Forum » Pomoč in nasveti » Odlomljen pin na disku
Odlomljen pin na disku
zvery1 ::
Pri preurejanju ohišja sem hotel iz diska izvleči IDE kabel in glej ga zlomka.Nekako mi je uspelo odpiliti tudi 20-i pin na konektorju od diska.Šel sem na internet pogledat kaj je to zaen pin in piše da je to "KEY" pin.Zanima me kakšno nalogo opravlja ta funkcija, in ali je nujno nesti disk na servis,kajti disk zaenkrat delue normalno.Drugače imam pa quantuma 20Gb fireball.
Hvala...LP -David
Hvala...LP -David
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64
žvau ::
Ne vem a pričakuješ da ti bodo na servisu zamenjali disk. To je mehanska okvara in zato je disk brez garancije.
bf4ed ::
Ma če deluje normalo ni straha.
Aja poznam enega ko je mel linuxe gor pa je potem formatirau pa mu ni hotlo dat winxp gor. Pa da znova linuxe gor pa dela brez problema. Potem je nekak ugotovil da so se mu 2 pina odtrgala od vezja, zaspajkal je pa zdaj dela vse kak treba.
Aja poznam enega ko je mel linuxe gor pa je potem formatirau pa mu ni hotlo dat winxp gor. Pa da znova linuxe gor pa dela brez problema. Potem je nekak ugotovil da so se mu 2 pina odtrgala od vezja, zaspajkal je pa zdaj dela vse kak treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bf4ed ()
TribesMan ::
key pini so ponavad namenjeni temu da detektirajo ali onemogocajo nepravilno namestitev kabla.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Jok3r ::
Jaz sem enkrat na strem disku zlomil ena 2. pina in je vseno delovalo brez problema .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jok3r ()
CCD ::
Če je že debata o pinih bi vprašal če gdo morda ve preko katerega (katerih) pinov disk daje signal o delovanju plati (da pol ledica utripa...)...al pa če mi lahko poveste vsaj kje je kakšna simpl shema na netu...
Azrael ::
Pin 20 verjetno sploh nikoli ni bil montiran na disku. Namen manjkajočega pina je v tem, da ni mogoče kabla nataknii narobe (kabel nima luknjice za pin 20, vendar vsi kabli niso taki).
BTW verjeno boš ugotovil, da ta pin manjka tudi na CD ROM-u in na plati.
Še LINK, da se prepričaš, če govoriva o istem pinu.
>CCD
Pin 39 je za LED indikacijo. Poglej link, ki sem ga priložil.
Lp, Azrael
BTW verjeno boš ugotovil, da ta pin manjka tudi na CD ROM-u in na plati.
Še LINK, da se prepričaš, če govoriva o istem pinu.
>CCD
Pin 39 je za LED indikacijo. Poglej link, ki sem ga priložil.
Lp, Azrael
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15225 (4976) | acookook |
» | Gumb za vklop/izklop radiaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2549 (2167) | d4vid |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13192 (8826) | Napajalc |
» | Pomoč pri disku in elektriki !?!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1241 (1092) | Nocko |