kot so to zrihtali Rusi... Naslednjih 100 let lahko samo sanjajo o nekih zakonih...
In jaz ne jokam... Prav tako mi ni treba nikogar ničesar prepričevat... Narod je pri zdravi pameti, zato temu stojijo tako tudi zakoni... Se nimam nad čem pritoževat... Trenutni zakoni so super...
Zgodovina sprememb…
Tudi heteroseksualci morajo registrirat zvezo/partnerstvo, če hočejo obiskovati partnerja v bolnici.
Ni treba, kot si že sam ugotovil:
Se pa štejeta kot registrirana skupnost če živita več kot eno leto na skupnem naslovu. Ne vem kako je to za homoseksualce.
Mi moramo pa papirje rihtat na UE. Nekako ekvivalent une davidove zvezde v naci Nemčiji.
Glede obiskov v bolnici so pa tako mene kot partnerko vedno prosili naj jim da seznam ljudi ki jim je obisk dovoljen. Lahko bi napisale tudi sosedovega Janeza. Isto za klice, oz. informacije o zdravstvenem stanju prek telefona.
Mi še nihče od vas ni dal konkretnega argumenta
Pol pa hit brat vse skupaj od začetka. Verjamem pa da noben argument ni dovolj dober zate.
Povej mi en primer ko so heteroseksualci paradirali po glavnem mestu z zastavicami "Proud to be hetero"
Samo danes sem videla najmanj 10 hetero parov ki so si v javnosti izkazovali medsebojno naklonjenost.
Po tvoje jaz lahko to počnem le med svojimi štirimi stenami.
Heteroseksualci tega nimamo
365 dni na leto nimaš dovolj?
In ko tam enega leta 2050 dobite
Pa kaj tebi ni jasno? Mi to pravico že imamo. Hočemo le da se tudi zakon temu ustrezno prilagodi.
Boste parade izvajali po mestu
Parade se bodo izvajale dokler se bo izvajala diskriminacija. Nočete parad? Nehajte diskriminirat. Kot sem rekla... rešitev je trivialna.
Če center za posvajanje reče NE, tudi zakon nima smisla...
Center se ravna po zakonu. Ki nas sedaj avtomatsko izločuje. Ko bo pa zakon rekel da spolna usmerjenost ne igra vloge... bo pa center moral svojo odločitev drugače utemeljiti.
Ne bo pomagalo it na Kanal A jokat zaradi diskriminacije če te center odpiše zaradi premajhnih dohodkov (recimo). So njihova merila precej natančno določena.
LightN> Smisel bi imel ravno takšen, da bi se homoseksualci lahko hvalili, "lej kako smo pomembni, celo svoj zakon imamo"
"Svoj" zakon imajo zdaj. Če bi pravice izenačili, ga ne bi več imeli.
LightN> Ta provokacija se lahko nadaljuje še leta in leta... Zato je čas, da država reče NE, pa bo mir... Tako kot so to zrihtali Rusi... Naslednjih 100 let lahko samo sanjajo o nekih zakonih...
Ja, nekateri Rusi so navdušeni nad tem, da se homoseksualce pretepa in pobija. Seveda ne vsi - zgolj mačofašistični putinisti.
LightN> In jaz ne jokam... Prav tako mi ni treba nikogar ničesar prepričevat... Narod je pri zdravi pameti, zato temu stojijo tako tudi zakoni... Se nimam nad čem pritoževat... Trenutni zakoni so super...
Ne. Trenutni zakoni so v nasprotju z ustavo. Narod je pri zdravi pameti, zato ga velika večina podpira koncept enakopravnosti za vse, jasno, žal pa nekateri ne razumejo, kako pomembno je to, zato ne gredo volit, ko je o čem takem referendum.
Seveda jokaš. Kako pa naj označimo tvoje jamranje, da je "homoseksualnost nenaravna", čeprav ni, da je "nenaravno, da imajo homoseksualci otroke", čeprav ni, da "ne bi smeli posvajati otrok", čeprav jih in da se bodo nad take otroke spravljali nasilneži, čeprav se ne.
"Svoj" zakon imajo zdaj. Če bi pravice izenačili, ga ne bi več imeli.
LightN> Ta provokacija se lahko nadaljuje še leta in leta... Zato je čas, da država reče NE, pa bo mir... Tako kot so to zrihtali Rusi... Naslednjih 100 let lahko samo sanjajo o nekih zakonih...
Ja, nekateri Rusi so navdušeni nad tem, da se homoseksualce pretepa in pobija. Seveda ne vsi - zgolj mačofašistični putinisti.
LightN> In jaz ne jokam... Prav tako mi ni treba nikogar ničesar prepričevat... Narod je pri zdravi pameti, zato temu stojijo tako tudi zakoni... Se nimam nad čem pritoževat... Trenutni zakoni so super...
Ne. Trenutni zakoni so v nasprotju z ustavo. Narod je pri zdravi pameti, zato ga velika večina podpira koncept enakopravnosti za vse, jasno, žal pa nekateri ne razumejo, kako pomembno je to, zato ne gredo volit, ko je o čem takem referendum.
Seveda jokaš. Kako pa naj označimo tvoje jamranje, da je "homoseksualnost nenaravna", čeprav ni, da je "nenaravno, da imajo homoseksualci otroke", čeprav ni, da "ne bi smeli posvajati otrok", čeprav jih in da se bodo nad take otroke spravljali nasilneži, čeprav se ne.
Zgodovina sprememb…
čeprav jih in da se bodo nad take otroke spravljali nasilneži, čeprav se ne.
Nasilneži so ponavadi strahopetci. In kot taki se bodo vedno spravljali nad manjšine. Zato se pa naciji dandanes sploh ne sramujejo tega da gredo h lokalnemu 'šiptarju/čefurju' na pir - se jih je priselilo dovolj da si jih ne upajo izzivat. Pol se pa spravljajo na druge, manjše tarče. Še posebej priljubljene so tiste katerih diskriminacija je družbeno sprejemljiva.
Jaz komaj čakam, da homoseksualci posvojite _vse otroke_, da bodo potem oni tudi homoseksualci in bodo pretepli nacije!
Moja trenutno ne kaže nobenih homoseksualnih nagnjenj.
GregiB ::
... pravica otroka je da dobi družino, katera mu bo omogočala da se vključi v okolico, družbo... V veliki meri je to nemogoče, če imaš za skrbnika homoseksualce...
... kar velja tudi za homofobe, črnce, medrasne skupnosti, bosance, albance, verske fanatike, boeme, posesivneže, pomembneže z fizičnim varovanjem itd. itd...
@Pithlit... za preipoznavanje izvenzakonske skupnosti skupen naslov za eno leto ni (zadosten) pogoj... Partnerja morata skupaj živeti "določen" čas (arbitrarna presoja, kaj je določen čas) in imeti skupen partnerski in ekonomski odnos... Po tvoji definiciji namreč bi marsikateri podnajemnik lahko terjal pravice iz naslova dedovanja, če bi s pokojnim najemodajalcem živel na istem naslovu...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
vostok_1 ::
Moja trenutno ne kaže nobenih homoseksualnih nagnjenj.
Kako pa bi to moralo zgledat sploh? Pred puberteto je itak karkoli težko.
Sicer pa me zanima en hipotetičen scenarij. Recimo, da lahko imamo dezajnerske otroke, kako bi se odločili glede "spolne usmerjenosti" (pod predpostavko, da je to genetsko pogojeno)? Throw a coin?
GregiB ::
Recimo, da lahko imamo dezajnerske otroke, kako bi se odločili glede "spolne usmerjenosti"
... športne uspešnosti. IQja, stopnje izobrazbe, karakternih lastnosti... "lots of coins to toss, no?"
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Partnerja morata skupaj živeti "določen" čas (arbitrarna presoja, kaj je določen čas) in imeti skupen partnerski in ekonomski odnos...
Ja. Ampak dejstvo ostaja. Dokler je partnerska skupnost hetero... je ni potrebno registrirat. Takoj ko je homo, pa ja. Hetero = ne rabiš nobenih papirjev. Homo = rabiš papir.
Po tvoji definiciji namreč bi marsikateri podnajemnik lahko terjal pravice iz naslova dedovanja, če bi s pokojnim najemodajalcem živel na istem naslovu...
1. Definicija ni moja (v bistvu sploh ne vem o kakšni definiciji govorimo).
2. Med podnajemnikom in najemodajalcem obstaja pogodba. Razen če se gremo 'na črno' - v tem primeru pa najemnik ne more prijavit naslova na najemodajalčevem naslovu. Ergo... dedovanje ne gre.
Če, recimo, vzamem moj primer (dasiravno ni merodajen ker imam jaz stvari urejene malenkost drugače): S partnerko živiva na skupnem naslovu že 14 let. Ampak ker skupnosti nočeva registrirat (ker se nama zdi idiotsko nosit na čelu tetovažo)... bi bilo dedovanje zelo komplicirano (ali pa obiski v bolnici - če se, recimo, zgodi nekaj dovolj hudega da ni mogoče sestavit seznama obiskovalcev... kakšna koma ali kaj podobnega).
Če bi pa živela s tipom... takega problema ne bi imela. Verjamem pa da zna bit problem če se kaj zgodi nekje na začetku razmerja. Ampak bi bilo vseeno lažje urejat stvari (relativno, seveda).
Recimo, da lahko imamo dezajnerske otroke, kako bi se odločili glede "spolne usmerjenosti" (pod predpostavko, da je to genetsko pogojeno)? Throw a coin?
Na srečo (ali pa nesrečo, odvisno kako gledaš na te stvari) ne obstaja še noben indic da bi to bilo gensko pogojeno.
Po mojem je stvar podobna kot pri trans osebah (kjer tudi noben ne ve zakaj do tega prihaja): pri trans ženskah, recimo, imaš ženske možgane (delujejo po žensko, torej) v moškem telesu (obratno pri trans moških). In ker možganov (še) ne znamo presajat je pač treba popravit telo. Znanstveniki sicer močno sumijo da imajo velik vpliv na to 'anomalijo' materini hormoni med nosečnostjo. Tako da, ja, po mojem je s spolno usmerjenostjo podobno. Mogoče v manjši meri... tako da ne pride toliko do izraza da bi se pojavila motnja spolne identitete.
Again: po moje. Da ne bo kdo virov zahteval.
vostok_1 ::
To je lahko vse res. Ampak še vedno bi bila kr velika dilema kaj zbrat, v primeru, da se to res izkaže. Nenazadnje, obstajajo študije, ki pravijo da večje kot je število moških potomcev, kasnejši imajo večjo možnost za bit homoseksualci. Kar če ne drugega nakazuje vsaj na neke gensko-hormonske relacije.
Sicer takrat ko bo možno imeti dizajnerske otroke itak ne bo več pomembno kaj je kdo, ampak still opcija bi bila.
Coin toss for me then.
Not really, i'd choose everything.
Sicer takrat ko bo možno imeti dizajnerske otroke itak ne bo več pomembno kaj je kdo, ampak still opcija bi bila.
Coin toss for me then.
Recimo, da lahko imamo dezajnerske otroke, kako bi se odločili glede "spolne usmerjenosti"
... športne uspešnosti. IQja, stopnje izobrazbe, karakternih lastnosti... "lots of coins to toss, no?"
Not really, i'd choose everything.
Coin toss for me then.
V trenutnem svetu bi definitivno raje izbrala hetero. Ni preveč zabavno ko te razne strelce čakajo za vsakem voglom.
Ampak ja, se strinjam, ko/če bo... bo (upam vsaj) popolnoma nepomembno.
*edit* A to je to? Wiki? Sicer me odvrne že to da je avtor Blanchard... se pa nisem poglabljala, tko da ne morem kaj dosti rečt o tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Aston_11 ::
Saj brihten si, škoda samo, da si tako omejen in zaplankan. So te pač uničili. Kako boš to pojasnil tvojim otrokom in vnukom, tvoja stvar.
D3m ::
Lahko bi to prepovedali, kot v nekaterih zveznih državah U.S.
Da lahko gejem omogočimo dostojno življenje, ker se mi jih ne, da poslušati.
Da lahko gejem omogočimo dostojno življenje, ker se mi jih ne, da poslušati.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Mipe ::
In kaj je ostalo od teh Grkov in Rimljanov danes? Grki si vbrizgavajo HIV, da bi bili upravičeni do državne podpore, medtem ko se "originalni" Rimljani utapljajo v smeteh in mafiji.