» »

Posta Slovenije po kavbojsko

Posta Slovenije po kavbojsko

;-) ::

Imamp samo v Slov. Bistrici tako kavbojsko posto, da ce pride paket ga dajo sostanovalcu da ga zavrne ali imamo samo mi?

Danes me ni bilo doma in je prisel postar z kombijem ter sostanovalcem vsiljeval mon paket z odkupnino 59€, ker pac nismo v takih od osih in niso vedeli ali zalozijo denar ali ne je rekel da MORAJO podpisati da zavrnejo paket...ja super in sedaj sem ostal brez paketa in oskodoval posilljatelja za 10€ postnine in se kaj.

Je res toliko vec dela napisat listek in vreci v kaselc, da te paket caka 16dni na posti?

To ni prvic tudi vse "davcno tajne" in ostale stvari potiskajo sostanovalcem in v ulici prakticno se podpisujemo kar povpreko. Upam da bo v pon. Zjutraj paket se na posti, da lahko prevzamem ceprav nimam nobenega pildeka in nic.

k4vz0024 ::

Prijavi poštnemu inšpektorju. Preverjeno pomaga.

;-) ::

Hvala nisem vedel da obstaja, sedaj sem jim pisal na email info@posta.si, kaksnega maila od visjih ne najdem, bom pa kontaktiral vse mozne ljudi da jih zaje*eb ker se ze drugic v mesecu dogaja isto in potem izpades ti kot da narocujes neke stvari potem pa ne prevzames.

urosz ::

;-) je izjavil:

je rekel da MORAJO podpisati da zavrnejo paket...


jao jao. zapreš mu vrata pa naj fajn pusti listek pa nese paket nazaj na pošto. če pa ga poštar slučajno sam podpiše, pa itak sprožiš postopek.

;-) ::

Ja ne meni tega pravit vsem sostanovalcem in sosedom pa itak da nebom vec solil pameti zarad tega ker je postar debil.

GrimReaper ::

Pošta Slovenije si kaj takega ne more privoščit. Sam bi šel kar na pošto in se lepo pomenil.
Drugo je pa GLS, za njih ni to nič neobičajnega. Čeprav ma tut GLS zdej urejeno tako da na OMV pusti paket.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

joze28 ::

Ti samo vsak primer prijavi pošti, da vam čim prej zamenjajo poštarja.

;-) ::

Pol bi morali prakticno vse tri ki vozijo pri nas...sploh si ne predstavljam da se vam to ne dogaja.

šernk ::

Sam bi šel kar na pošto in se lepo pomenil.


na pošti ne dosežeš nič, preverjeno. Osebno sem dosegel preko info@posta.si, da je šlo vsaj mal internega nadzora čez. Bomo pa v prihodnosti videli, če je delovalo, saj smo imeli problem s preusmeritvijo pošte in je 90% pošte še vedno šlo na stari naslov.

jaz pa ne morem verjeti kakšne probleme imate vi s pošto. na našem koncu so vsi od DHL od GLS zakon. Vedno pokličejo preden pridejo če sem sploh doma. Poštarji zjutraj so pa sploh največji carji.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

PaX_MaN ::

;-) je izjavil:

Pol bi morali prakticno vse tri ki vozijo pri nas...sploh si ne predstavljam da se vam to ne dogaja.

ROFLOL, da kar tri kreljaste nespote trpiš moraš bit pa taprav Slovencelj.

;-) ::

?

einstein :P ::

pri meni vedno pusti listek, ker vedno dostavi, ko me ni doma, le gls ne pusti listka, ker itak nima veze s pošto slovenije.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

izbrisiracun ::

Res se čudim tem temam. Mene je doslej vedno poklical pred dostavo, kadar je imel telefonsko, drugače pa preprosto listek za na pošto. Poštar ki nosi zjutraj je tudi faca in potrobi tudi če me vidi na njivi.

Velki ::

Mi ni jasno zakaj bi se poštar z tem kregal, tako ali tako mu ga še enkrat ni treba dostaviti in še čas bo porabil za kreganje, po logiki mu je še najlažje in najhitreje pustit listek v poštnem nabiralniku. Saj ne dobi plače na uro ali? Jaz tudi z tem nisem imel nikoli problemov.

RejZoR ::

Bolj nadležno je da čakaš poštarja doma, nakar ti direktno vrže listek v kaslc in spizdi brez da bi sploh probal pozvonit in osebno predat paket. To je še bolj tečno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

blue ::

Pritoži se na lokalni pošti in na en "level" višji če ne pomaga..
Meni je pomagalo.

Pri meni so delali obratno. Napisali listek za prevzem in ga dali v nabiralnik, brez, da bi pozvonili in preverili če bi prevzel paket. (zvonec in nabiralnik sta 2m narazen)

GrimReaper ::

Ali pa če tako kot meni danes, pozvoni ob osmih zjutraj v soboto, ravno ko vstanem, potem pa še nima drobiža, tko da sem moral 15 do 12-ih na pošto.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

techfreak :) ::

Tudi sam se nisem imel problemov z nobeno dostavno sluzbo/posto (razen GLS, ampak z njimi ima probleme vecina ljudi).

Pri posti so vedno pozvonili in sem vedno dobil paket, ce se bil doma, drugace pa so pustili listek in sem pozneje iskati.
Pri UPS/DHL/Fedex pa obcasno prej poklicejo ce sem doma, vecinoma pa kar pozvonijo in vidijo ce sem doma. V nasprotnem primeru pa so me ze parkrat klicali, ce kam drugam pripeljejo, v drugih primerih pa so pustili listek.

Ales ::

RejZoR je izjavil:

Bolj nadležno je da čakaš poštarja doma, nakar ti direktno vrže listek v kaslc in spizdi brez da bi sploh probal pozvonit in osebno predat paket. To je še bolj tečno.

Običajni poštarji ne razvažajo večjih paketov, ker jih enostavno ne morejo vzeti vseh s sabo. Priti bi moral s kombijem in ne peš/s kolesom/motorjem.

Dogaja se, da enostavno vrže listek v kaselc ne da bi sploh pozvonil, ker paketa sploh nima s sabo in ker ga nihče tudi ne bo poskusil dostaviti. Enostavno jim je priročneje, da ti prideš do pošte.

blaz_ ::

Men se je ravn letos poleti zgodil, da mi je paket pustil pred vrati in to 2x!!! Sem pa v bloku in ne prav na vrhu, tko da...
Je pa blo možn, da je biv to kkšn študent...
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

kixs ::

Posta mora 1x dostaviti paket do naslovnika. Ni pomembno kako velik je, saj je bila postnina s to storitvijo placana!

Pri nas je tudi parkrat samo listek pustil, pa ceprav sem bil doma. Sem sel na posto in preveril kje je "catch". Ja, domofon nam ne dela in potem enostavno pusti listek. Zdaj sem se zmenil, da pride do vrat in pozvoni (itak sem samo v 1. stuku) in od takrat nic vec problemov.

lp

111111111111 ::

Sem v bloku v 2 štuku (brez dvigala). So me klical da mi pripeljejo hladilnik. Pri sosedi sem pustil ključ, jim je odprla in sta fanta zvlekla hladilnik v mojo kuhinjo. Z moje strani same pohvale in nikoli težav.

Z ostalimi pa še nisem imel opravka.

Hayabusa ::

blaz_ je izjavil:

Men se je ravn letos poleti zgodil, da mi je paket pustil pred vrati in to 2x!!! Sem pa v bloku in ne prav na vrhu, tko da...
Je pa blo možn, da je biv to kkšn študent...


Poleti imajo dosti študentov zadnje čase, ja..

;-) ::

Spoštovani,

vašo reklamacijo na vročitev paketa s storitvijo odkupnina smo skrbno preverili na naslovni pošti. Ugotovili smo, da je paket prispel na naslovno pošto v soboto, 21. 9. 2013, in bil predan na dostavo. V času poskusa vročitve na naslovu niste bili dosegljivi, zato je pismonoša, v skladu z 41. členom Zakona o poštnih storitvah (ZPSto-2), Uradni list RS št. 51/2009 in 77/2010, paket poskušal vročiti ožjemu družinskemu članu. Vaša mama in oče sta sprejel zavrnila s pojasnilom, da paketa ne želite prevzeti, zato je pismonoša na paket navedel razlog zavrnitve in ga vrnil pošiljatelju. V kolikor želite, da se v prihodnje pošiljke ne bi vročale ožjim družinskim članom, je potrebno pri oddaji pošiljke izbrati storitev »osebno naslovniku«, lahko pa na katerikoli pošti vložite naslovnikovo naročilo, da se vam pošiljke hranijo na pošti kot poštno ležeče, le-te lahko prevzamete le osebno, velja pa samo za poštne pošiljke, ne pa tudi pošiljke po drugih zakonih npr. ZUP, ZPP, ZKP.

Po prejemu vaše reklamacije paketa nismo vročili pošiljatelju, temveč vam ga bomo danes, dne 23. 9. 2013 med 15.30 in 16.30 uro, poskušali ponovno vročiti. V kolikor na naslovu ne boste dosegljivi, bomo v vašem hišnem predalčniku pustili obvestilo o prispeli pošiljki, na podlagi katerega boste lahko paket prevzeli na pošti v 15. dneh. Rok za prevzem se računa od naslednjega dne, po popuščenem obvestilu.

V upanju, da boste naše pojasnilo sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.


Anica Čufar
Vodja oddelka logistike



Bullshit z očetom ne živim odkar pomnim, mama ni nič podpisovala. Kavbojci.

St235 ::

Potem imaš pa sosede, ki se predstavljajo kot tvoji starši.

;-) ::

Poštar nima kaj vrjet kr enemu kdo in kaj je, vsaj paket me bo čakal hvala bogu in drugič bo sigurno bolj pazljiv.

Utk ::

St235 je izjavil:

Potem imaš pa sosede, ki se predstavljajo kot tvoji starši.

Aha, kar avtomatsko se bolj verjame poštarju kot sosedom, ki naj bi vdrli k njemu domov, da bojo lahko zavrnili njegov paket.

Machete ::

Mah jaz z PS nimam problemov so zelo korektni, razen ko tlačijo stvari ki ne grejo v nabiralnik, da dva dni gleda ven 98% paketa, pa še robovi se uničijo :)
GLS, UPS (nekaj takega) pa mečejo pakete na balkon!!! Dva sem slučajno našel na balkonu (malo pred nevihto), ki ga uporabljam zgolj za sušenje perila (se pravi max 2x na teden). Takle mamo ane.

St235 ::

Utk je izjavil:

St235 je izjavil:

Potem imaš pa sosede, ki se predstavljajo kot tvoji starši.

Aha, kar avtomatsko se bolj verjame poštarju kot sosedom, ki naj bi vdrli k njemu domov, da bojo lahko zavrnili njegov paket.


Kdo je moral kam vdirat? preberi prvi post, če zmoreš.

In ja, praktične izkušnje kažejo na to da je bolj verjet slovenskim politikom kot pa uporabnikom slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Hayabusa ::

;-)
Pogovori se s starši.

;-) ::

Sem se, mama ni podpisala, oče pa je doma 20km vstran in nima stikov z mojim naslovom in ljudmi na tem naslovu.

St235 ::

Torej se nekdo od tvojih sostanovalcev predstavlja kot eden od tvojih staršev. Kontaktiraj pošto, da so njihove navedbe neresnične in da naj še enkrat preverijo komu je poštar dal podpisat dokumente in zakaj je zahteval, da se paket zavrne (ta je namreč bosa da glava peče) in da te obvestijo o tem, ker boš podal prijavo na policiji, ker se nekdo lažno predstavlja kot tvoj starš. Če se poštar res izmišlja ga bo hitro minilo.

GrimReaper ::

V kolikor želite, da se v prihodnje pošiljke ne bi vročale ožjim družinskim članom, je potrebno pri oddaji pošiljke izbrati storitev osebno naslovniku, lahko pa na katerikoli pošti vložite naslovnikovo naročilo, da se vam pošiljke hranijo na pošti kot poštno ležeče, le-te lahko prevzamete le osebno, velja pa samo za poštne pošiljke, ne pa tudi pošiljke po drugih zakonih npr. ZUP, ZPP, ZKP.

To poštno ležeče je sranje. Sam sem moral vsako sredo in soboto hodit na pošto, če sem pričakoval paket pa še kak dan več.
Potem se je pa še ene 3x zgodilo, da čeprav sem se vmes že 2x oglasil na pošti, sem dobil paket šele ko je že en teden čakal na pošti.
Pač preveliko človeškega faktorja je vmes pri tej storitvi, na kar te seveda noben prej ne opozori.
Sam sem pa mislil da dobiš enako listek v kaslc, samo paketa poštar ne nosi s seboj. Ne vem zakaj nebi obstajala še taka opcija.

Sicer pa zdej je dost ok, če paket ni za podpisat me čaka v kaslcu. Sam bog pa ve kje je pošta dobila ključ od mojega kaslca. To se je začelo ko mi je poteklo poštno ležeče, pomoje so me mel že vsi dost s temi mojimi paketi.

Ostalo v tvojem postu je pa res čisti bullshit. Listek bi ti itak že v prvo moral dat. Ne vem kaj se zdej vlečejo iz dreka.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

borutz ::

GrimReaper je izjavil:


Sicer pa zdej je dost ok, če paket ni za podpisat me čaka v kaslcu. Sam bog pa ve kje je pošta dobila ključ od mojega kaslca.


Postar ima kljuc ki odklene vse kaselce. Vsaj pri nas je tako v bloku
Mene vedno caka paket v nabiralniku ce je dovolj majhen pa da je ze placan( brez odkupnine)

imagodei ::

> "Imamp samo v Slov. Bistrici tako kavbojsko posto, da ce pride paket ga dajo sostanovalcu da ga zavrne ali imamo samo mi?

Danes me ni bilo doma in je prisel postar z kombijem ter sostanovalcem vsiljeval mon paket z odkupnino 59€, ker pac nismo v takih od osih in niso vedeli ali zalozijo denar ali ne je rekel da MORAJO podpisati da zavrnejo paket"


Kaj je to spet za ena troll tema?

Imaš sostanovalce, s katerimi si medsebojno zaupate ključe za vhodna vrata; zaupate si, da si v času odsotnosti ne brskate po osebnih dokumentih, e-mailih na računalnikih; imate pa probleme pri prevzemanju paketa drug od drugega?

OK, če bi jaz živel s sostanovalcem in bi pričakoval paket, ki utegne priti med mojo odsotnostjo, bi mu to 1.) najmanj omenil in 2.) pustil denar za prevzem na pultu. Če pa bi to dvoje pozabil storiti, pa zares upam, da človek, s katerim delim streho nad glavo (pa ni važno, a je ožji družinski član ali pa "zgolj" roommate), zna uporabljat mobilni telefon in me poklicati.
- Hoc est qui sumus -

borutz ::

to ni sostanovalec v smislu cimra
sostanovalec v tem primeru je sosednje stanovanje.
kot sem jaz razumel jo postar hodil od stanovanja do stanovanja, kdo bo paket prevzel

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borutz ()

imagodei ::

Kaj ima v tem primeru poštar za zvonit na tuja vrata? Kje ima podpis, da je ožji družinski član zavrnil paket?
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije ( izkoriščevalci ) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23552941 (3323) starfotr
»

Pošta Slovenije - šalabajzerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8815648 (5719) dice7
»

Kam lahko podam pritožbo za Pošto Slovenije? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5714988 (8405) jocoj
»

Postar nastavlja posiljke na oglasno desko ali v prostor z postnimi predali

Oddelek: Loža
294589 (3432) Miki N
»

Dostavna služba dostavila kr nekomu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10022778 (16270) xxxul

Več podobnih tem