Forum » Problemi človeštva » Homoseksualnost ni bolezen
Homoseksualnost ni bolezen
Temo vidijo: vsi
Massacra ::
Res, ta pravi cvetober humanizma, človekovih pravic, socialne in ekonomske svobode!
Ok mtosev, če je ustavno prepovedana poroka, a so jim, razen tega, v teh državah, kratene kakšne druge,, ustavno zagotovljene pravice?
Ok mtosev, če je ustavno prepovedana poroka, a so jim, razen tega, v teh državah, kratene kakšne druge,, ustavno zagotovljene pravice?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Massacra ()
jype ::
mtosev> :D
Zgovoren nasmešek zadovoljnega fašistka.
Vajenc> smo v tej in sorodni temi že predlagali
Taki argumenti (žrtev je sama kriva, družba še ni pripravljena, verniki bodo užaljeni, pojem poroke bo razvrednoten) imajo približno tako težo kot če bi jaz trdil, da je treba homoseksualcem omogočiti posvojitve zato, ker to zahteva _moja_ religija.
Zgovoren nasmešek zadovoljnega fašistka.
Vajenc> smo v tej in sorodni temi že predlagali
Taki argumenti (žrtev je sama kriva, družba še ni pripravljena, verniki bodo užaljeni, pojem poroke bo razvrednoten) imajo približno tako težo kot če bi jaz trdil, da je treba homoseksualcem omogočiti posvojitve zato, ker to zahteva _moja_ religija.
Pithlit ::
Mimogrede... Nemčija je s 1.11.2013 uvedla 3 spol.
*edit* So mi pa ciprčani smešni (turški del). Kjer je homoseksualnost (med moškimi) nelegalna, homoseksualnost (med ženskami) pa legalna. Pravzaprav ta del Cipra le z zakonom počne to kar počne večina homofobov - 2 tipa: ni večjega gnusa pod soncem - 2 ženski: yes please!
*edit* So mi pa ciprčani smešni (turški del). Kjer je homoseksualnost (med moškimi) nelegalna, homoseksualnost (med ženskami) pa legalna. Pravzaprav ta del Cipra le z zakonom počne to kar počne večina homofobov - 2 tipa: ni večjega gnusa pod soncem - 2 ženski: yes please!
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Lightning115 ::
Zahtevanje nekih pravic je pojav 21. stoletja... To se zadnjih par let nekaj na veliko išče... A prej 100 let nazaj pa homoseksualci niso obstajali??? Zakaj pa noben ni iskal pravic leta 1950??? Aja, ni si upal ... Zdaj ko pa država dovoli izražanje in blebetanje vsakega posameznika kot mu paše, se je pa kar naenkrat razcvetela nova kultura... Če 70 let nazaj niste upali zaiskat pravice, zakaj jih potem iščete zdaj???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Lightning115 ()
bluefish ::
Zlobni črnci, ki so iskali svoje pravice. Mar bi bili tiho in v okovih prenašali bremena svojih overlordov.
Zlobni črnci, ki so iskali svoje pravice. Mar bi bili tiho in v okovih prenašali bremena svojih overlordov.
Ne govorim na za črnce... Črnci so prav tako heteroseksualno usmerjeni (večina)... Govorim za homoseksualce... Sicer pa so se črnci uprli, homoseksualci pa se niso upali ali pa niso obstajali(?)...
Zgodovina sprememb…
A zdaj je že važno, kdaj človek išče svoje pravice?
Ja če pravijo da homoseksualnost obstaja od pamtiveka... Potem predvidevam, da so obstajali tudi 100 let... Zakaj takrat niso zaiskali pravic??? Ali pa recimo v bivši Jugoslaviji??? S tem izkazujejo koliko jim v bistvu to pomeni... Če bi si res tako močno želeli pravice posvajanja, kot to prikazujejo zdaj, bi jih zahtevali že 100 let nazaj... Samo očitno ni bilo sile in se je dalo živeti tudi brez porok in posvajanj... Zakaj se pa danes ne da živet brez tega??? Aja, da slučajno ne bi bili malo drugačni od homoseksualcev... To je tisto ne, ko sosed kupi BMW pa da jaz nem slabši ga grem še jaz kupit, pa če crknem od lakote... Sam da je BMW parkiran na dvorišču...
Zgodovina sprememb…
PaX_MaN ::
Bodi dovolj o tem, kako niso iskali pravic:
Ko je 26. maja 1977 skupščina SR Slovenije sprejela nov kazenski zakonik in kot prva v bivši Jugoslaviji dekriminalizirala homoseksualnost, je bil to, kot so tedaj pisali mediji, "zgodovinski dogodek za Slovence".
Tudi temna barva kože obstaja od pamtiveka, pa je bilo očitno potrebno nekega dne reči, da je enakovredna vsem drugim.
Lightning115 je izjavil:
Aja, da slučajno ne bi bili malo drugačni od homoseksualcev...Zakaj bi bili, ko pa so po ustavi enakovredni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Lightning115 je izjavil:
Ja če pravijo da homoseksualnost obstaja od pamtiveka... Potem predvidevam, da so obstajali tudi 100 let... Zakaj takrat niso zaiskali pravic??? Ali pa recimo v bivši Jugoslaviji???
Ker so jih, dokler niso prišli katolinaciji na oblast, že imeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Bodi dovolj o tem, kako niso iskali pravic:
Ko je 26. maja 1977 skupščina SR Slovenije sprejela nov kazenski zakonik in kot prva v bivši Jugoslaviji dekriminalizirala homoseksualnost, je bil to, kot so tedaj pisali mediji, "zgodovinski dogodek za Slovence".
Sem imel v mislih čas prve in druge svetovne vojne...
Aja, js sm pa mislu, da leta 400 pred našim štetjem, ko so mel te pravice.
Ja sej, ker 400 let pnš so pa poznali demokracijo... lol in ja, folk se je sigurno spomnil kaj se je dogajalo 400 pnš z manjšinami... To so iz groba prišepnili?
Zgodovina sprememb…
mtosev ::
Mimogrede... Nemčija je s 1.11.2013 uvedla 3 spol.ja ker se otroci rodijo dvospolniki
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Mimogrede... Nemčija je s 1.11.2013 uvedla 3 spol.ja ker se otroci rodijo dvospolniki
A nov to v nasprotju z "normalno družino", če bosta po dva istega spola ( dec/baba + dec oz. dec/baba + baba)?
Zgodovina sprememb…
Res, ta pravi cvetober humanizma, človekovih pravic, socialne in ekonomske svobode!ne bi vedo. nisem naprej raziskoval. namen je bil pokazati kak v drugih državah imajo homo pari manj pravic kot v sloveniji
pol ima možnosti se odločiti kateri spol hoče biti ko odraste. prej so se starši namesto njega odločili kateri spol bo. ko odrastejo izberejo spol in tud gredo na operacijo in se odločijo kateri spol želejo bitiMimogrede... Nemčija je s 1.11.2013 uvedla 3 spol.ja ker se otroci rodijo dvospolniki
A nov to v nasprotju z "normalno družino", če bosta po dva istega spola ( dec/baba + dec oz. dec/baba + baba)?
Zgodovina sprememb…
ko odrastejo izberejo spol in tud gredo na operacijo in se odločijo kateri spol želejo biti
Aja, ker si ti reku da tko delajo, je zihr res!
Zgodovina sprememb…
namen je bil pokazati kak v drugih državah imajo homo pari manj pravic kot v sloveniji
Lažeš. Nič nisi to dal v namen prikazovanja, ampak v namen opravičevanja trenutne, neustavne, ureditve.
Zgodovina sprememb…
to je bilo na poročilih o dvospolinikoh. rtvsloko odrastejo izberejo spol in tud gredo na operacijo in se odločijo kateri spol želejo biti
Aja, ker si ti reku da tko delajo, je zihr res!
ja ker se otroci rodijo dvospolniki
Oh ko bi ti vedu kolk pogost je ta pojav... pa da se še vedno dogaja da niti staršem ne povedo za to ampak zdravniki to 'popravijo' kar na lastno pest.
Ampak ne. Od 1.11. imajo lahko nemci v pasošu zapisano Moški ali Ženska al pa Kwa-te-briga. Nam še mal manjka do tja.
Lightning115 je izjavil:
Sem imel v mislih čas prve in druge svetovne vojne...
LGBT rights in Europe @ Wikipedia
Ampak ti tega ne rabiš, ane. Ker si tko grozno izobražen. Prav boleče te je brat včasih ko gluposti streljaš.
nope. jaz nič ne vidim, da bi bilo karkoli proti ustavno. lahko pa kdo sproži postopek in bo pač vrhovno sodišče odločilo, če nekaj ne štima. folk kateri misli, da je karkoli proti ustavno naj lepo sproži postepek. meni je čisto vseeno kaj bo sodišče srejelo in če bo nekaterim razširili pravicenamen je bil pokazati kak v drugih državah imajo homo pari manj pravic kot v sloveniji
Lažeš. Nič nisi to dal v namen prikazovanja, ampak v namen opravičevanja trenutne, neustavne, ureditve.
Zgodovina sprememb…
lahko pa kdo sproži postopek in bo pač vrhovno sodišče odločilo, če nekaj ne štima.
Saj je že. Frdamane zlate ribice! Sam pol so eni kekci zahteval referendum... in pač popravek zakona odložil za eno leto (več kot to pa ne gre).
če niso kaj prav strorili lahko vedno starši sprožijo postopek. in ja vem da tole ni tak redek pojav.ja ker se otroci rodijo dvospolniki
Oh ko bi ti vedu kolk pogost je ta pojav... pa da se še vedno dogaja da niti staršem ne povedo za to ampak zdravniki to 'popravijo' kar na lastno pest.
Ampak ne. Od 1.11. imajo lahko nemci v pasošu zapisano Moški ali Ženska al pa Kwa-te-briga. Nam še mal manjka do tja.
ustavno sodišče ni prepovedalo referendum, če bi se lahko zgodile proti ustavne posledice bi sodišče ta referendum propovedalo. tole so na sodišču izjavillahko pa kdo sproži postopek in bo pač vrhovno sodišče odločilo, če nekaj ne štima.
Saj je že. Frdamane zlate ribice! Sam pol so eni kekci zahteval referendum... in pač popravek zakona odložil za eno leto (več kot to pa ne gre).
mislim, da tole poznaš
in misliš, da spet po enem letu ne bo spet zateve za referendum? hehe itak, da bo spet isto
Zgodovina sprememb…
lahko pa kdo sproži postopek in bo pač vrhovno sodišče odločilo, če nekaj ne štima.
Vrhovno, lol.
folk kateri misli, da je karkoli proti ustavno naj lepo sproži postepek. meni je čisto vseeno kaj bo sodišče srejelo in če bo nekaterim razširili provice
Nikomur se ne bo pravic širilo, saj so zagotovljene že z Ustavo.
typo sn mislil na ustavno sodišče
če niso kaj prav strorili lahko vedno starši sprožijo postopek.
Jah težko če ne vedo kaj se dogaja (ker jim nihče ne pove - spregledal "na lastno pest")... ane?
ustavno sodišče ni prepovedalo referendum, če bi se lahko zgodile proti ustavne posledice bi sodišče ta referendum propovedalo. mislim, da tole poznaš
Mešaš ti malo. Zakon je protiustaven. Referendum pa ni. Zakon je treba popravit ne glede na izid referenduma. Za prepoved referenduma pa ni bilo ustavne podlage.
Ker pa referendumske odločitve veljajo le eno leto, referendumov pa ne gre ponavljat... so kekci dosegli le enoletno pavzo (mogoče kaj več, tolk da se politika spet zgane - preden jih EU 'motivira').
jaz mislim, da niso dosegli samo eno leto pozneje ampak kaj več. nima veze bomo vidli.
če bo spet podoben zakon bo spet referendom. isti zakon kolk vem ni možno sprejeti, če je bilo izglasovana odločitev. predložijo drug zakon, in pač spet referendum. in ne niso nič kekci kak ti praviš, ker je pol 56% slovencov kekcov kateri so glasovali proti
če bo spet podoben zakon bo spet referendom. isti zakon kolk vem ni možno sprejeti, če je bilo izglasovana odločitev. predložijo drug zakon, in pač spet referendum. in ne niso nič kekci kak ti praviš, ker je pol 56% slovencov kekcov kateri so glasovali proti
ker je pol 56% slovencov kekcov kateri so glasovali proti
Ja... ob 13% volilni udeležbi. To ni 56% slovencev.
mtosev> ker je pol 56% slovencov kekcov kateri so glasovali proti
Vsak, ki je glasoval proti, je kekec, čeprav so nekateri glasovali proti zaradi strahu pred obveznim cepljenjem, drugi zaradi homofobije, tretji pa niso vedeli zakaj, ampak jim je župnik reku tako.
Vsak, ki je glasoval proti, je kekec, čeprav so nekateri glasovali proti zaradi strahu pred obveznim cepljenjem, drugi zaradi homofobije, tretji pa niso vedeli zakaj, ampak jim je župnik reku tako.
Voter turnout 30.31%
look again
ps 30% je še kr dosti. na nekaterih referendumih glasovalo samo 10%
look again
ps 30% je še kr dosti. na nekaterih referendumih glasovalo samo 10%
Zgodovina sprememb…
Ne da se mi gledat (lahko pa link nalimaš). Ti verjamem. Še vedno daleč od 56% slovencev.
Ne da se mi gledat (lahko pa link nalimaš). Ti verjamem. Še vedno daleč od 56% slovencev.glede na tole, da je v slo median age 42-44let bi bilo še več glasov proti kot za. bolj old ljudje so glasovali proti, več mladih je blo za, ampak teh je statistično manj
Zgodovina sprememb…
mtosev> glede na tole, da je v slo median age 42-44leti bi bilo več glasov proti kot za. bolj old ljudje so glasovali proti, več mladih je blo za, ampak teh je statistično manj
Skratka, ti in Lightning sta tisto, čemur strokovno rečemo "old fart".
Skratka, ti in Lightning sta tisto, čemur strokovno rečemo "old fart".
Ker pa referendumske odločitve veljajo le eno leto, referendumov pa ne gre ponavljat... so kekci dosegli le enoletno pavzo (mogoče kaj več, tolk da se politika spet zgane - preden jih EU 'motivira').
Lahko se EU na trepalnice postavi, pa ne bo nič... Vi kar upajte na EU, s tega ne bo nič... Kadar koli boste poskušali pravice pridobit, bo prišlo do referenduma in ta bo padel... Sorry, EU pa ne more ukazovat kateri referendumi so dovoljeni in kateri ne... Poglej kako so na hrvaškem zrihtal... 740 000 podisov so v vlado prinesli in kaj je rekel predsednik vlade? "700 000 podpisov ne moremo spregledat, referendum mora bit in bo!!!"
Zgodovina sprememb…
Lightning115> in kaj je rekel predsednik vlade? "700 000 podpisov ne moremo spregledat, referendum bo!!!"
Zaradi mene lahko vsak teden priredite referendum, pa vam to ne bo pomagalo.
Pa Hrvatom tudi ne - so že v EU.
glede na tole, da eu ni prisilil drugače države, da spremenijo ustavo dvomim, da se bo zdaj kaj zgodilo
mtosev> glede na tole, da eu ni prisilil drugače države, da spremenijo ustavo dvomim, da se bo zdaj kaj zgodilo
Vse države, ki imajo ureditev, ki je v nasprotju z EČKP, plačujejo visoke kazni. Tudi Slovenija.
Vse države, ki imajo ureditev, ki je v nasprotju z EČKP, plačujejo visoke kazni. Tudi Slovenija.
evo dodatek na tole temo
Gay marriage is not a human right, according to European ruling
Judges in Europe have ruled member states do not have to grant same-sex couples access to marriage, it was reported.
http://www.telegraph.co.uk/news/religio...
The ruling follows the launch of a consultation over gay marriage in the UK, in which the Equalities Minister promised a change in the law.
The European Court of Human Rights reached the decision in the case of a lesbian couple in a civil partnership in France, who complained they would not be allowed to adopt a child as a couple, according to the Daily Mail.
The pair, Valerie Gas and Nathalie Dubois, had tried to establish marriage rights under anti-discrimination laws but the judges said there had been no discrimination.
The court heard how the women had wanted Miss Gas to be allowed to adopt Miss Dubois's 11 year-old daughter.
But the judges in Strasbourg said: "The European Convention on Human Rights does not require member states' governments to grant same-sex couples access to marriage."
Gay marriage is not a human right, according to European ruling
Judges in Europe have ruled member states do not have to grant same-sex couples access to marriage, it was reported.
http://www.telegraph.co.uk/news/religio...
The ruling follows the launch of a consultation over gay marriage in the UK, in which the Equalities Minister promised a change in the law.
The European Court of Human Rights reached the decision in the case of a lesbian couple in a civil partnership in France, who complained they would not be allowed to adopt a child as a couple, according to the Daily Mail.
The pair, Valerie Gas and Nathalie Dubois, had tried to establish marriage rights under anti-discrimination laws but the judges said there had been no discrimination.
The court heard how the women had wanted Miss Gas to be allowed to adopt Miss Dubois's 11 year-old daughter.
But the judges in Strasbourg said: "The European Convention on Human Rights does not require member states' governments to grant same-sex couples access to marriage."
Zgodovina sprememb…
EU se ne more vmešavat v zakone posameznih držav... Vse gre po legalni poti... Pa mi razloži, zakaj po tvoji logiki referendum o kajenju na javnih prostori in referendum o posvojitvi otrok nista na istem nivoju??? Ti bi enega upošteval, drugega pa koga briga... Malo jutri, vsi referendumi se upoštevajo in tak dolgo dokler 50% Slovenije ne da zeleno luč za posvojitev, iz tega ne bo nič...
Sploh pa kdo pravi da mora biti kaj v ustavi zapisano... Namesto da neke nove zakone vpisjuemo, se enostavno par členov iz ustave zbriše, pa je problem rešen, "diskriminacije" ni več po zakonu... Nikjer ne piše da kar je v ustavi zapisano se nikoli več ne more zbrisat...
Zgodovina sprememb…
mtosev> Gay marriage is not a human right, according to European ruling
Ne, ni.
Je pa tole, pa zgleda nisi prebral do konca članka:
On the issue of gay unions, the judges said: "Where national legislation recognises registered partnerships between same sex, member states should aim to ensure that their legal status and their rights and obligations are equivalent to those of heterosexual couples in a similar situation."
Lightning115> EU se ne more vmešavat v zakone posameznih držav...
Ne. Posamezne države _morajo_ sprejeti zakonodajo, ki se podreja evropskim pravnim normam. To je del pogodbe.
Lightning115> Sploh pa kdo pravi da mora biti kaj v ustavi zapisano... Namesto da neke nove zakone vpisjuemo, se enostavno par členov iz ustave zbriše, pa je problem rešen... Nikjer ne piše da kar je v ustavi zapisano se nikoli več ne more zbrisat...
Drži. Za spremembo ustave potrebuješ dvotretjinsko večino. Če vržeš ven zakonsko zvezo in podobne arhaizme, vsem pa izenačiš vse pravice, je to dovolj dobro.
Ne, ni.
Je pa tole, pa zgleda nisi prebral do konca članka:
On the issue of gay unions, the judges said: "Where national legislation recognises registered partnerships between same sex, member states should aim to ensure that their legal status and their rights and obligations are equivalent to those of heterosexual couples in a similar situation."
Lightning115> EU se ne more vmešavat v zakone posameznih držav...
Ne. Posamezne države _morajo_ sprejeti zakonodajo, ki se podreja evropskim pravnim normam. To je del pogodbe.
Lightning115> Sploh pa kdo pravi da mora biti kaj v ustavi zapisano... Namesto da neke nove zakone vpisjuemo, se enostavno par členov iz ustave zbriše, pa je problem rešen... Nikjer ne piše da kar je v ustavi zapisano se nikoli več ne more zbrisat...
Drži. Za spremembo ustave potrebuješ dvotretjinsko večino. Če vržeš ven zakonsko zvezo in podobne arhaizme, vsem pa izenačiš vse pravice, je to dovolj dobro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Vidiš kako so ljudje fer... Lahko bi pritisnili na državo in iz ustave zbrisali pravice homoseksualcev... Pa so vseeno toliko fer, da vam pustijo vse enake pravice kot jih imajo heteroseksualci, razen ene... Samo kaj ko vi s tem niste zadovoljni... Narod vam ponudi prsti, vi hočete zgrabit celo pest...
In ta argument "ja poglej druge države imajo isto"... Ja, imajo druge države tudi DDV 25%, to smo pa pozabili prekopirat od njih???
Zgodovina sprememb…
Lightning115> Vidiš kako so ljudje fer... Lahko bi pritisnili na državo in iz ustave zbrisali pravice homoseksualcev... Pa so vseeno toliko fer, da vam pustijo vse enake pravice kot jih imajo heteroseksualci, razen ene... Samo kaj ko vi s tem nsite zadovoljni... Narod vam ponudi prsti, vi hočete zgrabit celo pest...
Nepomembno je, kdo in kako je fer, dokler imamo zakonodajo, ki ni v skladu s človekovimi pravicami in ne zagotavlja enakopravnosti vsem.
To je treba popraviti, ne glede na histerijo homofobov.
Lightning115> In to z argumentom "ja poglej druge države imajo isto"... Ja, imajo druge države DDV 25%, to smo pa pozabili prekopirat od njih???
Ti zelo rad mešaš reči, da bi upravičil svoje sovraštvo. Na tem forumu to ne bo šlo. Oba z mtosevom imata izključno osebne težave, ki so sicer zgolj žalostna stranska posledica katoliške vzgoje, ampak te težave ne morejo biti osnova za diskriminacijo v zakonodaji. Niti diskriminacijo zoper vaju, se razume.
Nepomembno je, kdo in kako je fer, dokler imamo zakonodajo, ki ni v skladu s človekovimi pravicami in ne zagotavlja enakopravnosti vsem.
To je treba popraviti, ne glede na histerijo homofobov.
Lightning115> In to z argumentom "ja poglej druge države imajo isto"... Ja, imajo druge države DDV 25%, to smo pa pozabili prekopirat od njih???
Ti zelo rad mešaš reči, da bi upravičil svoje sovraštvo. Na tem forumu to ne bo šlo. Oba z mtosevom imata izključno osebne težave, ki so sicer zgolj žalostna stranska posledica katoliške vzgoje, ampak te težave ne morejo biti osnova za diskriminacijo v zakonodaji. Niti diskriminacijo zoper vaju, se razume.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ne, ne mešam stvari... Sem opazil da se zelo radi sklicujete na druge države... Kje pa piše da moramo imet enake zakone kot ostale države??? Za to pa so države, da bo vsaka imela svoje zakone... Pol je čist vseen če tam v Bruslju za celo evropo sprejmemo zakone, pa ne bomo rabili več vlade, parlamenta... pa naj se EU ukvarja z financami in problemi Slovenije...
Zgodovina sprememb…