» »

Lučke v števcu

Lučke v števcu

jalovec09 ::

Ker je avto že mal star, se mi včasih prižigata 2 lučki a se da to kako s testerjem odstranit, da nebi svetla niti ob kontaktu.
Potem mi preostane samo še demontaža števca.
gre za števc kot je v golfu 4

tony1 ::

Prava rešitev je: ugotoviti zakaj se prižigata in napako odpraviti - lahko je samo tako trivialna kot je mrzel lot v števcih. Lampice tam niso za hec, je pa res, da jih npr. tehnični pregledniki ne vidijo radi :-P.

Rešitev se da narediti tudi z demontažo števca (verjetno je problem airbag, v starih časih pa so bili avti tudi narejeni z glavo (in ne s CAD/CAM videoigricami) in se je dalo volan do konca potegniti k sebi, nato pa števec potegniti ven ob strani) in odstranitvijo žarnic. Če je G4 tak, ne vem. Če boš to poskušal, pazi, da ne boš kaj od plastike polomil ($$$), sprednjo prozorno steklo števca pa obvezno pokrij s kakšno majico, ker se zelo hitro spraska (čiščenje stekla delaj samo z malce vlažno cunjo).

S testerjem se kontrolk ne da ugasniti.

Aja, poznavalec bo npr. ob prodaji avta videl, da pri kontaktu nekaj ne štima...

Mesar ::

Če je CEL se da zbrisat napake, problem je če je napaka skoz prisotna (o2 sensor recimo) potem hitro dobiš lučko nazaj, če je samo občasno pa čez čas.
Your turn to burn!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

15let+ star rabljen avto

Oddelek: Na cesti
453674 (2517) zobnik
»

Kontrolna lučka - Seat Ibiza (strani: 1 2 )

5510415 (9028) bambam20
»

Obrati motorja v prostem teku

4012929 (11670) menjalnik
»

Zanima me vrednost bankovca za 5€ z napako (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
629606 (6519) BaToCarx
»

Kako preveriti, če je airbag dejansko še notri?

Oddelek: Loža
275484 (4607) Mr Hilter

Več podobnih tem