» »

Homoseksualnost ni bolezen

Homoseksualnost ni bolezen

Temo vidijo: vsi
««
13 / 24
»»

bluefish ::

PNG je izjavil:

@bluefish, o kakih pravicah je govora? Ne glede na to kako vseeno mi je za geje sem vseeno mnenja, da ni prav da lahko posvojijo otroke.
Zagotovljene s 14. in 15. členom ustave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

PNG ::

Žal sem inženir in ne pravnik, tako da ustave ne poznam na pamet. Kolikor je meni znano gejom ni dovoljeno posvojiti otrok (in upam, da jim ne bo, saj dva moška ali dve ženski ne moreta dati otrokom polnega spektra čustev in znanja - pa čeprav sem odraščal zgolj z enim staršem, sem vseno tega mnenja) in se poročiti (to še velja? kakorkoli, to je stvar religije in ne države).

Drugje pa mi ni znano, da bi bili za karkoli prikrajšani. Vsaj mene še do zdaj nihče ni vprašal kakšne spolne usmerjenosti sem, preden sem se vpisal na faks/podpisal pogodbo za službo/itd.

mtosev ::

trentno stanje
Homosexuality legal Yes (for men since 1977, never illegal for women)
Equal age of consent Yes
Anti-discrimination laws Yes (in employment since 1998)
Same-sex marriage(s) No
Recognition of same-sex couples as registered partnerships Yes (since 2006)
Joint and step adoption by same-sex couples No
Gay men and women allowed to serve openly in the military Yes
Right to change legal gender No [7]
MSMs allowed to donate blood No
Commercial surrogacy for gay male couples No
LGBT rights in Slovenia @ Wikipedia
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PNG je izjavil:

Žal sem inženir in ne pravnik, tako da ustave ne poznam na pamet. Kolikor je meni znano gejom ni dovoljeno posvojiti otrok (in upam, da jim ne bo, saj dva moška ali dve ženski ne moreta dati otrokom polnega spektra čustev in znanja - pa čeprav sem odraščal zgolj z enim staršem, sem vseno tega mnenja) in se poročiti (to še velja? kakorkoli, to je stvar religije in ne države).

Drugje pa mi ni znano, da bi bili za karkoli prikrajšani. Vsaj mene še do zdaj nihče ni vprašal kakšne spolne usmerjenosti sem, preden sem se vpisal na faks/podpisal pogodbo za službo/itd.
Saj, vendar če govorimo o ustavnih pravicah, morajo biti enakovredno zagotovljene vsem. V nasprotnem primeru so pač le fasada.

Massacra ::

PNG je izjavil:

Za prvi odebeljeni tekst: v tej temi je bilo priloženih že ogromno linkov do znanstveni člankov, ki tvojo trditev negirajo.

Za drugi odebeljeni tekst: zakaj misliš, da bi odraščanje z dvema ženskama ali dvema moškima lahko bilo kakorkoli slabše od tega, da nekdo odrašča samo z eno žensko ali enim moškim?

Poznam recimo primer, ko otroka (sedaj star 2,5 let) že skoraj od začetka vzgajata biološka mati in babica! In imam občutek, da temu otroku ničesar ne manjka!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

Datadog ::

mtosev je izjavil:

Datadog je izjavil:

Sej to smo meli tudi pri nas leta 2011 če se ne motim. Popolnoma nepotrebno spreminjanje ustave in nepotrebni stroški.
Nope http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv...

To je drugo. Za zakon je bil rezultat pač kakršen je bil.

Drugo je ustava, ki si jo je nekdo želel spreminjat. Isto kar imajo zdaj na tapeti Hrvati.

Datadog je izjavil:

Drugo je ustava, ki si jo je nekdo želel spreminjat.
Ustava je pri nas povsem ustrezna in razloga za spremembo ni.

SugarFree ::

Od kdaj pa smo vsi enaki po zakonih ali ostalih oblikah pravil, nekateri osebki lahko delajo kar hočejo pa ne bodo nosili posledic.

Pred zakoni naj bi bili enaki, žal pa se ne izvajajo enako za vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Massacra je izjavil:

PNG je izjavil:

Za prvi odebeljeni tekst: v tej temi je bilo priloženih že ogromno linkov do znanstveni člankov, ki tvojo trditev negirajo.

Za drugi odebeljeni tekst: zakaj misliš, da bi odraščanje z dvema ženskama ali dvema moškima lahko bilo kakorkoli slabše od tega, da nekdo odrašča samo z eno žensko ali enim moškim?

Poznam recimo primer, ko otroka (sedaj star 2,5 let) že skoraj od začetka vzgajata biološka mati in babica! In imam občutek, da temu otroku ničesar ne manjka!

Ne vidim "prvo odebeljenega teksta", ampak imam občutek da leti na novonastale okužbe s HIV. Jaz sem pa podal link, ki kaže statistiko ki ga je izdalo zdravstvo v Sloveniji, ki ima direkten vpogled v novonastale okužbe v Sloveniji. Vse ostalo je ob tem brezpredmetno.

bluefish je izjavil:

PNG je izjavil:

Saj, vendar če govorimo o ustavnih pravicah, morajo biti enakovredno zagotovljene vsem. V nasprotnem primeru so pač le fasada.

Tale novodobna mentaliteta je debilna, pa brez zamere. Ljudje smo različni, smo debeli, grdi, pametni, BOLJŠI, suhi, črni, rumeni, geji, retardirani itd. A bi dal dvema retardoma ali idiotoma (govorim o IQ nivoju, ne žaljivki) vzgajati otroka? Zakaj ne, saj sta po ustavi enaka, ali?

Kar se tiče poroke pa je stvar religije, razen če to leti na te državne poroke ali kakorkoli se že imenujejo. Jah, če so si geji uspeli izboriti detajlnejše profiliranje iz strani davčne uprave (haha, fail), pa se še naj poročijo, komu mar?

A je to to? Ta tema revolvira okrog poroke in posvojitve otrok? Vau, človek bi pričakoval, da imamo v civilizirani družbi pomembnejše zadeve za rešiti kot pa samoukvarjanje s svojimi prvotnimi nagoni.

Truga ::

Vsec mi je da si BOLJSI napisal z allcaps.

Ja itak, če pa izgovoriti boljši/slabši je dandanes politično nekorekten kriminal! Ma lepo vas prosim, neumnost.

PaX_MaN ::

posvojiteljske družine imajo v povprečju višji standard in izobrazbo kot ne-posvojiteljske družine;

Še en razlog, zakaj so *fobi tko proti posvojitvam in zakaj jih je nasploh tako malo - revnemu pa neizobraženemu lažje prodaš troedinega zombija.

Massacra ::

i100k100 -> ...in upam, da jim ne bo, saj dva moška ali dve ženski ne moreta dati otrokom polnega spektra čustev in znanja...

Številni linki do znanstvenih člankov v tem forumu pravijo popolnoma drugače, kot ti misliš

i100k100 -> ...pa čeprav sem odraščal zgolj z enim staršem, sem vseno tega mnenja...

Zakaj ti misliš, da bi odraščanje z dvema ženskama ali dvema moškima lahko bilo kakorkoli slabše od tega, da nekdo odrašča samo z eno žensko ali enim moškim, kot je bilo to v tvojem primeru?

Glede na tvoje mišljenje in pisanje ugotavljam, da imaš v sebi nekakšne "globoko zakoreninjene strahove", ki pa morda izhajajo ne samo iz vzgoje, ampak iz dejstva, da se nisi dovolj poučil o zadevi.
Tvoje mnenje je polno predsodkov in problem je nekje drugje in ne v tem, kar ti misliš (ker enostavno povedano: misliš narobe)!

PNG je izjavil:

Tale novodobna mentaliteta je debilna, pa brez zamere. Ljudje smo različni, smo debeli, grdi, pametni, BOLJŠI, suhi, črni, rumeni, geji, retardirani itd. A bi dal dvema retardoma ali idiotoma (govorim o IQ nivoju, ne žaljivki) vzgajati otroka? Zakaj ne, saj sta po ustavi enaka, ali?
Ne rabiš biti pravnik, da bi vedel, zakaj je zadnji stavek neumnost.

In zakaj se debelim ne prepove posvojitev? S svojim življenjskim stilom, ki ga projicirajo na otroka, bo tudi slednji debel in v breme zdravstveni blagajni.

Massacra je izjavil:

pisanje ugotavljam, da imaš v sebi nekakšne "globoko zakoreninjene strahove", ki pa morda izhajajo ne samo iz vzgoje, ampak iz dejstva, da se nisi dovolj poučil o zadevi.
Tvoje mnenje je polno predsodkov in problem je nekje drugje in ne v tem, kar ti misliš (ker enostavno povedano: misliš narobe)!

Ahahaha :D Jawohl Herr Slo Tech Freud!

/ignore

bluefish je izjavil:

PNG je izjavil:

Ne rabiš biti pravnik, da bi vedel, zakaj je zadnji stavek neumnost.

In zakaj se debelim ne prepove posvojitev? S svojim življenjskim stilom, ki ga projicirajo na otroka, bo tudi slednji debel in v breme zdravstveni blagajni.

Torej, če spolna usmerjenost ni pomembna, a bi dovolil nekrofilu ali zoofilu posvojiti otroka? Kaj pa pedofilu? Saj je vseeno, otroci bodo zdravi in ne bodo oškodovali zdravstvene blagajne, poleg tega smo pa vsi isti. Ali obstajajo razlike med spolnimi devianti in geji nekako skalirajo višje na vaši imaginarni lestvici iz nekih razlogov?

Vsak spol povzroča drugačne poškodbe svojemu otroku. Moški uničuje bolj direktno, površinsko bolj tipa "ti si izguba, iz tebe ne bo nič" medtem ko ženska uniči otroka zahrbtno, duševno če si nemara veren v smislu naščuvanja, notranjega sovraštva, predsodkov in ostalih pizdarij. Zato mislim, da je zelo pomembno, da se otroka uniči enakomerno na oba načina in ne samo v eni smeri, madona saj hočemo imeti zbalansirano sfukane produkte, ali?

A si sploh predstavljaš odraslega človeka, ki bi bil navzven uničen, notranje pa poln upanja in dobre volje? Ali obratno, notranje uničen, ampak navzven pogumen in samozavesten? No, vidiš, se mi je zdelo.

Ekvilibrij, modeli. To gejem fali :(

Ne, saj ne bom več smetil teme, vi kar v miru posvečajte svoje misli seksualnosti, konec koncev seksualnost definira sedanjo družbo in nihče ne želi biti izpuščen iz te mode, kako zelo žalostno je če nisi hip.

jype ::

i100k100> a bi dovolil nekrofilu ali zoofilu posvojiti otroka?

Mu je že dovoljeno. Prepovedano je izključno homoseksualnim parom - nekrofilskim, zoofilskim in pedofilskim zakoncem posvojitev _ni prepovedana_.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

No, jaz bi potem raje začel omejevati pravice posvojevanja otrok, kot da bi jih dodajal.

Vajenc ::

jype je izjavil:

i100k100> a bi dovolil nekrofilu ali zoofilu posvojiti otroka?

Mu je že dovoljeno. Prepovedano je izključno homoseksualnim parom - nekrofilskim, zoofilskim in pedofilskim zakoncem posvojitev _ni prepovedana_.

Pedofilom, nakrofilom in zoofilom je posvojitev onemogočena. Vsaj, če CSD ve za njihovo spolno prakso.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Vajenc> Pedofilom, nakrofilom in zoofilom je posvojitev onemogočena. Vsaj, če CSD ve za njihovo spolno prakso.

Jasno. Ni jim pa prepovedano niti sklepanje zakonskih zvez, niti posvojitev, če so v zakonski zvezi.

i100k100> No, jaz bi potem raje začel omejevati pravice posvojevanja otrok, kot da bi jih dodajal.

Zakon ne sme predpisovati ničesar na podlagi spolne usmerjenosti. To zagotavljata tako 14. in 15. člen Ustave kot tudi 14. člen Evropske deklaracije o človekovih pravicah.

Zgodovina sprememb…

mcgeek ::

Vsi t.i. homofobi, bojite se lastne sence. Z vašim sovražnim govorom si boste kvečjemu nakopali lastne probleme.
Meni kot geju, vaše mnenje ne pomeni nič in me ne gane, dokler se skrivate za 4 stenami in pod krinko anonimnosti širite nestrpnost.
V življenju še nisem srečal osebe, ki bi se mi upala v obraz povedati to, kar nekateri tukaj prav veselo tipkate.

Kaj počnete vi za vašimi 4 stenami je popolnoma vaš problem.
Kakšna so vaša prepričanja, tudi.

Sicer pa ustava mi ne prepoveduje ničesar, problem so zakoni, ki ustavi ne sledijo.
In vsak gej, ki naleti na problem v zakonu, se mora v skrajnem primeru sklicevati na ustavo in podati tožbo na ustavno sodišče, če so mu kršene osnovne pravice.
Ustavno sodišče tako zakone že veselo enega za drugim razglaša za neustavne in nalaga vladi, da jih popravi (primer zakona o dedovanju, ki sicer prepoveduje dedovanje po istospolnem partnerju, vendar ustavna odločba ta zakon že izenačuje tudi za istospolne pare, vse dokler v samem zakonu to ne bo zapisano).
Edina diskriminatornost je ta, da heteroseksualci pridobite vse pravice s podpisom 'poroke'. Mi pa se moramo za to boriti z državo in se sklicevati na ustavo. Na koncu je rezultat isti, vendar z mnogo več izgubljenimi živci in birokracijo.

Otroci se rojevajo v istospolnih družinah, pa če si to želite ali ne. Tudi posvajanja je ustavno sodišče že dovolilo.
Pari živijo v istospolnih družinah že od nekdaj. In dokler ne bodo njihove pravice izenačene z ostalimi, tako da bo dovolj en podpis, tako kot je vaša sveta 'poroka', do takrat bomo protestirali.

Vabljeni, da stresete ves svoj gnev iz sebe in se po možnosti postavite na glavo.
Škoda vaših živcev.

jype je izjavil:

Vajenc> Pedofilom, nakrofilom in zoofilom je posvojitev onemogočena. Vsaj, če CSD ve za njihovo spolno prakso.

Jasno. Ni jim pa prepovedano niti sklepanje zakonskih zvez, niti posvojitev, če so v zakonski zvezi.

Tudi homoseksualcem ne.
Woody Allen

Vajenc> Tudi homoseksualcem ne.

Ja, njim pa je, eksplicitno, ker je zakonska zveza v zakonu definirana tako, da je ne morejo skleniti, kar je v nasprotju s 14. in 15. členom Ustave in 14. členom Evropske deklaracije o človekovih pravicah, ki jo je Državni zbor ratificiral leta 1994.

GregiB ::

Pa lahko tole debato o posvajanju otrok spravimo vsaj v neke realne okvirje??? Pogovarjamo se, kot da če je nekomu nekaj dovoljeno, se bo to zgodilo po najslabšem možnem scenariju.... Otrok za posvojitev je precej manj, kot je čakajočih prosilcev za posvojenca... Še otrok za v rejništvo je precej manj, pa sploh ne gre za posvojitev. Tu pa pišemo tako, kot, da če bodo homoseksualni pari "eligable" za posvojitev, bodo otroka dobili "preko reda"... Kolikor mi je znano, obstajajo za to komisije, ki ocenjujejo ustreznost okolja, v katerega dajejo otroka. In če bodo (strokovno) ocenili, da je med kandidati ustreznejši heteroseksualni par, kot homoseksualni, bodo dodelili otroku le-temu. S tem, ko določene skupine te možnosti nimajo, se posvojencu zgolj oža možnost priti v zanj najboljše okolje za razvoj...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Invictus ::

jype je izjavil:

pizdolizcem

Jaz bi to vzel kot pohvalo ;)
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus> Jaz bi to vzel kot pohvalo ;)

Saj jaz bi "peder" tudi, če bi bil gej, ampak to je beside the point.

Massacra je izjavil:

Še ne. Posledice bodo kasneje zaradi odstotnega očeta. In avtoritete.

Fotri so večinoma sposobni vreči svoje otroke iz bajte, razen če mame ne zagrozijo z ločitvijo in pomanjkanjem seksa ...

Invictus> Še ne. Posledice bodo kasneje zaradi odstotnega očeta. In avtoritete.

Mhm, praktično neizogibno je, da postane naslednji Hitler.

Invictus> Fotri so večinoma sposobni vreči svoje otroke iz bajte, razen če mame ne zagrozijo z ločitvijo in pomanjkanjem seksa ...

Kako neverjetno strokovna ugotovitev. A lahko dobimo še link na članek v zadnji številki medicinske revije?

Samo opazovanja določenih družin ...

Nobene strokovnosti ... Pa tako je izven teme ...

jype je izjavil:

Invictus> Jaz bi to vzel kot pohvalo ;)

Saj jaz bi "peder" tudi, če bi bil gej, ampak to je beside the point.

Peder je stanje duha, ne spolna usmerjenost. Tebi lahko brez problema rečemo peder, tudi če nisi gej, recimo.

GregiB je izjavil:

Kolikor mi je znano, obstajajo za to komisije, ki ocenjujejo ustreznost okolja, v katerega dajejo otroka. In če bodo (strokovno) ocenili, da je med kandidati ustreznejši heteroseksualni par, kot homoseksualni, bodo dodelili otroku le-temu. S tem, ko določene skupine te možnosti nimajo, se posvojencu zgolj oža možnost priti v zanj najboljše okolje za razvoj...

Komisija ne obstaja. Sta le psiholog in socialni delavec. Ki opravljata ocenjevanje preko kurca (stran 94. in naprej).
Z drugimi besedami rečeno, obstaja velika verjetnost, da so otroka že posvojili heteroseksualni "pedofili, nakrofili in zoofili".
Če se tolerira to, zakaj tak bavbav da bi se toleriralo še homoseksualne pare kot posvojiteljte?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

PaX_MaN je izjavil:

Komisija ne obstaja. Sta le psiholog in socialni delavec. Ki opravljata ocenjevanje preko kurca (stran 94. in naprej).
Z drugimi besedami rečeno, obstaja velika verjetnost, da so otroka že posvojili heteroseksualni "pedofili, nakrofili in zoofili".
Če se tolerira to, zakaj tak bavbav da bi se toleriralo še homoseksualne pare kot posvojiteljte?

Obstaja zelo velika verjetnost, da so po podobni proceduri tudi homoseksulaci posvojili otroka.
Woody Allen

Nikakor. Ta navedek velja za slovenijo, kjer pa homoseksualni pari sploh ne pridejo v poštev (in torej ne morejo biti podvrženi tej proceduri), za tujino, kjer homoseksualni pari pridejo v poštev, pa vsi vemo da ima te stvari mnogo bolj poštimane.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN je izjavil:

Nikakor. Ta navedek velja za slovenijo, kjer pa homoseksualni pari sploh ne pridejo v poštev (in torej ne morejo biti podvrženi tej proceduri), za tujino, kjer homoseksualni pari pridejo v poštev, pa vsi vemo da ima te stvari mnogo bolj poštimane.

A moram iskat linke, ko moški pri 30ih po ločitvi z ženo spozna, da je gej?
Woody Allen

i100k100> Peder je stanje duha, ne spolna usmerjenost. Tebi lahko brez problema rečemo peder, tudi če nisi gej, recimo.

Peder je tisti moški, ki izvaja pederastijo. To pomeni, da ima spolne odnose z dečki.

Drži - lahko mi rečeš peder.

Vajenc> A moram iskat linke, ko moški pri 30ih po ločitvi z ženo spozna, da je gej?

Kako bo to spremenilo dejstvo, da je zakon v nasprotju z Ustavo?

Zgodovina sprememb…

Invictus je izjavil:

jype je izjavil:

pizdolizcem

Jaz bi to vzel kot pohvalo ;)

To smo vsi delal, ni lih za hvalt se, no. Pol, k bodo froci iz umetnih maternic, pa mogoče že.
Aja no, une k so moral ven zmesart s carskim rezom bi loh s tem dissou, to pa res.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Vajenc> A moram iskat linke, ko moški pri 30ih po ločitvi z ženo spozna, da je gej?

Kako bo to spremenilo dejstvo, da je zakon v nasprotju z Ustavo?

Sej ni. Gej posameznik lahko zaprosi za posvojitev, enako kot vsak drug posameznik ne glede na vero, raso, spol... Ni mu prepovedano, da se poroči in posvoji otroka, tako kot tebi ne in meni ne registrirati istospolne skupnosti. Kako bom seksal doma, pa nobenga ne briga, dokler s tem ne škodujem partnerju ali kako drugače kršim zakonodaje.
Woody Allen

Vajenc> Sej ni. Gej posameznik lahko zaprosi za posvojitev, enako kot vsak drug posameznik ne glede na vero, raso, spol... Ni mu prepovedano, da se poroči in posvoji otroka, tako kot tebi ne in meni ne registrirati istospolne skupnosti. Kako bom seksal doma, pa nobenga ne briga, dokler s tem ne škodujem partnerju ali kako drugače kršim zakonodaje.

Čemu je torej Ustavno sodišče presodilo, da je zakon diskriminatoren in izdalo odločbo, na podlagi katere geji lahko dedujejo enako kot zakonci (in jaz komaj čakam, da bom tudi jaz imel pravico do posvojitve skupaj s partnerko, čeprav nisem sklenil nobene zakonske zveze)?

So Ustavni sodniki slaboumni, ali je tvoj argument, da ni diskriminacije, ker "itak zakon, ki črncem prepoveduje vstop v gledališče, velja enako za vse, tudi za belce", nesramen in žaljiv za tiste, ki se soočajo s težavami zaradi diskriminacije?

Že da se moraš posluževati takšnih perverznih miselnih akrobacij (ki so povrhu vsega še logično nekonsistentne) mi pravi, da si na zelo trhlih tleh.

Zgodovina sprememb…

Če mi ti očitaš nesramnost pa res ne morem imeti slabe vesti ane...

Ker je zakonodaja stara in temelji na tradicionalnih oblikah družine, homoseksualne družine z otrokom ni predvidevala. Ker sodniki in sedaj tudi vsi sodelujoči v tej temi vemo, da obstajajo istospolne družine, je zakonsko omejevanje dedovanja, obiskovanja v bolnicah, skrbi in odgovornost za otroka... neustavno. Zato je sedaj praksa, da se homoseksualna zveza upošteva enakopravno heteroseksualni. Poroka, pa je poseben obred, ki ni prepovedan nobenemu posamezniku, pa naj bo ta zoofil, gej ali pa zaporniški morilec. Pa brez skrbi, obsojenim morilcem posvojitve niso odobrene, pa če je 5x poročen.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

Vajenc> Poroka, pa je poseben obred,

V naši zakonodaji k sreči ni niti sledu o kakršnihkoli porokah, zato tega argumenta pri nas ni.

jype je izjavil:

Vajenc> Poroka, pa je poseben obred,

V naši zakonodaji k sreči ni niti sledu o kakršnihkoli porokah, zato tega argumenta pri nas ni.

Če res ne veš...
Woody Allen

Zakonska zveza nima veze z obredom (ki je poroka).

Truga je izjavil:

Zakonska zveza nima veze z obredom (ki je poroka).

Kako se reče obredu, kjer sodelujejo priči, matičar in načelnik upravne enote?
Woody Allen

Zakonska zveza.

Pardon, sklenitev zakonske zveze.

Poroka je un cerkven obred.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

Truga je izjavil:

Zakonska zveza.

Ja potem je zakonska zveza obred oz. po domače poroka?
Woody Allen

Ne. Doticni obred se imenuje "sklenitev zakonske zveze".

Poroka kle nima veze.

Truga je izjavil:

Pardon, sklenitev zakonske zveze.

Poroka je un cerkven obred.

Tist ta drug pa civilna poroka.

Truga je izjavil:

Ne. Doticni obred se imenuje "sklenitev zakonske zveze".

Poroka kle nima veze.

Nimaš blage veze.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

Motite se, tovariš.

Truga je izjavil:

Motite se, tovariš.

V čem, da lahko po zakonu (zakonsko*) skleneš zvezo s poroko?
Woody Allen

Vajenc> V čem, da lahko po zakonu (zakonsko*) skleneš zvezo s poroko?

Skleneš zakonsko zvezo. Nobene poroke ni.

(Seveda pa ljudje radi te reči mešajo.)

Zgodovina sprememb…

««
13 / 24
»»