» »

Zeleni pasoši?

Zeleni pasoši?

haha88 ::

Ko sem bil zadnjic na upravni enoti, sem videl kako je ena ki je tam zaposlena pred mano prekladala pasoše, ki so bili zeleni. Identični so tem rdecim, ki jih imamo trenutno v uporabi. Zanimame ce bomo slucajno dobili nove pasoše ali pa so to kaksni posebni npr. diplomatski, ali pa je bilo to cisto nekaj tretjega.

einstein :P ::

Mogoče so samo barvo zamenjali pri novih...
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

Hayabusa ::

Da bi tam vprašal nimaš jajc ? Saj ne grizejo.

einstein :P ::

@hayabusa

Si mogoče pomislil, da ni imel časa/se mu je mudilo?
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: shadeX ()

No ni se meni mudilo, njej se pa je ker sem prisel 5 minut pred koncem njihovega delavnika.

oyoy69 ::

Zanimivo, nisem nikoli vedel da to obstaja. Kaksan pa je razlika ce si imetnik potnega lista za drzavljane ali pa tega za tujce?

_commandos_ ::

orožni list ?

oyoy69 ::

haha88
Razlika je v državljanstvu! Državljani R Slovenije dobimo t.i. "navaden" potni list, obstajajo še službeni in diplomatski potni listi. S tem dokumetom potujemo po svetu in izkazujemo oz. dokazujemo svojo istovetnost in državljanstvo, zato takega potnega lista tisti, ki niso državljani R Slovenije, ne morejo dobiti. Tujci, ki so upravičeni do potovalnega dokumenta, zato dobijo potni list za tujca (mimogrede - obstaja tudi osebna izkaznica za tujca, ki pa ni potovalni dokument).

Potni list za tujca

Potni list za tujca se lahko izda tujcu, ki ima dovoljenje za prebivanje v Republiki Sloveniji in je brez državljanstva oziroma nima in si ne more priskrbeti veljavne potne listine matične države, ali tudi drugemu tujcu, ki nima veljavne listine, če so za to upravičeni razlogi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Tujci v Sloveniji

Oddelek: Loža
3511952 (1845) Pinzl
»

Pretečen potni list (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6511466 (9610) deleted
»

Potni list vs. osebna izkaznica?