» »

Mocno odsvetujem nakup xperie z1

Mocno odsvetujem nakup xperie z1

Redneck ::

Telefon ima ocitno enake tezave kot xperia z in sony kot pri z, tudi pri z1 zaenkrat vse zanika in hoce prikriti.

Zasloni pokajo sami ali ob minimalnih silah, v indiji pa
so ob telefonu raje ponudili se 6 mesecno brezplacno
zavarovanje.
Z1:
http://talk.sonymobile.com/t5/xperia-z1...

http://www.xperiablog.net/2013/09/18/xp...

Z:
http://talk.sonymobile.com/t5/xperia-z-...

Tehle tem se bo nabralo...

shadeX ::

Imaš izkušnje? Kako lahko zaslon kar poči sam od sebe?

Janac ::

shadeX je izjavil:

Imaš izkušnje? Kako lahko zaslon kar poči sam od sebe?

Če je vstavljen pod pritskom. Nič nenavandega!

Redneck ::

Imam Xperio Z, ki ima tovarnisko napako, ki je Sony ne priznava. Napovedal sem, da se bo ponavljala pri Z1, ker je konstrukcijso in kar se materialov tice, telefon enak. Sledite linku in pred nakupom preverjajte Google, ker vam po nakupu Sony ne bo priznal lastne napake. Sam ze Zja ne bi kupil, ce bi kdo postal kaj takega. Zal sem ga in tako samo opozarjam morebitne kupce, da bo pri Z1 zgodba enaka in se ze ponavlja.

Plus to, da se telefon med snemanjem videa pregreje ze v nekaj minutah (takrat se ugasne ali zapre aplikacijo za snemanje) ali pa po 10-15 minutah med brskanjem po spletu. Prav tako se pri nekaterih pojavlja "rumeni zaslon" in v vseh teh primerih, vezanih na zaslon Sony zavraca popravilo znotraj garancije, ces da je kriv uporabnik ali pa da je vse OK.

Samo opozarjam na enak vzorec pri telefonu un vedenju proizvajalca in servisov.

Vsekakor pa prej spremljajte vsaj uradni forum o napakah.
http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z1...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Redneck ()

LuGi ::

A spet nova tema

Get over it

hojnikb ::

looks like Sony is pulling a sony again.. :))
#brezpodpisa

puginho ::

že spet nova tema

p.s. pa če bi bral link, ki si ga prilepil, piše o telefonu, ki je nekomu padel na tla

predlagam da rednecku da vsak 1 eur pa si kupi neuničljivi iphone :))

Redneck ::

Padel z visine enega cevlja na preprogo. Nic get over it. Sony bo slej kot prej moral priznati napake. Pritiski medijev in varuhov pravic potrosnikov tudi vecajo pritiske.

Sam samo opozarjam tiste, ki razmisljajo o nakupu, naj temeljito razmislijo. In v tistem enakem forumu uporabnica omenja tezave z zaslonom, ki spominjajo na razpoko (ki je sprva tezko opazna), brez, da bi ji telefon kam padel.. Samo pravim, bodite pozorni..

lambda ::

Saj cenimo opozorilo. Ravno tako kot od tistih, ki pravijo da RAM2 nateguje pri Samsungih. Podobne zgodbe. Vprašanje je samo to kdo ne nateguje - nivo odnosa do uporabnikov se zdi nekako pri vseh dokaj podoben. Ponekod nategovanje z indikatorji za vlago, drugje nepriznavanje serijskih napak, tretji pozabijo na kupca takoj, ko ta stopi ven iz trgovine, in ne dobi niti bugfixov, kaj šele nove verzije OSa - nekateri še celo zaklepajo bootloader, da ne moreš naložit neuradnih updejtov.

Hočem povedati, da je več dejavnikov kot samo to, ali je Sony ali ni Sony. Verjamem, da te je razkurilo, ampak sodeč po temi si že malo obseden s tem življenjskim poslanstvom spravit to firmo na kant.

Redneck ::

Saj to sprozi samo kdo, ki namigne naj se "sprijaznimo", ali da je to normalno... Cela serija Z ima tezave z zasloni in raje vidim, da kdo misli, da se pretirava, a uposteva, kot da pred nakupom sploh ne ve. Pa tudi posamezne firme rabijo kdaj kako lekcijo. Drugace ne dojamejo.. Treba biti bolj vztrajen od njih.

jusv ::

Ja sam a ni bilo rečeno da so tole vse odpravili :) malce sem presenečen nad tem...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Redneck ::

In kdo bo to rekel, ce sploh ne priznajo, da je bilo kaj za odpraviti?

floyd1 ::

Verjamem, da te je razkurilo, ampak sodeč po temi si že malo obseden s tem življenjskim poslanstvom spravit to firmo na kant.

Precej dobro vem kako se človek počuti po takem nategu in mislim, da je Redneck s tem pisanjem naredil čisto prav. Ampak resno - menda ne misli kdo, da lahko Sony spraviš na kant s takim pisanjem? Čeprav v mojem primeru...

Že nekaj časa spremljam to temo, ker sem bil pred časom v podobnem položaju - razmeroma drago sem kupil popolni klump (na podlagi zaupanja v blagovno znamko). Lahko povem le, da tisti izrek "vsaka rit pride na svoj sekret" v mojem primeru kar drži, Terra Futura (Maya Maya) je kasneje "crknila". Pri klumpu, ki so ga prodajali, se sploh nisem čudil. In k ozaveščanju ljudi, da je to res le še najcenejša kitajska roba, sem preko forumov pripomogel tudi jaz. kakih 10.000 ogledov moje teme pa se je na raznih forumih nabralo čez čas, torej je to verjetno videlo vsaj nekaj 100 ljudi. Dober začetek.

Redneck ::

Nic se bati, na Slo techu samo prijazno obvescam uporabnike Slo techa. Mednarodno je pa stvar malo bolj zajedljiva in se
bo naenkrat usulo, ker precej ljudi caka, ce se bo to
dogajalo tudi z Z1. Pa pocasi se kdaj ze ob novicah o Z1
omenja, da je imel Z tezave z pokanjem zaslonov..

Kriticna masa.. Prej se bo zdelo nesmiselnom potem pa pac
logicno..

floyd1 ::

Jaz res upam, da ti to uspe. Mislim vsaj na garancijsko popravilo.

Ena stvar, ki se je precej razširila s to krizo, je tudi ta, da se večinoma firme na vse kriplje trudijo, da ne bi priznale svojih očitnih (in žal dragih) napak. V avtomobilski industriji ti brez težav vpokličejo nekaj 10.000 avtov na popravilo, drugje pa "gajcajo", da je kar hudo. Se še spomnim, kako so mi na Olympus SLO zaradi serijske napake 2 leti po preteku originalne garancije poslali novo. Ta je veljala še nadaljnega pol leta. Pokvarljivi CCD senzorji so bili - ironično - Sonyjevi. Stvar so zastonj popravili in tako imam še danes doma staro delujočo Oly "kanto", ki občasno pride prav za na "teren".

Redneck ::

In z takim ravnanjem ponavadi firma opravici zvestobo. Zato je se bolj butasto, ce kaksna firma dela nasprotno, sploh pa taka, ki je odvisna od blagovne znamke in to pocne celo kupcem svojih flagshipov.. Kakorkoli, firme racunajo, da se stranka utrudi.
Jih celo razumem. Imam kolega, ki je pred leti kupil najdrazji Nokia komunikator, ga dal po 6 mesecih na servis, ker mu
ga racunalnik ni vec prepoznal preko USB priklopa (itak verjetno bila softwerska napaka), nazaj pa je dobil telefon, ki se
ni niti prizgal in marnje o vlagi.. Isti dan je za dobrih 700 Eurov pri njih v trgovini kupil novo novejso verzijo telefona.

Je dobil lekcijo od mene in se naposlusal o ovcah in se branil, da mu ni bilo tezko to placati ampak je rabil razlago, da sem jezen, ker zaradi ovc kot je on, nas imajo vse za ovce. Da ce ne bi bila projatelja, bi ga se jaz zacel nategovati, ker si
ocitno to res prav zasluzi. Skratka jasnom mi je zakaj to firme pocnejo. Jih je pa treba nauciti vsaj diferenciacije med
uporabniki, ce ovce ze preprecujejo, da se se njih zraven zasciti...

Mimogrede, tudi naslednja Nokia mu je sla v kakem letu. Mi je sele pred kakim letom sploh upal to povedati. Je pa takrat
vsaj saltal z Nokie na LGja.

floyd1 ::

Nokie načeloma niti niso bile slabe, je pa bil njihov servis resnično obup. Nam so enkrat na firmo poslali "popravljen" telefon, ki je razpadel, ko smo ga vzeli iz škatle (ni bil zašraufan). Sicer je bilo to namerno (ker smo ga pač že tretjič pošiljali - stvar enostavno ni bila popravljena), a vseeno - tako se ne dela.

Ramon dekers ::

Redneck če bi sam prej prebral tele teme in ne samo komentarje na gsm-arena ga sam niti podrazno ne vzamem. Sicer ne gre za Z ali Z1 modela pač pa za Xperia p kjer se Sony ni niti toliko potrudil da bi dal feder za odskok sim-kartice...Ne, ne, če hočeš zamenjati sim kartico boš seboj nosil pinceto ali nožek da boš dobil sim ven iz klumpa.

Sicer nisem prebral vsega, ampak daj na kratko povej kaj je bilo na servisu? Predvidevam da so dejali da gre za fizično poškodbo?

Zaenkrat pa kolikor berem se Nokije obnesejo še najbolje. Kako je pa se Telereyem bog si ga vedi.

"Mimogrede, tudi naslednja Nokia mu je sla v kakem letu. Mi je sele pred kakim letom sploh upal to povedati. Je pa takrat
vsaj saltal z Nokie na LGja."

To so bile symbian nokie ali WP. Ker od Nokie 800 dalje naj ne bi bilo težav.

Zgodovina sprememb…

Redneck ::

Nic, servis si opere roke, da bo zagotovo obravnavano kot fizicna poskodba in zavrnjeno. Tudi drugemu na fomumu, ki je to naredil so sporocili enako.
Pri tem so bili nekoristni, ko je slo za nadaljne informacije kam se naprej
obrniti.. Tudi evropski potrosniski center sploh se ni dobil odgovorov od Sonyja..

In ja, imel je Symbian komunikatorje..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Redneck ()

Ramon dekers ::

Viktor: As you've won this phone and not purchased it you cannot make a claim against the decision unfortunately. There is nothing else we can do in this case as the decision not repair the phone is final. If you're not happy about this decision you can take your case further to your local consumer rights agency.


Tale pa zmaga no. Haha

Redneck ::

Na Nizozemskem so se zlomili in zaceli klicati uporabnike in jim menjati telefone... Lepo, da rabijo, da jih varuh potrosnikov javno pozove k temu dejanju, da se premaknejo..

zmaugy ::

Zaradi tvoje teme telefona Xperia Z nisem kupil. Hvala. Kupil sem Lumio 920, ki pa ima težave s proximity senzorjem. Zdi se mi da moraš imeti zadnjih nekaj let precej sreče, da ne nabaviš slabega tehničnega izdelka katerekoli kategorije.

Janac ::

floyd1 je izjavil:

Jaz res upam, da ti to uspe. Mislim vsaj na garancijsko popravilo.

Ena stvar, ki se je precej razširila s to krizo, je tudi ta, da se večinoma firme na vse kriplje trudijo, da ne bi priznale svojih očitnih (in žal dragih) napak. V avtomobilski industriji ti brez težav vpokličejo nekaj 10.000 avtov na popravilo, drugje pa "gajcajo", da je kar hudo. Se še spomnim, kako so mi na Olympus SLO zaradi serijske napake 2 leti po preteku originalne garancije poslali novo. Ta je veljala še nadaljnega pol leta. Pokvarljivi CCD senzorji so bili - ironično - Sonyjevi. Stvar so zastonj popravili in tako imam še danes doma staro delujočo Oly "kanto", ki občasno pride prav za na "teren".


Sonyevi CCD-ji ? To se je meni na eni Sonyevi digitalni kameri pojavilo - slika je vijolična. Misliš da to še odpravljajo? Kupljena 2009.

shadeX ::

Zadnje čase se veliko ukvarjam s tem in gledam trenutno kateri telefon je glede delovanja najboljši na trgu ( omejen samo na android naprave ). Prišel sem do zaključka da je Galaxy S3 ta trenutek še najboljši. (da ne bo pomote. od višjih cenovnih razredov )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Redneck ::

Mogoce se mi samo zdi tako, ampak LG je mogoce najbolj neproblematicen med Androidi. Bi pa Kitajce malo sprobaval.
Huawei, Xiaomi, itd..

floyd1 ::

Janac je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Jaz res upam, da ti to uspe. Mislim vsaj na garancijsko popravilo.

Ena stvar, ki se je precej razširila s to krizo, je tudi ta, da se večinoma firme na vse kriplje trudijo, da ne bi priznale svojih očitnih (in žal dragih) napak. V avtomobilski industriji ti brez težav vpokličejo nekaj 10.000 avtov na popravilo, drugje pa "gajcajo", da je kar hudo. Se še spomnim, kako so mi na Olympus SLO zaradi serijske napake 2 leti po preteku originalne garancije poslali novo. Ta je veljala še nadaljnega pol leta. Pokvarljivi CCD senzorji so bili - ironično - Sonyjevi. Stvar so zastonj popravili in tako imam še danes doma staro delujočo Oly "kanto", ki občasno pride prav za na "teren".


Sonyevi CCD-ji ? To se je meni na eni Sonyevi digitalni kameri pojavilo - slika je vijolična. Misliš da to še odpravljajo? Kupljena 2009.

Ja, tista "razlita" vijolična slika.
Poskusi, več kot ne ti itak ne morejo reči, lahko pa ti rata. Seveda povej, da veš za serijsko napako na CCD-jih. Ampak za moj aparat je na Olympus www strani dejansko pisalo, da jih jemljejo nazaj v popravilo. Moj je bil takrat star nekaj več kot 3 leta, če se ne motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

clancy ::

Ramon dekers je izjavil:

Redneck če bi sam prej prebral tele teme in ne samo komentarje na gsm-arena ga sam niti podrazno ne vzamem. Sicer ne gre za Z ali Z1 modela pač pa za Xperia p kjer se Sony ni niti toliko potrudil da bi dal feder za odskok sim-kartice...Ne, ne, če hočeš zamenjati sim kartico boš seboj nosil pinceto ali nožek da boš dobil sim ven iz klumpa.



Saj Xperia P ni napačen telefon. Robustno ohišje, odličen display in kamera, hiter brskalnik, gladko drsenje po menijih. Kar všečen telefon. Ampak osnovna funkcija telefona, zaradi katere telefone sploh imamo - telefoniranje, pa je za en k...
Ko pri sprejemanju klica vzpostaviš povezavo, ti telefon še naprej zvoni in vibrira v uho. Sogovornik te sliši, ti pa njega ne. Aplikacija phone se pogosto sesuje, ne moreš več klicat. Pomaga edino reset telefona in to navadno takrat, ko telefon najbolj rabiš.
Sem telefon poslal na servis in čez dva tedna dobil nazaj celega zamaščenega, z nastavljenim slovaškim jezikom. Napake pa niso odpravili.
Koliko berem tuje forume, se ta bug (call lag), pri tem telefonu zelo pogosto pojavlja, vendar so pri Sonyu tiho in ni nobene informacije ali bo izdan kakšen patch ali nadgradnja na JB 4.3.
Trenutno me ima, da bi telefon zamenjal, vendar ga v takem stanju niti prodati ne morem, drugo pa je spet to, da bi najraje vzel Xperio SP, ampak kaj, ko pa se pri Sonyu tako ignorantsko obnašajo do uporabnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clancy ()

Ramon dekers ::

No hudiča pa ima le nekdo podobno težavo kot jaz. Sicer tebi telefoniranje vsaj dela meni še sim kartice ne zazna. Skratka moj je bil poslan na servis, bomo sedaj videli kako in kaj.
Sicer pa zakaj hočeš zopet nazaj na Sony-a. Če bi imeli vsaj servis spodoben in bi se trudili za stranke, tako se jim pa j...Eh jaz bom odšel kar na WP. Osnovne stvari ma da delajo, ne pa da se ti vse sesuva pri klicanju.

Samsung je pa isti šmorn skupaj z RAM2.

Izaso ::

Redneck je izjavil:

Mogoce se mi samo zdi tako, ampak LG je mogoce najbolj neproblematicen med Androidi. Bi pa Kitajce malo sprobaval.
Huawei, Xiaomi, itd..


LG-ja še nisem imel, tako da težko komentiram, s Samsungom nisem imel nikoli težav, me je pa resenetil tale Huawei Ascend P6. Zlo dober telefon!

floyd1 ::

Sicer tebi telefoniranje vsaj dela meni še sim kartice ne zazna.

Si jo sam rezal? Tričetrt leta mi je SGS3 delal brez problema z ročno obrezano SIM kartico (iz stare, navadne, na micro). Potem pa mi je naenkrat začel kartico metati ven. Enkrat, drugič, desetič... Ko sem jo primerjal s tisto, ki sem jo na morju uporabljal za internet, sem ugotovil, da je moja na eni strani malo premalo obrezana. Sem "šnitnil" še kakega pol milimetra (res za las) in zdaj dela že kak mesec brez vsake težave.

brunod ::

Jest mam sony xperio z1 14 dni pa mi je nehala delat kamera na sprednji strani mi napiše napaka in kamera ni na voljo a ima tud kdo drug tak problem

puginho ::

Si izklopil in vklopil tel.? Če je še vedno napaka ga pri
klopi na pc in preveri software posodobitve.

Pro_moted ::

Ramon dekers je izjavil:

No hudiča pa ima le nekdo podobno težavo kot jaz. Sicer tebi telefoniranje vsaj dela meni še sim kartice ne zazna. Skratka moj je bil poslan na servis, bomo sedaj videli kako in kaj.
Sicer pa zakaj hočeš zopet nazaj na Sony-a. Če bi imeli vsaj servis spodoben in bi se trudili za stranke, tako se jim pa j...Eh jaz bom odšel kar na WP. Osnovne stvari ma da delajo, ne pa da se ti vse sesuva pri klicanju.

Samsung je pa isti šmorn skupaj z RAM2.


No jaz sem na svoji Xperii P prejsni dan markiral zid z ekranom. Na priblizno 15 m/s sem jo pospesil proti zidu, ker spet nisem mogel dostopat do imenika. Tako da imam sedaj koncno razlog da menjam.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Ramon dekers ::

jaz pa sem poslal xperio p na servis. Menjali so matično ploščo in pa vližišče (nov feder) za sim kartico, tako da sedaj ne potrebujem pincete. lol. Bomo videli kako dolgo bo zdržala zadeva. Sem bil pa prepričan da bodo zavrnili servis z razlogom ker sem donwgradal sistem na prejšno verzijo.

Branko3 ::

Redneck je izjavil:

Telefon ima ocitno enake tezave kot xperia z in sony kot pri z, tudi pri z1 zaenkrat vse zanika in hoce prikriti.

Zasloni pokajo sami ali ob minimalnih silah, v indiji pa
so ob telefonu raje ponudili se 6 mesecno brezplacno
zavarovanje.
Z1:
http://talk.sonymobile.com/t5/xperia-z1...

http://www.xperiablog.net/2013/09/18/xp...

Z:
http://talk.sonymobile.com/t5/xperia-z-...

Tehle tem se bo nabralo...


Nekaj časa že berem to temo.
Saj te razumem ,da si razkurjen ko hudič in ti tudi verjamem, kaj se ti je zgodilo.
Vendar ti lahko prilepim na stotine tem, recimo o sgs4 in pokanju zaslona, napihovanju baterije intd...
Pri vseh znamkah je isto, ni samo Sony tak klump.
Če bi naletel na tak LG, bi pa verjetno pisal o Lg-ju kot sedaj o Sonyju.
Poglej ta link in poglej, da je 100 strani uporabnikov, ki imajo probleme s pokanjem zaslonov intd. vendar na SGS4.

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Tudi sam imam isti problem na SGS4, kot ti na xperiji.
Pa ne delam takega cirkusa.
Tudi mene so zavrnili na servisu in menjava stane okrog 200 eur.
Ravno tako imaš peticijo, za Samsung, FB , in tako dalje, pa nič ne pomaga.
Verjemi, da ni pri LG-ju nič drugače, niti pri HTC.
Zgleda , da sva oba dobila ponesrečen primerek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Branko3 ()

clancy ::

Xperia P ni na seznamu telefonov, ki bodo deležni posodobitve na JB 4.3. O Kit Kat 4.4 pa itak sanja svinja kukuruz. Zatorej hvala Sony.
http://blogs.sonymobile.com/2013/11/07/...

@Pro moted, za kateri telefon si se pa sedaj odločil?

Pro_moted ::

Nokio 925.
Sem dobro premislil in sem prišel do zaključka da bom z Windows Phone čisto zadovoljen. Iger ne igram (kakšne angry birds mogoče), kakšnih posebnih programov ne rabim. Pregledal sem Windows Market in je gor vse kar rabim. Navigacija je Nokijina čisto dovolj, plus da ima dober fotoaparat. Premislil bom le še o Nexusu 5, če bi me slučajno premamlo. Alternativa mi je bil še LG G2.
Torej izbira je nekako tako :
1. Nokia 925
2.Nexus 5
3. LG G2
4. Nokia 1020 ( bi sicer najraje to, ampak je cena odbita)

O drugih pa niti nisem razmišljal kaj preveč. Sony je že tako v štartu odpadel, Samungov TouchWiz mi ni všeč, HTC One pa ima pomoje slab fotoaparat.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony Xperia Z5 in Z5 Compact - realnost 'najboljše kamere na svetu' je obrnjena na gl

Oddelek: Mobilne tehnologije
51514 (1178) wini
»

Trenutno MOCNO odsvetujem nakup Sony Xperia Z telefonov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19046549 (27585) b787
»

Sony Xperia Z (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15339861 (28092) b787
»

Sony xperia z2 vs samsung galaxy s5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8826737 (22767) b787
»

Xperia Z1S - zmogljiv telefon v žepu prijazni obliki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5032281 (28936) floyd1

Več podobnih tem