» »

Homoseksualnost ni bolezen

Homoseksualnost ni bolezen

Temo vidijo: vsi
««
7 / 24
»»

Lightning11 ::

T-h-o-r je izjavil:

mislič reči major religije se s tem ne strinjajo, župnik je pa še vedno šef, kljub 2013'n all

Za jype in ostale, ki še vedno mislijo da so moja prepričanja povezana z religijo... Nope... Za moje pojme je biblija le skupek izmišljenih pripovedk, cerkev razpolaga z milijoni, ljudstvo pa umira od lakote - tolko o tistih zgodbica iz biblije, da si ljudje naj pomagajo med sabo, mi je čist vseeno kaj počne župni, nuna, škof in ostali...
Jah ti boš meni o Hrvaški filozofiral... Ljudstvo ne prenese homoseksualcev, politika pa leze EU v rit... Takoj ko EU propade se bodo razmere tako zaostrile, da bodo homoseksualci dobesedno leteli ven iz države...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: mcgeek ()

T-h-o-r ::

ne, se pa bodo zaostrile tako, da bomo kapitaliste streljali :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Lightning11> Nope...

If it walks like a duck and quacks like a duck...

Lightning11> Jah ti boš meni o Hrvaški filozofiral... Ljudstvo ne prenese homoseksualcev, politika pa leze EU v rit... Takoj ko EU propade se bodo razmere tako zaostrile, da bodo homoseksualci dobesedno leteli ven iz države...

Takoj, ko EU propade? Ti aktivno delaš na tem?

T-h-o-r> ne, se pa bodo zaostrile tako, da bomo kapitaliste streljali :D

Kaj sm spet narobe naredu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Lightning11> Nope...

If it walks like a duck and quacks like a duck...

Lightning11> Jah ti boš meni o Hrvaški filozofiral... Ljudstvo ne prenese homoseksualcev, politika pa leze EU v rit... Takoj ko EU propade se bodo razmere tako zaostrile, da bodo homoseksualci dobesedno leteli ven iz države...

Takoj, ko EU propade? Ti aktivno delaš na tem?

T-h-o-r> ne, se pa bodo zaostrile tako, da bomo kapitaliste streljali :D

Kaj sm spet narobe naredu?

spadaš v kasto, kjer 90 % folka deluje v nasprotju z vsemi načeli pravne in socialne države, sam potem ko shit hits the fan je težko izbirat

bog bo že vzel svoje k sebi al kako gre tisto

Zahvaljujem se za nadvse prijazno razlago, ki mi nič ne pomaga.

No ja, mi bo že kšn komunistični ilegalec pomagal pri skrivanju.

Sure thing :)

ker je ustavno sodišče kršilo ustavo

mtosev ::

T-h-o-r je izjavil:

ustavno sodišče je najvišji organ v rs.če so dovolili referendum vse štima,nekatere referendume so seveda prepovedali
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-i...
link za nekatere tukaj
ps upam, da nekateri ne pozabljate o referendumu in zakonu za izbrisane kateri je na referendumu pado. zdaj pač delojo na drugačni shemi ker so ljudje prejšnji zakon zavrnili

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Datadog ::

mtosev je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

ustavno sodišče je najvišji organ v rs.če so dovolili referendum vse štima,nekatere referendume so seveda prepovedali

Ni čisto res. Sicer ne vem ali se je pri nas to že zgodilo.
Ampak se pa redko zgodi v U.S. da se supreme court odloči v nasprotju s svojim prvotnimrulingom. Ustava je še vedno nad ustavnim če se spremeni ni važno kaj je sodišče prej odločilo.

nightrage ::

jype: Oprostite, tovariš, a jaz zgolj nizam dejstva. Če se ne morete potolažit, mi tudi vi lahko sporočite, pa vam bom poskušal pomagat.

Ne ti bluziš mal preveč. Homoseksualnost ni normalna zadeva, se pa strinjam, da so zaradi tega izobčeni iz družbe in vedno bodo.

mtosev: glede jypeta lahko pozabiš, da boš imel normalno debate, če nimaš istih pogledov kot on. ljudem s katerimi se ne strinja lepi razne slikice od hilerje in druge zmerja kot fašiste,..etc jaz ga lepi igrnoriram pa naj piše oz dela kaj če ampak normalne debate z njim ni možno imeti:))

ja sem opazil. :)

Massacra ::

Seveda je možno imet normalno debato.

A ko nekomu že n-tič razložiš stvari in pojme, mu linkaš ogromno strokovne literature itd., a ta še vedno ničesar ne razume oz. noče razumeti, se obenem spreneveda in zmišljuje, pa še sovražno je nastrojen do manjšine (katera mu ničesar noče), ni možno več uporabiti drugega vzdevka, kot bedak, idiot itd.

jype: Kaj sploh smatraš za "normalno zadevo"?

Za mene je normalno, da imam ljubeč odnos do žensk in da imam z mojo partnerico otroke, saj sem tako bil vzgojen iz strani mojega očeta in mame.
Mame in očeti si želijo vnukov, ne pa dick-ov v sinovi riti. Po domače povedano :)

ker si pač po domače povedano bebec

Cervantes ::

Benti, s temi homofobi je približno tako kot s talibani: lahko jim nasuješ tono argumentov, oni ti bodo še vedno citirali Ku'ran.

Cervantes je izjavil:

Benti, s temi homofobi je približno tako kot s talibani: lahko jim nasuješ tono argumentov, oni ti bodo še vedno citirali Ku'ran.
kje ti vidiš homofobe? jaz kaj razen lightninga ne vidim. za tipe ala lightning pa so krivi razni jypeti,lightning je samo nasprotje jypeta

Please, reconsider.

Cervantes je izjavil:

Imam pravico nasuti tudi tono protiargumentov, s tem pa nisem homofob. Se strinjam z naslovom teme, čeprav so moji pogledi do homoseksualnosti drugačni, ker nisem bil tako vzgojen.

Homoseksualnost ni stvar vzgoje, dude.

ne pa tudi niso rodili tak, ampak so do tega prišli pozneje v lajfu, ker otroke do pubertete nič ne meče in nimajo žel po spolnosti. zakaj je tako pa ne vemo

Phantomeye ::

mtosev je izjavil:

ne pa tudi niso rodili tak, ampak so do tega prišli pozneje v lajfu, ker otroke do pubertete nič ne meče in nimajo žel po spolnosti. zakaj je tako pa ne vemo

kot da bi rekel, da človek postane heteroseksualen kasneje v lajfu, samo zato, ker človek ni seksualno aktiven..

(sicer pa smo po freudu na začetku - ob rojstvu - vsi biseksualni)

Pithlit ::

mtosev je izjavil:

Pravljice. To da otrok nima želje po spolnosti ne pomeni da se kasneje odloči ali bo gej ali hetero. Pomeni preprosto da ima druge prioritete.

Spolna usmerjenost je ravno toliko odločitev kot to da si se ti enkrat tekom svojega življenja odločil da boš tip.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

driver_x je izjavil:

A je na tistem kaj resnice, da največji kraval proti homoseksualcem zganjajo ravno tisti, ki imajo sami taka nagnenja, a si tega ne priznajo?

Homophobic? Maybe you're gay.
Is homophobia associated with sexual arousal?
Life is as complicated as we make it...

Še več o ljudeh, ki bi radi preganjali "nenormalnost":

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-2485...

nevone ::

A je na tistem kaj resnice, da največji kraval proti homoseksualcem zganjajo ravno tisti, ki imajo sami taka nagnenja, a si tega ne priznajo?

Lightning ni med njimi. On brani teritorij. Takšnih je večina.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Ko se človek ozre po zgodovini umetnosti in znanosti, pa naj bo to iz helenske, ozirom antične kulture, kasneje renesančne in dandanes pop kulure, je neizpodbitno dejstvo, da so homoseksualni umetniki in znanstveniki pustili neizbrisen pečat v zgodovini človeštva.

Naj imenujem samo dva: Michelangelo Buonarroti in Leonardo da Vinci.

http://voices.yahoo.com/homosexuality-l...

Ko se razni homofobi sprehajajo recimo v Sikstinski kapeli ali pa grejo pogledat Zadnjo večerjo v Milanu, me prav zanima, če se zavedajo, koliko "trpljenja" in obenem "genialnega navdiha" je v teh umetniških delih!

ps: Nacisti kot so tile Lightning-i tukaj v tem forumu itak pravijo, da so homoseksualci bolniki, da jih je treba prevzgojiti in zdraviti. Kakšni idioti...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: T-h-o-r ()

nevone ::

za tipe ala lightning pa so krivi razni jypeti,lightning je samo nasprotje jypeta

To je isti argument, kot ga nekateri uporabljajo za Talibane, da je za to kriva Amerika.

Oboje je traparija. Nekateri so pač divjaki.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

first_line ::

Pithlit je izjavil:

mtosev je izjavil:

Pravljice. To da otrok nima želje po spolnosti ne pomeni da se kasneje odloči ali bo gej ali hetero. Pomeni preprosto da ima druge prioritete.

Spolna usmerjenost je ravno toliko odločitev kot to da si se ti enkrat tekom svojega življenja odločil da boš tip.

Jo, torej se lahko vse prosto odločamo, a ne? A nisi drugače trdila da je spol stvar odločitve in ne kromosomov in drugih bla, bla, nla?

Vajenc ::

nevone je izjavil:

za tipe ala lightning pa so krivi razni jypeti,lightning je samo nasprotje jypeta

To je isti argument, kot ga nekateri uporabljajo za Talibane, da je za to kriva Amerika.
Oboje je traparija. Nekateri so pač divjaki.
o+ nevone

Divjake ne umiriš z divjaki. Jype sicer zagovarja izobraževanje divjakov, ampak očitno na nasilen in nesramen način. Lightning je dokaz, da ta način ne deluje.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

friendbreez> ps: Nacisti kot so tile Lightning-i tukaj v tem forumu itak pravijo, da so homoseksualci bolniki, da jih je treba prevzgojiti in zdraviti. Kakšni idioti...

Ne, tega ni (še) zapisal. Do zdaj smo od njega slišali, da to "ni normalno", čemur znanost zelo jasno nasprotuje, da "naj se zaprejo med 4 stene", čemur zelo jasno nasprotujejo človekove pravice in "otroke naj pustijo pri miru", kar je slamnati mož, ker otrokom nočejo storiti nobene sile.

Kar Lightning pravi temeljito narobe je predvsem to, da so homoseksualci na nekakšen način odgovorni za nasilje zoper njih in njihove otroke, ker da ne skrivajo svoje seksualnosti. Mladi mož pri tem popolnoma pozablja, da heteroseksualci v naši družbi to počno ves čas (in oboji imajo do tega enako pravico). Če želi razumeti, kako je biti homoseksualec v Sloveniji, lahko poskusi v arabskem svetu, kjer je tudi heteroseksualno razkazovanje naklonjenosti skozi telesno dotikanje prepovedano na podobno nasilen način, kot pri nas neredko doleti homoseksualce.

Vajenc> ampak očitno na nasilen in nesramen način.

Lažeš, pizda. Iskreno in direktno odgovarjati na pozivanje k diskriminaciji in nasilju ni niti nasilje, niti nesramno, še najmanj je pa neučinkovito ali nepotrebno.

jype je izjavil:

Lažeš, pizda. Iskreno in direktno odgovarjati na pozivanje k diskriminaciji in nasilju ni niti nasilje, niti nesramno, še najmanj je pa neučinkovito ali nepotrebno.

Si iskreno nasilen in nesramen. Nič posebnega, poznam veliko takih.
Woody Allen

first_line> Jo, torej se lahko vse prosto odločamo, a ne?

Ne, o marsičem se precej težko prosto odločamo, čeprav se zmoremo, hkrati pa v primeru doživljanja homoseksualnih spolnih preferenc ni nobene potrebe, da bi karkoli spreminjali, tako kot nikomur ni treba spreminjati tega, da so mu všeč blondinke, se mora pa vzdržat oziroma opredeliti zoper svoje preference vsak, ki ga vzburjajo majhni otroci, ker z njimi ne sme imeti spolnih stikov. Razumeš razliko?

Vajenc> nasilen

Tebi se niti sanja ne, kaj je nasilje - nesramen pa lahko za demonstracijo kdaj tudi postanem, ker boli samo navidezno.

jype je izjavil:

Vajenc> nasilen

Tebi se niti sanja ne, kaj je nasilje - nesramen pa lahko za demonstracijo kdaj tudi postanem, ker boli samo navidezno.

To, da nimaš odnosa do čustvene bolečine, ki jo povzročiš drugim, si večkrat dokazal. Morda bi moral še 1x analizirat zakaj so te sošolci pretepali.
Woody Allen

Vajenc> nimaš odnosa do čustvene bolečine

Čustvena bolečina prihaja izključno od tistega, kar bi morali doseči že s samorefleksijo, pa so jo raje preskočili in svoje frustracije, zablode in dogme stresli na ljudi okoli sebe. Dokler se ne bodo soočili sami s seboj, je naloga vsakogar, da jim pokaže ogledalo, da bodo lahko doumeli, s čim povzročajo žalost in trpljenje obči družbi in posameznikom v svoji bližini.

Forum ni namenjen ujčkanju nasilnežev, ne glede na to kako ubožci trpijo, ko se jim razlaga, čemu je nasilje nesprejemljivo in v čem se motijo, ko nasilje kljub temu poskušajo upravičiti s konstrukti, kakršna je "homoseksualnost ni naravna" ali pa "otroci imajo pravico odraščat v normalni (to je takšna, ki sem si jo jaz izmislil) družini".

Vajenc je izjavil:

jype je izjavil:

Si iskreno nasilen in nesramen. Nič posebnega, poznam veliko takih.

Pozabi, ne boš mu mogel dopovedati da je on Naci, ne ta ki ne mara gejev.

Isto sranje drugo pakovanje:

Vidiš? first_line sploh ne razume, da ni problem v tem, da ne maraš gejev - tvoja pravica je, da ne maraš česarkoli.

Šele ko začneš zagovarjat diskriminacijo na podlagi lastnosti, ki je ne maraš, postaneš nasilnež, ki mu je treba razložiti tako osnovne koncepte, kot je enakopravnost in kaj implicirajo.

Zgodovina sprememb…

In "čustvena bolečina", ki jo povzroča recimo homofobom, ko jim z vsemi znanimi in relevantnimi argumenti skuša razložiti, da je kratenje človekovih pravic dandanes pač NO-GO!

Kadar homofob, kateri niti ne skuša razumeti osnovnih postulatov, svojo homofobijo stresa še kar naprej, zagovarja kratenje človekovih pravic in permanetno povzroča bolečino drugačnim od sebe, poleg tega pa zaradi nesposobnosti razumevanja izkazuje jasne znake, da je debil in kreten, ali imenovanje takšnega homofoba na ta način res povzroča "čustveno bolečino" pri njem?

Bi si želel kakšen link do raziskave, ki kaj takšnega potrjuje!

jype je izjavil:

Vidiš? first_line sploh ne razume, da ni problem v tem, da ne maraš gejev - tvoja pravica je, da ne maraš česarkoli.

Šele ko začneš zagovarjat diskriminacijo na podlagi lastnosti, ki je ne maraš, postaneš nasilnež, ki mu je treba razložiti tako osnovne koncepte, kot je enakopravnost in kaj implicirajo.

He he he. Poglej svoje poste in boš videl kdo je tu 'nasilen' (v navednicah, ker to kaj ti razumeš za nasilje ni ista stvar kot se dogaja zunaj na cesti).

Ti si tisti ki na polno fura diskriminacijo, do vseh ki so drugačni od tebe.

first_line> Ti si tisti ki na polno fura diskriminacijo, do vseh ki so drugačni od tebe.

Mi lahko konkretno opišeš en primer takšne diskriminacije?

(Vidiš, Vajenc, samo tole skrajno nasilno in nesramno vprašanje je prebral, pa že pospešeno diha in čuti abdominalne krče!)

Zgodovina sprememb…

driver_x ::

V luči skrbi za otroke (ki bi se jim v primeru homoseksualnih staršev dogajale hude in nepopravljive krivice) bi bilo vredno razmisliti o tem, če ne bi mogoče prepovedali imeti otrok tudi homofobom. Pomislite samo na travme, ki bi se dogajale na obeh staneh, če bi se homofobu rodil homoseksualen otrok. Aja, oni bi jih pozdravili.

jype je izjavil:

first_line> Ti si tisti ki na polno fura diskriminacijo, do vseh ki so drugačni od tebe.

Mi lahko konkretno opišeš en primer takšne diskriminacije?

(Vidiš, Vajenc, samo tole skrajno nasilno in nesramno vprašanje je prebral, pa že pospešeno diha in čuti abdominalne krče!)

Opis take diskriminacije rabiš? Če omenim samo fitnes in vožnjo avta se že peniš. Ti bi človeka ki pride na fitnes z BMWjem postavil pred zid in kuglo v glavo. Kaj bi naredil če bi bil ta isti osebek še gej?

Pa del v oklepaju je pisan z namenom provokacije. Taki ste vi zagovornosti 'enakopravnosti'. Greš po cesti in se brigaš zase, nato en iz vašega kluba prileti pred tabo in se začne dreti: a kaj cuzaš štrik, povej takoj! Potem pa si naci ko popizdiš in ga nekam pošlješ (v tri krasne ali pa na klinični).
Seveda vam ni jasno, da bi isto neredil tudi v situaciji ko bi ti nek x osebek uletel pred glavo in ti težil da kupi ciglo/Delo/proteine... Daš roko v mikser in pritisneš ON, pol je pa mikser kriv da si ob prste.

Krivim vzgojo, napumpali so vas starši s sovraštvom do vseh drugačnih. Poglej si 10 Božjih zapovedi in boš videl kaj je razlika med tem kaj Cerkev uči in kaj si ti predstavljaš da tam delajo.
Isto ti ni jasno, da nas večina 'homofobov' ne mara vas ki nas napadate na cesti in nas posiljujete s svojim prav, se nad nas derete da smo nacisti, da smo sami utelešeni satani ker ne cuzamo. Gejev ne maram v isti situaciji kot hotnic. Ko rečeš slednji da me ne zanima sem prasec, ko pa regem geju ne, sem pa naci in homofob.
Moj dedek bi bil žalosten ko bi izvedel da je njegov vnuk naci, isti kot tisti proti katerim se je boril v Afriki med WW2 :(

driver_x je izjavil:

V luči skrbi za otroke (ki bi se jim v primeru homoseksualnih staršev dogajale hude in nepopravljive krivice) bi bilo vredno razmisliti o tem, če ne bi mogoče prepovedali imeti otrok tudi homofobom. Pomislite samo na travme, ki bi se dogajale na obeh staneh, če bi se homofobu rodil homoseksualen otrok. Aja, oni bi jih pozdravili.
tole ni slaba ideja. zame razni homofobi niso uravnovešeni in ne rabijo posvajati otrok
drugače, če tud problem ko npr življenski stil staršev škodi otroku.je kdo vido tista 2 vegan starša katera sta narobe hranila otroka in pol ko je bil bolan ga niso peljali zdravniku ker jim zdravniki niso všeč? otrok je pol umrl

first_line> Če omenim samo fitnes in vožnjo avta se že peniš.

Penim se lahko, ker je penjenje moja pravica, pa ker je že čas, da se nekdo začne penit, ko ljudje utrjujejo nevzdržne družbene vzorce.

first_line> Ti bi človeka

Ne, ne bi ga. Tvoja pravica je vozit BMW, tudi na fitnes, če te je volja. Ne le, da ti jaz ne bi ničesar storil (ker penim se jaz, ne ti), tudi boriti sem se pripravljen na tvoji strani, če bi ti kdo poskušal preprečiti takšno početje na podlagi katerekoli tvoje lastnosti. Odločitev, da se BMWju in fitnesu odpoveš, ker je to dobro za družbo, mora ostati tvoja, ker sicer to ni popolnoma nič drugače kot to, kar vi počnete gejem - namesto njih sprejemate zelo osebne odločitve o njihovem življenju.

first_line> nas napadate na cesti

Kdo in kako te je nazadnje napadel na cesti, čemu te je napadel in kakšne poškodbe in posledice si utrpel?

mtosev> tole ni slaba ideja. zame razni homofobi niso uravnovešeni in ne rabijo posvajati otrok

Z zakonom se ne sme prepovedati posvajanja otrok nikomur, ki je kompetenten. Odločitev o tem, ali se odraslemu zaupa otroka, je strokovna in je za vsak primer drugačna, zato je nujno treba pustiti avtonomijo glede tega strokovnjakom. Ja, strokovnjaki se lahko zmotijo in ja, otroci lahko zaradi tega trpijo, ampak to se z bedastimi zakoni ne spremeni.

Zgodovina sprememb…

Mipe ::

ker je penjenje moja pravica

Ne, ni. Vsaj v tej državi ne.

St235 ::

Seveda je, pravica do svobodnega izražanja je ena od temeljnih človekovih pravic. Tako lahko Jype mirno peni dalje in dokler s tem ne posega v pravice drugih ni naredil čisto nič narobe.

D3m ::

Res je. Je samo eno nadležno bitje več v naravi. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mipe> Ne, ni. Vsaj v tej državi ne.

Seveda je, tudi v tej državi. Nikakor pa ni moja pravica tebe prisiliti v to, da moje penjenje jemlješ resno ali sploh opaziš, kaj šele, da se nanj odzoveš. Tega ne morem.

Ampak ker globoko v duši veš, da imam prav, moraš nekaj pripomniti, da bi sebe prepričal, da se morda le ne motiš tako zelo, zgolj nekako na pol.

Ampak ker globoko v duši veš, da imam prav, moraš nekaj pripomniti, da bi sebe prepričal, da se morda le ne motiš tako zelo, zgolj nekako na pol.

jype napeljuješ. To ni lepo. >:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja, zdaj vsaj veš, kaj bi jaz naredil z vsakim, ki vozi BMW.

Ok, nazaj na temo:

Zgodovina sprememb…

Denar je sveta vladar.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
7 / 24
»»