Forum » Zvok in slika » Fuč LCD
Fuč LCD
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
Alora... tole mi TV dela (ga je 'zalilo' par kapljic vode ker foter noče strehe popravit čeprav mu že 10let govorimo da pušča):
Skratka... en kup vertikalnih linij k žmigajo non stop. V bistvu tko kot da bi bila en pixel široka horizontalna linija raztegnjena čez celo višino ekrana.
Ker se televizor lepo prižge, dalinc dela, kanale menja, zvok je... na HTPC in USB tudi preklaplja... Sem 95% ziher da je šel ali panel, ali driverji panela (v vsakem primeru je treba oboje menjat).
Če pa ima kdo boljšo/cenejšo varianto v mislih... pa, lepo prosim, na dan z njo.
P.S. vezja izgledajo povsem v redu.
Skratka... en kup vertikalnih linij k žmigajo non stop. V bistvu tko kot da bi bila en pixel široka horizontalna linija raztegnjena čez celo višino ekrana.
Ker se televizor lepo prižge, dalinc dela, kanale menja, zvok je... na HTPC in USB tudi preklaplja... Sem 95% ziher da je šel ali panel, ali driverji panela (v vsakem primeru je treba oboje menjat).
Če pa ima kdo boljšo/cenejšo varianto v mislih... pa, lepo prosim, na dan z njo.
P.S. vezja izgledajo povsem v redu.
Life is as complicated as we make it...
einstein :P ::
Prvo, kar je, razstavi vse (slikaj, da ne pozabiš, kako je bilo). Vse pcb-je dobro spihaj s fenom za lase na max. temperaturi, vendar ne preblizu. Potem sestavi in, če dela, je ok. Če ne dela, ga razstavi nazaj in nekam na toplo daj, da se suši cel dan. Posuj vse skupaj z rižem (veže vlago nase), če imaš možnost.
Pa panel tudi posuši. In zapomni si, da ne bo nikoli takrat suho, kadar se tebi zdi! Vedno se voda še kje zadržuje - lastne izkušnje (telefon od brata je padel v vodo in sem ga čisto razstavil, pa močno osušil in se je prižgal vendar je bil ekran katastrofa (črte, pa vse mokro notri, pod površino), čez nekaj dni je bilo precej bolje, skratka to traja, da se posuši).
Nikar ne obupaj in ne nosi na drage servise, ker 90% ni nič pokvarjenega, če nisi slišala pokov, brnenja ali česa zavohala. V veliki večini primerov, ko elektronika pade v vodo, se da vse lepo rešit, samo dobro se mora posušiti, sem imel že veliko takih izkušenj in vedno je stvar začela delat, ko je bilo suho. Imel sem celo mokro matično (kondenzacija pri navijanju z ledeno vodo) in se ni hotela prižgati. Skoraj sem že obupal, ko sem jo močno posušil s fenom in tudi po parih dneh še ni delovala. Po 14ih dneh sem jo za foro spet priklopil in vse je delovalo, kot mora, tada... Samo ne obupaj. Močno presuši (prej ne prižigaj) in počakaj kak dan in potem poskusi, če ne dela, poskusi vsaj 2 tedna počakat, se zna obrestovat, napram nakupu nove ali servisu.
Veliko sreče, LP
Pa panel tudi posuši. In zapomni si, da ne bo nikoli takrat suho, kadar se tebi zdi! Vedno se voda še kje zadržuje - lastne izkušnje (telefon od brata je padel v vodo in sem ga čisto razstavil, pa močno osušil in se je prižgal vendar je bil ekran katastrofa (črte, pa vse mokro notri, pod površino), čez nekaj dni je bilo precej bolje, skratka to traja, da se posuši).
Nikar ne obupaj in ne nosi na drage servise, ker 90% ni nič pokvarjenega, če nisi slišala pokov, brnenja ali česa zavohala. V veliki večini primerov, ko elektronika pade v vodo, se da vse lepo rešit, samo dobro se mora posušiti, sem imel že veliko takih izkušenj in vedno je stvar začela delat, ko je bilo suho. Imel sem celo mokro matično (kondenzacija pri navijanju z ledeno vodo) in se ni hotela prižgati. Skoraj sem že obupal, ko sem jo močno posušil s fenom in tudi po parih dneh še ni delovala. Po 14ih dneh sem jo za foro spet priklopil in vse je delovalo, kot mora, tada... Samo ne obupaj. Močno presuši (prej ne prižigaj) in počakaj kak dan in potem poskusi, če ne dela, poskusi vsaj 2 tedna počakat, se zna obrestovat, napram nakupu nove ali servisu.
Veliko sreče, LP
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
No sej... čist kjutkano tole. Ene tolk kot klic na tech support kjer ti rečejo da moraš zadevo resetirat.
Razstavljen je bil (hence "vezja izgledajo povsem v redu"). Posušen tudi. Ravno z rižem ni bil zasut (pač nimam par 10 kil riža pri roki za televizor zakopat not)... Je bil pa _takoj_ po odpovedi temeljito pofenan in postavljen na suho za dva dni. This ain't my first rodeo.
Pogovor s serviserjem je sicer v grobem potrdil moje sume (driverji fuč)... bomo pa bolj točno vedeli naslednji teden. Verjetno bo padel nov TV... bo vsaj nova garancija (in tv bo spet crknil par dni za tem ko garancija poteče, klasika pač). Je pa pri tem tud en haklc... najt moram enega z d-sub ali dvi vhodom. Kar ni tolk enostavno kot mogoče izgleda. Pa več kot 500€ ne mislim dajat.
Nov panel za zamenjavo me pa pride stat 300€. Brez poštnine (ki pa tudi ne bo ravno majhna). In brez dela... ampak to itak sama skup zložim.
Razstavljen je bil (hence "vezja izgledajo povsem v redu"). Posušen tudi. Ravno z rižem ni bil zasut (pač nimam par 10 kil riža pri roki za televizor zakopat not)... Je bil pa _takoj_ po odpovedi temeljito pofenan in postavljen na suho za dva dni. This ain't my first rodeo.
Pogovor s serviserjem je sicer v grobem potrdil moje sume (driverji fuč)... bomo pa bolj točno vedeli naslednji teden. Verjetno bo padel nov TV... bo vsaj nova garancija (in tv bo spet crknil par dni za tem ko garancija poteče, klasika pač). Je pa pri tem tud en haklc... najt moram enega z d-sub ali dvi vhodom. Kar ni tolk enostavno kot mogoče izgleda. Pa več kot 500€ ne mislim dajat.
Nov panel za zamenjavo me pa pride stat 300€. Brez poštnine (ki pa tudi ne bo ravno majhna). In brez dela... ampak to itak sama skup zložim.
specing ::
Furbo ::
Imate hišo zavarovano?...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Hišo ja.
Stanovanje pa ni moje.
@Specing: Ne plačujem. In ne, ne rabim TV-ja za gledat bedne programske sheme.
Stanovanje pa ni moje.
Brane22 ::
Spucaj tisti del z alkoholom. Ne frontalni del displeja, kjer bi lahko poškodovala lake in premaze ampak tisti del, ki gre s stekla na folije itd.
Če to ne pomaga - šut kanta varianta.
Če to ne pomaga - šut kanta varianta.
Furbo ::
Hišo ja.
Stanovanje pa ni moje.
Nekdo manj pošten od nas bi morda nesel TV v hišo in uveljavljal zavarovanje... ;)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Engineer_ ::
kako ti tokrat pomagati nevem. Za v prihodnje pa ti svetujem da nad tv narediš poličko, ki bo tv zavarovala pred morebitno vodo. stane 20 eur, če že fotr noče strehe popravit.
Invictus ::
Je pa pri tem tud en haklc... najt moram enega z d-sub ali dvi vhodom. Kar ni tolk enostavno kot mogoče izgleda. Pa več kot 500€ ne mislim dajat.
Ne rabiš DVI vhoda. Samo kupiš pretvornik iz DVI v HDMI. Pasivni. HDMI = DVI + zvok
D-Sub imajo pa skoraj vsi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Nekdo manj pošten od nas bi morda nesel TV v hišo in uveljavljal zavarovanje... ;)
Mal težko bodo nasedli glede na to da je hiša trenutno gradbišče :P
Pa še tolk butasto poštena sem da se nočem nezgodno zavarovat ker me, načrtovano, čaka mesec bolnice. Poudarek na butasto (ker eno nima grozne veze z drugim).
Ne rabiš DVI vhoda. Samo kupiš pretvornik iz DVI v HDMI. Pasivni. HDMI = DVI + zvok
D-Sub imajo pa skoraj vsi.
Ma... nočem se jajcat s temi pretvorniki. HTPC ima le d-sub izhod. Sej ob priliki (beri: ko crkne) bom zamenjala plato z eno mini-ITX...
To, da d-sub ima skoraj vsak, me pa hočejo tudi prodajalci prepričat. Pa smo pol od ~20ih ogledanih televizorjev našli 3. Od tega je le en skoraj ustrezal kriterijem... pa 'šrot' ni imel avdio vhoda!
Na netu je pa ful težko karkoli najt ker večini oglasov preprosto manjkajo specifikacije. Ali pa so, čez različne strani, skregane med sabo.
Sicer imam zacahnjenih par komadov, tolk da sam knof stisnem in naročim... a gre trenutni tv vseeno do servisa, za ziher.
GRUNDIG 40VLE7003 (favorit, za enkrat)
BLAUPUNKT B40SHE112-TCSFHD
PHILIPS 39PFL3188H
GRUNDIG 40VLE5324
Vsi so znotraj kriterijev. 2 sicer iz tujine. 3 imajo tudi dvb-s2 tuner, kar je bonus, glede na to da krožnik imam... sprejemnik pa je odpovedal pokorščino kako leto nazaj.
Invictus ::
Probaj na geizhals.eu
Vsaj dobre filtre imajo ...
Drugače pa ti pretvorniki čisto dobro delajo. Sam ga uporabljam iz HDMI na DVI.
Vsaj dobre filtre imajo ...
Drugače pa ti pretvorniki čisto dobro delajo. Sam ga uporabljam iz HDMI na DVI.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Sem... ampak pri kriteriju ""39-42", FHD, d-sub, do 500€" neke grozne razlike med nami in tujino ni. Pravzaprav se, začuda, najde v tujini večinoma dražje zadeve. Je pa res da niso čisto enaki modeli (domnevam da so pri nas mal starejši, ob primerljivih cenah - kar pa me načeloma ne moti, nekih 'fičerjev' ne rabim).
Exile3 ::
joj groza sedaj naslednjič daj čez lcd vsaj kakšno plastiko ,da ti ne bo spet zalilo in bo novi spet fuč.
Ne bo. Gre zadeva (z nami vred) direkt v hišo da nam ne bo treba te vode in plesni trpet. Upam da se do decembra preselimo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VGA -> DVI-DOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1790) | d4vid |
» | Zamaknjena slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2582 (2396) | BorutK-73 |
» | int. ATI radeon HD 4200 GPU noče dat digitalnega izhodaOddelek: Pomoč in nasveti | 1385 (1155) | ferdo |
» | DVI KVM preklopnik na VGA monitorOddelek: Zvok in slika | 4539 (4388) | Saladin |
» | Razlika med HDMI in Pb,Pr,Y priklopom??Oddelek: Zvok in slika | 3617 (3259) | Vens |