Forum » Problemi človeštva » Homoseksualnost ni bolezen
Homoseksualnost ni bolezen
Temo vidijo: vsi
Lightning71 ::
jype ::
Lightning71> A pravice jim kar tako pripadajo?
Ja, jim. Ker smo jim jih priborili mi. Ni bilo malo dela, ampak zdaj jih imajo.
Lightning71> Je to način, na katerega skušaš braniti svoja prepričanja??? Ti je zmanjkalo argumentov???
Ne. Jaz imam samo en argument: Enakopravnost. Ne glede na tvoja izvajanja, kako v praksi to ne gre (čeprav v polovici Evrope to očitno gre) in ne glede na tvoje grožnje.
Lightning71> No dajva si priznat, da hčerka raje poišče pomoč za take zadeve pri mami...
No, priznaj si, da še nikoli nisi imel nobene hčerke.
Ja, jim. Ker smo jim jih priborili mi. Ni bilo malo dela, ampak zdaj jih imajo.
Lightning71> Je to način, na katerega skušaš braniti svoja prepričanja??? Ti je zmanjkalo argumentov???
Ne. Jaz imam samo en argument: Enakopravnost. Ne glede na tvoja izvajanja, kako v praksi to ne gre (čeprav v polovici Evrope to očitno gre) in ne glede na tvoje grožnje.
Lightning71> No dajva si priznat, da hčerka raje poišče pomoč za take zadeve pri mami...
No, priznaj si, da še nikoli nisi imel nobene hčerke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Datadog ::
Lightning71 je izjavil:
Al bi mi slučajno rad povedal da se moja hčerka na mene ne more obrnit za pomoč za vsak problem samo zato ker sem njen oče in ne mama!?? Kako pa misliš, da drugače to samski očetje rešujejo, ki to niso po izbiri?
No dajva si priznat, da hčerka raje poišče pomoč za take zadeve pri mami...
Seveda pa ni izključena pomoč očeta... Primer ko otrok izgubi mamo je druga zgodba... Tam pač nima izbire... Ponavadi pa se oče in otrok po materini smrti zelo zbližata, tako da v večini primerov vprašanja ne predstavljajo večjega problema...
Ok če ni izključena pomoč očeta potem sploh ni ovire, da bi tovrstne težave brez problema lahko rešil tudi homoseksualen par.
Otrok je bližje tistemu staršu (ni važno al je biološki al ne ker se otroci s takšnimi vprašanji ne ukvarjajo), ki za njega bolj skrbi lahko imaš tudi družino v kateri je materi bolj pomembna kariera (ali pa ima bolj zahtevno zaposlitev) in so otroci posledično bližje očetu ker mati žal nima dovolj časa.
Ja ja v optimumu takšne težave najpogosteje rešuje mati. Samo vzgoja otrok ne poteka v optimumu...
GregiB ::
IMHO gre pri vsej argumentaciji in razpravi o problematiki posvajanja otrok zgolj za skrivanje sovražtva, ki je rezultat strahu iz moralnih načel... Če bi zdajle naredili v srednjih ZDA referendum o tem, ali naj se ateistom prepove posvajanje otrok, bi referendum garant uspel z veliko večino....
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
Lightning171 ::
IMHO gre pri vsej argumentaciji in razpravi o problematiki posvajanja otrok zgolj za skrivanje sovražtva, ki je rezultat strahu iz moralnih načel... Če bi zdajle naredili v srednjih ZDA referendum o tem, ali naj se ateistom prepove posvajanje otrok, bi referendum garant uspel z veliko večino....
Ne gre za noben strah... Samo ne želimo si nepotrebnih, nesmiselnih, neumnih, brezveznih sprememb, ki bi škodovale otrokom... Naj se imajo radi, počnejo kar hočejo v 4x4 stenah, samo otroke naj pustijo pri miru in mi bomo pustili njih...
Pithlit ::
Lightning171 je izjavil:
Samo ne želimo si nepotrebnih, nesmiselnih, neumnih, brezveznih sprememb, ki bi škodovale otrokom...
Znanost se ne strinja s tvojim umotvorom. Bodi načelen. Nehaj tako levo pa desno opletat... enkrat z znanostjo, drugič z biblijo in tretjič z naci relikvijami. Težko te je resno jemat.
Lightning171 je izjavil:
Naj se imajo radi, počnejo kar hočejo v 4x4 stenah, samo otroke naj pustijo pri miru in mi bomo pustili njih...
Saj veš kaj je segregacija ane? Čaki malo... zakaj se pa ti s svojimi prepričanji ne zapreš med 4 stene (ali 16...)? Pol te tudi ne bo nihče motil s svojo drugačnostjo. A to pa ni varianta al kako? Aja, si 'večina'. Kar ti daje pravico teptati manjšine...
En navaden gnoj si. Nič drugega.
Lightning71 je izjavil:
Končno nekdo, ki razume kaj govorim že ene 50 komentarjev...
Lepo, ane, ko se dva nacija najdeta.
Lightning71 je izjavil:
Ti se ne zavedaš da je verbalno nasilje hujše od fizičnega... In verbalnega nasilja ni možno preprečiti, to da otrok trpi zaradi homoseksualnih staršev pa lahko...
Seveda. Lahko to komot preprečiš s tem da nehaš izvajat to nasilje. Ampak tega, da ti ne zmoreš prenehat izvajat nasilja nad homoseksualci... niso oni krivi, ampak izključno in samo ti.
Ti si nasilnež. In za opravičevanje svojega nasilja izrabljaš svoje žrtve.
Lightning71 je izjavil:
Ne moreta dve popolnoma drugačni in neenakovredni obliki spolne usmerjenosti imeti enake pravice...
Zato ker ti pa že veš, ane?
Lightning71 je izjavil:
A pravice jim kar tako pripadajo???
Ja. Tebi so te pravice padle v naročje. Nekateri se pa zanje moramo boriti. Pa čeprav nam pripadajo, ravno toliko kot tebi.
Če pa ti misliš da lahko te pravice primerjaš z denarjem si pa resnično veliko bolj bogi kot sem si predstavljala.
Lightning71 je izjavil:
Če se nekdo odloči da bo peder
A nisi ti enkrat izjavil da se zanašaš na znanost? Meni se zdi da te veliko bolj privlači ena druga, taka zelo posebna (da ne rečem sveta) knjiga...
Lightning71 je izjavil:
Duhovnik se tudi odloči, da bo izbral drugačen način življenja... In ta način življenja mu nalaga drugačne odgovornosti in naloge... Lahko rečemo, da se je duhovnik zaljubil v Boga... Zakaj potem ne bi imel enakih pravic kot ostali???
A jih mogoče nima? Ti se en hudo zmeden osebek...
ps sn zelo happy, da oba trolla (blažiča in primica) več ne vidim na tvju, ker mi gre na bruh ko vidim in slišim oba ta annoying loleka
Lej no lej... se celo strinjam s tabo. Lepo (brez vsakršnega sarkazma, čisto resno).
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Lightning71 je izjavil:
V čem se torej homoseksualci ločijo od transvestitov, da jih ne bi označili za mentalno bolane???
Jabolka in ananasi so tudi sadje. Ni pa to isto.
Če bi se ti vsaj malenkost izobrazil (in ne le površno prebiral raznih wiki strani)... bi vedel da je večina transvestitov čist lepo straight. Tko kot ti (baje). Pač radi nosijo ženska oblačila (ali pa moška, pač, depending). Homoseksualci pa načeloma niso straight. Niti ne nosijo oblačil nasprotnega spola.
Lightning71 je izjavil:
Transvestit zamenja spol, ker ne želi biti več to kar je, zamenja spol in poišče partnerja ki je v bistvu istega spola kot on po naravi...
S katere riti si pa to potegnil? Transvestit ni enak transseksualnosti. Transvestitom je kar lepo všeč da so to kar pač so. Transseksualnim osebam pa tudi.
Lightning71 je izjavil:
Moški ki si zamenja spol v žensko in si potem poišče moškega partnerja, je peder...
Moški ki zamenja spol v žensko... hmm... izobrazba ti fali na celi črti. Moški ki spremeni spol v ženskega ni nikoli bil moški. Bila je ženska od rojstva. Kar znanost tudi ve.
Lightning71 je izjavil:
Torej v čem se razlikujejo od tistih homoseksualcev ki obdržijo spol, pa imajo partnerje istega spola???
Read above.
Lightning71 je izjavil:
Iz tega lahko zaključimo, da homoseksualci prav tako spadajo v skupino ljudi z etiketo "Mentally disordered"...
Iz tega lahko zaključimo le da si ti ignorant prve klase.
Lightning71 je izjavil:
The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), published by the American Psychiatric Association, lists gender dysphoria as a mental illness. Sufferers present as biologically complete males and develop male secondary sexual characteristics, however have a strong desire to belong to the opposite sex.
To je seveda čista laž.
Lej kaj dejansko piše v DSM:
A. A marked incongruence between one’s experienced/expressed gender and assigned gender, of at least 6 months duration, as manifested by 2 or more of the following indicators: [2, 3, 4]
1. a marked incongruence between one’s experienced/expressed gender and primary and/or secondary sex characteristics (or, in young adolescents, the anticipated secondary sex characteristics) [13, 16]
2. a strong desire to be rid of one’s primary and/or secondary sex characteristics because of a marked incongruence with one’s experienced/expressed gender (or, in young adolescents, a desire to prevent the development of the anticipated secondary sex characteristics) [17]
3. a strong desire for the primary and/or secondary sex characteristics of the other gender
4. a strong desire to be of the other gender (or some alternative gender different from one’s assigned gender)
5. a strong desire to be treated as the other gender (or some alternative gender different from one’s assigned gender)
6. a strong conviction that one has the typical feelings and reactions of the other gender (or some alternative gender different from one’s assigned gender)
B. The condition is associated with clinically significant distress or impairment in social, occupational, or other important areas of functioning, or with a significantly increased risk of suffering, such as distress or disability
Subtypes
With a disorder of sex development [14]
Without a disorder of sex development
See also: [15, 16, 19]
Specifier
Post-transition, i.e., the individual has transitioned to full-time living in the desired gender (with or without legalization of gender change) and has undergone (or is undergoing) at least one cross-sex medical procedure or treatment regimen, namely, regular cross-sex hormone treatment or gender reassignment surgery confirming the desired gender (e.g., penectomy, vaginoplasty in a natal male, mastectomy, phalloplasty in a natal female).
Neizobraženost te hudo tepe. Sem prepričana da je to tudi vir tvoje nestrpnosti.
Mimogrede. Gender dysphoria bo brisana v naslednji izdaji priročnika. Je bilo planirano da bo brisana že iz te izdaje a so se odločili proti temu zavoljo lažjega prehoda. V ZDA, recimo, se z GID, psihiatrom in psihologom ni treba več ukvarjati. Od diagnoze do zdravljenja lahko paciente spremljajo že 'registred nurse' (nekako ekvivalent našim višjim medicinskim sestram).
V kar nekaj državah (tistih malenkost bolj civiliziranih) pa se je to že zgodilo. Recimo Franciji.
Your argument is void. Toliko o tvojih argumentih. Ti pa znanost, ja... mazaštvo, ne pa znanost!
V kar nekaj državah (tistih malenkost bolj civiliziranih) pa se je to že zgodilo. Recimo Franciji.
Your argument is void. Toliko o tvojih argumentih. Ti pa znanost, ja... mazaštvo, ne pa znanost!
Cervantes ::
In končno. Če punčko (ali pač fantka) posvoji hetero par, kje je garancija, da ne bo prišlo do spolnih zlorab otroka?
Takih primerov je bilo v Slo. v zadnjih letih kar nekaj. Pa seveda sploh ni nujno, da gre za posvojenčka, tudi lastni otroci lahko pridejo prav.
Hetero so pogosto sprevrženci, ne si zatiskat oči. Ne bom se skliceval na statistiko, ker je ne poznam, bi pa stavil, da precej več spolnih deliktov zagrešijo s testosteronom nabiti macho heteros, kot pa homos, kjer je testosteron praviloma nižji.
Seveda ugibam, popravite me, če nimam prav.
Takih primerov je bilo v Slo. v zadnjih letih kar nekaj. Pa seveda sploh ni nujno, da gre za posvojenčka, tudi lastni otroci lahko pridejo prav.
Hetero so pogosto sprevrženci, ne si zatiskat oči. Ne bom se skliceval na statistiko, ker je ne poznam, bi pa stavil, da precej več spolnih deliktov zagrešijo s testosteronom nabiti macho heteros, kot pa homos, kjer je testosteron praviloma nižji.
Seveda ugibam, popravite me, če nimam prav.
Ej ej a bi se mogoče raje nehal obkladat ker to je pa res brezveze. Just saying...
Ja ja sej vem internetni forum pa to... Drugače se, da v pravem kontekstu Lightning71-a razumet. Sicer se z njim v velik meri ne strinjam... ni pa tudi tolko black and white kot se na prvi pogled zdi.
Pa še mal brain-futra v upanju da se malce premaknemo v neko kulturno smer. Pa by the way oba point of view-a sta notri zajeta tko da se splača pogledat ne glede na to na kateri strani si. WATCH ME Se splača pogledat ker smo v slo v kvaliteti argumentacije še v kameni dobi...
Ja ja sej vem internetni forum pa to... Drugače se, da v pravem kontekstu Lightning71-a razumet. Sicer se z njim v velik meri ne strinjam... ni pa tudi tolko black and white kot se na prvi pogled zdi.
Pa še mal brain-futra v upanju da se malce premaknemo v neko kulturno smer. Pa by the way oba point of view-a sta notri zajeta tko da se splača pogledat ne glede na to na kateri strani si. WATCH ME Se splača pogledat ker smo v slo v kvaliteti argumentacije še v kameni dobi...
Massacra ::
Lightning71 je izjavil:
Lightning71> Se ti ne zdi da je ta Albanec njen biološki oče???
Kako pa to veš? Kaj pa, če je otrok od poštarja?
Je to način, na katerega skušaš braniti svoja prepričanja??? Ti je zmanjkalo argumentov???
Pa človek, ti dejansko nimaš niti najmanjšega pojma, kaj je to starševska ljubezen!!!
Nekaj zares hudega se je moralo zgoditi tebi v pred ali po natalni dobi? Kdo te je vzgajal in pri kom si odraščal, če lahko zvem(o) (lahko tudi na zs)?
Pa ne si sedaj mislit, da ti želim kaj slabega.
Massacra ::
lightning17 -> Aja??? A pravice jim kar tako pripadajo??? Potem tudi meni pripadajo pravice do 15 milijonov evrov... Če se pravice kar tako delijo ko se nekdo spomni, bi si pa še jaz kakšno prisvojil...
Težko pa je debatirati s človekom, ki ne loči pravic oz. ne ve, kaj je to pravica in kako so opredeljene, recimo v Listini!
Težko pa je debatirati s človekom, ki ne loči pravic oz. ne ve, kaj je to pravica in kako so opredeljene, recimo v Listini!
Drugače se, da v pravem kontekstu Lightning71-a razumet.
V kakšnem kontekstu točno? V tem da so istospolno usmerjeni (in njihove družine) pogosto tarče nasilja? Ja. V tem kontekstu ja.
Vse ostalo kar on tukaj trosi so pa laži. Da ne rečem spodbujanje sovraštva.
Kar on pravi je: "Ne dajat homoseksulcem otrok da mi ne bo treba izvajat nasilja nad njimi." Hudo sprevržena logika. Ampak ja, se da 'razumet'. Pravi tudi "homoseksualce zapret, da mi jih ne bo treba tepst." Tudi to se da 'razumet'. Je pa povsem abotno razmišljanje, nevredno normalnega človeka.
Ja, sej, ne se 'obkladat' praviš. Kaj pa naj? Na lepo ne gre. Očitno. Naj ga pustim pri miru ko mi on odreka pravice ki jih sam uživa? Pa me niti pozna ne. Niti mu nisem kdajkoli kaj žalega storila... Jok. Ne bo šlo.
Drugače se, da v pravem kontekstu Lightning71-a razumet.
V kakšnem kontekstu točno? V tem da so istospolno usmerjeni (in njihove družine) pogosto tarče nasilja? Ja. V tem kontekstu ja.
Vse ostalo kar on tukaj trosi so pa laži. Da ne rečem spodbujanje sovraštva.
Kar on pravi je: "Ne dajat homoseksulcem otrok da mi ne bo treba izvajat nasilja nad njimi." Hudo sprevržena logika. Ampak ja, se da 'razumet'. Pravi tudi "homoseksualce zapret, da mi jih ne bo treba tepst." Tudi to se da 'razumet'. Je pa povsem abotno razmišljanje, nevredno normalnega človeka.
Ja, sej, ne se 'obkladat' praviš. Kaj pa naj? Na lepo ne gre. Očitno. Naj ga pustim pri miru ko mi on odreka pravice ki jih sam uživa? Pa me niti pozna ne. Niti mu nisem kdajkoli kaj žalega storila... Jok. Ne bo šlo.
V kontekstu tega, da poskuša branit tradicionalno formo družine predvidevam (my asumption lahko da se motim) da izhaja iz pretežno katoliške vzgoje. V nekaterih pogledih ima takšna forma kljub vsemu prednosti. Sicer to ne izključuje drugih oblik oziroma tega da bi morali družino in vzgojo gledat širše kot samo hetero v. homo. Ker je tu še polno drugih oblik samski, posvojeni (recimo ali lahko pri nas samska teta posvoji svojega nečaka glede na to da samska ženska zakonsko ne sme posvojit? Total fucking nonsense), rejeništvo, ki jih je tudi treba upoštevat. Trenutno je naša zakonska definicija absolutno preozka.
Ja razumem. Dejstvo, da nimate enakih pravic je nesprejemljivo in upam, da se bo pri nas tudi hitro stanje popravilo zdaj ko se obrača tudi drugod.
Ja na lep racionalen način pa če je je treba 1000x pač 1000x. Osebno nisem mel dosti uspeha drugače. Če ne drugega imaš vsaj dobro argumentirano stališče proti blesavemu blebetanju. Če meniš da je šel predaleč je pa vseeno bolje da kontaktiraš admina I guess pa naj popuca oziroma zaklene temo.
xaxiomatic> V kontekstu tega, da poskuša branit tradicionalno formo družine
Naj to kar počne med svojimi štirimi stenami, nas pa pusti pri miru.
Naj to kar počne med svojimi štirimi stenami, nas pa pusti pri miru.
V kontekstu tega, da poskuša branit tradicionalno formo družine predvidevam (my asumption lahko da se motim) da izhaja iz pretežno katoliške vzgoje.
Ampak on to dela precej nasilno. Mogoče ravno ne hodi okoli s kijem... ampak vseeno. Poleg tega se zapleta v take oxymoron-e da glava boli ob branju. Hkrati pa govori da zaničije vero in poveličuje znanost (pa nas je očitno čist vse ostale pretental in dejansko res izhaja, kot ti praviš, iz katoliške vzgoje - pa poznam precej katoličanov ki jim pravice istospolno usperjenih ne delajo nobenih problemov).
V nekaterih pogledih ima takšna forma kljub vsemu prednosti.
Res je. In temu prav nihče ne oporeka. Oporekamo le natolcevanju da istospolni pari nikakor ne morejo biti enakovredno dobri starši (njegov argument je pa ta da se otroke v šoli zafrkava).
Dejstvo, da nimate enakih pravic je nesprejemljivo in upam, da se bo pri nas tudi hitro stanje popravilo zdaj ko se obrača tudi drugod.
Seveda se bo. Saj, konec koncev... na papirju smo že skoraj tam.
Če meniš da je šel predaleč je pa vseeno bolje da kontaktiraš admina I guess pa naj popuca oziroma zaklene temo.
Ali pa rečeš bobu bob. Oziroma gnoju gnoj.
Pucanje teme da bomo politično korektni (da se ja ne bo videlo kako naciji z gobci opletajo) pa, imho, ni najbolje. Naj se vidi kako jim logika odpoveduje levo, desno in po sredini.
Mimogrede. Tile ki tako radi govorijo da istospolno usmerjeni spodbujajo nasilje ko z zastavicami mahajo po ulici... naj se mal vprašajo zakaj tako odprto to počnejo, medtem ko jih drugi zamaskirani obmetavajo s kamenjem in brcajo. In na koncu so 'normalni' tisti ki se skrivajo za rutkami... tisti ki z zastavicami mahajo so pa vsega krivi.
Pa da ne bo kdo prehitro kaj preveč rekel. V življenju še nisem bila na paradi. In tudi ne bom. Mal preveč se je ideja izrodila... oziroma zašla s svoje poti v neko maškarado. Me pa noben ne bo prepričal da so maškare krive za to da se nad njimi izvaja nasilje. Tko kot me noben ne bo prepričal da je ženska kriva za to da jo je en (al pa 23) posilil.
Jaz bi rada le svoje življenje živela v miru. Pa mi neki zahojenci ki jim nikoli v življenju nisem nič storila... tega ne dopustijo. In zato ne bom tiho ko bodo gobce stresali.
Jaz bi rada le svoje življenje živela v miru. Pa mi neki zahojenci ki jim nikoli v življenju nisem nič storila... tega ne dopustijo. In zato ne bom tiho ko bodo gobce stresali.
Ah sej nisem mislil da bi moral kdorkoli bit tiho. Je pa razlika med tem ali se ljudje po threadu zmerjajo ali pa trudijo debatirat.
Pa sploh ne gre za politično korektnost. Če meji na sovražni govor je prav, da se umakne ker je po zakonu prepovedano. Drugače je pa čisto ok če se zaradi nivoja debate tu pa tam kak komentar odmakne. Je lažje prepričat ljudi ki še niso odločeni če imaš argumente namesto žaljenja. Tisti na extremih so itak lost cause.
Je lažje prepričat ljudi ki še niso odločeni če imaš argumente namesto žaljenja.
Tiste, ki so sposobni argumente sprejemat (je bilo dovolj linkov) ali vsaj kritično obdelat, ne žalim.
Pa nisem tukaj da bi kogarkoli v karkoli prepričala. Me prav nič ne briga če ljudje verjamejo v vesoljce, v votlo zemljo ali pa to da je bil Hitler bog. Me pa briga ko njihova prepričanja začnejo vsiljevati meni. Še bolj pa ko teptajo moje pravice. Z vsemi ostalimi se lahko komot debatira.
T-h-o-r ::
is this slo-tech
or is it religious-nuts.org?
what the hell
or is it religious-nuts.org?
what the hell
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
T-h-o-r> or is it religious-nuts.org?
Ne razumeš - oni so zavezani znanosti in niso verni, ker so ateisti!
Niti niso sami krivi, da so bili deležni katoliške vzgoje najslabše vrste.
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-23...
T-h-o-r> or is it religious-nuts.org?
ateisti gor dol, vse to izvira iz religije
T-h-o-r> ateisti gor dol, vse to izvira iz religije
Sej sem jim pokazal vernika, ki očitno ni tako neumen, kot so nekateri, ki si pravijo ateisti.
Sej sem jim pokazal vernika, ki očitno ni tako neumen, kot so nekateri, ki si pravijo ateisti.
Vajenc ::
Vajenc> Kako je bilo pa pred religijami?
Takole: Bonobo @ Wikipedia
Ja zdej si najdu največje perverznjake (poleg ljudi) v živalskem svetu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
nevone ::
perverznjake
Kaj je komu preverzno, naj vsak sam odloča.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
perverznjake
o+ nevone
Lahko tudi, največkrat pa o tem odločajo družbene navade.
Woody Allen
Woody Allen
hendriks ::
Ja, ampak želja po nadzoru posameznika je prišla šele veliko kasneje.
Kako pa bi to določili/definirali?
perverznjake
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Kako je bilo pa pred religijami?
Najbrž se motim, vendar religije obstajajo od kar obstaja homo sapiens. Če si človek
ni znal česa razložiti, je to "preložil" na božanstvo. K sreči si znamo razložiti
čedalje več stvari, tako da potreba po "prelaganju" izginja.
Religije imo obstajajo od nastanka velikih civilizacij naprej. Zanimalo me je predvsem kako je bilo v zvezi s homoseksualnimi odnosi, posvojitvami, porokami itn
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Ja zdej si najdu največje perverznjake (poleg ljudi) v živalskem svetu.
Ja, in? Tko je blo pred religijo. Bolj ali manj itak vsi primati živijo v socialnih strukturah, kjer je spolno občevanje brez omejitev nekaj običajnega.
Vajenc> Zanimalo me je predvsem kako je bilo v zvezi s homoseksualnimi odnosi, posvojitvami, porokami itn
Pred začetki civilizacije ni bilo koncepta zakonodaje, družbene sprejemljivosti in podobnih reči.
Samo pogledat moraš primate, ki živijo v čemurkoli podobnemu plemenskim ureditvam, pa vidiš, kakšni smo bili ljudje, preden smo razvili sposobnost abstraktnega komuniciranja.
Ja, in? Tko je blo pred religijo. Bolj ali manj itak vsi primati živijo v socialnih strukturah, kjer je spolno občevanje brez omejitev nekaj običajnega.
Vajenc> Zanimalo me je predvsem kako je bilo v zvezi s homoseksualnimi odnosi, posvojitvami, porokami itn
Pred začetki civilizacije ni bilo koncepta zakonodaje, družbene sprejemljivosti in podobnih reči.
Samo pogledat moraš primate, ki živijo v čemurkoli podobnemu plemenskim ureditvam, pa vidiš, kakšni smo bili ljudje, preden smo razvili sposobnost abstraktnega komuniciranja.
Napaka. Pojem družbene navade je povsem za lase privlečen. Ker imamo toliko področij, da se za vsakega potem najde nekaj, kar ne dela v skladu z družbenimi navadami, in se tisto potem obsoja, pa čeprav ne dela nič narobe.
o+ nevone
Mhm, družbeno nesprejemljivo je komentarje v kodi začet z malo začetnico.
Kdorkoli se ne strinja je perverznež.
Kdorkoli se ne strinja je perverznež.
Torej imaš raje velike. Perverznež.
Ne ni perverznež, ker je itak širše družbeno mnenje takšno, da imamo vsi raje velike.
o+ nevone
perverznjake
o+ nevone
Etika in morala?
Woody Allen
Woody Allen
Samec zaplodi, ženska pa rodi, skrbi ter skupaj s krdelom vzgaja mladiča? Torej religija ni kriva?
Woody Allen
Woody Allen
Torej religija ni kriva?
Česa ni kriva?
o+ nevone
Torej religija ni kriva?
Česa ni kriva?
o+ nevone
Izvora težav istospolnih.
Religija je pač skupek enih prepričanj in v njej se najde mešanica ljudi, ki bodisi zavračajo/zatirjo homoseksualnost, bodisi je ne.
Posameznike moramo obravnavat. Lahko pa s precej veliko verjetnostjo trdimo, da je med verujočimi procentualno več takih, ki so bolj zadržani do homoseksualnosti, kot med neverujočimi.
o+ nevone
Vajenc> Samec zaplodi, ženska pa rodi, skrbi ter skupaj s krdelom vzgaja mladiča? Torej religija ni kriva?
Sej religija nima nič s tem. Tudi pri nas je vedno tako.
Ampak v nekaterih krdelih odrasli moški drgnejo penise ob naraščaj, pa jih nihče ne kaznuje, pri nas pa recimo tega ne dovolimo. Zakaj? Ker je lahko travmatično za otroka.
Če je pedofilija tabu in škandal in so žrtve stigmatizirane, je to seveda veliko slabše za žrtve, kot če se pedofilijo sprejme za nekaj, kar je zgolj nezaželjeno, ne pa kar slabše od umora. Velik del težav pri žrtvah pedofilije izvira iz družbene stigme, ki je popolnoma nepotrebna.
Pri homoseksualcih je enako, le da gre tam za sporazumno početje odraslih in zato ni nepotrebna le stigma, ampak tudi za nezaželjenost ni razloga.
Sej religija nima nič s tem. Tudi pri nas je vedno tako.
Ampak v nekaterih krdelih odrasli moški drgnejo penise ob naraščaj, pa jih nihče ne kaznuje, pri nas pa recimo tega ne dovolimo. Zakaj? Ker je lahko travmatično za otroka.
Če je pedofilija tabu in škandal in so žrtve stigmatizirane, je to seveda veliko slabše za žrtve, kot če se pedofilijo sprejme za nekaj, kar je zgolj nezaželjeno, ne pa kar slabše od umora. Velik del težav pri žrtvah pedofilije izvira iz družbene stigme, ki je popolnoma nepotrebna.
Pri homoseksualcih je enako, le da gre tam za sporazumno početje odraslih in zato ni nepotrebna le stigma, ampak tudi za nezaželjenost ni razloga.
Torej religija ni kriva?
Česa ni kriva?
o+ nevone
Izvora težav istospolnih.
Religija je pač skupek enih prepričanj in v njej se najde mešanica ljudi, ki bodisi zavračajo/zatirjo homoseksualnost, bodisi je ne.
Posameznike moramo obravnavat. Lahko pa s precej veliko verjetnostjo trdimo, da je med verujočimi procentualno več takih, ki so bolj zadržani do homoseksualnosti, kot med neverujočimi.
o+ nevone
Hotel sem napeljat na to, da je šele z današnjo tehnologijo mogoče gejem omogočiti družinsko življenje. Prej je moral gej lagati ali po sili spati z žensko. Torej slaba popotnica za uspešno gej družino. Zaradi tega, skrivanja in občasne modernosti je bila homoseksualnost v preteklosti bolj perverznost kot neka stabilna zveza.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()
Vajenc> Zaradi tega, skrivanja in občasne modernosti je bila homoseksualnost v preteklosti bolj perverznost kot neka stabilna zveza.
Nah, v resnici je bilo tudi včasih tako, kot je danes: Če si bil na vplivnem položaju ali imel dovolj sredstev, si zlahka uredil vse, kar je bilo potrebno, da si počel čisto vse, kar si si zaželel.
Nah, v resnici je bilo tudi včasih tako, kot je danes: Če si bil na vplivnem položaju ali imel dovolj sredstev, si zlahka uredil vse, kar je bilo potrebno, da si počel čisto vse, kar si si zaželel.
Prej je moral gej lagati ali po sili spati z žensko. Torej slaba popotnica za uspešno gej družino.
To je še danes problem. Samo se ga ne rešuje s tem, da se nekaj brezveze omejuje, ampak je treba ljudi osveščat in vzpodbujat, da pravočasno ocenijo, kdaj je neka zveza dobra in kdaj ni in da se znajo v pravem trenutku tudi _(spo)razumno_ raziti, če ugotovijo, da so ga polomili.
Nič ni prijetno, če ženska, ki je homoseksualka spi z določenim moškim samo zato, da jo zaplodi (čeprav verjetno to mnogim moškim sploh ne dela težav), potem pa njegovega otroka odnese v homo zvezo. Ali če moški, ki je sicer gay vztraja nekaj časa v hetero zvezi, po določenem času pa spozna, da to ni zanj, ženska pa nič hudega sluteča ostane brez svojega partnerja in morda tudi otroka, ki sta ga medtem spočela.
o+ nevone
driver_x ::
A je na tistem kaj resnice, da največji kraval proti homoseksualcem zganjajo ravno tisti, ki imajo sami taka nagnenja, a si tega ne priznajo?
St235 ::
Od kje pa ta idiotizem o zmagi večine? Eno od osnovnih demokratičnih načel je enakost, ki jo tudi večina ne more preglasovat, pa če ti s svojimi latentnimi homoseksualnimi težnjami še tako jokaš. Tudi demokracija ima svoje meje in tiranije večine je eden od ključnih konceptov, ki pač presegajo tvoj intelektualni doseg.
Nihče ne zahteva od tebe, da se skrivaš za po hišah, enako kot ti nimaš pravice od nikogar drugega zahtevat, da se mora skrivat zaradi spolne usmerjenosti, ki jo pač ti ne maraš. Pa saj smo na tem forumu že večkrat ugotovili, da razen sklicevanja na svojo lastno (ničvredno) avtoriteto, nimaš popolnoma nobenih argumentov za svoja stališča.
Tako, da ti kar mirno jokaj, svet se pa pač vrti naprej in spreminja.
Nihče ne zahteva od tebe, da se skrivaš za po hišah, enako kot ti nimaš pravice od nikogar drugega zahtevat, da se mora skrivat zaradi spolne usmerjenosti, ki jo pač ti ne maraš. Pa saj smo na tem forumu že večkrat ugotovili, da razen sklicevanja na svojo lastno (ničvredno) avtoriteto, nimaš popolnoma nobenih argumentov za svoja stališča.
Tako, da ti kar mirno jokaj, svet se pa pač vrti naprej in spreminja.
mtosev ::
A je na tistem kaj resnice, da največji kraval proti homoseksualcem zganjajo ravno tisti, ki imajo sami taka nagnenja, a si tega ne priznajo?dvomim. takih je kr malo. večina je kr hetero naravnanih
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mislič reči major religije se s tem ne strinjajo, župnik je pa še vedno šef, kljub 2013'n all