» »

Homoseksualnost ni bolezen

Homoseksualnost ni bolezen

Temo vidijo: vsi
««
8 / 24
»»

Datadog ::

mtosev je izjavil:

driver_x je izjavil:

V luči skrbi za otroke (ki bi se jim v primeru homoseksualnih staršev dogajale hude in nepopravljive krivice) bi bilo vredno razmisliti o tem, če ne bi mogoče prepovedali imeti otrok tudi homofobom. Pomislite samo na travme, ki bi se dogajale na obeh staneh, če bi se homofobu rodil homoseksualen otrok. Aja, oni bi jih pozdravili.
tole ni slaba ideja. zame razni homofobi niso uravnovešeni in ne rabijo posvajati otrok
drugače, če tud problem ko npr življenski stil staršev škodi otroku.je kdo vido tista 2 vegan starša katera sta narobe hranila otroka in pol ko je bil bolan ga niso peljali zdravniku ker jim zdravniki niso všeč? otrok je pol umrl

*Kašelj* Posvojitev že ima določene varovalne mehanizme, samo malce bolj bi jih moral sledit/izvajat.

Če iz strokovnega mnenja centra za socialno delo izhaja, da prijavitelj ni primeren za posvojitelja, center za socialno delo izda odločbo, s katero se mu ne dodeli statusa kandidata za posvojitelja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Datadog ()

Pithlit ::

first_line je izjavil:

Jo, torej se lahko vse prosto odločamo, a ne? A nisi drugače trdila da je spol stvar odločitve in ne kromosomov in drugih bla, bla, nla?

Ti mal slabo bereš. In seveda ne ločiš zunanjih spolnih karakteristik (spolovolo, dojke...) ter dejanskega spola. Nič hudega. Pač manjko slovenščine*.

Je pa vsaj ena stvar v Sloveniji ki nas postavlja ob bok civiliziranim državam: Po zakonu tisto kar ti binglja med nogami ne definira tvojega spola.

Se zdaj razumemo?

*Frankofonski jeziki, recimo, lepo razlikujejo med "sex" (tisto kar ti binglja med nogami) in "gender" (tisto kar naj bi folk imel nekje med uhlji). Slovenščina pač ne.
Life is as complicated as we make it...

first_line ::

Lahko se prosto odločim kaj je moj spol, ne morem pa se ali mi paše fant, punca, koza... gej, 'normaln' ali pa zofil... nisem jaz kriv da sem tak.

No in pa spet posegaš po pljuvanju po drugače mislečih osebah. To je vaša priljubljena taktika, kjer je lahko drugače misleč samo naci ali pa butl. In potem se sprašuješ zakaj te ljudje ne marajo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: T-h-o-r ()

first_line je izjavil:

Lahko se prosto odločim kaj je moj spol

Ja. Ravno toliko kot se lahko odločiš al boš gej al ne.

Ne vem zakaj bi se moški odločil da bo ženska (in obratno)...

first_line je izjavil:

No in pa spet posegaš po pljuvanju po drugače mislečih osebah.

Ko rečem da ne razumeš pa da to niti ni tvoja krivda? Ja šment, najbolš da sem tiho, ane? Da ti slučajno srčeca ne strem...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Ja ja, ne razumem, sem nesposoben, tra la la... me ni treba tolažit da je za to kriva okolica in vzgoja, veliko stvari počnem drugače kot so me učili da je prav in na sploh drugače kot mi pravite napredni intelektualci... observing ego se temu reče.

Sploj mi je smešno ko me homo oseba uči da smo vsi enaki, medtem ko ravno sama prekleto dobro loči med spoloma (med gender in sex, da ne boš mislila da ne vem kaj govorim). Potem sem pa jaz tisti ki je naci in homofob pa žleht... hinavščina da je ni primere.

Ljudje s to neboleznijo, že iz tvojega pisanja se vidi, ste si itak sami krivi za 99% problemov ki vas pestijo (99% od teh 99% je itak samo v vaši glavi). Seveda je za vas lažje če krivite druge za svoje probleme, sprejemanje odgovornosti je seveda daleč od vaših prioritet. Namesto da bi pospravila pod svojo streho, raje ubiraš taktike ki se jih poslužujejo otroci.

Morda pa je homoseksualnost bolezensko stanje obsedenosti s seksom?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Kot mednarodno priznani strokovnjak za gospodarstvo, vedenjsko biologijo in raziskovanje rud ti lahko zagotovim, da se glede nagonov močno motiš.

Na laž te postavi praktično vsaka udomačena žival.

first_line je izjavil:

Ja ja, ne razumem, sem nesposoben, tra la la... me ni treba tolažit da je za to kriva okolica in vzgoja, veliko stvari počnem drugače kot so me učili da je prav in na sploh drugače kot mi pravite napredni intelektualci... observing ego se temu reče.

Sploj mi je smešno ko me homo oseba uči da smo vsi enaki, medtem ko ravno sama prekleto dobro loči med spoloma (med gender in sex, da ne boš mislila da ne vem kaj govorim). Potem sem pa jaz tisti ki je naci in homofob pa žleht... hinavščina da je ni primere.

Ljudje s to neboleznijo, že iz tvojega pisanja se vidi, ste si itak sami krivi za 99% problemov ki vas pestijo (99% od teh 99% je itak samo v vaši glavi). Seveda je za vas lažje če krivite druge za svoje probleme, sprejemanje odgovornosti je seveda daleč od vaših prioritet. Namesto da bi pospravila pod svojo streho, raje ubiraš taktike ki se jih poslužujejo otroci.

Morda pa je homoseksualnost bolezensko stanje obsedenosti s seksom?

Lej. Ti podam argumente ti si pa takoj užaljen in z ranjenim ponosom letaš okoli. Saj mi očitno ni treba dosti. Verjetno bi bilo dovolj da bi napisala "bu!" pa bi ti takoj zagnal vik in krik kako zganjam nasilje nad drugače mislečimi pa kako te žalim.

Ponovno: nikomur nisem nič žalega storila pa vseeno teptate moje pravice. Kdo je tu nasilen? Jaz? Ker si upam to na glas povedat?

Mimogrede. Danes Parada na PlanetTV.

Nočem namestit Silverlighta.

Mipe ::

jype je izjavil:

Mipe> Ne, ni. Vsaj v tej državi ne.

Seveda je, tudi v tej državi. Nikakor pa ni moja pravica tebe prisiliti v to, da moje penjenje jemlješ resno ali sploh opaziš, kaj šele, da se nanj odzoveš. Tega ne morem.

Ampak ker globoko v duši veš, da imam prav, moraš nekaj pripomniti, da bi sebe prepričal, da se morda le ne motiš tako zelo, zgolj nekako na pol.

Ne, ne moreš, niti na Internetu.

Jaz sem posvojil enega mačjega mladička in ga vzgojil v odličnega lovca. Sem bil kregan ker mačka nisem vzgojil v vegetarjanca.

Saj šimpanz tudi komot poskrbi za človeškega novorojenčka. Zakaj pa njih diskriminiramo? Saj ni važno da šimpanz ne more roditi človeškega otroka, ni lepo da tko diskriminiramo.

Zgodovina sprememb…

Dobri argumenti.

Ko bo šimpanz demonstriral, da lahko človeškemu novorojenčku zagotovi funkcionalno vključitev v družbo, se bom zavzel, da se to upošteva in se šimpanzom dovoli posvojitev.

Jype, sploh ne dvomim da govoriš resnico ko dnevno doživljaš da se pretepa in zatira homoseksualce. Ti gotovo nisi lažnivec. Zakaj za vraga zapravljaš čas na netu in jim raje zunaj na cesti ne stopiš v bran? Pa ja nisi hinavec?

Zadnjič je bila ena novica kako so v Grčiji zaprli enih 100 protestnikov proti imigrantom ker so ti izvajali nasilje nad slednjimi. Edin problem je, da nihče za vraga ne more ugotoviti kateri so ti ki so sedaj za zapahi. Menda pripadniki zlate zore, samo so se vsi prešteli in noben ne manjka. Mal je je*a s temi poročili po TV k je treba bit korekten, kjer se lahko pluva edino čez bele homofobe.

Mhm, holokavst se ni nikol zgodil, to je ziher vse židovska propaganda.

Pol bo pa en spet omenu kako morjo bit fojbe polne, boste pa piskal kakšni da smo.

A sedaj pa si žide privleku iz rokava?

Kje ti vidiš dnevno mučenje ubogih homoseksualcev? Verjetno v tvoji okolici res trpijo, ker jim kar naprej godeš kako so vsi ne geji grdi grdi ljudje. Potem pa ni čudno da so vsi geji ki jih poznaš v hudi stiski :D

first_line> Kje ti vidiš dnevno mučenje ubogih homoseksualcev?

Ko zaradi svojega materinega znamenja ne boš smel obiskovati fitnesa, boš razumel.

nevone ::

Kje ti vidiš dnevno mučenje ubogih homoseksualcev?

Nanje se v okviru lastnih družin in širše družbe vrši pritisk, da bi morali biti hetero. To je lahko kar mučno. Ti seveda tega ne razumeš.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

WTF, v življenju sem 1x doživel da enemu niso dovolili vpis na fitnes (zaradi slabega srca, ker so potem na fitnesu odgovorni zanj ~5 let nezaj).

A si gotovo ti bolj primeren da oceniš kakšni so kriteriji za vpis na fitnes, sploh ker še nikoli v življenju nisi bil tam.

Odkar ti pri vpisu testirajo gene, če imaš slučajno prirejena kakšna homo nagnenja, mi vsaj ni treba sveto zaprisegati da bom tam samo ženske buljil v rit in šef na fitnesu ti ne vtika več prsta v rit, kjer mu moreš potem odgovoriti po pravici, če ti morda ni bilo všeč. Jaz sem mu vsakič rekel naj da še enega zraven, za vsak slučaj...

Eni ste res izgubili stik z realnostjo. Me prav spomni na un dokumentarec (Where is Osama...), k se je Amer kregal z muslimani pri njih doma (ali je WWE fejk al ne :D, bwa ha ha).

nevone je izjavil:

Nanje se v okviru lastnih družin in širše družbe vrši pritisk, da bi morali biti hetero. To je lahko kar mučno. Ti seveda tega ne razumeš.

o+ nevone

Ja ja, nože jim držijo na vrat, da morjo žensko po*ukat. Hmmm, sej jaz sem tudi gej, kje naj se postavim v vrsto da me bojo silili v strejt sex?!?!?!

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Ja ja, nože jim držijo na vrat, da morjo žensko po*ukat. Hmmm, sej jaz sem tudi gej, kje naj se postavim v vrsto da me bojo silili v strejt sex?!?!?!

Zadeva je bolj subtilna, ti si pa pač poln samega sebe in tega ne moreš razumeti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

GregiB ::

first_line je izjavil:

Hmmm, sej jaz sem tudi gej, kje naj se postavim v vrsto da me bojo silili v strejt sex?!?!?!

Kako si pa razlagaš pozivanje k spolni vzdržnosti? Kar mi pa ponuja dodatno vprašanje... So potemtakem bolani vsi homoseksualci ali zgolj tisti, ki se ne morajo "nazaj držat"?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

first_line je izjavil:

nevone je izjavil:

o+ nevone

Se ti ne zdi da ti nekako nisi poklican za to da bi sodil o tem kaj drugi čutijo?

Mene se že tebi podobni pretepli. Verjetno me bodo še. Na dnevnem redu pa je diskriminacija in žalitve. Dasiravno so subtilne in se folk sam niti ne zaveda. To pa zato ker je homofobija še vedno družbeno sprejemljiva. Ampak mene to ne moti.

Moti me širjenje sovražnega govora in neresnic ki se izvaja. Ter, seveda vsakršno nasilje. Ki ga je tudi dovolj.

Homofobi pozor! Da se vam kaj v grlu ne zatakne (raj ne gledat. res.):

mtosev ::

a kdo tukaj ve, da v nekaterih eu državah je v ustavi zapisano, da je možna samo poroka med moškim in žensko?
zanimivo je v tej temi kak nekateri hočejo Slo prikazati kot neko zahojeno državo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Kdo?

romunija npr. za druge bom zgooglal. nekateri na hrvaškem se nekateri tud trudijo da se to zgodi
tud madžari imajo to

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Ziga Dolhar ::

Ne da bi se še spravljal v vprašanje, kaj ima veze naziv "poroka" s samimi pravicami, ki iz nje izhajajo ...

romunska ustava. Še v angleškem jeziku.

Boš pokazal, kje sta imenovana Moški in Ženska?
https://dolhar.si/

Ne, ne... kdo trdi da je Slovenija zahojena država? (no, Romunija in Madžarska tudi nista najbolj svetla EU primera...)

evo:

http://www.lgbtqnation.com/2012/01/anti...

http://radiosarajevo.ba/novost/131084/H...

http://newobserveronline.com/romanias-n...
A new amendment to Romania's new constitution has formally defined marriage as a union between a man and a woman--and nothing else.

Slovenija je še kr napredna država glede na linke.
ko berem nekatere komentarje imamo občutek kot, da bi bila zavožena država glede človekovih pravic

Pithlit> kdo trdi da je Slovenija zahojena država?

Lightning, ko trdi, da gredo homoseksualci vsem na živce.

K sreči se moti tudi v tem.

Massacra ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Ne da bi se še spravljal v vprašanje, kaj ima veze naziv "poroka" s samimi pravicami, ki iz nje izhajajo ...

romunska ustava. Še v angleškem jeziku.

Boš pokazal, kje sta imenovana Moški in Ženska?

Najbrž je gledal v kakšne listine o cerkveni poroki in ne v Ustavo. :))

linki en post gor. o kaki cerkvi ti to

mtosev> linki en post gor. o kaki cerkvi ti to

Na tistem linku so napisane neumnosti. Ustava še ni spremenjena in te spremembe najverjetneje ne bo, ker je v nasprotju z EKČP, ki ji je Romunija kot članica EU podrejena in jo je obvezana spoštovati.

za trolle ala jype
On January 1, 2012, a new constitution enacted by the government of Viktor Orbán, leader of the ruling Fidesz party, came into effect, restricting marriage to opposite-sex couples and containing no guarantees of protection from discrimination on account of sexual orientation

Same-sex marriage(s) No (constitutional banned since 2012)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

mtosev je izjavil:

linki en post gor. o kaki cerkvi ti to

Kljub temu tega v romunski ustavi ne vidim. Morda zato:

http://www.theapricity.com/forum/archiv...

aja pač še niso dali. očitno bodo. mađari so že. hr bodo glasovali kmalu

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

aja pač še niso dali. očitno bodo. mađari so že. hr bodo glasovali kmalu

Glej:

Hungary provides registered partnerships (Hungarian: bejegyzett élettársi kapcsolat) to same-sex couples since 1 July 2009. This institution offers nearly all the benefits of marriage. The unregistered cohabitation (élettársi kapcsolat) of same-sex couples was recognised and placed on equal footing with the unregistered cohabitation of different-sex couples in 1996. However, same-sex marriage is prohibited by the 2011 Constitution.

Sicer pa ne razumem najbolje tvojega "navdušenja": našel si dve državi v EU, kjer želijo ustavno preprečiti poroko istospolnih. Obenem, bi ti recimo jaz lahko podal linke vsaj 5 držav v EU, kjer so celo poroke dovoljene. In najbrž je ni države v EU, kjer registrirana istospolna skupnost nebi imela iste pravice, kot izvenzakonska heteroseksualna. No ja, kakšna taka bi se že našla...

Navdušujeta te Madžarska in Romunija? 8-O

ne joža. pravim, da je v sloveniji dobro stanje in mi pogosto jokcanje nekaterih kak jim je hudo v sloveniji in kak jim kratijo pravice gre na jetra.

hehe kmalu boš lahko dodal še hrvate na listo poleg hungary in romanije.
če se prav spomnim misliim, da je vsaj še ena takšna država v euju katera ima prepoved v ustavi. grem googlati

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Leta 2009 so Romuni spremenil nek (kar je pri nas po imenu obligacijski) zakon, v katerega so dali (tr00 story):
 null

null

Popolnoma so se ponacistili.

mtosev> ne joža. pravim, da je v sloveniji dobro stanje in mi pogosto jokcanje nekaterih kak jim je hudo v sloveniji in kak jim kratijo pravice gre na jetra.

Aha.

mtosev> hehe kmalu boš lahko dodal še hrvate na listo poleg hungary in romanije.
mtosev> če se prav spomnim misliim, da je vsaj še ena takšna država v euju katera ima prepoved v ustavi. grem googlati

Men grejo pa na kurac retardi k se jim zdi diskriminacija kul.

PaX_MaN je izjavil:

Leta 2009 so Romuni spremenil nek (kar je pri nas po imenu obligacijski) zakon, v katerega so dali (tr00 story):
 null

null

Popolnoma so se ponacistili.
thx za tole. sn vedo, da sn o tem nekje bral

Zgodovina sprememb…

Ni za kaj mtosev. Smiliš se mi!

ok...

Zgodovina sprememb…

Lightning115 ::

Massacra je izjavil:

Sicer pa ne razumem najbolje tvojega "navdušenja": našel si dve državi v EU, kjer želijo ustavno preprečiti poroko istospolnih. Obenem, bi ti recimo jaz lahko podal linke vsaj 5 držav v EU, kjer so celo poroke dovoljene. In najbrž je ni države v EU, kjer registrirana istospolna skupnost nebi imela iste pravice, kot izvenzakonska heteroseksualna. No ja, kakšna taka bi se že našla...

Navdušujeta te Madžarska in Romunija? 8-O

Glede na tole http://www.worldcongress.org/WCF/wcf.pi... gre za malo več kot pa dve državi, ki podpirajo tole listino...
Venezuela, USA, Spain, Poland, Quatar, Canada, Italy, Latvia, Mexico, Australia, Chile, Bolivia, Ukraine, Russia, U.K., Lithuania,... In še mnogo več svetovnih organizacij... Pa ne spregledat, da so med zgoraj naštetimi državami svetovne velesile, in ne le dve majhni državici iz EU...

Sicer to kaj preveč ne pove, a vseeno... Nista dve državi ampak malo več, kot si ti napisal...

Zgodovina sprememb…

In kje točno vidiš ti podporo držav? A par nepomembnih podpisov predstavlja kar državo?

meni je zanimivo, da nihče ne komentira hrvaški referendum o spremembi ustave

Pithlit je izjavil:

In kje točno vidiš ti podporo držav? A par nepomembnih podpisov predstavlja kar državo?

Ne, ne predstavlja državo... Pač pa svetovne organizacije, ki se nahajajo v teh državah... To je pač samo kot dokaz, za tiste izjave ko pravite da so nekatere države sprejele zakone... Sprejele so jih že, a se ljudstvo s tem ne strinja...

Sicer to kaj preveč ne pove, a vseeno... Nista dve državi ampak malo več, kot si ti napisal...

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

meni je zanimivo, da nihče ne komentira hrvaški referendum o spremembi ustave

Referendum bo padel 100%... Hrvatje bodo glasovali ZA moški + ženska obliko družine... 740 000 podpisov, kaj bo šele na referendumu 3 000 000 PROTI istospolni zvezi...

Referendum so razpisali, potem ko je civilna pobuda V imenu družine ob vneti podpori Katoliške cerkve zbrala več kot 740.000 podpisov.

Zgodovina sprememb…

mi je vseeno za hrvate. zakaj bi to dali v ustavo mi ni jasno. že zdaj se istospolni ne morejo tam poročati. ok na koncu bodo ljudje odločili kaj in kak bo.
očitno je referendum skladen z ustavo, ker bi ga drugače prepovedali

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

mi je vseeno za hrvate. zakaj bi to dali v ustavo mi ni jasno. že zdaj se istospolni ne morejo tam poročati. ok na koncu bodo ljudje odločili kaj in kak bo.
očitno je referendum skladen z ustavo, ker bi ga drugače prepovedali

Hrvaški premier Zoran Milanović je pojasnil, da ni vlade, ki bi lahko spregledala 700.000 podpisov pod referendumsko pobudo... Sicer pa je to s poroko mogoče malo celo brezveze... Naj se poročaj če se hočejo... samo otroke ne...

Zgodovina sprememb…

mtosev> meni je zanimivo, da nihče ne komentira hrvaški referendum o spremembi ustave

Ker je nepomemben. Vsak zakon, na podlagi katerega nastajajo protiustavne posledice, je neveljaven (retroaktivno, kadar gre to v korist posameznika) in vsak referendum, na katerem večina glasuje o pravicah manjšine, je demokratično nepomemben.

Lightning115> Hrvatje bodo glasovali ZA moški + ženska obliko družine...

Ja, morda bodo celo sprejeli zakon, plačali visoko kazen in zakon potem razveljavili. Druge možnosti tako in tako nimajo, lahko pa seveda poskusijo zapustiti EU. Dokler niso del evroobmočja to še nekako lahko storijo (seveda bodo morali pa odstopiti tudi od EČKP, kar neizbežno pomeni, da bomo hrvaške geje z veseljem naselili v Sloveniji, kjer jim bomo po zakonodaji EU morali ponuditi zatočišče pred nasiljem v njihovi domovini).

mtosev> očitno je referendum skladen z ustavo, ker bi ga drugače prepovedali

Referendum je vedno skladen z ustavo, ne velja pa to za zakon, ki ga na referendum potrdijo, poleg tega je na Hrvaškem trenutno tudi ustava podrejena evropskemu pravnemu redu, zato bodo plačali kazen, če bodo počeli takšne neumnosti.

Lightning115> Sicer pa je to s poroko mogoče malo celo brezveze...

Abejžno. A ni glih v tem problem?

Lightning115> Naj se poročaj če se hočejo... samo otroke ne...

Mislim, da bi morali v Sloveniji organizirat referendum, kjer bi sprejeli zakon, da se staršem z izraženo nacistično agendo otroke vzame in se jih da v posvojitev gejem. Nujno moškim.

Prepričan sem, da bi tak referendum šel skozi, saj Slovenci dobro vemo, kaj pomeni pustit otroke v skrb staršem, ki jih vzgajajo v hitlerjugend.

ne delaj se norca, ker dobro veš da na madžarkem imajo to v ustavi pa se jim nič ni zgodilo. trollat pa lahko greš druge uporaniki

moj last odg tebi. fino, da ljudje kot si ti lahko samo jokajo po forumih in to je tudi vse kar lahko storijo

Zgodovina sprememb…

««
8 / 24
»»