» »

Glasna Toshiba

Glasna Toshiba

asdfgasdfg ::

Pozdravljeni!

Imam prenosnik Toshiba SATELLITE C855-2CD (star je 4 mesece) in imam problem, da mi ves čas glasno »melje«. Tudi ko je samo prižgan in ga ne uporabljam, je ves čas glasen. To »mletje« sem pri starem prenosniku opazila le, kadar sem ga veliko naprezala, pri novem pa ga opažam nonstop. Bila sem že tam, kjer sem ga kupila, pa so mi rekli, da se je znotraj nabral prah. To pa v nobeni teoriji ne more držati, ker je bil takrat računalnik star en mesec. Zanima me, ali je to glasno delovanje prenosnika normalno, ali naj grem k serviserju?

Hvala za odgovore.

solatko ::

Nesi na servis, da pogledajo hladilno telo. Še prej pa lahko pogledaš v bios-u, če se da nastavit delovanje ventilatorja, ker imaš verjetno naštimano, da ti dela skozi na full. Preveri temperature procesorja in grafike, če ima posebno.

Toshiba-e so po navadi neslišne, šele pri zelo visokih obremenitvah, se oglasi ventilator hlajenja.
Delo krepa človeka

Hvala za odgovor solatko. :) Ampak problem ni v delovanju ventilatorja, ampak v neprestanem ropotanju oziroma mletju znotraj prenosnika...

Temperatura je pa takšna:

boogie_xlr ::

Slišiš morda trdi disk?

Verjetno je to to... Je to normalno, da se ga sliši nonstop?

solatko ::

Če imaš zelo glasen trdi disk in je njegov glas moteč, ker razen diska in DVD enote, poleg ventilatorja, ni drugih vrtečih delov, pojdi v servis in zahtevaj menjavo diska ali gumiranje, da se ga ne bo slišalo.
Če imaš sistem na novo je nekaj dni normalno, da se naloži indexacija in ostalo, kar nimaš izklopljeno v servis managerju. Dobivaš tudi razne posodobitve.
Če pa to traja več kot en teden, normalne, nekaj urne uporabe, imaš pač smolo, da so ti ugradili glasen disk.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507203 (5149) GTX970
»

Čudno oglašanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
202361 (2014) Grizzly
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
337229 (6505) Stupo
»

Gericom Hollywood advance 52160- Hofer (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5910907 (8292) fosil
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575911 (4637) venetu

Več podobnih tem