» »

Film jOBS

Film jOBS

japol ::

Zakaj se je jezil na Billa po telefonu?
  • premaknil iz Loža: ahac ()

Gladi ::

Ker Bill rad krade oz. je rad kradel. Pa ne samo Applu, tudi IBMu etc.


Drugače pa beri:Apple Computer, Inc. v. Microsoft Corporation

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gladi ()

GabrieLeo ::

Bill še tiste C: kode ali kako je že ni sam poratjal, ampak je enemu mulcu plačal naj si nekaj zmisli, Bill je samo potem v tem zagledal priložnost. Sicer je pa film res ena velika beda, sicer nisem android fan, ravno obratno, ampak res se vidi da so te ki so posneli film navadni denar-grabežljivci. Apple in Jobsa so prikazali kot eno veliko hipijevsko podjetje, ki se je zapohalo in prenažrlo gobic ter ven bruhnilo izdelke, ki so potem spremenili svet. Kot da kar pozivajo, naj pustimo šole in začnemo s podjetjem, ki bo spremenilo svet prej ko slej. Bolj priporočam njegovo biografijo, ki je veliko bolj balansirana ter kvalitetno napisana ter ponudi poglede iz različnih zornih kotov. Zdaj samo še čakam film o Wikileaks, ki bo spet še en Hollywoodski pol izdelek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GabrieLeo ()

trololo2 ::

GabrieLeo je izjavil:

Bolj priporočam njegovo biografijo, ki je veliko bolj balansirana ter kvalitetno napisana ter ponudi poglede iz različnih zornih kotov. Zdaj samo še čakam film o Wikileaks, ki bo spet še en Hollywoodski pol izdelek.


Pa da kar tebe vprašam če si prebral, v filmu je Jobs prikazan malone kot navaden drekač. Da je bil težaven je že lep čas jasno, ampak ga biografija tudi kaže v tako slabi luči kot film?

GabrieLeo ::

Ja film prikaže njega pak klišejsko oz. kakor so ga mediji ter sodelavci na splošno opisovali. Torej bil je znan kot velika sitnoba in naprimer kako je pri spodletelih projektih kakor je Mobile Me dal na čevelj kar celo skupino, ki je naredila projekt vključno s vsemi odgovornimi ter vodjo projekta ter se potem sam lotil ter naredil bolj kvalitetno. Pač samodržec s veliko karizmo. Ampak ga film res preveč enostransko prikaže, torej sitnoba, ki je spremenila svet in potem so to zavili še vse v tako tančico preprostosti in se ti res zdi kot da je gladkomalo lahko vsak z malo več domišljije človek, ki bo postavil na novo temelje. Seveda ostali bodo vse tvoje ideje izpeljali ti se boš samo zmišljeval. Knjiga pa ponudi na tako rečeno -legendarne- projekte kakor je apple 1, machintosh, prvi iPod, iPhone, več pogledov od več ljudi, ki so delali v teh projektih ali kakorkoli bili povezani z njim. Ko je naprimer zaposlil človeka, ki je zelo vplival na dizajn prvega iPoda ter na še nekaj projektov, preden pa je prišel v Apple je bil zaposlen pri Pepsiju in bi tako verjetno tudi ostalo, če ga nebi Jobs prepričal z besedami: "ali bi radi spremenili svet ali bi radi do konca življenja oglaševali mehurčkasto pijačo". Sliši se strašno lepo, ikonično ter samo še bolj poveča ugled Jobsu, v resnici pa potem knjiga v še par intervjujih razkrije, da ga Jobs le ni tako zlahka dobil, saj mu je moral laskati kar precej časa. Tiste besede so bile samo eno izmed dejanj s katerimi je hotel Steve vplivati na njega. Knjiga ga zagotovo ne prikaže čisto v slabi luči, mislim no seveda prikaže njegove svetle ter temne trenutke, kot družinskega človeka ter kot nekega poslovneža, ki je požrl mnogo težkih besed da je potem lahko tudi on lajal na ostale. Prikaže tudi njegove runde z rakom, ko je bilo dvakrat zelo kritično in res ko prebereš knjigo vidiš da je bil samo človek. Priporočam jo polno, film pusti Američanom te ljudem, ki so komaj zvedeli po čigavi zaslugi se lahko frajerišijo s Iphoni

VaeVictis ::

Film je slab, slab tempo, prizori nametani skupaj brez kakšne pametne kohezije, spusti zanimiv del Jobs-ovega življenja po Apple-u, NeXT in Pixar, ...

Vbistvu veliko boljše Apple-ove začetke prikaže Pirates of Silicon Valley (1999) ali pa biografija Walter-ja Isaacson-a Steve Jobs.

Macworld NY 1999-Noah Wyle imitating Steve Jobs

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xiaomi je kitajski Apple

Oddelek: Novice / Ostale najave
3110879 (7309) bdoxx
»

Bill Gates ponovno najbogatejši zemljan

Oddelek: Loža
456360 (4439) svenica
»

Prihaja uradna biografija Steva Jobsa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
7224580 (22549) PrimozR
»

Bill Gates se počasi poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
879460 (6316) klemen22

Več podobnih tem