» »

Prenos DV videa iz kamere na računalnik

Prenos DV videa iz kamere na računalnik

PIII850 ::

Imam SOny DV8 kamkorder. Kamera ima gor izhod USB 2.0, kot tudi Firewire. Imam pa naslednji software Adobe premiere 6.0 in pa WIN XP movie maker.

Prvi problem se pojavi, ko hočem zajeti video v Premieru in mi ga zajame, vendar je slika "zmazana" oz nazobčana. Kako to odpravit. Ali je možno presneti video direktno iz kamere (copy-paste) ali samo tako da ga zajemaš preko DV/1394 vmesnika.

V kolikor se to ne da odpravit, pa me zanima kako zadevo potem shranit v DVD format ali divX. Če uporabim Flaskmpeg ali Virtual dub zadeva sploh ne deluje.

Prosim za pomoč NUJNO

V primeru uporabe XP movie makerja pa se včasih ne pojavijo tiste črne črte (beri prepleteni video) včasih pa se??

Če kdo ve kaj o vsem tem mi naj prosim pove

lp

PIII850 ::

PARDON.

Kamera je SONY digital8

lp

marS ::

Načeloma je digital8 enak minidv formatu, nisem pa še zajemal z digital8 kamere.
Jaz uporabljam Adobe Premiere 6in6.5, preko firewire, nastaviti moraš vrsto kamere (Sony) s katere zajemaš in potem bi ti moralo brez problema zajeti v ločljivosti, ki si jo nastavil. Za DV je 720x576. Zakaj nazobčana slika? Mogoče zajemaš v kaki manjši ločljivosti?

Ko imaš enkrat zajeto potem shraniš oz. izvoziš(export) v .avi in uporabiš divX kodek. Če hočeš v DVD, lahko samo v adobe premiere 6.5, ki ima mpeg kodirnik vgrajen, verz.6 ga nima.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375474 (4302) m1h4
»

Pretvorba DV v DivX

323417 (2320) teoo
»

Video prenos iz DV kasete na racunalnik!

121503 (1331) Tody
»

DV v mpeg,divx,...

Oddelek: Programska oprema
112014 (1866) pivmik
»

Resolucija DV premajhna

91205 (1128) CaqKa

Več podobnih tem