» »

Prenosnik za šolo?

Prenosnik za šolo?

giaro ::

Se mi splača kupit malo manjši prenosnik(13''), da bi ga potem nosil sabo na vaje(programiranje) ali je boljše kupit večjega in potem v šoli delam vaje na njihovih računalnikih? Grem pa na feri smer itk.

amacar ::

Sej tudi 15" se še da nositi ampak je težji. Sicer pa ja, najboljše 13" pa ga nositi zraven na vaje, saj za delo na vajah ga toliko ne boš rabil kot potem za zagovarjanje vaj itd, ker je lažje delati vse na enem kompu kot nekaj na enem nekaj na drugem.

Aha ok, hvala!

mr1two ::

Priporočam ti kakšno boljšo resolucijo od 1366x768(izkušnje). In pa 13ko, ker je čisto dovolj.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

amacar ::

Ce ma doma kak zunanji zaslon potem ni take sile, drugace pa je priporocljivo.

Ja ce bom kupil 13ko bom v stanovanju imel se zaslon zdraven

http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln... tega sem gledal

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: giaro ()

specing ::

mr1two je izjavil:

Priporočam ti kakšno boljšo resolucijo od 1366x768(izkušnje). In pa 13ko, ker je čisto dovolj.

na 13" bi morala biti 1366x768 dovolj? (glede na to, da take panele vgrajujejo na 15" laptope)
-- jaz imam na 15" 1440x900 in vidim piksle 20 cm od panela

vsekakor bom pred nakupom šel gledat po salonih, kako stvar izgleda

giaro je izjavil:

Se mi splača kupit malo manjši prenosnik(13''), da bi ga potem nosil sabo na vaje(programiranje) ali je boljše kupit večjega in potem v šoli delam vaje na njihovih računalnikih? Grem pa na feri smer itk.

jaz gledam za 11" ali 13" haswell prenosnikom (celeron/pentium je dovolj), ne dam več kot 500E
Bom naročil iz nemčije, razen če se zgodi revolucija v bananistanu in dejansko imajo haswell robo po nemških cenah.

15" je cegu (+ jaz moram vleči napajalnik ker mi nvidia pocuza vso 6-let staro baterijo)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: specing ()

mr1two ::

Nič ni narobe, če imaš večjo resolucijo, ker 1366 je res predpotopna, pa tudi paneli niso lih neki baš dobri. Sam imam doma vedno prkloplenga na 24ko. Predvsem je sitno v kakšnem razvojnem orodju, ker je 768 pikslov višine res malo. Pa tudi za kakšen editing slik in nasplošno bilokaj kar ima več kot eno površino v uporabi hkrati je res pain delat na temu.
Huje je samo 9" in 1024x600(v kakšnem eclipsu je prov hudo noro videt v sredinskem oknu le kakih 6 vrstic kode, ki se seveda ne vidijo v celoti).
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

techfreak :) ::

Na 13" gre brez tezav 1600x900, se bolje je pa 1920x1080.

Twix ::

The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!

mikko ::

Vzemi 13,3", se boš navadil nanj. Jaz uporabljam Zenbooka s full hd ips displayem in je odlična portable naprava. Uporabljam ga kot office tool ter tudi za obdelovanje slik in design.

NejcSSD ::

Zdravo, še vprašanje z moje strani:
http://www.computercenter.si/index.php?...

Je vreden tega denarja? Rad bi čim večjo avtonomijo (fax- programiranje,office, kakšna orodja za slike,video, umes k mam pavzo da pogledam kakšno serijo, film),
pogoj je tut full hd ločjivost, 13" ekran in ssd (128gb pomoje dovolj),iger ne igram, zato je dovolj HD4000 ?
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

techfreak :) ::

Za avtonomijo malo poguglaj izkusnje uporabnikov, drugace pa zadeva zgleda precej v redu. Mogoce edino RAM me malo moti, ker ni mozno nadgraditi. Zaenkrat ti bo verjetno dovolj (sicer odvisno kaj vse delas na racunalniku), vendar pa je bolj vprasanje kako bo cez kaksni dve leti (zadeve bodo verjetno bolj zahtevne).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10922656 (11843) galu
»

Nakup prenosnika za na faks...

Oddelek: Kaj kupiti
142124 (1733) VANR
»