Forum » Pomoč in nasveti » nakup prenosnega računalnika na obroke in katerega
nakup prenosnega računalnika na obroke in katerega
easyrider3 ::
Mislim nabavit prenosni računalnik in do sedaj sem imel varijanto da ga kupim edino pri Bigbangu ali pa Harveynormanu.A je tud kakšna druga trgovina z prodajo na obroke recimo da tudi z mastercard,kot je to možno pri Bigbangu in Harveynormanu? Še posebej se mi dopade poslovanju na obroke pri Harveynormanu,ker ti nič ne sitnarijo in nič ne zahtevajo kot pri Bigbangu,da pač ne moreš imeti na obroke,ker imaš trajnike itd.....Pri Harveynormanu so rekli da ni problema,če imam in trajnike in že kaj na obroke važno,da je mesečni priliv na račun višji kot 540 EUR.
Trenutno pa glede same konfiguracije prenosnika sem na sledečem: -procesor Intel i3(minimalno)
-ločena grafična kartica
-USB3,HDMI,Bluetooth 4.0
Računalnik bi pa uporabljal za domačo uporabo in sicer največ za brskanje po internetu in gledanje športov v živo preko streama,gledanje kakih serij v MKV načinu,mrbit odigranje kake nezahtevne igrce in to je to. Saj vem to,da veliko prodajalcev ponujajo za take zahteve dost slabše performance vendar jaz si želim strogo imet INTEL procesor(i3 ali i5) in ločeno grafično kartico.
Trenutno pa glede same konfiguracije prenosnika sem na sledečem: -procesor Intel i3(minimalno)
-ločena grafična kartica
-USB3,HDMI,Bluetooth 4.0
Računalnik bi pa uporabljal za domačo uporabo in sicer največ za brskanje po internetu in gledanje športov v živo preko streama,gledanje kakih serij v MKV načinu,mrbit odigranje kake nezahtevne igrce in to je to. Saj vem to,da veliko prodajalcev ponujajo za take zahteve dost slabše performance vendar jaz si želim strogo imet INTEL procesor(i3 ali i5) in ločeno grafično kartico.
specing ::
vzemi kredit in naroči komponente iz hoh.de
harveynorman in bigbang sta overpriced + verjetno boš dobil napajalnik, ki ti lahko zažge hišo (poleg tega da ti skuri rač).
harveynorman in bigbang sta overpriced + verjetno boš dobil napajalnik, ki ti lahko zažge hišo (poleg tega da ti skuri rač).
shinko ::
+ verjetno boš dobil napajalnik, ki ti lahko zažge hišo (poleg tega da ti skuri rač).
WTF?? Lahko poveš malo več o tem prosim?
Brias ::
@shiko
pomoje je mislil na sestavljene kiste in ne laptope ...
glede tega ... bi se kar strinjal
pomoje je mislil na sestavljene kiste in ne laptope ...
glede tega ... bi se kar strinjal
http://www.tomshardware.co.uk/low-cost-...
Ah ja, nisem opazil da išče prenosnik
potem kredit + prenosnik iz nemčije (geizhals.de ima dober iskalni sistem)
Ah ja, nisem opazil da išče prenosnik
potem kredit + prenosnik iz nemčije (geizhals.de ima dober iskalni sistem)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: specing ()
@dstojs
- ekran ( velikost / resolucija )
- rabis original OS
- koliko si pripraljen placati
povej to pa ti najdemo best PP
- ekran ( velikost / resolucija )
- rabis original OS
- koliko si pripraljen placati
povej to pa ti najdemo best PP
Ekran je lahko 15.6" čeprav bi morda 17,3" bil še boljši
Ne rabim original OS
plačal bi nekje do 600-700 EUR ampak to na obroke za tako ceno,drgač ni možno z gotovino naenkrat toliko dati.
Ne rabim original OS
plačal bi nekje do 600-700 EUR ampak to na obroke za tako ceno,drgač ni možno z gotovino naenkrat toliko dati.
http://anni.si/trgovina/racunalniki-pre...
+
mastercard skoraj nihce ne vzame ... vsaj ne za obroke ...
tale je lom, majceno cez buget ... ampak ga ne najdem da bi ga kdo imel na mastercard + obroke
haswel i7 proc, dobra grafika ...820 eur
http://www.mimovrste.com/artikel/275059...
ali predlanski i5, enaka graficna ...
naj ti se kdo kej kje zvoha ... kakor jaz vidim ... na obroke .. masterkard ... samo anni ... in anni je drag ...
+
mastercard skoraj nihce ne vzame ... vsaj ne za obroke ...
tale je lom, majceno cez buget ... ampak ga ne najdem da bi ga kdo imel na mastercard + obroke
haswel i7 proc, dobra grafika ...820 eur
ali predlanski i5, enaka graficna ...
naj ti se kdo kej kje zvoha ... kakor jaz vidim ... na obroke .. masterkard ... samo anni ... in anni je drag ...
...:TOMI:... ::
Jao, a se je treba zakreditirati oziroma vse vzeti na obroke? Varčuj in nato kupi, ko boš imel denar.
Če kupiš računalnik v tujini, nimaš slovenske tipkovnice. Sicer pa vsi najcenejši računalniki zmorej to, za kar ga boš potreboval, najbolje da kupiš hoferjev mlinček, ko bo spet na voljo.
Če kupiš računalnik v tujini, nimaš slovenske tipkovnice. Sicer pa vsi najcenejši računalniki zmorej to, za kar ga boš potreboval, najbolje da kupiš hoferjev mlinček, ko bo spet na voljo.
Tomi
Če si resen s tipkanjem potem napisi na tipkah niso pomembni
Meni je vseeno če so gor slovenski, nemški, ruski al pa kitajski znaki (ali pa jih sploh ni -- še najbolje). Dokler ima "qwerty-like" pozicije gumbov je vse v redu.
Meni je vseeno če so gor slovenski, nemški, ruski al pa kitajski znaki (ali pa jih sploh ni -- še najbolje). Dokler ima "qwerty-like" pozicije gumbov je vse v redu.
Z tako plačo k jo imam in z dvema malema otrokoma ni možno kaj velik privarčevati in potem z gotovino kupit. Glede kredita pa itak sploh ne pride v poštev ker je pa itak brez veze jemat za tako stvar,bi prej rabil kredit za avto ker ga moram itak zamenjati. Drugače pa lahko normalno v parih trgovinah(Bigbang,Harveynorman,Mercator... .) vzameš stvar na obroke z mastercard in to brez obresti do enega leta. Za take k sem jaz ni vec mogoče kaj kupiti z gotovino ker se iz meseca v mesec komaj prezivljamo,edino vedno je varijanta na obroke.
...:TOMI:... ::
Hahaha, tale me je pa nasmejala. Govoriš, kot da ti računlnika kupljenega na obroke ne bo treba plačati. Tudi, če ga plačaš kasneje, ga še vedno moraš plačati in to polno ceno ter v ceno vključene dodatke, kot so obresti za kredit. Ja, to moramo vsi plačati in s tem subvencioniramo take, kot si ti.
Moraš vedeti, da smo zaradi kreditov in zaradi ljudi, ki najemajo kredite, ki jih niso sposobni vračati v krizi.
Če nimaš denarja, pač ne kupiš, oziroma kupiš tisto, kar si lahko privoščiš. Saj ni treba kupiti avta za 10-30 k€, če ga ne moreš vzdrževati, kupiš avto za 500-1000 € in to je to. Ravno tako ne kupiš novega računalnika, pač pa se ozreš po trgu rabljene opreme.
Nisi samo ti tak, veliko ljudi tako razmišlja in to je napačen način razmišljanja.
Moraš vedeti, da smo zaradi kreditov in zaradi ljudi, ki najemajo kredite, ki jih niso sposobni vračati v krizi.
Če nimaš denarja, pač ne kupiš, oziroma kupiš tisto, kar si lahko privoščiš. Saj ni treba kupiti avta za 10-30 k€, če ga ne moreš vzdrževati, kupiš avto za 500-1000 € in to je to. Ravno tako ne kupiš novega računalnika, pač pa se ozreš po trgu rabljene opreme.
Nisi samo ti tak, veliko ljudi tako razmišlja in to je napačen način razmišljanja.
Tomi
ti ne veš dobr da so krivi za krizo v bankah tisti ljudje ki so dobili kredit na firmo in jo kasneje dali v stečaj in njim je denar pa ostal.
taki kot sem pa jaz ki vzame kredit ali plačujem na obroke pa nisem krivec za probleme v bankah. krivci so tisti tajkuni ki so lepo obrali banke in pregljufali drżavo in za povrhu jih ta usrana vlada nič ne kaznuje. v avstriji bi vsem pobrala vso imetje pa v zapor poslala.
taki kot sem pa jaz ki vzame kredit ali plačujem na obroke pa nisem krivec za probleme v bankah. krivci so tisti tajkuni ki so lepo obrali banke in pregljufali drżavo in za povrhu jih ta usrana vlada nič ne kaznuje. v avstriji bi vsem pobrala vso imetje pa v zapor poslala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kredit pri Big BanguOddelek: Loža | 3903 (3280) | edi45 |
» | Kupovanje računalnika na obroke.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2767 (2105) | RegulusDraco |
» | Kje kupiti gaming računalnik na obroke? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22539 (17190) | gpanta |
» | Prosim za pomoč pri izbiri računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1712 (1567) | kmetek |
» | HP Pavilion G7?Oddelek: Kaj kupiti | 1408 (1298) | šernk |