» »

Francoska policija izvedla uspešen prehod na prosto programsko opremo

««
11 / 14
»»

SeMiNeSanja ::

Glej kakšna agresivnost!

Če se imate za RESNE zagovornike, potem v bodoče identificirajte najprej NERESNE zagovornike in negirajte tudi njihove izjave, ne pa da se zapičite v vsako besedo, ki jo napiše nekdo, ki ga ni možno okarakterizirati kot 'brezpogojnega zagovornika'.

S takim komentiranjem, celotno diskusijo vlečete v vode neresnosti.

imagodei ::

> "Glej kakšna agresivnost!"

To ni nikakršna agresivnost. Iskreno - žal mi je, če si moj odgovor tako doživel. Je pa dejstvo, da že nekaj strani pišeš cele romane o tem, kako da pri odprti kodi ni nobene romantike in stojiš na stališču, da (odrasli in resni) zagovorniki odprte kode na Slo-techu trdijo, da se prehod na odprto kodo v večjem podjetju lahko izpelje smehljaje, v enem popoldnevu.

Ko te nekdo izzove, da pokaži, kje je to kdo izjavil, zamahneš z roko in poveš, da to itak ni važno, ker je tako splošno prepričanje. To je nivo gostilniške debate - ko se vsem politikom pripisuje koruptivnost, ker so pač politiki.


> "Če se imate za RESNE zagovornike, potem v bodoče identificirajte najprej NERESNE zagovornike in negirajte tudi njihove izjave"

Prvič, s kakšnim namenom bi to počeli v nedogled in obširno? In drugič, debatiraš s konkretnimi ljudmi in ne z organizacijo ali spletno skupnostjo. Od nekaterih ljudi si dobil konkretne in korektne poglede na prehod, če se osredotočiš na njih, zakaj posplošuješ neke splošne izjave, ki si jih pobral morda celo na drugih forumih ali od sosedovega mulca, na konkretne ljudi?

S takšnim načinom debate vlečeš celotno temo v vode neresnosti.
- Hoc est qui sumus -

Ales ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Poldi - potem pa ti tem pregretežem povej, da ta prehod ne gre tako, da se nekdo spomni in reče 'od jutri smo na Linuxu', temveč da zadeva potrebuje skrbno načrtovanje, testiranje in včasih mukotrpno iskanje primerne alternative za nek na prvi pogled trivialen problem.
U! To pa nism vedu! Sm mislu da daš sam USB kluč v uno lukno na kompu pa si na linuxu pa vse dela pa ni virusou. Sam igrce ne delajo pa to. A ni to tko??

Kakšno je potem vaše pojasnilo, da kljub temu obstajajo in se kupujejo 'zaprtokodni' SSH strežniki, ki jih zahtevnejši uporabniki nameščajo na Linuxu v resnejših okoljih?
Obstajajo resni ljudje v resnih okoljih, ki kupujejo nošene spodnje hlačke za občasno snifanje. Kupci zadovoljni, prodajalci zadovoljni, vsi srečni. Torej, če jim paše, zakaj ne..?


Dobil sem idejo za geek majico, nadpis: "FUD EATS BRAINZ", kaj mislite...?


Edit: nisem videl par zadnjih postov, malo smo že odplavali stran. Eh, no harm done.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

Poldi112 ::

SeMiNeSanja je izjavil:



Poldi - potem pa ti tem pregretežem povej, da ta prehod ne gre tako, da se nekdo spomni in reče 'od jutri smo na Linuxu', temveč da zadeva potrebuje skrbno načrtovanje, testiranje in včasih mukotrpno iskanje primerne alternative za nek na prvi pogled trivialen problem.


Jaz ne vidim pregretežev. V bistvu se najbolj zadržujem, da ne bi kakšnemu windows loverju zabrusil, naj se malo spomni starih tem, kjer smo bili obtoženi, da smetimo z linux-om v windows novici :)

Jasno je, da je prehod zahteven. Najbolj te zjebe nezadovoljstvo uporabnikov, ker se morajo nekaj novega naučiti. Ampak to imaš ne glede na to, kakšen prehod delaš - na drug os/program, na novo verzijo, na virtualizacijo,... Verjetno je najbolj pomagalo, da sem organiziral osnovno izobraževanje jih poleg sprememb naučil še par simple trikov (trivialnosti, ki jih večinoma niso vedeli) in so bili kasneje bolj produktivni in posledično zadovoljni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pithlit ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Poldi - potem pa ti tem pregretežem povej, da ta prehod ne gre tako, da se nekdo spomni in reče 'od jutri smo na Linuxu', temveč da zadeva potrebuje skrbno načrtovanje, testiranje in včasih mukotrpno iskanje primerne alternative za nek na prvi pogled trivialen problem.

Ker težav pri prehodu iz WinXP na Win7 pa ni? Ali pa celo na Win8... In potem najdeš en kup podjetij ki na kar nekaj mlinčkih še vedno furajo DOS. Ker, baje, ni alternative.

Dej ne preveč bluzit. Težave so pri vsakršnem prehodu. So pa pri prehodu iz starejše verzije neke random Linux distribucije na novejšo (pustimo ubuntu in njihovo stalno eksperimentiranje ob strani) bistveno manj težavne kot prehodi med različnimi verzijami Win (ali pa celo MS Office).

In ja. Prehod iz Win na Linux je dražji kot ostajanje na Win. Za vse tiste ki ne vidijo dlje od lastnega nosa. Ostali pa po parih letih pridejo na 0 in naprej le še šparajo. Ni to 2-3 leta, da smo si na jasnem. Še 6 let je dokaj optimistično. Ampak po 10ih letih se pa nekaterim že hudo smeji.
Life is as complicated as we make it...

Invictus ::

Pithlit je izjavil:

[In potem najdeš en kup podjetij ki na kar nekaj mlinčkih še vedno furajo DOS. Ker, baje, ni alternative.

To jim ponavadi pove nek s.p. ki dela na pogodbi za to podjetje. Ker se pač boji da bi izgubil delo. Ali pa da bi moral več delat.

Sem slišal enega, ki je izjavil da se ne da podatkov dobiti ven iz baze. Kaj pa on dela vsak dan s svojim programom?

Tako da so tu še največ krivi računalničarji, ki so leni in dostikrat precej za časom.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 ::

Al pa migriraš iz XP na win 7 ali 8 in ti prijavijo "programerji" za en specifičen program, da ne bo delal, ker dela program z bazo in baza je na ms sql 2005 in to kao ne dela na windows 7, še manj pa na win 8. Potem pa sam narediš migracijo, jim porihtaš zadeve, narediš še par optimizacij in napišeš navodila kako se migrira tudi baze in kako se naredi optimizacije, pa to vse skupaj pošlješ njim in njihovim šefom v vednost. Pol so pa lepo tiho in ni nikogar na spregled.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Invictus ::

In seveda prekineš vzdrževalno pogodbo ... Zaradi njihove nesposobnosti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 ::

Ne moreš, na žalost je njihov produkt kupljen in ga uporabljajo vsakodnevno, pa enkrat na 3 mesece se nadgradi z zakonskimi zadevami (z obširnimi navodili in čudnim programom za update - po debagiranju, pa vidiš da samo 2 exe datoteki prepiše), tako da se ga na žalost ne smemo znebiti. Če bi se dalo bi jih že zdavnaj odpikali. Je pa na win7 in win 8 sedaj mnogo manj sesuvanja njihove aplikacije, kot je bilo to na win xp. Vsaj nekaj na srečo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

SeMiNeSanja ::

Si bo treba naresti bookmark, da se vam bo lahko v neskončnost molilo pod nos, da ste končno priznali, da prehod na Linux ni otročje lahek in tudi ne neproblematičen. Par strani nazaj ste namreč usklajeno trobili drugačno pesem!

Pa ne mi spet težiti s citati - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širite!

Se pa še kar spretno izmikate komentiranju dejstva, da tudi na odprti kodi ne moreš mimo plačljivih zaprtokodnih programov, ki na Linux platformi niso nič cenejši, kot na Windows.
Sem vam navedel banalni primer SSH strežnika, bo pa takšnih primerov v bodoče vse več. Bolj ko se bo uveljavljal Linux, več bo zanj na voljo komercialnih zaprtokodnih alternativ po katerih bodo uporabniki posegali. Bodisi zato ker ima komercialna varianta boljše vzdrževanje/podporo, boljši uporabniški vmesnik ali pa preprosto zato, ker komercialna varianta podpira neko funkcionalnost, ki jo zastonjska varianta ne ponuja.

Ravno včeraj sem namestil neko virtualko, ki za osnovo uporablja Ubuntu. Bi rekli, da je to 'odprtokodno'? Ne, tudi približno ni! Konzolnega gesla proizvajalec ni podal - ne za uporabnika, kaj šele za root dostop. Edini dostop do virtualke je preko posebnega spletnega vmesnika, s katerim padeš direktno v namensko (zaprto) spletno aplikacijo. Open source? Forget it! Res da je zadeva brezplačna, nikakor pa ne moreš notri nekaj po svoje štrikati in čarati.

Takšna je prihodnost 'odprte kode', kot jo jaz vidim. Na eni strani bodo brezplačne core in low end aplikacije, katerih koda bo dostopna, na drugi strani pa plačljive zaprte aplikacije z 'dodano vrednostjo'. Bolj ko se bo Linux uporabljal v komercialnih okoljih, več bo takšnih kakovostnih aplikacij in rešitev, ki jih bo treba plačati in katerih koda bo našim očem skrita - pa če vam je to všeč ali ne.

Kaj resno kdo od vas misli, da bi npr. Adobe dal Photoshop za Linux na voljo z vso izvorno kodo vred in po možnosti še zastonj? Potem lahko kar takoj zaprejo štacuno. Uporabniki potrebujejo kakovostne aplikacije in SO pripravljeni plačati njihov razvoj.
Sicer pa tudi razvoj odprtokodnih rešitev ni zastonj. V mnogih primerih se zbira prostovoljne prispevke, s pomočjo katerih se nek projekt drži pri življenju. Če bi za vsak kos odprtokodnega programja, ki ga uporabljamo na Linuxu donirali po 1€ za razvoj, bi se zelo hitro nabrali kar pošteni zneski. Morda bi tudi to imeli malo v mislih, ko govorite o brezplačnosti odprte kode.

TESKAn ::

Pa ne mi spet težiti s citati - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širite!

Oprosti, če besed M$jevega plačanca ne jemljemo resno in te damo na ignore. Pa ne me spraševat za citat - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širiš!
Moram priznat, če iz riti vlečeš "argumente", sploh ni panike "dokazovat" svoj prav:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

imagodei ::

> "Si bo treba naresti bookmark, da se vam bo lahko v neskončnost molilo pod nos, da ste končno priznali, da prehod na Linux ni otročje lahek in tudi ne neproblematičen. Par strani nazaj ste namreč usklajeno trobili drugačno pesem!"

Mogoče si bi le ti moral priznati, da si prišel na Slo-Tech, ne pa na 4Chan ali pa 24kur. Ja, tudi tukaj gor najdeš najstnike; sicer pa v tej temi debatiraš predvsem z odraslimi ljudmi, nekateri imajo za sabo že ogrooooomno kilometrine na področju sistemske administracije in načrtovanja. In sicer tako v Win kot v Linux okoljih.

In od takih nikoli ne boš slišal, da je prehod mačji kašelj. Zgolj slišal boš, da je izvedljiv in da na daljši rok prinaša tako svobodo kot finančne prihranke. Zagotovo pa se merljivi pozitivni učinki ne poznajo v nekaj tednih ali mesecih.
- Hoc est qui sumus -

SeMiNeSanja ::

TESKAn je izjavil:

Pa ne mi spet težiti s citati - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širite!

Oprosti, če besed M$jevega plačanca ne jemljemo resno in te damo na ignore. Pa ne me spraševat za citat - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širiš!
Moram priznat, če iz riti vlečeš "argumente", sploh ni panike "dokazovat" svoj prav:).

In po taki izjavi bi še rad, da se te smatra za RESNEGA zagovornika?

Kot prvo očitno sploh nisi sposoben razumeti, kar sem napisal (ker si zatiskaš oči pred dejstvi), kot drugo pa je tvoj komentar izpod vsakega nivoja.

Invictus ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Si bo treba naresti bookmark, da se vam bo lahko v neskončnost molilo pod nos, da ste končno priznali, da prehod na Linux ni otročje lahek in tudi ne neproblematičen. Par strani nazaj ste namreč usklajeno trobili drugačno pesem!

Pa ne mi spet težiti s citati - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širite!

Kaj če bi ti nehal težiti s tvojo psiho analizo linuxašev? Postajaš dolgočasen in naporen ...

Stari mački vemo kaj se da in kaj ne. In vemo da se vse da če te nekdo plača in če mu narediš ustrezno finančno analizo. Če seveda naletiš na normalno stranko, ki obvlada svoj posel ...

Večina mladine pa večinoma nabija v tri krasne. 1x si Ubuntu inštalirajo, in postajo na Facebook preko Linuxa, pa so že Linux eksperti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SeMiNeSanja ::

imagodei je izjavil:

> "Si bo treba naresti bookmark, da se vam bo lahko v neskončnost molilo pod nos, da ste končno priznali, da prehod na Linux ni otročje lahek in tudi ne neproblematičen. Par strani nazaj ste namreč usklajeno trobili drugačno pesem!"

Mogoče si bi le ti moral priznati, da si prišel na Slo-Tech, ne pa na 4Chan ali pa 24kur. Ja, tudi tukaj gor najdeš najstnike; sicer pa v tej temi debatiraš predvsem z odraslimi ljudmi, nekateri imajo za sabo že ogrooooomno kilometrine na področju sistemske administracije in načrtovanja. In sicer tako v Win kot v Linux okoljih.

In od takih nikoli ne boš slišal, da je prehod mačji kašelj. Zgolj slišal boš, da je izvedljiv in da na daljši rok prinaša tako svobodo kot finančne prihranke. Zagotovo pa se merljivi pozitivni učinki ne poznajo v nekaj tednih ali mesecih.

Spet si se izognil komentiranju mojih navedb.

Prihranki so izključno zato, ker ne donirate ničesar za nadaljni razvoj odprte kode. Geiz ist Geil mentaliteta pač.

Glede na nivo komentarjev, ki jih dajete od sebe, pa več kot očitno tu ni prav veliko takih, ki imajo nevem kakšno kilometrino za seboj, temveč večinoma neka študentarija, ki se še ni naučila pogledati preko plank svojega malega omejenega sveta.

imagodei ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Prihranki so izključno zato, ker ne donirate ničesar za nadaljni razvoj odprte kode. Geiz ist Geil mentaliteta pač.

Meh, jaz šofiram par manjših podjetij na Windows okolju, tako da mene nikakor ne imej za Linuxaša. Tvoje ocene sogovornikov so več kot očitno napačne in moteče. Ker si relativno nov, naj ti še enkrat na lep način povem, da to ni nivo debatiranja, ki bi bil sprejemljiv. Nehaj flamat.

That being said: nekatere posamezne serverje imam res na linuxu, nisem nikakršen linux expert, prepoznam pa nekatere prednosti. Na tem nivoju, kjer sem jaz, je ta prednost predvsem brezplačna alternativa. Ali kupit licenco za Windows Server z nekaj 10 CAL-i, ali pa postavit linux server: izbira je lahka.

SeMiNeSanja je izjavil:

Glede na nivo komentarjev, ki jih dajete od sebe, pa več kot očitno tu ni prav veliko takih, ki imajo nevem kakšno kilometrino za seboj, temveč večinoma neka študentarija, ki se še ni naučila pogledati preko plank svojega malega omejenega sveta.

Kot rečeno - chill. Počasi bo čas, da dvigneš nivo debate in nehaš s svojimi zgrešenimi psihoanalizami uporabnikov, ki jih nikdar v življenju nisi srečal. Če ne drugače, si tukaj nov in niti ne veš, kdo tukaj je najstnik, kdo pa je v življenju morda res že kdaj postavljal in administriral sistem z vsaj nekaj 100 računalniki.

Skratka, jaz se tukaj ne oglašam zato, da bi te prepričeval v eno ali v drugo stran, ti pa lepo povem, da si nekulturen.
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Si bo treba naresti bookmark, da se vam bo lahko v neskončnost molilo pod nos, da ste končno priznali, da prehod na Linux ni otročje lahek in tudi ne neproblematičen. Par strani nazaj ste namreč usklajeno trobili drugačno pesem!
Pa ne mi spet težiti s citati - ne gre se za besede, ampak za vtis, ki ga širite!

Ti si pa nov tukaj, a ne? :) Se vidi! Tukaj nihce ne siri splosnega vtisa. Ce nekoga obtozis necesa, potem je pametno, da stvari potrdis s konkretnimi argumenti. Ti se gres pa pretepanje slamnatih moz.

SeMiNeSanja je izjavil:

Se pa še kar spretno izmikate komentiranju dejstva, da tudi na odprti kodi ne moreš mimo plačljivih zaprtokodnih programov, ki na Linux platformi niso nič cenejši, kot na Windows.

Kdo se spretno izmika komentiranju tega? Spet obtozujes ljudi necesa, kar tako na splosno. Ce je en crn, so crni vsi al kako? :)

SeMiNeSanja je izjavil:

Bodisi zato ker ima komercialna varianta boljše vzdrževanje/podporo, boljši uporabniški vmesnik ali pa preprosto zato, ker komercialna varianta podpira neko funkcionalnost, ki jo zastonjska varianta ne ponuja.

Ce je komercialna resitev boljsa, potem naj se jo uporablja, zakaj ne? Tega nihce ne prepoveduje ali zapoveduje uporabo samo odprte kode. Ja, imas nekaj zealotov po svetu, ki so striktno proti zaprtokodnim resitvam, tako, kot imas nekaj zealotov, ki so striktno proti odprtokodnim resitvam. :)

SeMiNeSanja je izjavil:

Edini dostop do virtualke je preko posebnega spletnega vmesnika, s katerim padeš direktno v namensko (zaprto) spletno aplikacijo. Open source? Forget it! Res da je zadeva brezplačna, nikakor pa ne moreš notri nekaj po svoje štrikati in čarati.


Ti sedaj mesas ponudnika storitve in ponudnike programske opreme. V tvojem primeru, ti ponudnik ponuja storitev virtualnega streznika/racunalnika/... Na cem je ponudnik to resitev baziral je prav vseeno. V kaksnem drugem primeru, pa ti ponudnik ponudi programsko opremo. Tukaj je pa ze precej bolj pomembno, kaksna je ta programska oprema in pod kaksno licenco se prodaja.

SeMiNeSanja je izjavil:

Kaj resno kdo od vas misli, da bi npr. Adobe dal Photoshop za Linux na voljo z vso izvorno kodo vred in po možnosti še zastonj? Potem lahko kar takoj zaprejo štacuno. Uporabniki potrebujejo kakovostne aplikacije in SO pripravljeni plačati njihov razvoj.


Spet polagas besede v usta drugim. Nihce ne misli, da bo Adobe dal Photoshop za Linux kar z izvorno kodo. Kje si to prebral? Resno, kje? Na koncu pa spet mesas placilo in odprtost, ki sama po sebi nista povezana. Uporabniki lahko placujejo razvoj aplikacij ne glede na odprtost ali zaprtost kode.

SeMiNeSanja je izjavil:

Sicer pa tudi razvoj odprtokodnih rešitev ni zastonj. V mnogih primerih se zbira prostovoljne prispevke, s pomočjo katerih se nek projekt drži pri življenju. Če bi za vsak kos odprtokodnega programja, ki ga uporabljamo na Linuxu donirali po 1€ za razvoj, bi se zelo hitro nabrali kar pošteni zneski. Morda bi tudi to imeli malo v mislih, ko govorite o brezplačnosti odprte kode.


Free as in speech not as in beer. Je precej zlajnan stavek, a se vedno drzi. Slovenski prevod je PROSTA programska oprema in pa ODPRTA programska oprema, nikakor pa ne ZASTONJ programska oprema. :) Razlika med tem je pa precejsnja. :)

SeMiNeSanja ::

Nekulturno je izmikanje argumentom in komentiranje nekih nepomembnih postranskih navedb.

Sploh pa gre vse skupaj v smeri 'če nisi z nami, si proti nam - so let's shit on you'.

In nisem jaz tisti, ki rine v karakteriziranje sogovornikov - to je zgolj posledica tega, ker se izmikajo mojim argumentom, ki so boleče resnični za tiste, ki mislijo, da bo na Linuxu pa kar vse brezplačno in 4free.

Zakaj ni niti eden komentiral banalnega primera s Linux SSH strežnikom, za katerega plačujejo tudi po 2000€?
Zakaj nihče ni komentiral zaprtost virtualke, ki sem jo omenil, da sem jo namestil včeraj?


Ker je lažje trollat o tem kdo je nov in se izogniti neprijetnim resnicam, ki niso v liniji s tem, kar nekateri ves čas trobijo, kako je na Linuxu vse zastonj, vse odprto, kako lahko vse sam popraviš? In potem sem JAZ nekulturen?

SeMiNeSanja ::

@BigWhale - verjemi, da imam boljšega dela, kot iskanje po desetih straneh komentarjev in dokazovanje, kaj je kdo rekel.

S tem se samo ven vlačite in kar na enkrat nihče ni ničesar rekel - pojdite brat kaj ste napisali! 10 strani bullshita, ki pljuva po vseh, ki trdijo drugače, kot da je na Linuxu vse zastonj, če preideš na Linux, bo tvoj proračun za informatiko 0€. Kdor trdi drugače, je M$ plačanec in podobno.

Itak sem jaz nekulturen. Hvala bogu.

BigWhale ::

Jaz sem konkretno komentiral tvoj primer tvoje virtualke, zgleda, da nisi do konca prebral mojega posta.

Ce nimas boljsega dela, kot dokazovanja svojih trditev, potem svojih trditev ne postavljaj. Resno. Ce nimas casa debatirati tako kot se spodobi, potem ne debatiraj. Pa ne zato, ker si proti ideji v katero nekateri verjamejo ampak zato, ker ne znas debatirati. Na koncu pa spet posplosujes in vse meces v isti kos in se deres kako smo napisali deset strani bullshita. A na moj post si uspel odgovoriti samo z eno vrstico v kateri si rekel, da nimas casa brskati po desetih straneh komentarjev.

Ce imas cas ljudi tukaj obtozevati, da so neizkuseni, da nimajo pojma o stvareh in da so napisali deset strani bullshita.

SeMiNeSanja je izjavil:

10 strani bullshita, ki pljuva po vseh, ki trdijo drugače, kot da je na Linuxu vse zastonj, če preideš na Linux, bo tvoj proračun za informatiko 0€. Kdor trdi drugače, je M$ plačanec in podobno.


Po vrhu vsega se pa se lazes. Tole si se direktno zlagal. Tega ni nihce rekel.

imagodei ::

SeMiNeSanja je izjavil:

@BigWhale - verjemi, da imam boljšega dela, kot iskanje po desetih straneh komentarjev in dokazovanje, kaj je kdo rekel.

Potem pa nehaj trolat v tej temi, ker se tvoji sogovorniki potrudijo in odgovarjajo na tvoje konkretne trditve, ti pa si izmišljuješ trditve, ki jih nihče ni izrekel.

SeMiNeSanja je izjavil:

S tem se samo ven vlačite in kar na enkrat nihče ni ničesar rekel - pojdite brat kaj ste napisali!

Kje, kaj? Citiraj, konkretnega človeka, konkretne navedbe. Nimaš časa? Zakaj bi potem sploh odgovarjal in izgubil še nadaljno minuto v tej debati?

SeMiNeSanja je izjavil:

10 strani bullshita, ki pljuva po vseh, ki trdijo drugače, kot da je na Linuxu vse zastonj, če preideš na Linux, bo tvoj proračun za informatiko 0€. Kdor trdi drugače, je M$ plačanec in podobno.

Zdaj pa direkt lažeš.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Zakaj ni niti eden komentiral banalnega primera s Linux SSH strežnikom, za katerega plačujejo tudi po 2000€?
Zakaj nihče ni komentiral zaprtost virtualke, ki sem jo omenil, da sem jo namestil včeraj?

Ker nikomur ni jasno, kaj točno želiš dokazat s tem. Ker nikoli nihče ni trdil, da na Linuxu ni plačljivih rešitev. Ker ti očitno ni jasno, kaj pomeni opensource (zaprta virtualka to ni).

SeMiNeSanja je izjavil:

Ker je lažje trollat o tem kdo je nov in se izogniti neprijetnim resnicam, ki niso v liniji s tem, kar nekateri ves čas trobijo, kako je na Linuxu vse zastonj, vse odprto, kako lahko vse sam popraviš? In potem sem JAZ nekulturen?

Lepo kulturno smo te tolerirali kar nekaj strani, ko si limal svoje eseje. Zdaj si pa začel širit laži o tem, kako s(m)o v tej temi trdili, da je prehod na Linux mačji kašelj, da nič ne stane in da proračun informatike za podjetja na Linuxu znaša 0 EUR - tle se pa neha. Ne projeciraj na zagovornike Linuxa in opensourca tistega, kar si enkrat slišal v gostilniški debati od soseda.

IOW, dovolj smo ti gledali skozi prste; zdej si dobil s kladivom po njih in bi se rad oprijemal nekih slamic, pa se le še bolj zapletaš. Začni debatirat kot se spodobi, al pa zapri tole temo, ker ti očitno načenja živce.
- Hoc est qui sumus -

TESKAn ::

Sarkazma tudi ne detektira.
In ko je debata že nanesla na način debatiranja, poučen link na to temo. Kam spadajo sporočila SeMiNeSanja, naj presodi vsak sam.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

nebivedu> Ne moreš, na žalost je njihov produkt kupljen in ga uporabljajo vsakodnevno, pa enkrat na 3 mesece se nadgradi z zakonskimi zadevami (z obširnimi navodili in čudnim programom za update - po debagiranju, pa vidiš da samo 2 exe datoteki prepiše), tako da se ga na žalost ne smemo znebiti. Če bi se dalo bi jih že zdavnaj odpikali. Je pa na win7 in win 8 sedaj mnogo manj sesuvanja njihove aplikacije, kot je bilo to na win xp. Vsaj nekaj na srečo.

E, jebiga, če bi imeli prosto programje, bi se jih komot znebili in sami popravili, kar je treba popravit, tako ste pa tisto, čemur strokovno rečemo jebena stranka in morate s temi skrpucali živeti.

krneki0001 ::

jype ne trolaj. Najdi primerek v sloveniji narejenega programa za računovodstvo, ki se vsake 3 mesece nadgradi z vsemi zakonskimi obveznostmi, pa da deluje na linuxu in je zastonj?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

darkolord ::

Ja sam si ga nared, ane!

jype ::

Tako je. Sam si ga napiši.

Če ste dovolj nori, da plačujete za skrpucalo, ki si ga opisal, ste lahko tudi dovolj nori, da napišete svoj program.

Jaz imam računovodski program, ki se sproti (ni ti treba čakat tri mesece) nadgrajuje z zakonskimi obveznostmi in deluje v Linuxu (in tudi na vseh ostalih sistemih), nikakor pa ni zastonj. Če želiš, ti ga lahko prodam za trajno nizko ceno, če plačaš malo več, pa lahko dobiš tudi izvorno kodo.

Ampak ti nič ne pomaga, ker si kot jebena stranka privezan na rešitev, ki ti ne ustreza, ti ni všeč in povrh vsega še slabo deluje, za piko na i pa ima še podporo, ki ni vredna počenega groša.

krneki0001 ::

Seveda ni problem napisat aplikacije za dvostavno knjigovodstvo s plačami, glavno knjigo in osnovnimi sredstvi. Pa tudi ni problema spremljat vsak teden uradnega lista, kaj se spremeni v zakonih in to vključit v aplikacijo. Ampak če samo to delaš, ker so spremembe velike in jih je ogromno. Vendar nekateri ne delamo tega, niti nam ni v interesu take aplikacije it pisat.

Nisem pa jaz jebena stranka. Jaz skrbim za mašine, mrežo in software v teh firmah, razen tega programja se ne dotikam (ga pridejo sami poinštalirat in skrbijo zanj na daljavo("kao")). Poanta je v tem, da so si ta program zaželeli šefi v teh firmah in ga tudi kupili (preplačali), sedaj se pa jebejo z njim zaposleni, ker se sesuva, ker je zanič in nepregleden,...
Seveda pa potem pomagam tem zaposlenim ("za dobre odnose"), da jim olajšam kakšno delo, ki ga je zaradi slabo spisanega programja, težko narediti.

Yype pa darklord, sta vidva mogoče kdaj napisala slučajno več kot tistih 500 vrstic (za vse skupaj) na faksu? Ker po napisani bedariji in po trolanju, bi sklepal, da so vama še tistih 500 vrstic sošolci napisali.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

MrStein ::

Sem mislil citirat in na dolgo, ampak bom le : oh glej, ad hominemi in to rafalno.
(taisti potem jamrajo o nivoju debate)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

kitaj ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Ravno včeraj sem namestil neko virtualko, ki za osnovo uporablja Ubuntu. Bi rekli, da je to 'odprtokodno'? Ne, tudi približno ni! Konzolnega gesla proizvajalec ni podal - ne za uporabnika, kaj šele za root dostop. Edini dostop do virtualke je preko posebnega spletnega vmesnika, s katerim padeš direktno v namensko (zaprto) spletno aplikacijo. Open source? Forget it! Res da je zadeva brezplačna, nikakor pa ne moreš notri nekaj po svoje štrikati in čarati.

Jaz pa sem dobil vtis, da želimo povedat ravno to. Zakaj bi na primer za aplikacijo, ki jo omenjaš, plačeval še Windows licenco, če do nje dostopaš z brskalnikom?
Mislim, da je vsem jasno, da aplikacije za vodenje države ne moreš kupiti na Bolhi. Aplikacijo mora nekdo spisati in če jo spiše dobro, potem nisi vezan na posamezen operacijski sistem delovne postaje. In če nisi vezan, potem se za javno upravo spodobi, da vzame najcenejši OS.

Poldi112 ::

MrStein je izjavil:

Sem mislil citirat in na dolgo, ampak bom le : oh glej, ad hominemi in to rafalno.
(taisti potem jamrajo o nivoju debate)


Še dobro da imamo tebe, da jo držiš na nivoju. Iskrena ti hvala.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

krneki0001 ::

kitaj je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Ravno včeraj sem namestil neko virtualko, ki za osnovo uporablja Ubuntu. Bi rekli, da je to 'odprtokodno'? Ne, tudi približno ni! Konzolnega gesla proizvajalec ni podal - ne za uporabnika, kaj šele za root dostop. Edini dostop do virtualke je preko posebnega spletnega vmesnika, s katerim padeš direktno v namensko (zaprto) spletno aplikacijo. Open source? Forget it! Res da je zadeva brezplačna, nikakor pa ne moreš notri nekaj po svoje štrikati in čarati.

Jaz pa sem dobil vtis, da želimo povedat ravno to. Zakaj bi na primer za aplikacijo, ki jo omenjaš, plačeval še Windows licenco, če do nje dostopaš z brskalnikom?
Mislim, da je vsem jasno, da aplikacije za vodenje države ne moreš kupiti na Bolhi. Aplikacijo mora nekdo spisati in če jo spiše dobro, potem nisi vezan na posamezen operacijski sistem delovne postaje. In če nisi vezan, potem se za javno upravo spodobi, da vzame najcenejši OS.


En tak velik ČE je tukaj vmes. In ta je najbolj problematičen. Dokler so aplikacije v sloveniji zelo slabo pisane, bo to težko. So svetle izjeme, ampak v osnovi je večina ena sama "miklavžovna".
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

darkolord ::

Yype pa darklord, sta vidva mogoče kdaj napisala slučajno več kot tistih 500 vrstic (za vse skupaj) na faksu? Ker po napisani bedariji in po trolanju, bi sklepal, da so vama še tistih 500 vrstic sošolci napisali.
V bistvu sem jaz sošolcem pisal kodo in zanje imel posebej predavanje, ker asistentje niso imeli pojma.

PS. dvomim da si že videl tako lepo kodo

Ahim ::

MrStein je izjavil:

Sem mislil citirat in na dolgo, ampak bom le : oh glej, ad hominemi in to rafalno.
(taisti potem jamrajo o nivoju debate)


Ti si pa seveda prispeval k dvigu kvalitete in vrnitvi na temo ?

krneki0001 ::

Ti kar dvomi, vendar pa delam v okolju, kjer mora biti koda lepa, čista, pregledna, brez smeti in profesionalno narejena z vso dokumentacijo. Tega se sam tudi držim.

To da asistentje nimajo pojma pa verjamem. Večkrat videno. So pa izjeme, ampak taki ponavadi hitro odidejo drugam.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

jype ::

Če še vedno delaš na NLB, potem zagotovo ne boš zameril, če ti ne verjamemo, kajne?

Pithlit ::

No... ja... ne vem zakaj bi moral imeti šiht kakršnokoli zvezo z osebnimi prepričanji. Pri nas se tudi dela šlamparije in hvata krivine... osebno mam pa malenkost OCD kar se, recimo, kode tiče.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Aja, jaz nisem želel implicirat, da nebivedu slabo programira, samo da ne dela v okolju, kjer je koda lepa, čista, pregledna, brez smeti in profesionalno narejena z vso dokumentacijo.

Če bi zares bila, se jim ne bi tako pogosto dogajale tako katastrofalne napake.

Pithlit ::

Aha. Gotcha.
Life is as complicated as we make it...

MrStein ::

Poldi112 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Sem mislil citirat in na dolgo, ampak bom le : oh glej, ad hominemi in to rafalno.
(taisti potem jamrajo o nivoju debate)


Še dobro da imamo tebe, da jo držiš na nivoju. Iskrena ti hvala.

Oh, še en biser.
Dobro bi bilo, če bi obstajali določeni uporabniki z več privilegiji na forumu, in bi skrbeli za normalen tok debat. Lahko bi jih tudi posebej poimenovali.
Ne vem. Mogoče "moderatorji", ker naredijo stvar moderatno, torej manj ekstremno...
Samo na glas razmišljam...

jype je izjavil:

Če še vedno delaš na NLB, potem zagotovo ne boš zameril, če ti ne verjamemo, kajne?

Ad hominem, ad hominem, ad homionem
(plus kup drugih, nimam dovolj hitrih prstov za vse komentirati)

kitaj je izjavil:

In če nisi vezan, potem se za javno upravo spodobi, da vzame najcenejši OS.

Je nekdo pred leti v intervjuju rekel:
Problem z našo državo (glede javnih naročil) je, da vedno vzame najcenejše, namesto najboljše (upoštevajoč tudi ceno, seveda).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

jype ::

MrStein> Ad hominem, ad hominem, ad homionem

Aja, kje? Je narobe, če mu očitam, da dela v najslabše informacijsko podprti banki v državi (a bogami i šire)?

Pithlit ::

jype je izjavil:

ad homionem

Ad Homeini?

Life is as complicated as we make it...

TESKAn ::

MrStein je izjavil:

Sem mislil citirat in na dolgo, ampak bom le : oh glej, ad hominemi in to rafalno.
(taisti potem jamrajo o nivoju debate)

Ko ti človek na direktno vprašanje, od kod mu podatki odgovori z "to ni pomembno, sploh pa je to že na daleč jasno in se ne mislim ubadat z podpiranjem mojih trditev z dejstvi", nekako ne moreš odgovorit drugače. Če bi nekje izbrskal podkrepitve svojim trditvam (sam pravi, da se že na daleč vidi, torej ne bi smel bit problem?), bi se pa dalo kaj drugega povedat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MrStein ::

Delno v zvezi s temo:
zanimivo dolg link
Kdo je to stran postavljal?
Sem pred meseci uporabljal (poskusil uporabljati) in je katastrofa.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Ales ::

Uporablja se zgleda IBM WebSpehre... In megleno se spomnim, da jih je kako leto nazaj napadel tudi Chuck Norris? :))

Kako je v zvezi s temo?

MrStein ::

Javna uprava, izbor softvera...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

krneki0001 ::

jype, IT NLB sploh ni zanič, kot bi ga ti in še nekateri radi prikazali.

Priznam, ogromno je takih, ki "hvatajo krivine" in ne prinašajo firmi nič razen stroška in slabega glasu, ampak v velikih kolektivih imaš vedno take. Pač je to na šefih, da počistijo, tukaj navaden delavec nima nič vpliva.

Nivo na katerem pa nekateri delamo je pa zelo visok. Recimo toliko visok, da se je celo IBM-u pošiljalo kodo, za katero so oni trdili, da se ne da narest na njihovi mašini. Kar je zelo velika potrditev za en "zahojen" IT, kot ga ti hočeš prikazat. Tudi napake IBM-a smo že odpravljali. Je pa problem zaradi tistih, ki sem jih na začetku omenil (hvatanje krivin). Ker slabo luč mečejo na vse nas, tudi na tiste, ki recimo temu tako "pošteno na visokem nivoju" delamo. Mi je pa smešna tvoja dvoličnost, ko ravno ti vedno opozarjaš ostale, (da ne morejo bit vsi na nekem področju slabi - recimo trditev vsi v ITju NLB so slabi delavci) delaš sedaj sam enako.


Ampak take stvari, ki gredo bolj v detajle, bi raje kje ob kaki pijači, brez nadležnih "oči", ki ti lahko hitro zrihtajo "konec službe" brez odpravnine iz krivdnih razlogov.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Ahim ::

MrStein je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Sem mislil citirat in na dolgo, ampak bom le : oh glej, ad hominemi in to rafalno.
(taisti potem jamrajo o nivoju debate)


Še dobro da imamo tebe, da jo držiš na nivoju. Iskrena ti hvala.

Oh, še en biser.
Dobro bi bilo, če bi obstajali določeni uporabniki z več privilegiji na forumu, in bi skrbeli za normalen tok debat. Lahko bi jih tudi posebej poimenovali.
Ne vem. Mogoče "moderatorji", ker naredijo stvar moderatno, torej manj ekstremno...
Samo na glas razmišljam...


Nikarte prevec naglas, sicer se utegnes znajti na napacni strani ograje. Tvoj prispevek tukaj [od sporocila, ki je sprozilo zgornji citat, dalje] je bil nikakrsen [z vidika teme gledano], si pa poskusal zaceti se en dodaten flamewar. Tvojevrstne gamadi nihce od ljudi, ki bi skrbeli za normalen tok debat - "moderatorjev" - ne mara.

krneki0001 ::

jype je izjavil:

Aja, jaz nisem želel implicirat, da nebivedu slabo programira, samo da ne dela v okolju, kjer je koda lepa, čista, pregledna, brez smeti in profesionalno narejena z vso dokumentacijo.

Če bi zares bila, se jim ne bi tako pogosto dogajale tako katastrofalne napake.


Ti bom samo karikiral en tak manjši katastrofalen postopek za eno storitev;
Če jaz kot delavec rečem šefu, še ene mesec dela imam za prvo zadevo in še en teden za drugo, ta reče svojemu šefu še 3 tedne za prvo, drugo smo pa že naredili, pa spet ta naprej, še 2 tedna za prvo stvar, druga je pa že en teden v produkciji in predzadnji reče en teden, zadnji šef pa poroča upravi, smo že vse naredili, to ni ravno slaba koda in pomanjkanje dokumentacije. Problem pa nastane, ker uprava da reklamo v javnost, da imamo novo storitev. V takem primeru moram jaz potem improvizirat in nekaj narest v enem dnevu, da bo storitev vseeno vsaj v osnovi zaživela.
In če se potem pojavijo problemi? Seveda se, saj stvari niso narejene. Sej se potem po prvih problemih zadeva popravi in se postavi tako kot mora, ampak slab priokus pa ostane. Niso pa tega delavci krivi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

jype ::

Ne dvomim v tvoje sposobnosti, zakaj imate strašansko slab IT si pa itak že sam napisal: Ker moraš v enem dnevu zimprovizirat.

Dejstvo ostaja: Če ne bi bili talci podjetja, na katerega rešitev ste priklenjeni (pa bržkone ne gre le za en tak primer), bi imeli na voljo več možnosti za odpravo vsakršnih napak, tako jih pa nimate.
««
11 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 prikazuje oglase (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6125631 (21577) D3m
»

Microsoft Office za d.o.o.

Oddelek: Kaj kupiti
173016 (2580) Rok Woot
»

Hočeš nočeš je Windows 10 tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7644786 (37647) b3D_950
»

Microsoft: 96 odstotkov netbookov teče na Windows (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10812026 (9597) poweroff
»

Nova anketa: koliko ste odšteli za programsko opremo, ki jo poganjate na vašem primar (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
748112 (6266) TribesMan

Več podobnih tem